Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איציק אני לא חושב שאפשר למדוד את זה בעזרת FLUKE או כל מולטימטר אחר מאחר וזמן התגובה שלהם מאוד איטי, צריך מכשיר קצת יותר מתאים...

אפשר. (בדוק).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ולפותח השרשור, כל הכבוד לך שהצלחת להוציא את מוטי מהמאורה שלו.
וואלה, לא ידעתי שהוא התחבא במאורה! אבל בכיף! (אני מאוד אשמח אם הוא יכבד אותנו בעוד גילוי פה! :wink: )

ולגבי הנושא עצמו (מופנה כרגע לאיציק):

תסלח לי אם אני מתעקש... אבל אם מה שאתה אומר זה נכון, אז זה אומר שאני כן צדקתי בקשר לטענתי!

(אוקיי - זה הרבה פרטים אבל אני מקווה שאני אצליח לסדר הכל)

אז ככה: אתה אומר שבעצם המשמעות של המושג זה אחוז הזמן שהאינג'קטור פתוח פר שניה (או משהו כזה), כשבעצם ה100% מסמל "פתוח" כל הזמן... נכון?

אם כך - כאשר מוטי אמר שהאינג'קטורים נפתחו ל0.7% או 1.1%, זה אומר שהם נפתחו לפרק זמן מסויים, כלומר כמות דלק מסויימת עברה בהם.

כלומר במילים אחרות - זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו:

שבסיבוב 1 (לצורך הפשטת העניין) תהיה X כמות מוזרקת לתוך הבוכנה.

ואם תהיה X כמות מוזרקת קבועה, נוכל להשתמש בנוסחא שכתבתי!

ואז בעצם יוצא, שאם המנוע מסתובב ב3000 סל"ד, וכל פעם האינג'קטור נפתח לפרק זמן קבוע (של 0.7 אחוז), אז יוצא שהוא "שורף" את הכמות המוזרקת 3000 פעמים בדקה.

ולעומת זאת אם מדובר בסרק - אז האינג'טור יפתח ל1.1 אחוז, והכמות הזאת תישרף (נגיד) 1000 פעמים בדקה.

ואז עושים אחד כפול השני - ומגיעים לכך שהניוטרל יותר חסכוני למרות הכל!

אולי לא הבנתי משהו מדבריך, אבל ממה שאני מבין - אינג'קטור (זה אני ידעתי גם קודם), זה פשוט סולונויד שנפתח לפרקי זמן שונים (הוא תמיד משפריץ את אותה הכמות/לפרק זמן מסויים), ולפי זה נקבעת כמות הדלק המוזרקת פר הזרקה.

ולכן אם אתה אומר שהוא נפתח ל0.7% - אז ניתן לחשב את הכמות שהוא מזריק בהזרקה אחת. (נגיד 0.7 מ"ל)

וגם אם אתה אומר שהוא נפתח ל1.1% - אז ניתן לחשב את הכמות שהוא מזריק בהזרקה אחת. (נגיד 1.1 מ"ל)

ומפה אתה מגיע לחישוב שהצגתי קודם!

בסרק:

1000 (סל"ד/הצטות) * 1.1 (אחוזים/מיליליטר דלק) = 1100 מ"ל דלק לדקה

ולעומת זאת בהילוך:

3000 (סל"ד/הצטות) * 0.7 (אחוזים/מיליליטר דלק) = 2100 מ"ל דלק לדקה!!

או אפילו במקרה יותר קיצוני (במידה ואנחנו ממש בולמים עם המנוע):

4000 (סל"ד/הצטות) * 0.7 (אחוזים/מיליליטר דלק) = 2800 מ"ל דלק לדקה!!!

(אני מצטער אם חזרתי על עצמי - זה פשוט קשה לנסח את זה בפורום ובכתב....)

בברכה!

יונתן.

פורסם
ולגבי הנושא עצמו (מופנה כרגע לאיציק):

תסלח לי אם אני מתעקש... אבל אם מה שאתה אומר זה נכון, אז זה אומר שאני כן צדקתי בקשר לטענתי!(אוקיי - זה הרבה פרטים אבל אני מקווה שאני אצליח לסדר הכל)

אתה טועה, ההסבר בהמשך...

אז ככה: אתה אומר שבעצם המשמעות של המושג זה אחוז הזמן שהאינג'קטור פתוח פר שניה (או משהו כזה), כשבעצם ה100% מסמל "פתוח" כל הזמן... נכון?

אם כך - כאשר מוטי אמר שהאינג'קטורים נפתחו ל0.7% או 1.1%, זה אומר שהם נפתחו לפרק זמן מסויים, כלומר כמות דלק מסויימת עברה בהם.

אני אגיד לך איפה הטעות שלך...

אתה משייך את ה DUTY CYCLE של האינג'קטור ביחס לסל"ד שהרכב נוסע.

זה לא עובד ככה....

ה DUTY CYCLE הוא מעין יחידת מדידה עצמאית של האינג'קטור עצמו, כלפי המונח "תפוקה" או אפילו "זמן".

ז"א שאם החלטתי שהאינגקטור עכשיו יתן לי 50% תפוקה, זה לא משנה לי באיזה סלד יהיה המנוע - האנג'קטור ימשיך לתת לי את ה 50% שאני רוצה.

הבילבול שלך נובע מהעבודה שאתה חושב שאם הסל"ד עולה, המחשב יתן יותר פולסים של (נניח) 0.7% וזה ממש לא ככה.

בקרבורטורים, אגב, יכול להיות שהתאוריה שלך נכונה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ה DUTY CYCLE הוא מעין יחידת מדידה עצמאית של האינג'קטור עצמו, כלפי המונח "תפוקה" או אפילו "זמן". אז זה בדיוק מה שאני מנסה להבין! מה זו היחידה המסתורית הזו? איך היא נמדדת? ואם לא כפונקציה של סל"ד, אז כפונקציה של מה?? (כמות קילומטרים? דקות? שניות? חום מנוע? כמות צרכני חשמל?... מה??)

ז"א שאם החלטתי שהאינגקטור עכשיו יתן לי 50% תפוקה, זה לא משנה לי באיזה סלד יהיה המנוע - האנג'קטור ימשיך לתת לי את ה 50% שאני רוצה. 50% של מה? של כמות המ"ל שהוא יזריק פר סל"ד? או פר משהו אחר??

מקודם רשמת שתיאורתית 100%=האינג'קטור פתוח כל הזמן, אבל זה גם לא הגיוני כביכול, כי הרי ההזרקה מתבצעת רק בפעימה אחת מתוך ה4, כלומר ה100% יכול להיות מקסימום 25% מהמחזור השלם של הבוכנה.

הבילבול שלך נובע מהעבודה שאתה חושב שאם הסל"ד עולה, המחשב יתן יותר פולסים של (נניח) 0.7% וזה ממש לא ככה. אם לא ככה, אז איך?? (הרי הוא חייב להזריק לפחות טיפה של דלק פר מחזור בבוכנה, אחרת המנוע יתכבה)

תראה, אל תתפוס אותי עקשן/ראש בקיר, אני פשוט לא יכול לישון בשקט עד שלא אגלה מה בדיוק מסתתר שם במדידות האלה... בייחוד בשאלה בעייתית כמו זו, שהדיונים עליה היו אינסופיים.

אני חושב - שהתשובה הכי טובה תהיה הסבר (מדוייק) של כל המשתנים שנכנסים לפונקציה של "דיוטי סייקל".

בברכה!

יונתן.

פורסם

מצאתי!!!!

אוקיי, אני לא יודע איך לא חשבתי על זה קודם, אבל החלטתי לחפש את המושג הזה באינטרנט ומצאתי הסבר מדהים, שאולי יוכל להועיל גם לכל אלה שלא כל כך הבינו (כמוני) מה בדיוק המחזור הזה אומר!

האתר הוא: http://www.stealth316.com/2-calc-idc.htm

בחלק העליון יש שם הסבר מפורט, ובהמשך המון מחשבונים שונים לחישוב נתונים כמו חום מנוע, סל"ד חשמל וכו' (עוד לא היה לי זמן להתעמק בזה)

בכל מקרה: חישבתי את שני הנתונים שמוטי סיפק לנו והגעתי לתוצאות הבאות:

ב3000 סל"ד: משמעות הסיפרה 0.7% אומרת שהאינג'קטור נפתח ל0.3 מילי-שניות בכל מחזור של הבוכנה (4 פעימות/2 סיבובים מלאים).

כלומר אם נצא מנק' הנחה שבכל מילי שניה האינג'קטור פולט 1 מ"ל דלק (לצורך הפשטת החישוב).

אז במקרה הזה, הוא יפלוט 0.3 מ"ל דלק פר מחזור של המנוע.

כלומר בדקה - הוא יפלוט 450 מ"ל דלק. (כי ההזרקה מתבצעת פעם בשני סיבובים של ציר המנוע)

(3000 סל"ד חלקי 2, כפול 0.3 מ"ל דלק)

ב1000 סל"ד: משמעות המספר 1.1% אומר שהאינג'קטור נפתח ל1.32 מילישניות בכל מחזור של הבוכנה (4פעימות/שני סיבובים מלאים).

כלומר אם יוצאים מאותה הנחה כמו קודם, אז במקרה הזה הוא יפלוט 1.32 מ"ל דלק פר מחזור שלם של המנוע.

כלומר בדקה הוא יפלוט 600 מ"ל דלק. (כי ההזרקה מתבצעת פעם בשני סיבובים של ציר המנוע)

(1000 סל"ד חלקי 2, כפול 1.32 מ"ל דלק)

כלומר מהנתונים האלה, נוכל באמת לראות שנסיעה בניוטרל ב1000 סל"ד, היא יותר בזבזנית (ב33.3%) מנסיעה בהילוך ב3000 סל"ד.

כל המנהלים ואנשים בעלי הידע כאן, אני מודה לכם מאוד על ההסברים!! בזכותכם מצאתי את הטעות, וגם את הפתרון הנכון לבעיה!

שיהיה לכולם המשך יום נעים!

בברכה!

יונתן.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אני יודע אמנם שהנושא טחון עד דק, אבל אני שואל אם אפשר לקבל תשובה ברורה וחד משמעית

ברכב מוזן קרבורטור.

תודה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אני יודע אמנם שהנושא טחון עד דק, אבל אני שואל אם אפשר לקבל תשובה ברורה וחד משמעית

ברכב מוזן קרבורטור.

תודה.

לפי כל פרמטר שקיים, ובעיקר בטיחות , עלות מול תועלת(שחיקת בלמים מול חיסכון מזערי בדלק, אם בכלל), פתרון מול הגיון( טיפול בגורם המשפיע על חיסכון בדלק=קרבורטור!)

ובוודאי לא בקו נסיעה המחייב עירנות ובטיחות מקסימלית: נווה אילן- ירושלים, נווה אילן- אשקלון, נווה אילן -טברייה דרך הבקעה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני לא מבין למה אנשים דנים כל הזמן בנושא הזה ומנסים לחסוך טיפות של דלק.

מה אתה כל הזמן נוסע בניוטרל בירידה או מתי שאתה מקבל תנופה בשביל לחסוך דלק?

מה אתה תחסוך 5 שקל בחודש ? בחייאת זה לא שווה את המשחקים האלה.

ועוד אתה עושה חישובים כאילו אתה הולך לחסוך עכשיו מאות אלפי שקלים בחודש.

בשביל מה יש את ההילוכים, כדי שתיסע איתם בניוטרל בירידה? שים הילוך וסע!

כל יומיים אנשים פותחים פה שרשורים על איך לחסוך בבלמים , דלק , שחיקת צמיגים, שחיקת הגה ושחיקת נעליים.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

אני כבר מפחד לצאת מהבית, עכשיו כל אחד בכל הזדמנות יעביר לניוטרל.. אני לא רוצה לחשוב אפילו כמה תאונות יהיו מהעניין הזה.....

צריך להוריד את מחיר של דלק ודחוף... :brickwall:

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

ברכב מוזן קרבורטור.

תודה.

בקרבורטור אולי באמת מצב ניוטראל יהיה חסכוני אבל יש מספר דגמי רכב שמפסיקים את פעולת אספקת הדלק ע"י ניתוק סולונאיד הסרק ואז אין אספקת דלק בזמן הילוך משולב ומצערת לא לחוצה, בדיוק כמו רכבים מוזרקים.

אם היית עושה חיפוש היית מוצא גם נושא זה שעולה מידי פעם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...