Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שבוע החלפתי רפידות קדמיות עם חבר (לא במוסך).

מאז יש שריקה מוזרה בזמן נסיעה מכיוון הגלגלים הקדמיים שמפסיקה כשאני לוחץ על הברקס.

לפני חצי שנה בערך הוספתי נוזל בלמים כי הרפידות החלו להישחק.

מה שאני חושב שקרה זה שבגלל שהרפידות החדשות עבות פי 2 מהרפידות הקודמות, עלה לי מפלס נוזל הברקס מעל הקו האדום ונוצר קצת לחץ על הרפידות שנוגעות טיפה בדיסק בזמן נסיעה.

יש במשהו שאמרתי קצת הגיון או ללכת למוסך?

תודה, גל.

Current: Ford Fiesta ST2

Past: Skoda Fabia 1.2TSI Sport

Peugeot 206 XS

פורסם

עם בלמים לא משחקים!

(היית צריך לבצע את העבודה במוסך מלכתחילה)

גש למוסך!

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
עם בלמים לא משחקים!

(היית צריך לבצע את העבודה במוסך מלכתחילה)

גש למוסך!

צאו מתוך הנחה שהרפידות יושבות טוב והאוטו בולם מעולה.

Peugeot 206 XS

פורסם

הוספת שמן בלם בגין רפידות שחוקות, טעות בעיקרה, לעומת זאת ,לא קיים מצב בו עודף נוזל בלמים , ישפיע על הלחץ, הוא פשוט צריך לגלוש מהמיכל אשר בכוונה אינו אטום.

באשר לשריקה, אתה אומר כי העבודה נעשתה לבד, אם כך שלש אפשרויות:

1. רפידות לא איכותיות על צלחות קצת שחוקות.

2.הרפידות עדיין לא עברו את ההרצה המינימלית(תקופה אשר בה יש להימנע מחימום הבלמים ובטח לא לבדוק עצירות חירום, חימום הבלמים בימים הראשונים , יגרום להם ליצור שכבת גלזורה אשר תקשה את שטחם ותוריד מיעילותם)

3.אולי בהתקנה חלה טעות, למשל הרכבה לא נכונה של הקפיצים למניעת ויברציות.

במקרה של ספק ומאחר ומדובר ברכיב בטיחותי ממעלה ראשונה, כדאי לבדוק אצל מכונאי מוסמך.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם
הוספת שמן בלם בגין רפידות שחוקות, טעות בעיקרה, לעומת זאת ,לא קיים מצב בו עודף נוזל בלמים , ישפיע על הלחץ, הוא פשוט צריך לגלוש מהמיכל אשר בכוונה אינו אטום.

היינס רושמים שלפני החלפת רפידות צריך לרוקן מעט את מיכל נוזל הבלמים, כי הפתיחה של משאבת הדיסק יעלה את מפלס הנוזל במיכל (והנוזל הוא מסיר צבע מצויין הרי, אז שלא יישפך) ולמלא בחזרה.

מן הסתם, אחרי תקופה ארוכה משאבות הדיסק צריכות להיות פחות פתוחות מה שדורש יותר נוזל במערכת (לא הרבה יותר כמה CC בס"כ).

אז למה לא אמורים להוסיף נוזל בלמים עם הזמן?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

עובדה חדשה:

השריקה מופיעה רק כשאני מסובב את ההגה לכיוון ימין.

אני לא בטוח שבכלל יש קשר לרפידות, אולי זו תקלה שונה.

למישהו זה נשמע מוכר?

Peugeot 206 XS

פורסם

לי היתה בעיה דומה והסתבר שבזמן החלפת רפידות ודיסקי בלימה עיקמו חתיכה העשויה מפח דק שיושב בצמוד לדיסק ובזמן פניות היה רעש דומה למה שאתה מתאר. אצלי פשוט ישרתי את חתיחת הפח והרעש הפסיק .

פורסם
לי היתה בעיה דומה והסתבר שבזמן החלפת רפידות ודיסקי בלימה עיקמו חתיכה העשויה מפח דק שיושב בצמוד לדיסק ובזמן פניות היה רעש דומה למה שאתה מתאר. אצלי פשוט ישרתי את חתיחת הפח והרעש הפסיק .
זו בהחלט אפשרות.

אתה בכל מקרה צריך לבדוק אם משאבת הגלגל חופשית. האם בלימה תקינה : בלי משיכות או נעילות?

פורסם
זו בהחלט אפשרות.

אתה בכל מקרה צריך לבדוק אם משאבת הגלגל חופשית. האם בלימה תקינה : בלי משיכות או נעילות?

אני לא מרגיש שום הבדל בבלימה, חוץ מהעובדה שאין חריקה בזמן בלימה.

Peugeot 206 XS

פורסם
אני לא מרגיש שום הבדל בבלימה, חוץ מהעובדה שאין חריקה בזמן בלימה.
לכן ולו רק לשקט הנפשי שלך , בדוק את ההרכבה מחדש או תן את הרכב לאיבחון, יכול להיות כי במצב סיבוב הרפידה משפשת מעט את השוליים של הצלחת, דבר אשר עשוי להסתיים אחרי תקופת הרצה.

• 6 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...