Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע + פילטר שמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החליפו אצלי שמן מנוע לפני 7K (כחלק מיישור קו + טיפול גדול). ספר היצרן (גם היינס) ממליצים על החלפה כל 10K. ראיתי שיש חבר'ה שמחליפים כל 5K :shock: . הייתי רוצה לנסות להחליף בעצמי (הרבה זמן פנאי כרגע שבקרוב יוחלף בהרבה לחץ :neutral: ).

1. האם ניתן לדעת על סמך דגימה של שמן המנוע (בעזרת המדיד) אם הוא עדיין במצב טוב או שהגיעה העת להחליפו?

2. האם זה תקין להחליף בינתיים רק שמן מנוע + פילטר שמן? כלומר לדחות לדוגמא החלפת פילטר דלק. בהיינס מציעים בטיפול 10K רק החלפת שמן מנוע + פילטר (וקצת בדיקות) וזהו! השאלה היא האם הדלק אצלנו איכותי מספיק והאם בדחיית החלפת פילטר הדלק אני לא מאבד מ"נקיון" שמן המנוע.

מקווה שהייתי מובן :wink:

אגב מדובר בראלי דור שני. הבנתי שמומלץ LM 100% סינטטי ובפילטר מקורי. מישהו ממליץ על 50% (הסגול)?

פורסם

אין בעיה להחליף רק פילטר שמן ושמן, ללא פילטר דלק בכל 5K קילומטר.

פילטר כדאי לקנות מקורי, שמן כראות עיניך. אני משתמש בגלון הזהוב של LM והוא עושה יופי של עבודה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שמן מנוע + פילטר - ברוב הרכבים המלצת היצרן היא 10.000K או 6 חודשים המוקדם מבינהם.

פילטר דלק - בדר"כ אותו הסיפור ,מה גם שברוב הרכבים הם ממש זולים (5-12 ש"ח) אז למה לא להחליף.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
שמן מנוע + פילטר - ברוב הרכבים המלצת היצרן היא 10.000K או 6 חודשים המוקדם מבינהם.

פילטר דלק - בדר"כ אותו הסיפור ,מה גם שברוב הרכבים הם ממש זולים (5-12 ש"ח) אז למה לא להחליף.

יוסי.

הוא מדבר על "ראלי דור שני", נראה לך שפילטר הזרקה עולה 5-12 שח ?

חבר'ה, תקראו עד הסוף.........

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום רב!

אין קשר בין החלפת מסנן הדלק, לבין איבוד איכות שמן המנוע!

לא ניתן לבדוק איכות שמן, צמיגות שמן,או מצבו של השמן בעזרת המדיד!

מכיוון שזמנך פנוי בימים אלה, ואתה מעוניין להחליף שמן ומסנן שמן בעצמך,החלף עכשו גם את מסנן הדלק, וכך תמנע מבעיות, או מלחץ להחליפו, כאשר תיהיה עסוק, את המסנן הבא תחליף לפי הוראות היצרן ברכבך, או לפי הצורך!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

טעות שלי באמת לא שמתי לב לסוג הרכב בתחתית ההודעה...

פורסם
החליפו אצלי שמן מנוע לפני 7K (כחלק מיישור קו + טיפול גדול). ספר היצרן (גם היינס) ממליצים על החלפה כל 10K. ראיתי שיש חבר'ה שמחליפים כל 5K :shock: . הייתי רוצה לנסות להחליף בעצמי (הרבה זמן פנאי כרגע שבקרוב יוחלף בהרבה לחץ :neutral: ).

1. האם ניתן לדעת על סמך דגימה של שמן המנוע (בעזרת המדיד) אם הוא עדיין במצב טוב או שהגיעה העת להחליפו?

2. האם זה תקין להחליף בינתיים רק שמן מנוע + פילטר שמן? כלומר לדחות לדוגמא החלפת פילטר דלק. בהיינס מציעים בטיפול 10K רק החלפת שמן מנוע + פילטר (וקצת בדיקות) וזהו! השאלה היא האם הדלק אצלנו איכותי מספיק והאם בדחיית החלפת פילטר הדלק אני לא מאבד מ"נקיון" שמן המנוע.

מקווה שהייתי מובן :wink:

אגב מדובר בראלי דור שני. הבנתי שמומלץ LM 100% סינטטי ובפילטר מקורי. מישהו ממליץ על 50% (הסגול)?

הסגול זה סינטטי מלא חביבי הזהוב נדמה לי חצי סינטטי והאפור מינראלי
פורסם

השמן במיכל זהב - 10/40W הוא מינרלי עם רכיבים סינטטים.

השמן במיכל אפור - 10/40W הוא מינרלי מתוסף.

פורסם

שלום

איך אתם קובעים שהשמן האפור של ליקווי מולי הוא מינרלי?????????????

אני מחזיק את הקופסא מול עיניי כרגע וכתוב שם (בגרמנית שאני מבין)

semisyntetic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דהיינו חצי סנתטי עם מפרטים של חתי סנתטי אז למה להגיד מינרלי?

יובל

פורסם

חן חן לכל המשיבים.

עדיין לא החלטתי אם לבחור בסינטטי מלא או בחצי. דשו וטחנו את הנושא הזה מכל זווית אפשרית כך שאני רק יותר מבולבל עכשיו :shock: (עלות/תועלת, ולא - העלות לא כזו שולית כי המחיר כפול, ואני מתכנן החלפת שמנים כל 7K כך שמבחינתי לפחות זה תכוף => ההפרש בהוצאות גדול!)

אגב, מתפתח כאן עוד דיון נוסף (ומעניין הפעם) על המעבר מחצי למלא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=91848

ולגבי השמנים של LM, אני מציע להפסיק לזהות אותם בשיטת הצבעים הודעה שנייה שלי וכבר ברדקיסט :lol: ) ; דיפדפתי בקטלוג שלהם ויש יותר מסגול אחד, ביותר מגוון אחד :???:

הקטלוג: http://www.liqui-moly.com/web/lmhomeen.nsf/pages/index_produkte

פורסם

מה שמשווק בארץ (ולא זהה לחלוטין לקטלוג):

10W-40 זהוב/צהוב - מינרלי (מתוסף עם רכיבים סינטטיים,אבל הוא מינרלי).

15W-40 MOS2 אפור - מינרלי , מתוסף עם MOS2.

10W-40 MOS2 אפור - חצי סינטטי , מתוסף עם MOS2.

5W-40 סגול - סינטטי מלא.

• תוכן חדש...