Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצות בקשר ל- OCTAVIA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לרכוש SKODA OCTAVIA חדשה (לא "OCTAVIA II") אוטומטית, עם המנוע 1600 של הגולף.

יש המלצות, או ההפך? איך שוק המשומשות שלה?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לאוקטביה הישנה קוראים Octavia Tour.

יש לה את תא המטען הגדול ביותר בקטגוריה.

המנוע לעומת זאת - הוא אחד החלשים שבקטגוריה על מרכב כבד למדי שלא מבטיח גדולות.

אם אתה חייב תא מטען גדול - לך על המגאן סדאן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בקצרה.

יתרונות: אמינות גבוהה, תא מטען ענק ותשרוד את השנים מעולה.

חסרונות: לא מודרנית כמו המתחרות מבחינת אבזור ובטיחות, מנוע מיושן וצפופה מאחור (לא לצפות לגדולות מרצפת הגולף).

לסיכום: אין כמו נסיעת מבחן.

פורסם

אם אתה חייב תא מטען גדול - לך על המגאן סדאן.

מגאן סדאן - מכוערת מבפנים ופינות הדלתות בולתות מאוד, אישתי שונאת את זה

פורסם

לך על זה אל תקשיב למי שמציע לך רכב צרפתי.

סקודה אוקטביה אמינה יותר מהרנו יפה יותר פנימית, חלקים לא יחסרו הודות לנהגי מוניות.

תא מטען גדול, אמינות וחלקים של פולקסוואגן.

מנוע לא חזק במיוחד אבל מספיק טוב לרכב.

שוק המשומשות טוב הודות לתפוצה הרחבה שלה.

אם אתה באמת רוצה את הרכב לך תעשה נסיעת מבחן.

נסיעת מבחן תראה לך מה האוטו שווה ואם זה מתאים לך.

רכב צרפתי שווה צרות וזה מניסיון.

פורסם

סקודה אוקטביה מכונית יותר ממומלצת, אמינה טובה איכותית מאוד תמורה מלאה לכל שקל, ראה (משטרת ישראל) שם האוקטביה מפגינה אמינות גבוהה חרף תנאי הנסיעה הקשים שהיא נאלצת לעבור.

פורסם
לך סקודה אוקטביה אמינה יותר מהרנו יפה יותר פנימית, חלקים לא יחסרו הודות לנהגי מוניות.

אני לא אתייחס לשאר הדברים המגוחכים שכתבת כרגע על הצרפתיות אבל אפשר בבקשה הסבר על החלק המודגש?

בתור אחד שנסע באוקטביה אני יכול לומר לך שהגרסה שמביאים לארץ כל כך זוועתית פנימית- הכל קודר, קונסולה מרובעת חסרת ייחוד, לא מעט כפתורי סרק וכפתורי תפעול של המזגן נראה כאילו לא שמו עליהם קצוץ, פשוט סתם "אנלוגים".

סתם סביבה חסרת ייחוד אבל כמו שציינתי קודם היתרון שלה הוא שהיא תשרוד את השנים מעולה.

פורסם
אני לא אתייחס לשאר הדברים המגוחכים שכתבת כרגע על הצרפתיות אבל אפשר בבקשה הסבר על החלק המודגש?

מה, היא לא יפה יותר בפנים מ"רנו מגאן" המכוערת למשל? יש לה קו עיצוב מאוד סולידי וזה אוטו ברמה.

פורסם

מניסיון של שלוש רכבי רנו, לא משנה כמה טוב טופלו במוסך מורשה יבואן רנו, האמינות היתה גרועה.

הבנאדם מחפש אוטו משפחה רגיל אמין וטוב. הוא שאל על רכב ספציפי, אז למה לשגע אותו.

אם הוא היה מחפש אוקטביה עם כוח ויופי מן הסתם שהוא בוחר בדגם הספורטיבי 1.8T .

פורסם

תקשיב אני לא יאנוס אותך בשביל שתיקח את המגאן או רכב אחר כלשהו.

האוקטביה אחלה רכב, סוס עבודה ואם אתה אוהב אותה אז קח אותה.

אבל לומר שהפנים של האוקטביה הנוחכית יפה? יש לך מניות בסקודה או משהו?

נכון, יש דברים שהסקודה מצטיינת בהם אבל אל תעשה ממנה משהו שהיא לא.

הנה תמונה להמחשה (ואני מצטער על הטשטוש פשוט זאת התמונה היחידה שמצאתי בגוגל שהפנים שלה זהה לגרסה בארץ, הגרסאות בחו"ל הרבה יותר נדיבות)

04_I.JPG

לדעתי כמעט כל משפחתית אחרת נראית יותר טוב בתא הנוסעים, אבל זאת רק דעתי.

פורסם

מנועי ה TDI הם אלו המשרתים את המשטרה ונהגי המניות והם סוסי עבודה .

מנוע 1.6 מנוע מיושן אך מחיר הרכב בהתאם והאוקטביה נותנת תמורה מלאה לכספה גם בגירסה זו ביחס לעלות שלה.

פורסם

האוקטביה אמינה מאוד, מרווחת ועושה את העבודה מצוין( השתלטה על שוק המוניות, ולא סתם)

1600 חלש למדי , לאוקטביה בודי גדול.

1600 לא ממליץ.

לי ידוע שהדיזל סוס עבודה אפילו 250000 לא מתקילים אותה.

עדיף מנוע גדול.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

כמו ש-RS אמר, גרסת ה-1.6 נראית אכן קודרת מבפנים (כמו ה-TDI) אבל גרסת ה-2 ליטר או 1.8T נראות מאוד מזמינות.

Xenon, מה רע במזגן אנלוגי? מזגן דיגיטלי הוא לא "ה"אבזור שכולם חושקים בו. זה הדבר האחרון שהייתי מקפיד עליו ברכב, תפעול מזגן באמצעות חוגה ממש לא מפריע לי למשל.

פורסם

למי אכפת איך נראה הדש בורד?!

אם זה מאוד חשוב לך תקנה\י שרייד 84' ב1000 ש"ותשדרג לו את הדש בורד.

האוקטביה מכונית מיושנת בכל אספקט!

מנוע 8 שסתומים עם 100 סוסים עייפים, גם שהאוקטביה הייתה "מודרנית" המנוע הזה כבר היה פאסה.

צפופה, בסיס גלגלים 2.51 מטר. היום המידה המקובלת היא באיזור ה2.6 מטר ולמגאן סדאן למשל יש קרוב ל-2.7 מטר.

מבחינה בטיחותית, אני לא יודע כמה היא מאובזרת. אבל קיבלה רק4 כוכבים בNCAP. הנורמל היום הוא 5 כוכבים (מגאן,פוקוס C4 וכו').

נוחות, דווקא כאן אני לא יודע כמה היא נופלת מול חלק גדול מהמתחרות. אבל מול המגאן היא בטוח נופלת.

אז יש לה בגאז' גדול ונהגי מוניות אוהבים אותה. ממש אטרקטיבי!

אם את\ה רוצה משפחתית חדשה ומפחד מצרפתיות אז תבדוק את הפוקוס והקורולה או אולי מזדה 3 אבל היא לא נוחה בכלל.

האוקטביה הישנה היא לא קניה חכמה או טובה בשום מצב!

פורסם

נורמל 5 כוכבים זאת אשליה אופטית אין רכב שעמיד בתאונה קשה המבחנים נעשים במהירות של עד 60 קמ"ש כך שאני לא סומך על כמה כוכבים הרכב קיבל.כאשר רכב תנגש במהירות של 100 קמ"ש כל מבחן הריסוק הוא בדיחה גרועה הרכב לא יחזיק מעמד גם אם הוא קיבל 5 נקודות ושימו לב אין רכב שמחזיק בתאונת צד. אז כשמציעים למישהו להסתכל על מבחן ריסוק שימו לב למהירות הבדיקה.

לפותח השירשור הייתי מציע לך להכין רשימה של רכבים בהם אתה מעוניין ותערוך השוואה ביניהם לפי פרמטרים של איכות או אמינות, מערכות בטיחותיות, סוג גיר, מחיר טיפולים,מחיר ביטוח וכו'. נוחות נסיעה אף אחד בפורום לא יוכל לענות לשאלתך קח נסיעת מבחן על כל רכב ותראה מה מתאים לך.

לגבי טיוטה קורולה רכב אמיו ונוח הוא אחד הרכבים הנמכרים ביותר, אבל שוב תגדיר מה אתה מצפה מהרכב כי באותה קטגורגיה יש עוד רכבים כמו סובארו B4 , סובארו אימפרזה, הונדה סיוויק וכו'.

• תוכן חדש...