Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות קטנות בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בני, אתה יודע שאני בא ממשפחה של סטיישנים והאצ'בקים, וזה חוזר אחורה עד לאוסטין מקסי שהיה פעם לסבא שלי ז"ל - אוטו שהיה (בתקופה ההיא) ההתגלמות של הפרקטיקה והשימושיות שהיו חלק בלתי נפרד מהאופי שלו.

נכון, מבחינת נתוני נפח, הבגאז' בגרסאות 4 דלתות גדול יותר מאשר בגרסאות ההאצ'בק, אבל ברגע שצריכים להכניס עצם אחד גדול, פשוט נתקעים עם ה 4 דלתות בלי יכולת אפילו להעביר את העצם דרך המפתן.

לא מזמן עברנו דירה והיה לי פוקוס 4 דלתות כרכב גישור עד לקבלת הפוקוס האצ'בק, וארגז הצעצועים מעץ שבניתי לבת שלי פשוט לא נכנס לתוך ה 500 ליטרים של הבגאז כי הוא לא עבר בפתח.

ב 106 הפצפון שלי יכולתי להעביר יותר ציוד מאשר בפוקוס סדאן.

עזוב אותך מכתבי רכב והתנהגות כביש, האפשרות לפתוח את תא המטען עד לגובה הגג, ולקפל את המושבים לקבלת נפח טעינה של טנדר שווה לטעמי הרבה יותר מה 150 ליטרים הנומינליים שיש אקסטרה בסדאן.

עד שהגעתי לחברה שאני עובד בה היום, כל ההיצע של הליסינג היה של גרסאות 4 דלתות (למעט מגאן דור קודם אחת שנמצאה בצי עוד מקודם). אני ביקשתי 5 דלתות, והוסיפו אותו לרשימה אחרי מעט לחץ, ואחרי בחורה אחרת הזמינה C4, ופתאום אנשים אחרים בחברה גילו כמה זה שימושי. אנשים התעניינו וביקשו שאני אראה להם את האוטו, פתחתי להם את הבגאז' והם גילו כמה ה 150 ליטר פחות אינם משמעותיים בעולם האמיתי. גילו כמה כיף להטעין בקלות את כל כסאות הים והמנגלים.

שלושה אחרים הזמינו C4 עד שההזמנה בוטלה כי הליסינג שלנו הפסיק לעבוד עם לובינסקי, ועכשיו עוד פוקוסים 5 דלתות התחילו לצוץ בחניון שלנו.

פשוט עד עכשיו העדר הוביל אותם ל 4 דלתות ו 4 דלתות בלבד, והאדם הממוצע לא עוצר לחשוב אם זה טוב בשבילו או לא. השוק שנוצר היום פשוט מציב בפני האדם הממוצע ברירה יחידה, והרוב בכלל לא מסתכל לצדדים....

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לכותב יש איביזה עם בגאז' גדול גדול שנקראת גם "קורדובה".

ולכותב גם יש מוסטנג 66...

אני בטוח שכשאתה רוצה לנסוע סתם "לכיף" אתה לא תיקח את הקורדובה, נכון?

וואלק אתתתתה

פורסם

ג'רמי

אין לי ויכוח איתך כי אתה מדבר פרקטית ולא פסיכולוגית.

כל אחד לפי העדפותיו.

כן יש לי ויכוח עם ה"פסיכולוגים" בגרוש שבאותה הזדמנות מחווים את דעתם המלומדת על הישראלי ומטר פח...

כאילו שמזוודה שקשורה מאחורי האיביזה וגורמת לה להקרא קורדובה מעידה על הישראליות שלי...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הראל.

לכותב יש גם פלקון 1960 וגם המוסטנג וגם הפלקון הן עם בגאז...:-)

בכל מקרה הקורדובה עם המנוע הלטיני שלה ודלק 99 שאני מקפיד לשים בה, מאד מהנה לנהיגה.

והענתיקות? פחות מהנות לנהיגה פרופר...ההגה הוא אחר, החופשים הם אחרים וצריך להתרגל להם, המנוע חלש יחסית למשקל (הפלקון היא בעלת 100 כ"ס, בדיוק כמו באיביזה/קורדובה בדגמים מסויימים).

הפאן הוא אחר...לא ההנאה בנהיגה.

בקיצור..כשאני עצבן ורוצה להרגע בכביש שש אני לוקח את הקורדובה...

2005-07-15 08-39-44.JPG

falcon1960a.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

בני, אל תיקח את ההכללות על המנהגים הישראלים באופן אישי.

כן, הישראלי הממוצע רוצה אוטו כמה שיותר גדול בשביל הג'ובות שהוא הוציא מהכיס כדי השכנים יראו שהוא עשה את זה. אבל זה לא אומר שבגאז' נפרד הוא טעות גורפת. בדומה, יש אנשים שלא יקנו ב.מ.וו כי זה אוטו של ערסים. תאמין לי שאם הייתי יכול להרשות לעצמי, הייתי קונה ב.מ.וו בלי קשר להכללה הזו.

העניין של תרבות העדר הוא שזה לא אומר שכולם טועים, זה אומר שהרבה אנשים לא בודקים את כל האופציות לפני שהם מבצעים החלטה.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

כמו הרבה דברים אידיוטיים בארץ הקודש, גם תחום הרכב לא-משו.

רכב קטן נתפס אצל האנשים כמשהו פשוט, סתמי, מכוער, בלתי-יעיל-בעליל וסתם בזבוז כסף כאשר עבור עוד כמה מרשרשים אפשר לקבל משהו יותר גדול ונוח.

רווקים תל-אביבים מושבעים או סבתא שנוסעת למפגש הרמי השבועי שלה מבינים את יתרונותיו הגדולים של רכב קטן, ובאמת כפועל יוצא הם הלקוחות העיקריים שלו.

לעניין הסטיישנים. ובכן מר ישראלי הממוצע חושב שרכב סטיישן הוא פשוט... מכוער. לא מעניין אותו כמה זה שימושי, לא מעניין אותו כמה הוא נוח ולא מעניין אותו כמה שהוא מרווח. כן מעניין אותו מה החברים בעבודה יגידו, וכשיימאס לו מכל המבטים המוזרים ברחוב תעסיק אותו בראש שאלה אחת: איך לכל הרוחות אני מוכר את הסטיישן-ברווזון-מכוער-איכסה-פיכסה הזה???

אז עד שאיזשהו יצרן לא יביא אותה בעיצוב סטייל מר ישראלי - כנראה שלא נראה יותר מדי סטיישנים בארץ.

הצלחה אחת שכן נזקפת דווקא לזכותו של הסטיישן הוא הסובארו B4 שדווקא מכר כמות סימלית. סימלית מדי.

מהפך שכן עלול להתרחש בחודשים הקרובים בתחום הסטיישן הוא ביטול הפטור ממע"מ של הטנדרונים.

יכול להיות שבשנת המודל 2007 יגיעו יותר דגמי סטיישן בכדי לענות על צרכיהם של קהילת חובבי הטנדרונים אשר מדינת ישראל אטמה להם את הפירצה בעניין המע"מ. (ציפור קטנה לחשה לי באוזן שהטויוטה קורולה ורסו תגיע לארץ באפריל-מאי).

לנו נותר לקוות ולהחזיק אצבעות שיבואני הרכב יחיו את שוק הסטיישנים המת.

יחי הסטיישן!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בני, אני בטוח שלך הייתה סיבה מספיק טובה כשקנית את הקורדובה. אבל זה עדיין לא נוגד את האמירה שרוב הסדאנים בארץ ניקנו פשוט כי השכן/חבר וכו' קנו אותם (=עדר)...

טוב בכל אופן הנושא הספציפי הזה לא עד כדי כך משנה.. בכל מדינה יש אופי מסויים לרכבים שלה ואין הרבה מה לעשות (וזה גם לא בהכרח מזיק)

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

איש חרדל, אתה בעקרון צודק. אבל זה שכאן רוב המכוניות הן כאלה, לא הופכת אותנו לחכמים או טפשים. אגב, אל תשכחו שבגלל שטח השמשות הגדול, הסטיישן לא הכי שימושי כאן. (בכל אופן לא היה הכי שימושי כאן).

ואגב, אין שום דבר רע בזה שאני קונה רכב שהחבר והשכן וכו' קנה. ההוצאה היא כל כך גדולה שבהחלט שם טוב שיוצא לרכב כאמין וכשומר על ערכו, הוא פקטור הגיוני. מה רע שאקנה מזדה 3 כי השכנים קנו? ואגב שמתם לב לסתירה בין הגישה הזאת ובין "להרשים את השכן" כמו שאחד ה"פסיכולוגים" אמר.

ומילה ל Starlet:

כתבת:"רכב קטן נתפס אצל האנשים כמשהו פשוט, סתמי, מכוער, בלתי-יעיל-בעליל וסתם בזבוז כסף כאשר עבור עוד כמה מרשרשים אפשר לקבל משהו יותר גדול ונוח". אם זה נכון אז זה מייצג גישה צרכנית הגיונית. אבא/אמא/שני ילדים/כלב, עם כל הכבוד הם לא הזקנה או הרווק מת"א והם ישמחו עבור "כמה מרשרשים" לקנות לנטיס אמינה ויותר מרווחת. בשבילם רכב קטן הוא בלתי יעיל, נכון.

פורסם

תתפלא בני, אבל לפסיכולוגיה חלק גדול בתרבות הצריכה (בארץ ובעולם).

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
מי שמדבר על עדר, שיתבונן בשרשור הזה...

How Nice....כולכם מצטטים אחד את השני ואת עיתוני הרכב...

בני, זה לא ציטוט מעולם הרכב. זאת המציאות אותה אני חיי יום-יום.

נסה אתה להסביר לעדר בחורים בני 18-25 מדוע שילמת כל כך הרבה על פיג'ו קטנה עם שלוש דלתות, שיכולת לקנות באותו הכסף, רחמנן ליצנן, סובארו DL אוטומטית מבציר 92 המהולל!

אחר כך נסה להסביר להם למה אתה לא צריך מכונית בגודל של טנק ממוצע, כדי להעביר אותך ואת החברה (ואולי גם את הכלב) ממקום למקום, ושבעצם עדיף לקנות פיג'ו פיצפונת.

מאז שקניתי את ה205, אין אחד מחבריי שלא שאל למה לא קניתי רכב גדול יותר. לכולם נראה הגיוני שקונים מקסימום פח בכסף שיש, לא מקסימום שימושיות או הנאה.

ואחר כך צריך להסביר להם למה לקנות לסטודנט תפרן דייהו סופר-סאלון זה רעיון גרוע...

בקיצור, זאת המנטליות. אולי היא מצטיירת בגסות בעיתוני הרכב הישראלים, אבל היא נכונה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בני, זה לא ציטוט מעולם הרכב. זאת המציאות אותה אני חיי יום-יום.

נסה אתה להסביר לעדר בחורים בני 18-25 מדוע שילמת כל כך הרבה על פיג'ו קטנה עם שלוש דלתות, שיכולת לקנות באותו הכסף, רחמנן ליצנן, סובארו DL אוטומטית מבציר 92 המהולל!

אחר כך נסה להסביר להם למה אתה לא צריך מכונית בגודל של טנק ממוצע, כדי להעביר אותך ואת החברה (ואולי גם את הכלב) ממקום למקום, ושבעצם עדיף לקנות פיג'ו פיצפונת.

מאז שקניתי את ה205, אין אחד מחבריי שלא שאל למה לא קניתי רכב גדול יותר. לכולם נראה הגיוני שקונים מקסימום פח בכסף שיש, לא מקסימום שימושיות או הנאה.

ואחר כך צריך להסביר להם למה לקנות לסטודנט תפרן דייהו סופר-סאלון זה רעיון גרוע...

בקיצור, זאת המנטליות. אולי היא מצטיירת בגסות בעיתוני הרכב הישראלים, אבל היא נכונה.

רגע רגע..על מי אנחנו מדברים? על קוני מכוניות חדשות..נכון?

אז עם כל הכבוד, ה"מיינסטרים" של קוני מכוניות חדשות וגם משומשות ("מר ישראלי הממוצע" כלשונו הלועגת של "סטרלט" ואחרים)הם אנשים כמוני וכמו הבת זוג שלי והשכנים והשכנות שלי...את התקופה שהיינו סטודנטים תפרנים שכחנו מזמן.

אז אתם, ידידיי הצעירים, חושבים שאנחנו, המבוגרים ובעלי משפחות, קונים מכונית רק בגלל המטר פח או מה יגידו השכנים וכו וכו....מי שמכם לדבר בשמנו? מי שמכם לקבוע מה היא ה"מנטליות" שלנו (וכמובן, אנחנו נורא חייבים להבין את המנטליות של הנוער...) מישהו בכלל עשה מחקר רציני בעניין, או שאתם הולכים לפי גחמות עיתונאי הרכב ומיישמים את זה כעובדה כאן?

אז תתיימרו בבקשה לדבר בשם החברים שלכם ולא בשם השכנים שלי שכולם בעלי משפחות, מהמעמד הבינוני שקונים רכב בגלל שיקולים אחרים שהם בעיקר פרקטיים ומה לעשות, הם מובילים את שוק המשומשות והחדשות בארץ (הכוונה לקנייה פרטית)..

ומילה לJINK...יש לי הרגשה שמדובר בפסיכולוגיה של כותבים...

• תוכן חדש...