Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אין לכם שום בעיה במד הדלק ! התנודות האלה תקינות לחלוטין, ככה עובדת הטכנולוגיה של מדי הדלק ברכבים מודרנים.

כדי לדעת את הכמות האמיתית, עלייך להחנות את הרכב במקום מפולס למשך מספר דקות ואז תקבל אינדקציה נכונה של כמות הדלק במיכל (פלוס/מינוס).

הסבר מקיף מחר אני מבטיח.

איזה כייף לי :)

פורסם
שלום חברים,

אתם מצטטים סתם את ההודעות מעליכם.

אני מבין שחזרת הרגע מהפאב השכונתי .. ואתה מלא ידע .. ורוצה "להפציץ בנו" , אבל דוד ...מדובר פה על מד חום מנוע , לא דלק ..
פורסם
קורה לי אותו הדבר עם המד דלק (גם VAGית, גולף). לפעמים תוך כדי נסיעה המד צונח בבת אחת ל"ריק" (לא נדלקת הנורה) ואחרי כמה דקות הוא חוזר לאיפה שהוא היה בדיוק. אמנם זה לא בדיוק כמו אצלך, ואצלך זה קצת יותר קריטי כי מדובר בחום מנוע.. אבל לפי מה שהבנתי במוסך זה חלק מה"שטיקים" שיש בוואגים.. ופשוט צריך ללמוד לחיות עם זה.
באשכול הנוכחי התחילו לדבר על יוניט חום והגיעו גם לבעיות במד-הדלק.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני מבין שחזרת הרגע מהפאב השכונתי .. ואתה מלא ידע .. ורוצה "להפציץ בנו" , אבל דוד ...מדובר פה על מד חום מנוע , לא דלק ..

אם היית קורא את כל הדיון, אורן, היית מבין שבמסגרת התלונה של 20VT על מד החום, התלוננו קוראים נוספים על תופעה זהה במד הדלק שלהם (ברכבי הקונצרן).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
האם הטמ"פ בשעון ירדה ובמחשב היא היתה אחרת לחלוטין (גבוהה יותר)?
בדיוק.

אפשר להסתכל בגרף מזמן 900 ומעלה, רואים שהטמפ' שרשם המחשב נעה בין 85-95 מעלות.

באותו זמן, תוך כדי עמידה (על מישור מפולס אגב :)) המחט 'שקעה' אל מתחת ל-"רבע" השעון, שזה אומר טמפ' של מתחת ל-70 מעלות, כלומר סטיה של כ-20 מעלות ממה שמדד המחשב.

ה'שקיעה' קרתה כמה פעמים ונמשכה 5-10 שניות כל פעם.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אני שמח שמצאת שהתקלה היא לא חיישן חום מנוע, כיף לראות ביצוע דיאגנוסטיקה נכונה

לצערנו אנחנו מבצעים את זה לבד בבית, אין נחת מפניה למוסכים "שמתמחים" ברכב שלנו...

פורסם

ראשית, מרבית מדי הטמפרטורה הקיימים כיום ברכב מודרני הם לא ליניאריים! במיאטה, למשל, בשנים 1994-2005 גם שעון לחץ שמן הוא לא ליניארי! סתם שעון המצביע על 2 מצבי On/Off ... (בחדשה חזרו לשעון ליניארי :-) )

על מנת שבעלי רכב לא יבלבלו את המוח למוסכים ולמחלקות השירות של היבואנים בסגנון "למה המחט זזה לי ימינה בפקק?", מרבית מדי הטמפרטורה הם קבועים באזור תחום העבודה המותר. זו הסיבה שהמחוג עומד כל העת על 90 מעלות למרות שבפועל הטמפרטורה של מי הקרור עולה ויורדת. בדר"כ כשהמנוע עובר לרתיחה יש לנהג זמן תגובה קצרצר. על כן חיברו בנוסף בכמה לוחות - זמזם ו/או נורה אדומה.

אני מציע לך לגשת למוסך מורשה ולחבר את הלוח למחשב האנליזה שלהם. יש להם תכנית לבדיקה של הלוח כאשר המנוע כבוי. מחשב האנליזה משדר אות למחשב ניהול המנוע ובודק את תגובת הלוח. אם הלוח מגיב היטב, הבעיה בסנסור. אם לאו- יש לך רק 2 אפשרויות- לקנות לוח חדש/משומש או להתקין לעצמך שעון חום במקביל.

רעיון להתקנה- על עמוד A יחד עם חום/לחץ שמן ולחץ טורבו.

את הלוחות הללו לא ניתן לתקן בדר"כ כי הבעיה, אם קיימת, היא במיקרו פרוססור.

לתשומת לבך, אם האוטו רק בן שנתיים וחצי וכל העת טיפלת במוסכי הרשת, תוכל לפנות בבקשה להפעלת "אחריות תחת רצון טוב". במסגרת זו תוכל לקבל את הלוח החדש בהנחה של 30-50% והעבודה בחינם. יחד עם זה גם תקבל שנתיים אחריות על הלוח החדש.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אין טעם לגשת למוסך

יש ב VAG COM בדיקה למחשב ניהול מנוע (שמבוצעת כאשר המנוע דולק)

וגם יש בדיקה יפייפיה (השעונים רוקדים...) שבודקת את התפקוד של הלוח שעונים (שמבוצעת כאשר המנוע כבוי)

פורסם

לא הבנתי איך מתחברים למחשב מנוע... יש אפשרות להתחבר עם נייד בלי לערב מוסך ?

אני לא יודע אם אצלי זו אותה בעיה אבל מד הסל"ד אצלי בסרק משחק קצת (נע בין 750 סל"ד לכמעט 550 סל"ד)... מדובר על המגאן שלי. יכול להיות שיש בעיה בשעון או שהבעיה היא אחרת ?

Veni Vidi Vici

פורסם

אני לא יודע אם אצלי זו אותה בעיה אבל מד הסל"ד אצלי בסרק משחק קצת (נע בין 750 סל"ד לכמעט 550 סל"ד)... מדובר על המגאן שלי. יכול להיות שיש בעיה בשעון או שהבעיה היא אחרת ?

תנקה אצלך את המצערת רוב הסיכויים שזה זה.

מניסיון בבעיה דומה שהייתה לחבר עם רכב כמו שלך מאותו שנתון אפילו.

פורסם

יש מלא שרשורים בנושא בזמן האחרון, חפש קצת אחורה,תמצא הרבה תשובות.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

• תוכן חדש...