Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יותר מהיר 0-100 או 60-160

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בעצם אומר שF1 גם יותר מהירה ב0-100 מכיון שאם לוקח לה שניה וחצי 100-200 אז נשאר לה רק שניה וחצי ל0-100 ול200-300 ביחד ולכן ברור שהיא עושה את 0-100 יותר מהר.

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאון.

התכוונתי לכך שהאצה מ0 ל100 לוקחת 3 שניות.

ומ100-200 שניה וחצי.

לא התכוונתי לכך שמ0-200 זה 3 שניות ולכן 100-200 יותר מהיר

פורסם

גם בהזנחת התנגדות האויר שארנון ציין, ההפרש באנרגיה הקינטית בין 0 ל100 קמ"ש הוא קטן בהרבה מההפרש באנרגיה הקינטית בין 100 ל200. ליתר דיוק, הוא שליש (תבדקו אותי).

לכן, אפילו במכונית תיאורטית עם גיר רציף מושלם, או אינסוף הילוכים שזמן ההחלפה שלהם הוא אפס שניות עגול, והמכונית מאיצה כל הזמן בשיא ההספק שלה, צריך, מה לעשות, פי שלוש זמן כדי "להעביר" את האנרגיה של 100 הקמ"ש השניים לעומת 100 הקמ"ש הראשונים.

זה בלי להכניס לחשבון התנגדויות ואוירודינמיקה שמכבידה עוד יותר ככל שהמהירות עולה.

כשמכניסים את המציאות - כלומר יחסי העברה מתחלפים, יכול להיות שיש מצב תיאורטי שבו האצה מ0 לX לוקח זמן רב יותר מאשר מX ל2X.... אולי, למי שיש כוח שיבנה תסריט כזה, אשמח לקרוא. אבל אם אתם מדברים על המספרים הנ"ל - 0-100 ו100-200, ועל מכוניות אמיתיות, התשובה היא ש0-100 מהיר יותר מ100-200, תמיד, ובהפרש גדול.

הנתונים של הפורומולה 1 שצוטטו כאן לדעתי שגויים. אשמח אם מי שכתב אותם יבדוק שוב.

Jeepolog.com

פורסם

קיוויתי שאף אחד לא יכתוב את זה, אבל נמרוד הקדים אותי.

בכל מקרה, הוא צודק לחלוטין. E=(mv^2)/2 מכתיבה שכל קמ"ש נוסף דורש יותר אנרגיה מהקודם לו. לכן תידרש יותר אנרגיה בתאוצת הביניים. היות והמנוע מייצר אנרגיה באותו הקצב, התאוצה תיקח זמן רב יותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
גם בהזנחת התנגדות האויר שארנון ציין, ההפרש באנרגיה הקינטית בין 0 ל100 קמ"ש הוא קטן בהרבה מההפרש באנרגיה הקינטית בין 100 ל200. ליתר דיוק, הוא שליש (תבדקו אותי).

אין לזה שום קשר לאנרגיות. מבחינת פיזיקאלית טהורה אין הבדל, כל עוד הפרש המהירויות זהה.

הסוגיה שהעלה ארנון נכונה והיא שורש העניין. ההתנגדות האוירודינמית עולה עם ריבוע המהירות, ולכן ב 200 קמ"ש נדרש הספק גדול פי 4 מאשר ב 100 קמ"ש, רק כדי לגרום למכונית לשמור על מהירות קבועה.

מהסיבה הזאת 0-100 תמיד יהיה מהיר יותר.

ב F1 הסיפור יכול להיות אכן כפי שצוטט בגלל העזרים האוירודינמיים. במהירות נמוכה אין למכונית F1 מספיק הצמדה כדי להוריד לכביש את כל אורוות הסוסים של המנוע. עם עליית המהירות אפקט ההצמדה משתפר פלאים ואפשר להוריד את הכח למסלול - זה ההסבר המשוער שלי לנתונים האלה, בהנחה שהם נכונים.

פורסם

עד כמה שאני מבין הסיבה ל 0-100 "איטי" ב F1 יחסית ל 100-200 היא יחסי העברה:

ההילוך הראשון הוא מאוד ארוך כדי להתאים לפניות איטיות ועד שהמכונית מגיעה לטווח היעיל של הסל"ד שלה עוברות כמה עשיריות שנייה חוץ מזה שב F1 0-100 הוא לא נתון כזה משמעותי מכיוון שהוא מתבצע זינוק וביציאה מה pits כלומר פעמים ספורות במהלך מירוץ שלם.

פורסם
עד כמה שאני מבין הסיבה ל 0-100 "איטי" ב F1 יחסית ל 100-200 היא יחסי העברה:
אתם שוכחים שמכונית F1 היא לא ממש מכונית רגילה. יחס ההעברה במקרה הזה שולי לחלוטין. מכונית F1 בכל מקרה לא מסוגלת להוריד לכביש את כל ההספק שלה במהירות נמוכה, לא משנה מה יהיה יחס ההעברה. התאוצה תהיה מוגבלת אך ורק בכוחות ה g שהצמיגים מסוגלים "לקחת".

כדי להוסיף 100 קמ"ש למהירות הנסיעה תוך שניה וחצי נדרשת תאוצה של 1.9g (בממוצע). זה מספר דמיוני, שמכונית F1 יכולה לעמוד בו, אבל עם צמיגים חמים והיטב ו down force משמעותי.

כלומר דווקא דווקא כשהיא כבר נוסעת מהר, היא יכולה להאיץ עוד יותר טוב - די פרדוקסלי ושונה ממכונית רגילה.

פורסם

במכוניות פורמולה1, אני כבר לא יודע האם מתרחש אותו הדבר, אך ניתן להניח שכן.

-לאון חבקין-

במכוניות הפורמולה 1 האצות הביניים מהירות מההאצה מהמקום, שכן יחסי העברה מיועדים לסל"ד גבוה ולמהירות גבוהה, בהתאמה.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

חיים, יש לזה הכל עם אנרגיה... כמו לכל דבר בפיזיקה, אפשר ללכת מהכיוון של הכוחות, מלמטה, ואפשר לבוא מלמעלה, מחישובי אנרגיה.

בכל מקרה, חד משמעית, האנרגיה הקינטית של גוף ב200 קמ"ש גדולה פי 4, ולא פי 2 מגוף ב100 קמ"ש, ולכן נדרשת כמות אנרגיה גדולה פי 3 כדי להאיץ את אותו הגוף, במשך אותו זמן, את 100 הקמ"ש השניים. עד כאן אני מאמין שכולם מסכימים - אני מדבר על גוף, בחלל ריק, בלי אויר ובלי יחסי העברה ובלי כלום.

זה ההסבר הפשוט והבסיסי ביותר, והוא עונה לדעתי על השאלה העקרונית מתחילת השרשור. מכאן, אפשר להתחיל לחפש דוגמאות יוצאות מן הכלל, וכאן אני מקבל את ההסבר של חיים, לגבי תאוצה-מוגבלת-החלקה (או אחיזה) במהירויות נמוכות. יש כאן שני מנגנונים שפועלים אחד מול השני. במכוניות רגילות יחס ההספק/משקל גדול והעדר עזרים אוירודינמיים משמעותם שההאצה הולכת ופוחתת עם המהירות כבר ממהירות מאד נמוכה. אם אתה אומר שבמכוניות פורומולה אחד זה עד כדי כך משמעותי, שהתאוצה עולה עם המהירות בהתחלה, גם במהירויות המדוברות כאן (0-100 ו100-200), זה מפתיע אותי, אבל הי, פורמולה אחד זה באמת עולם אחר. הנתון של 1.5 שנייה מ100-200 הוא בדוק? מישהו יכול להפנות אותי לדפי נתונים כאלו של מכוניות פורמולה אחת? (מצטער זה לא התחום שלי... תשאלו אותי על רכב שטח)

Jeepolog.com

פורסם
חיים, יש לזה הכל עם אנרגיה... כמו לכל דבר בפיזיקה, אפשר ללכת מהכיוון של הכוחות, מלמטה, ואפשר לבוא מלמעלה, מחישובי אנרגיה.

בכל מקרה, חד משמעית, האנרגיה הקינטית של גוף ב200 קמ"ש גדולה פי 4, ולא פי 2 מגוף ב100 קמ"ש.

מצטער אתה מפספס כמה דברים בסיסיים בפיזיקה.

מכונית שנעה ב 100 קמ"ש, נעה בו זמנית גם בכמה אלפי קמ"שים עם כדור הארץ סביב השמש ובכמה עשרות (או מאות) אלפי קמ"שים עם כל הגלאקסיה. למה סיפור המדע הבדיוני הזה ? כדי להראות שמהירות היא דבר יחסי, ואין דבר כזה אנרגיה קינטית של מכונית ב 100 או 200 קמ"ש. אין מספר מוחלט אלא יחסי, שמשתנה בהתאם למיקום מערכת הצירים.

בהתאם קיימת רק תוספת אנרגיה כתוצאה מהפרש מהירות, כלומר:

E = m (∆V)² / 2∆

ולכן תוספת האנרגיה בזמן תוספת מהירות של 100 קמ"ש היא זהה, לא משנה מאיזו מהירות התחלנו.

אם נניח מערכת צירים על מכונית שנעה ב 100 קמ"ש, ונתחיל להאיץ ל 200, כל החישובים יהיו בדיוק כמו תאוצה 0 - 100.

עד כאן פיזיקה להיום.

פורסם
מצטער אתה מפספס כמה דברים בסיסיים בפיזיקה.

מכונית שנעה ב 100 קמ"ש, נעה בו זמנית גם בכמה אלפי קמ"שים עם כדור הארץ סביב השמש ובכמה עשרות (או מאות) אלפי קמ"שים עם כל הגלאקסיה. למה סיפור המדע הבדיוני הזה ? כדי להראות שמהירות היא דבר יחסי, ואין דבר כזה אנרגיה קינטית של מכונית ב 100 או 200 קמ"ש. אין מספר מוחלט אלא יחסי, שמשתנה בהתאם למיקום מערכת הצירים.

בהתאם קיימת רק תוספת אנרגיה כתוצאה מהפרש מהירות, כלומר:

E = m (∆V)² / 2∆

ולכן תוספת האנרגיה בזמן תוספת מהירות של 100 קמ"ש היא זהה, לא משנה מאיזו מהירות התחלנו.

אם נניח מערכת צירים על מכונית שנעה ב 100 קמ"ש, ונתחיל להאיץ ל 200, כל החישובים יהיו בדיוק כמו תאוצה 0 - 100.

עד כאן פיזיקה להיום.

מר. חיים, דבריך נכונים, נכונים מאוד אפילו, אבל המשוואה תקפה רק לעולם מושלם שבו הכל מיידי ואין איבודי אנרגיה.

עולמנו, כידוע לך, אינו כזה.

ברכב, התאוצה איננה קבועה, והשיעור גדילתה בהילוכים נמוכים יותר (מכאן במהירוית נמוכות יותר) הוא יותר חד מאשר בהילוכים הגבוהים (להלן, מהירויות גבוהות).

מקווה שהובנתי.

אור.

פורסם

כל מה שכתבת נכון אך לא קשור. לא אמרתי לרגע שהתאוצה קבועה, אלא רק שינוי האנרגיה.

התאוצה הולכת ויורדת עם המהירות בהתאם לעליית הכוחות שמתנגדים לתנועה. כתבתי את זה גם בהודעות קודמות בשרשור.

• תוכן חדש...