Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעייה :סובארו לאונה:

4 הדלתות לא משפיעות\מדליקות את התאורה הפנימית והמפסק של תא המנוע ושל הבגאג , כן מפעיל את התאורה הפנימית עם כל פתיחה, בדקתי את יחידת התאורה עצמה = תקינה לגמריי, מצב תאורה פתוחה כל הזמן = תקין, אם כן מה יכולה להיות הבעייה?

כאמור:

מכסה מנוע ומכסה בגאג כן פותח תאורה פנימית אם היא על מצב דלתות, לעומת זאת , 4 הדלתות לא פותחות את האור בתוך הרכב, כמו כן ישנה אינדיקציה על דלתות פתוחות בלוח השעונים, אם כן מה הבעייה?

אשמח לשמוע כל פתרון אפשרי.

תודה.

פורסם

היי TOMITOM

נראה שיש תקלה בלוח השעונים.

ארבעת הדלתות מחווטות ללוח השעונים שם במעגל אלקטרוני פשוט ובסיסי, ולאחר תצוגת איזה דלת פתוחה עובר המתח להפעלת הנורה של האור פנימי.

הסיבה שתא המטען ותא המנוע מפעילים את האור פנימי כי זהו חיבור שהוסף בארץ כנראה בזמן ההתקנה ומחובר ישירות (לפני) הנורה של התא נוסעים. כאמור הוא עוקף את הלוח שעונים.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

סלחו לי אבל גם אני מתעלק על השירשור.

אצלי ברנו 5 החלפתי בית מנורה של התאורה הפנימית ברכב,לבית מנורה מתחברים שלושה חוטים מינוס קבוע,פלוס,ומינוס של הדלתות (סגורות/פתוחות),בקיצור עשו שם קומבינה עם אור אחר וניתקו את שלושת החוטים המקוריים,אני מעוניין לחבר אותם שוב חזרה כך שהכל יחזור להיות מקורי,מאיפה אני מתחיל?

יש לך מושג באיזו צורה החוטים מחוברים? כלומר מאיפה מגיע המינוס הקבוע והפלוס,והאות מינוס מהדלתות? לאן בדיוק הכל מתחבר?

תודה מראש.

פורסם

במקרה של הרנו--

קודם כל אם עשו קומבינה או שיש תקלה או שאחד שלא מבין עבד על האוטו

בגדול, יש לך בצד אחד של הפנס תקע, ובציד השני שני תקעים.

בצד של הבודד זה אמור להיות פלוס,

בצד השני אחד של הדלת ואחד המינוס קבוע.

לא אסבך אותך בתיאורית החיבור על אף שהיא פשוטה ובסיסית ביותר, אך חבר את המינוסים בצידם ובדוק פעילות דלתות כאשר הבורר במקום הנכון.

אם לא מסתדר הפוך את המינוסים.

כמובן שרצוי לבדוק קודם שמגיע מינוס מהדלתות בזמן שפותחים אותן וגם נעלם! כאשר סוגרים אותן לפני תחילת התהליך.

יש גם לבדוק קיומו של נתיך לקו הפלוס ולא יותר מ10אמפר ,כדי שאם תטעה בחיבורים לא ישרף לך האוטו או חלק ממנו

בברכה

דני ממצת אור חיפה

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני,דבר אחד לי אליך - אתה תותח.

אתה צודק,למה,הבעייה החלה ששיניתי מיקום של לד של האזעקה, פשוט נראה לי שכשהשחלתי חוט (מאחורי לוח השעונים כשהרכב כבוי כמובן) כניראה החוט הוזיז שם משהו,איזה מגע רופף או משהו בסיגנון.

יכול להיות שאיזה קונקטור השתחרר מאחורי לוח השעונים. או שזה נזק וחייבים לפרק ולסדר\להחליף לוח?

תכלס, אם מדובר בנזק שדורש תיקון\החלפה, שישאר כבר ככה, זה לא קריטי.

פורסם

הזזת נורית של אזעקה (לד) אינה אמורה להשפיע על המעגל הזה, בכל מקרה בדוק שקעים תקעים שמחוברים היטב, אל תפחד לשחרר ולחבר חזרה.

הכנס יד מאחורי לוח השעונים ובדוק האם לא יצא חלקית תקע מסויים

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מכיון שנראה לי שאתה מחיפה אז במקרה הכי גרוע גש אל דני וכמקצוען הוא יאתר ויתקן התקלה ובתור חבר הפורום ומתוך הכרותי איתו, הוא יגבה ממך בודאי מחיר מגוחך.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מסכים ומצטרף לרפי גש ישירות לדני, והוא בוודאי יעזור לך, תמורת סכום סמלי!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

דני בדקתי מינוסים בחוטים,הקשר בינם לבין הדלתות אבד איפשהוא בקומבינה,חשבתי אולי יש פלאג מקורי מנותק אפישהוא באוטו שיחסוך ממני חיווט מינוס מתקעי הדלתות לגג,וחיווט פלוס חדש מקופסת הנתיכים.

פורסם

כן בסובארו דיאל הישנות התופעה קצת מוכרת במיוחד אם עשו הרבה התקנות, מה שמפליא אותי שהרבה חשמלאים חושבים שאשמים הכפתורים, רק המקצוענים יודעים שהחוטים הולכים למתחת ללוח שעונים ושם יש יחידה שאחראית ובנוסף מראה איזה דלת נפתחת.

tomitom חבל שתתעסק לבד, אתה יכול במקרה הטוב לשרוף כמה שעות, במקרה הרע חלילה לעשות עוד נזק, אם אתה בחיפה אכן כדאי לך לגשת לדני שאני התרשמתי ממנו כמתקין מעולה לפי רמת הודעותיו על אך שאיני מכיר אותו אישית

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

תודה חברים .

ותודה מיוחדת לדני שאין כמוהו :) .

לעניין התקלה, כניראה קונקטור השתחרר שם כי השחלתי כבל שבהתחלה חשבתי להעביר מאחורי לוח השעונים ,אין לי כוח לפרק הכל עוד פעם, אני אחכה עם זה ושיבוא לי החשק, אני כבר אקנה לוח שעונים של גיאל עם מד טורים ב 100 שקל(לוח שמתאים לאותו שנתון עם אותם קונקטורים , כי יש כמה סוגי שעונים עם כמה סוגי קונקטורים) ואני אחליף את כל הלוח עם המנורות והכל....

ודני זומרשטיין הגדול יעשה לי תאורה אדומה מיוחדת במקום הקיימת....:)

פורסם

הכי קל לנסות ולאתר את החיוט בקורות הצד הקדמיים (צד ימין ושמאל לחלון הקדמי הגדול) כי ברוב המכוניות (אני לא זוכר ברנו 5 ) החוטים עוברים שם. קח בחשבון שאולי פשוט יש לך גם קצר על החוט, כלומר יש לך את החוט הנכון אבל משום מה הוא מקוצר למינוס באיזשהוא מקום ואז זה יכול להטעות אותך שזה מינוס בזמן שזה לא אמור להיות.

אם מגיעים למעלה 3 חוטים, אחד זה פלוס, השני מינוס והשלישי מינוס אחרי לחצנים. בדוק שאינו מקוצר מאיזושהיא סיבה לגוף, הכי קל לבדוק קודם כל כאמור בקורות החלונות , ואם יש את החוטים, מי שמראה לך מינוס, חתוך אותו (באופן שתוכל לחבר חזרה) ובדוק שבצד התחתון שלו (זה שאמור לבוא מכיוון הלחצנים) יש מינוס כאשר דלת פתוחה ונעלם בזמן שסוגרים אותה, לחילופין לוחצים על הלחצן.

דבר נוסף ולפני הכל! בדוק אם יש לחצנים במנוע ובתא מטען של אזעקה שקיימת או הייתה קיימת ונתק אותם, יתכן והם גורמים למינוס קבוע בחוט שאמור להוביל מינוס מלחצנים פתוחים.

תעדכן

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לבחור עם הסובארו , אין ברירה אלא לפרק את המסגרת של לוח השעונים, בלוח עצמו בחלק העליון ישנם שני תקעים אחד רחב ואחד יותר צר , שלוף את התקע היותר רחב וחפש חוט לבן עם נקודות אדומות זה המינוס המשותף שהולך מהדלתות לתאורה , כך מנורת ביקורת חבר אותה מינוס קבוע לשלדת הרכב ותן נגיעה באותו חוט , עם התאורה נדלקת אז הבעיה במעגל המודפס שעל הלוח עצמו ואם היא לא נדלקת אז קיים נתק בדרך והמקום לחפש אותו יהיה בצד ימין צמוד לדופן של הדש-בורד תפרק את תא הכפפות כך הגישה יותר נוחה יש שם שלוש תקעים ממש גדולים , אם אני לא תועה יש שם שניים לבנים ואחד שחור והחוט של התאורה נמצא בתקע השחור , אתה יכול גם לפרק את הכיסוי של הקורה הימנית משם יורדים זוג החוטים ולנסות לאתר את החיבור לתקעים הגדולים משם , מעבר לזה לא חושב על עוד משהו אלא אם כן מישהו חתך את החוט איפה שהוא באמצע וחיבר אליו עוד משהו .ישנה אפשרות עם רב מודד לבדוק מוליכות של חוט על ידי חיבור של שני הקצוות ועם החוט שלם יש צפצוף אם לא אז יש נתק.

בכל מקרה אם הבעיה היא בלוח עצמו אין מנוס מללכת לאלקטרונאי שילחים מחדש את המעגל המודפס, לקנות לוח מפרוק הזול שביניהם.

פורסם

עברו כמה ימים והבעייה החמירה, מפשיר אדים פתאום לא עובד לי,לא מראה אינדיקציה על לוח השעונים וכמו כן אורות גבוהים אין שום אינדיקציה בלוח השעונים, החלטתי שנמאס לי כבר.

היום הלכתי לבדוק כמה עולה לוח שעונים מחלקי חילוף, של גיאל עם מד טורים עולה 100 שקל משומש, אבל יהיה רק מחר כי צריך לפרק אותו, אם כן החלטתי לפרק את שלי ועל הדרך כבר להחליף את התאורה לתאורה אחרת.

.

פרקתי 4 ברגים, מסגרת לוח שעונים פורקה חלקית, מתברר שיש שם שני קונקטורים מקדימה, לא מאחורי השעון אלה מהצד העליון הקדמי שלו, קונקטור שמאל משוחרר משום מה, הכנסתי אותו בחזרה והעניין סודר = פתאום הכל עובד, איזה קסם.

אז החלטתי לא להחליף את השעון בשלב זה ולהשאיר את התאורה המקורית כמו שהיא בצבע ירוק,כי לא היה לי כוח להתעסק עם זה וכל עוד זה עובד - נעזוב את זה.

תודה לכולם ובמיוחד לאדון שמר שהזכיר לי שמדובר בסובארו לאונה והאיר את צומת ליבי לחומרת העניין, שהרי מה כבר זה יכול להיות כווולה קונקטור משוחרר, אין מה לעשות הרכב הזה הוא כ"כ פשוט שמה כבר זה יכול להיות, מכסימום נזק יכול להיות לוח שעונים דפוק , ואז כבר מפרקים,100 שקל של גיאל עם מד טורים, לוקחים לדני זומרשטיין והוא מחליף את התאורה לצבע אדום כמו באוודי החדשים או כחול כמו בגולפים החדשים.

אם כן,תודה מיוחדת לדני זומרשטיין שהוא מספר אחד,תותח על,על הפיתרון של התעלומה הזאת.

לילה טוב.

• תוכן חדש...