Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טעינת יתר

NaC
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! :wink:

רציתי לשאול מהו הנזק האפשרי מטעינת יתר של המצבר על מכשירי חשמל ברכב- למשל רדיו דיסק.

לאחר חיפוש באתר הבנתי שמתח גבוה מדי ברכב גורם לשריפת פיוזים, אך יש גם סיכוי גבוה שיישרפו מכשירים ברכב מבלי שהפיוז שלהם יישרף.

האם זה נכון? כיצד ניתן למנוע שריפת מכשירים ברכב?

תודה!

פורסם

אין שום סיבה שתהיה טעינת יתר, הרדיו דיסק יכול להינזק כמו שקרה אצל חבר בזמנו.

תדאג לטעינה נורמלית.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

היי

טעינת יתר בהרבה מקרים דווקא לא תשרוף לך את הפיוזים אלה את המכשירים עליהם הפיוזים מגינים...אבסורד של ממש. אני לא יודע לגבי הרדיו דיסק, אבל חיי המנורות של הרכב יתקצרו משמעותית, יותר גרוע מזה המצבר שלך כנראה ילך ותתצרך להחליף אותו. המכה האמיתית היא, שאם יש לך מחשב ברכב והמתח של טעינת היתר יעלה על 16 וולט ילך לך המחשב רכב ושום פיוז לא יעזור לך. לכן אני מציע לך לטפל בבעיה בהקדם.

בהצלחה.

בהפתעה מוחלטת, הגיעה אהבה חדשה...

פורסם

וגם המים מתאדים במהירות מהמצבר...

קח וולט מטר ממישהו ובדוק, זה לא עולה כסף לבדוק ושווה את זה אם אתה חושש.

פורסם

בעבר היה לי מקרה של טעינת יתר שבה האלטרנטור והמצבר הלכו. כרגע אין לי טעינת יתר , אך רציתי להיות בטוח למה היא גורמת.

תודה לכל התגובות- אך יש לי שאלה אחרונה- איך אני בודק טעינת יתר - לאיפה אני צריך לחבר את הוולטמטר?

פורסם

:-) טעינת יתר זה אומר שהמתח גבוה מ 14.5 וולט

פיוזים - מגינים בזמן קצר, או עומס.

הם לא נותנים לזרם לחרוג מהתחום שרשום על הפיוז 10A, 15A , 20A וכדו...

זה באמפירים לא משנה מה המתח !!!

לכן לא ישרפו הפיוזים אבל המכשירים כן ינזקו

מבחינת רדיו דיסק יכול להשרף התוצאה מטעינת יתר כי ישנו שמה מעגל אלקטרוני מודפס שעובד במתחים 12-14 וולט יותר מזה המכשיר יינזק , ישרף!

פורסם

אם האלטרנטור שלי תקין עכשיו, יכול להיות מצב שפתאום תהיה טעינת יתר?

איך נמנעים מטעינת יתר? יש מכשיר מווסת שאוכל לקנות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...