Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואומרים שהצרפתיות לא אמינות ...

סיאט לאון 20VT בת שנתיים וחצי. כנראה שהתקציבאים של VAG חישבו שהכסף מרכישת הרכב מספיק להם לשנתיים בלבד ולכן יש לדאוג לרצף של תקלות שיחדש את זרימת המזומנים באמצעות חלקי חילוף.

הנה תמונה של דש-בורד מאוד דומה לשלי (בין השאר, אצלי יש קצת יותר קילומטרז' :smile:):

leon-04_.jpg

רואים את מד הטמפ' למעלה משמאל? ככה הוא נראה תמיד, בכל נסיעה, כל הזמן, ולא זז ימינה או שמאלה מהמרכז.

החדשות הן שלאחרונה, בעיקר בעמידות בפקקים או בנסיעה בינעירונית רצופה ורגועה, אני נדהם לגלות שהמנוע שלי מסוגל לעלות ולרדת 20-30 מעלות צלזיוס בשניה וחצי. כלומר מד טמפ' יורד מהמרכז ("חצי") אל ה-"רבע" ומטה תוך כשניה (התנועה נראית בבירור לעין). נשאר שם כמה שניות, ואז עולה חזרה למרכז באותה מהירות... אצלי אגב, ה-"חצי" הוא 90 מעלות כמו בתמונה אבל ה-"אפס" הוא 50 מעלות ולא 60.

התופעה לא מופיעה כל הזמן (רוב הזמן המצב כמו בתמונה), אבל כשהיא קורית היא יכולה לחזור על עצמה כמה פעמים רצוף. בד"כ כשמתחילים בנסיעה שכוללת מאמץ מנוע יותר ממינימלי, העניין מסתדר.

יש לציין שהמחוג אף פעם לא סוטה לצד השני.

שאלות:

- האם התופעה מוכרת?

- בעיני לא סביר בעליל שהמנוע באמת מאבד 20 מעלות בשניה וחצי. מישהו חושב אחרת?

- האם שוב צריך להיפרד לשלום מחיישן (ומהסכום המתאים כמובן)? איזה חיישן בדיוק (איפה הוא)?

- מה הסבירות לתקלה במחט של הדש-בורד עצמו? הבעיה עם התקלה הזו, שקשה לחזות מתי היא תקרה וזה מקשה להצליב את זה עם קריאת הטמפ' בו זמנית באמצעות מחשב דיאגנוסטיקה.

תודה מראש לעונים!

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

רוב הסיכויים שזה החיישן חום , כצעד ראשוני תפרק אותו ותנקה אותו

החיישני חום (שאני מכיר) עושים פעולת התמרה מטמפ' להתנגדות

ככל שהחום עולה כך גם ההתנגדות יורדת ולהיפך.

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

מבלי לבדוק את הרכב פיזית דיי קשה לדעת מה הבעיה, אבל אני יכול לספר מניסיוני שנתקלתי בעבר בתקלה דומה מאוד למה שאתה מספר (מחט שעון חום מרצדת דיי מהר בסיטואציות מסויימות, בדיוק כפי שאתה תארת) ברנו מגאן קופה 1600. הייתי מאוד משוכנע שחיישן החום התקלקל ויש צורך באחד חדש. לאחר דין ודברים הסתבר שהרדיאטור של הרכב היה סתום/דפוק - ולאחר החלפתו המחוג חזר לתיפקוד נורמלי לחלוטין.

לפיכך, קשה לי לומר לך מהיכן יכולה לצוץ הבעיה - אך לא הייתי רץ להחליף את החיישן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מבלי לבדוק את הרכב פיזית דיי קשה לדעת מה הבעיה, אבל אני יכול לספר מניסיוני שנתקלתי בעבר בתקלה דומה מאוד למה שאתה מספר (מחט שעון חום מרצדת דיי מהר בסיטואציות מסויימות, בדיוק כפי שאתה תארת) ברנו מגאן קופה 1600. הייתי מאוד משוכנע שחיישן החום התקלקל ויש צורך באחד חדש. לאחר דין ודברים הסתבר שהרדיאטור של הרכב היה סתום/דפוק - ולאחר החלפתו המחוג חזר לתיפקוד נורמלי לחלוטין.

לפיכך, קשה לי לומר לך מהיכן יכולה לצוץ הבעיה - אך לא הייתי רץ להחליף את החיישן.

איציק

אני יכול להבין איך זרימת נוזל לא רצופה על החיישן תגרום לבעיות במדידה. אבל בת כמה היתה המגאן האמורה? קשה לי להאמין שהרדיאטור שלי סתום / דפוק אחרי שנתיים וחצי.

אגב, המחט שלי לא ממש 'מרצדת', יותר כמו 'שוקעת' ואז 'צפה' חזרה, כלומר התנועה די איטית אבל נראית לעין.

יש המלצות איך לבדוק?

פורסם
תתחבר עם VAGCOM ותוך כדי נסיעה תקרא את הטמ"פ, כך תדע מה מזייף
תודה, אבל:

הבעיה עם התקלה הזו, שקשה לחזות מתי היא תקרה וזה מקשה להצליב את זה עם קריאת הטמפ' בו זמנית באמצעות מחשב דיאגנוסטיקה.

פורסם
אני יכול להבין איך זרימת נוזל לא רצופה על החיישן תגרום לבעיות במדידה. אבל בת כמה היתה המגאן האמורה? קשה לי להאמין שהרדיאטור שלי סתום / דפוק אחרי שנתיים וחצי.

אגב, המחט שלי לא ממש 'מרצדת', יותר כמו 'שוקעת' ואז 'צפה' חזרה, כלומר התנועה די איטית אבל נראית לעין.

יש המלצות איך לבדוק?

הייתי מתחיל מבדיקת מגעים פשוטה (בדיקת חיווט, בדיקת קונקטור וכד') ומשם ממשיך הלאה.

אני לא יודע מה התדירות שהתקלה מופיעה - לכן קשה לי לומר איך להמשיך לבדוק.

האם מעבר לכך המנוע (והרכב) מתפקדים כרגיל ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בעייה דומה הייתה אצל אבי באודי a4 חום המנוע היה יורד יותר מידי וגם היה לוקח לרכב זמן להתחמם.

אני לא יודי עם בסיאט זה אותו דבר, אבל באודי ישנה יוניט חום על הצינור מים, שנפתח במשיכת קליפס והוא נמצא מתחת לצינור אוויר.

אצל אבי הבעיה אותרה בחיבור למחשב

ד"א היוניט עולה בצ'מפיון 100 ש"ח לפני מע"מ

מקווה שעזרתי.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הייתי מציע לך לעשות את הבדיקה הבאה: זהה את חיישן החום של השעון , בדרך כלל קרוב לטרמוסטט, נתק את החוט והפעל את מתג ההצתה, המחוג אמור לרדת לאפס, עתה , גע אם סופית החוט בגוף המנוע, המחוג אמור לעלות עד הסוף, אם כך הדבר , החלף חיישן חום. אם לא יש לך בעייה בשעון.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

בחלק מהמכוניות המודרניות אין יוניט חום מיוחד עבור השעון חום אלא רק חיישן טמפ' מנוע המשדר נתוניו אל מחשב נהול מהנוע. מחשב נהול מהנוע מעביר את נתון הטמפ' אל לוח השעונים להפעלת שעון החום, ואל מחשב גיר אוט'. כמו כן ברכבי קונצרן פולקסווגן האימובילייזר נמצא בתוך לוח השעונים.

לכן אל תפרק דבר לבד אלא פנה למוסך מורשה היבואן עם ציוד הבדיקה והידע המתאים.

נכון שתקלה לא קבועה לפעמים מאוד קשה לאתר וכפי שכתבו קודמי יש גם לבדוק מחברים ומגעים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שאלה:

אם תיסע ברכב עם חבר שיתפעל את ה VAGCOM וגם יבצע LOG של הנתונים זה לא יכל לעזור?

הכוונה שלי היא שלא תמיד השעון מראה את הטמפ האמיתית, לכן תבצע LOG על הטמפ ואז תוכל באקסל לבדוק את התנודות ללא התחשבות בשעון (שגם ככה לא הכי מדייק כי הוא אנלוגי...)

פעם ביצעתי את זה ברכב שלי מתוך סקרנות והופתעתי לגלות שגם כאשר ב VAGCOM הטמפ היא 85 מעלות השעון מציג 90,

גם כאשר הטמ"פ היא קרוב ל 95 מעלות ב VAGCOM אז עדיין השעון מראה 90....

ז"א שיש אזשהו טולרנס שבטווח טמ"פ מסויים השעון מראה 90 וזהו. זה לא אומר שהמנוע עובד על 90 מעלות קבוע פיקס,

לכן אל תסמוך על השעון, תעשה LOG עם VAGCOM על הטמ"פ של המנוע ואז תדע.

כמו כן תבצע את זה בעמידה כדי שתוכל לבדוק האם למשל ירידת הטמ"פ התרחשה אחרי הפעלת הוונטה, אם הוונטה לא פועלת והטמ"פ יורדת והאוטו עומד (לא מקבל קירור) אז באמת יכל להיות בעיה בחיישן...

הצעד הבא יהיה פירוק החיישן ובדיקתו ע"י חימומו לטמ"פ מבוקרת ומדידת ההתנגדות...

במוסך אין להם סבלנות/זמן לניסיונות האלו... שם מודדים לפי הכנסות דולרים/שעה....:)

פורסם

קורה לי אותו הדבר עם המד דלק (גם VAGית, גולף). לפעמים תוך כדי נסיעה המד צונח בבת אחת ל"ריק" (לא נדלקת הנורה) ואחרי כמה דקות הוא חוזר לאיפה שהוא היה בדיוק.

אמנם זה לא בדיוק כמו אצלך, ואצלך זה קצת יותר קריטי כי מדובר בחום מנוע.. אבל לפי מה שהבנתי במוסך זה חלק מה"שטיקים" שיש בוואגים.. ופשוט צריך ללמוד לחיות עם זה.

פורסם

אתמול עשיתיבערך מה ש-mozman הציע, יצאתי לנסיעה של רבע שעה עם logging.

לא כל כך הצלחתי להגיע למצב של 'שקיעת' המחט בנסיעה, אבל כשחזרתי החלטתי לעמוד במקום ולחכות, ואכן המחט שקעה מדי פעם ל-"רבע" ומטה תוך כדי עמידה (כלומר המחט הראתה טמפ' של פחות מ-70 מעלות).

בגרף המצורף יש סל"ד (כחול) וטמפ' (ורוד) לאורך הנסיעה.

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=45159

בערך מנקודה 850 על ציר הזמן מתחילה העמידה במקום בסל"ד סרק, ובהתאם עליית הטמפ' (חלק מהזמן גם הפעלתי מזגן).

החץ האדום מסמן (בערך) את הזמן שבו נצפתה 'שקיעה' של המחט אל מתחת ל-70 מעלות. אפשר לראות שבמחשב הטמפ' לא ירדה מ-85 שהיא הטמפ' הנורמלית בנסיעה.

מזה אני מבין שהבעיה היא כנראה בשעון שבדש-בורד. זה גם מסתדר עם העובדה שלא מורגש שינוי באופן הנסיעה של הרכב, שלא נרשמו קודי תקלה במחשב, ושאנשים אחרים מדווחים על תקלות דומות בשעונים אחרים.

שאלות:

- מסכימים לדיאגנוזה ?

- איך מתקנים כזה דבר וכמה זה עולה (משהו בפנים גורם לי לחוסר אופטימיות במקרה הזה) ?

Temprature Log 051102.gif

• תוכן חדש...