Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז למה לא כל היצרנים דבקו בשרשרת ...? ופוטרים את האינטרנט מאלפי שרשורים? יש סיבה למה רצועה עדיפה? הרי באופנוע שרשרת יכולה להסתובב במהירות בלתי חוקית+, בנוסף יכולה לעמוד בעומסים הרבה יותר גדולים, ובסך הכל מצריכה שימון מידי פעם, שהוא הרבה יותר קל והרבה יותר זול מהחלפת רצועה...

אה וגם הסיכוי שהיא תקפוץ שן שואף ל...אפס.

פורסם

אז ככה:

שיקול כספי :idea: , שרשרת יותר יקרה

גם בשרשרת יש צורך בטיפול תקופתי

החלפת מותחן שרשרת :idea:

(ותאמין לי , זה עולה לא פחות מטיימינג רצועה)

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

למה למען השם צריך מותחן לשרשרת ושוב, באופנוע שבו השרשרת מסתובבת במהירות נוראית, לא צריך! שרשרת אם סוגרים אותה על גלגלי השיניים, לא יכולה ליפול רק במקרים קיצוניים ביותר לא?

פורסם

למנועים במבנה OHV שרשרת טיימינג זה דבר ניפלא: פשוט, זול ואמין.

לעומת זאת, למנועי OHC, אם רוצים לעשות שרשרת במקום רצועה, צריך לדאוג לשימון שלה, גם מחוץ לאגן השמן.

התוצאה הישירה של זה היא עלות יותר גבוהה של המנוע.

יש מנועי OHC ו DOHC שיש להם שרשרת, אבל שוב, הם יותר יקרים.

מנועי ה DURATEC של פורד הם בעלי גל זיזים עליון ושרשרת טיימינג לדוגמא.

http://www.jasperengines.com/pdf/DuratecCamshaftTiming.pdf

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
למה למען השם צריך מותחן לשרשרת ושוב, באופנוע שבו השרשרת מסתובבת במהירות נוראית, לא צריך! שרשרת אם סוגרים אותה על גלגלי השיניים, לא יכולה ליפול רק במקרים קיצוניים ביותר לא?

כי היא צריכה להיות במתיחות מסוימת :idea:

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

גם יש איזה עיניין של רעש שהיא יוצרת או משהו כזה

חוץ מזה אתה יכול לשאול שאלות נוספות כמו :

בסובארו לדוגמא ונדמה לי גם טויוטה....המצב פתיחה המקסימאלי של השסתום, לא מגיע לקו אפס של הבוכנה כך גם אם נקרעת רצועה....לא הולך ראש גם אם שבוע תנסה להניע....אז למה לא כל היצרנים עושים ככה ? ולמה לא כולם עוברים ממנוע טורי רגיל למנוע טורי עם ראש נטוי הריי אין לו מומנט אפס וככה זה בטוח לתלתלים....ולמה ברכבים מסויימים נקרעת רצועת אביזרים ועלולה להתפס בטיימינג ולגרום נזק - הריי יש מכסה למה הוא לא עושה את תפקידו ? ולמה זה אמא למה יורדות הדמעות מעצמן.....

פורסם

בניסאן סאני וגם באלמרה נדמה לי יש שרשרת טיימינג ולא שמעתי שיש בעיות מיוחדות עם זה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
אז למה לא כל היצרנים דבקו בשרשרת ...? ופוטרים את האינטרנט מאלפי שרשורים? יש סיבה למה רצועה עדיפה? הרי באופנוע שרשרת יכולה להסתובב במהירות בלתי חוקית+, בנוסף יכולה לעמוד בעומסים הרבה יותר גדולים, ובסך הכל מצריכה שימון מידי פעם, שהוא הרבה יותר קל והרבה יותר זול מהחלפת רצועה...

אה וגם הסיכוי שהיא תקפוץ שן שואף ל...אפס.

זה פשוט מאוד.

א. רצועה יותר שקטה בזמן עבודת המנוע {אבל לא צריך להחליף אותה ואי לא נקרעת. אין לה בלאי}

ב. היצרנים החליטו שהשרשרת או {גלגלי הטיימינג בסוברו לאונה בלבד} גובים מאמץ כבד מהמנוע ולשם כך יצרו את הרצועה.

ג. איך המפעל של היצור רכב הטפרנס הם או לא יצטרך לייצר רצועות טיימינג ומותחנים וכנל גם למוסכים שיצטרכו להחליף אותם.

פורסם
זה פשוט מאוד.

א. רצועה יותר שקטה בזמן עבודת המנוע {אבל לא צריך להחליף אותה ואי לא נקרעת. אין לה בלאי}

ב. היצרנים החליטו שהשרשרת או {גלגלי הטיימינג בסוברו לאונה בלבד} גובים מאמץ כבד מהמנוע ולשם כך יצרו את הרצועה.

ג. איך המפעל של היצור רכב הטפרנס הם או לא יצטרך לייצר רצועות טיימינג ומותחנים וכנל גם למוסכים שיצטרכו להחליף אותם.

לתשובה א. אני ינסח שנית ויותר מדוייק: הרצועה שקטה יותר מהשרשרת או הגלגלי הטיימינג אבל את גלגל הטיימינג\שרשרת "לא צריך להחליף אי איננה נקרעת,נשחכת. בקיצור אין לה בלאי.

פורסם

יש היום יצרנים של רצועות עם הבטחה ל-300K , אז למה להסתבך עם שרשרת?

באופנוע המיקום חשוף יותר לפגיעות , חוץ מזה יש גם כאלו עם גלגלי שיניים ישירים(בלי רצועה או שרשרת).

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם

מי מייצר רצועה ל300K? עכשיו תנו לי שם בלי לזרוק שטויות באויר.

עכשיו אני הולך לקנות אם זה באמת נכון. ואל תגידו חבר שלי אמר.

• תוכן חדש...