Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה ,אני רוצה לדעת אם אפשר לחבר סאב של רכב לרסיבר ביתי מסוג jvc rx-5042 לרסיבר יש יציאה לסאב ,אך הוא דורש סאב אקטיבי .

האם ישנה דרך כלשהי לחבר את הסאב שאין לו הגברה פנימית(אקטיבי) לרסיבר?

פורסם

אתה יכול להסביר את עצמך?מה הכוונה להפעיל מגבר חיצוני?

לחבר את הסאב אני יכול ,לחבר למגבר רגיל ליציאת רמקול רגילה אבל אז הסאב גם מוציא צלילים כי למגבר אין קרוס אובר

פורסם

נכון מאוד.

היציאה שיש לך ברסיבר היא יציאת RCA לסאב אקטיבי, כלומר סאב שבא כבר עם הגברה.

ז"א, בלתי אפשרי לחלוטין להשתמש ליציאה זו להפעיל סאב של רכב ככה סתם, אתה חייב לחבר

מגבר חיצוני שיריץ את הסאב, ואליו לחבר את היציאת RCA שיש לך ברסיבר..

Race Smart

פורסם

עם כבל RCA מהיציאה של הסאב לAUX של המגבר ותעשה גישור במגבר בשביל שיפתח את הסאב אם הוא בכלל יוריד ל4 אום.

SPL-1 kicker solo-baric L7 12'-142.9db

פורסם

באודיו ביתי נדירים הרסיברים שמאשרים גישור ערוצים. רוב מגברי הכוח - PA מאפשריםשיור, אך לא כולם.

אני מניח שהסאב הוא 4 אום. לכן, קשה לי להאמין שתמצא מגבר כוח ביתי "מיינסטרים" שיאפשר לך 2 אום סטריאו.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
באודיו ביתי נדירים הרסיברים שמאשרים גישור ערוצים. רוב מגברי הכוח - PA מאפשריםשיור, אך לא כולם.

אני מניח שהסאב הוא 4 אום. לכן, קשה לי להאמין שתמצא מגבר כוח ביתי "מיינסטרים" שיאפשר לך 2 אום סטריאו.

לאפשר גישור למגבר שאינו מאפשר לגשר, זה דורש בניה של מעגל קטן מסויים,

אבל, גישור זה לא פיתרון, מגבר של בית לדוגמא רסיבר, מוציא הספק של עד 100WRMS ל 8 אום,

שתחבר סאב של 4 אום הוא ישאף לכפיל את ההספק, מה שיקרה שכאשר תחבר סאב ותפעיל,

יהיה משיכת זרם רבה והטרנזיסטורים ישרפו, לכן כדי לחבר סאב 4 אום, צריך לחבר שני ערוצים במקביל

, וגם על ידיי מעגל בכניסה קטן שצריך לבנות שיהיה תיאום בין 100% בערוצים כך שנחבר אותם במקביל לא תהייה בעיה, בקיצור, לא ממליץ לאנשים שלא משופשים בתחום,

וכאשר נחבר שני ערוצים במקביל, ל4 אום ההספק צריך להיות מעל 150W במקרה שכול ערוץ 100W ב8 אום.

לדוגמא חבר שיש לו רסיבר של סוני שמוצהר 100W ב8 אום ו120W ב4 אום, המגבר 5 ערוצים.

בנינו שני מעגלי קדם מגבר שיאפשרו גישור (inverter, non inverter) והוא הפעיל עם המגבר

2 רמקולים של הגברה, וכל רמקול קיבל מעל 200WRMS, בגישור, (8 אום) כמובן זה גרם לחימום מואץ של המגבר ודרש מאוררים,

תמיר

פורסם

חברה תודה רבה רבה לכולם בסוף הצלחתי לקח הרבה זמן עד שהצלחתי אבל בסוף הצלחתי..

חיברתי את כבל ה-rca בין הרסיבר והמגבר החיצוני שמצאתי,והסאב מחובר למגבר החיצוני. לא כל כך מסובך אבל לקח לי הרבה זמן להבין איך לעשות את זה...

שוב פעם תודה לילה טוב!

פורסם

אבל, גישור זה לא פיתרון, מגבר של בית לדוגמא רסיבר, מוציא הספק של עד 100WRMS ל 8 אום,

שתחבר סאב של 4 אום הוא ישאף לכפיל את ההספק, מה שיקרה שכאשר תחבר סאב ותפעיל,

יהיה משיכת זרם רבה והטרנזיסטורים ישרפו, לכן כדי לחבר סאב 4 אום, צריך לחבר שני ערוצים במקביל

, וגם על ידיי מעגל בכניסה קטן שצריך לבנות שיהיה תיאום בין 100% בערוצים כך שנחבר אותם במקביל לא תהייה בעיה, בקיצור, לא ממליץ לאנשים שלא משופשים בתחום,

תמיר

תמיר, ישנם הרבה רסיברים ביתיים שעובדים בין 8 ל4 אוהם,כמוכן חברות רציניות מייצרות מגברי מונובלוק.

בלי שום קשר,רוב הרמקולים שהם הייאנד כמו סדרת D של JAMO או B&W 800+ או נאטילוס מגיעים בהתנגדות של 4 אוהם.

ועוד דגמים של חברות רבות ואחרות כמו בוסטון ,קף,אינפינטי,אפוקס,דאלאקווסט וכו'

בנוגע לטרנזיסטורים,אז כאשר נחבר סאב ליציאת רמקולים רגילה,המגבר יכנס לפרוטקשיין בדומה למגברים ברכב,מכיוון שהוא רואה התנגדות קטנה ביחס לשאר רכיבי המערכת.

ובלי שום קשר מה הבעיה בלחבר סאב DVC של 4 אוהם ב8 אוהם ולפטור את הבעיה של ההתנגדות,הדבר היחידי שיקרה זה שפשוט לא יהיה לו מספיק כח להניע את הסאב כי ההספקים של מגברים ביתיים סטנדרטים לא מגיעים לעוצמות כמו מגברים לרכב.

בכל מקרה תמיד אפשר להשתמש במגבר מונובלוק זול,עם ממיר מתח מ220V ל12V ולחבר את הסאב למערכת ע"י הRCA או LFM.

למשל אצלי במגבר הבייתי ב4 אוהם הוא מפיק 220 וואט RMS שזה מספיק להניע סאב כמו V-MAX או משהו בסגנון בסליל כפול של 2 אוהם.

under construction..

פורסם

מה היא צריכת החשמל שרשום מאחרי המגבר שלך, כמה ערוצים הוא, ומה נתוני ההספקים על 4\8 אום.

תמיר

• תוכן חדש...