Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

לאחר שראיתי את כל ההמלצות כאן על המגבר JBL GTO 75.4, התכוונתי לקנות אותו, התקשרתי לחנות, והמוכר שם אמר לי שהוא בכלל לא ממליץ עליו.

הוא אמר שהיו לו המון החזרות שלו, ושהוא כל הזמן נכנס לפרוטקשן.

לחלופין הוא המליץ לי על ה-Lighting Audio Bolt 300.4, במחיר של 100 ש"ח יותר מה-JBL.

שאלתי:

1. מה דעתכם על התשובה שלו?

2. אני מבין של-JBL יש 104*4 WRMS, כשל-Bolt יש רק 50*4 WRMS, מה שלא מסתדר לי לגבי ההמלצה שלו.

3. כיום ה-HU שלי כבר מוציאה 4*50, אז מה יוסיף ה-Bolt?

תודה, מושיקו.

פורסם

מנסה לדחוף לך משהו שהוא לא מצליח להיפטר ממנו.

יש לי את ה JBL הנ"ל כשנה וחצי ואף פעם לא נכנס לי לפרוטקשיין והוא איכותי מאוד ויחסית עוצמתי למחיר שלו.

Maserati.

פורסם
שלום לחברי הפורום,

לאחר שראיתי את כל ההמלצות כאן על המגבר JBL GTO 75.4, התכוונתי לקנות אותו, התקשרתי לחנות, והמוכר שם אמר לי שהוא בכלל לא ממליץ עליו.

הוא אמר שהיו לו המון החזרות שלו, ושהוא כל הזמן נכנס לפרוטקשן.

לחלופין הוא המליץ לי על ה-Lighting Audio Bolt 300.4, במחיר של 100 ש"ח יותר מה-JBL.

שאלתי:

1. מה דעתכם על התשובה שלו?

2. אני מבין של-JBL יש 104*4 WRMS, כשל-Bolt יש רק 50*4 WRMS, מה שלא מסתדר לי לגבי ההמלצה שלו.

3. כיום ה-HU שלי כבר מוציאה 4*50, אז מה יוסיף ה-Bolt?

תודה, מושיקו.

הוא מנסה לדחוף לך מוצר אחר, פרט לכך, הJBL טוב יותר מהמגבר הנ"ל של לייטנינג אודיו, ואגב, הוא לא ממש עולה 100 ש"ח יותר, אלא אמור לעלות באיזור ה1000 ש"ח, והJBL עולה באיזור ה1350-1500 ש"ח.

פרט לכך, הHU שלך לא מוציא 4*50 וואט RMS, אלא יותר קרוב ל4*18-26 וואט RMS, וגם זה כבר בגבול הבינוני כבר יהיה בעיוות.

בפועל המגבר של לייטנינג אודיו 300.4, הוא אחלה של מגבר, אבל לא במחיר הזה, אולי יותר הגיוני יהיה לשלם עליו כ1000 ש"ח.

אני הייתי מוסיף לך עוד כמה אופציות לשקול לגבי מגברי 4 ערוצים, ואני יעדיף את אותן אופציות שאני אישית מעדיף על הJBL:

1. היפוניקס טיטאן 4401.

2.אוריון 4004.

ואגב, עד כמה שזכור לי א.ד.י מערכות שהם היבואנים של אוריון, נותנים 3 שנות אחריות על המוצרים שלהם, תבדוק את הנושא הזה, לפעמים זה מאוד משתלם.

under construction..

פורסם

לפותח השירשור,

ברוך בואך לפורום. ליפני כחודש בערך ביצעתי בדיקת הספק למגבר הנ"ל. ממליץ לך ליקרוא את התוצאות שפירסמתי. רצ"ב קישור.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=103822&highlight=%E1%E3%E9%F7%FA+%E4%F1%F4%F7

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

גם לי יש את המגבר הזה אחלה מגבר!

ויש לי שאלה מזה המילה הזאת :

פרוטקשן...?

הייתי רוצה כוכב ברקע שיזכיר לי להיות זהיר שיהיה שם כדי לומר לי : " עדיף להפסיד רגע בחיים ולא את החיים ברגע",

כדי שאגיע בשלום לכל מקום.

פורסם

למה זה קשור במערכת?

הייתי רוצה כוכב ברקע שיזכיר לי להיות זהיר שיהיה שם כדי לומר לי : " עדיף להפסיד רגע בחיים ולא את החיים ברגע",

כדי שאגיע בשלום לכל מקום.

פורסם

פרוטקשן = הגנה. המגבר ניכנס למצב של פרוטקשן/הגנה כאשר משהו לא תקין ו/או לא מחובר נכון.

שלו.

פורסם
לפותח השירשור,

ברוך בואך לפורום. ליפני כחודש בערך ביצעתי בדיקת הספק למגבר הנ"ל. ממליץ לך ליקרוא את התוצאות שפירסמתי. רצ"ב קישור.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=103822&highlight=%E1%E3%E9%F7%FA+%E4%F1%F4%F7

שלו.

שלו,

עם כל הכבוד שאני רוכש לך, הבדיקה שלך אינה מראה ולא בקצת את יכולות המגבר ומה הוא אמור להוציא,ואינך יכול לצאת איתה בהצהרות כאלו ואחרות.

ביצעת בדיקה עם ספק בעל אמפרז' לא מספק, עם 2 נגדים בסה"כ כל אחד של 4 אוהם.

כאשר לצורך ביצוע בדיקה ולצאת עם הצהרות לגבי הספקים,עוצמות ועבודה תחת התנגדיות שונות, אתה נדרש לעבוד עם:

ספק מתח חיצוני שעומד על 14.4, ומפיק לפחות כ80 אמפר.

4 נגדים בעלי עכבה סופית של 4 אוהם.(או 8 נגדים של עכבה סופית של 2 אוהם בחיבור טורי, או כל אופציה אחרת בהתאמה להתנגדות סופית של 4 אוהם.)

4 נגדים בעלי עכבה סופית של 2 אוהם( או 8 נגדים של עכבה סופית של 4אוהם בחיבור במקביל או כל אופציה אחרת בהתאמה להתנגדות סופית של 2 אוהם).

אם אין לך אפילו 1 מן המרכיבים שציינתי, אינך יכול לבדוק את המגבר והכל בגדר הנחה בלבד.

והתוצאות לא יהיו משקפות אפילו הספק תיאורטי.

בבדיקה של מגבר כאשר רוצים לדעת מהו ההספק המקסימלי שהוא יכול לתת ב4 אוהם, מחברים 4 נגדים של 4 אוהם על ארבעת ערוציו ומריצים את הבדיקה, זה יתן תוצאה של מקסימום הספק בעומס מלא ב4 אוהם.

אם נרצה לדעת מה ההספק המקסימלי שהמגבר מפיק ב2 אוהם לערוץ, שוב נאלץ לחבר נגדים בעלי עכבה של 2 אוהם אחד לכל ערוץ ולבדוק את המגבר בעומס מלא ב2 אוהם, זה יתן תוצאת מקסימום הספק בעומס מלא ב2 אוהם.

אם נרצה לדעת כמה המגבר מוציא בגישור, נאלץ להשתמש ב2 נגדים בעלי עכבה של 4 אוהם, ונחבר כל אחד מהם על כל גישור במגבר, תוצאת הבדיקה הזאתי תתן לנו את המקסימום הספק בגישור ב4 אוהם.

וגם אותן תוצאות בדיקה לא ישקפו את מה שבאמת קורה ברכב, מפעת העובדה שמתח יציב על 14.4V אין ברוב הרכבים.

בד"כ חברות רציניות יותר מספקות תוצאות בדיקות הספקים שמדודים ב13.8V,12V.

וחלקם מצרפות גם דוחו"ת בדיקה מבדיקה בעל ספק יציב של 14.4 על מנת לשקף את ההספקים המקסימלים הניתנים להפקה.

בפועל נתוני העיוות המקסימלים ה"מותרים" הם בגדר של עד 1%.

אך יחד עם זאת אנו נשאף לאחוז עיוות נמוך ככל האפשר, וניתן לראות את זה במגברים של חברות מיד והיי-אנד כאשר מספקות נתוני עיוות בתחומים של בין 0.2-0.002%, שוב, 2 עשירות -2 מאיות האחוז.

זה מאוד משמעותי כאשר מדובר על השוואה מול- 1% עיוות.

under construction..

פורסם

ניר,

אילו היית קורא יותר לעומק ומבין את ההערות שצרפתי לבדיקה סביר להניח שלא היית כותב את מה שכתבת.

1. אם תיקרא בעיון את מה שכתבתי בסעיף מספר אחד בהערות לגבי ספק המתח היית רואה שהיו לספק המתח נפילות מתח של עד למתח של 12VDC, דבר שקרוב למה שקורה במציאות ברכב, שגם שם המתח אינו יציב על 14.4VDC.

2. מגבר לרכב בנוי מ - 2 מרכיבים עיקריים: מגברי ההספק, שכל מגבר (ערוץ) הוא יחידה עצמאית בפני עצמה, שהמשותף לכל המגברים (הערוצים) הוא ספק מתח שניקרא PWM. תפקידו של ספק מתח זה הוא להפוך את המתח הקיים ברכב, למתח עבודה שיתאים למגברים. לכן הבדיקות שביצעתי למגברים עצמם, היו בהחלט בדיקות ראליות. התוצאות היו גבוהות מהמוצהר ע"י היצרן, כי ספק ה - PWM לא עבד בעומס מלא. סביר מאוד להניח שבעבודה בעומס מלא, הייתה נפילת מתח מסויימת בספק ה - PWM דבר שהיה גורם לנפילת הספק מסויימת במגברים עצמם. אך מכיוון שהתוצאות במצב הזה היו גבוהות מהצהרת היצרן, סביר מאוד להניח שאכן בעומס מלא המגבר אכן עומד בהצהרת היצרן. בסה"כ לשם כך ביצעתי את הבדיקה, רציתי לדעת אם הייצרן אכן כתב אמת לגבי ההספקים של המגבר.

3. מכיוון שכך, אני חושב שהמגבר הנ"ל הוא תמורה טובה ביותר לכסף שהוא עולה, במיוחד אם קונים אותו בדיוטיפרי.

4. אני מוכן ליבדוק מגבר של כל יצרן אחר, שנמצא באותה רמת מחירים של מגבר ה - JBL וליראות מה תהיינה התוצאות שם.

שלו.

פורסם

רבותי, קודם כל תודה על התגובות וההשקעה :)

היום הסתבר לי שה-Bolt עולה "רק 150 ש"ח יותר מה-JBL" כי הוא כלל את מחיר התקנה. כלומר:

ג'יי.בי.אל - 1250 ש"ח לא כולל התקנה

בולט - 1400 ש"ח כולל התקנה ...

האמת אני די סגור על ה-JBL, רק רציתי לדעת אם יש לכם המלצה על מגבר דומה (4 ערוצים, בסביבות 100 WRMS לערוץ ב-4 אוהם) בסביבות המחיר של 1500 ש"ח. כמובן שהייתי מעדיף מגבר עם THD יותר טוב מה-JBL.

תודה, מושיקו.

• תוכן חדש...