Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם המשטרה גורמת לפקקים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת שאלה חצי רטורית, בעצם.

יוצא לי להתקל בנסיעתי לעבודה ובחזרה במספר צווארי בקבוק בהם מגיעים לעיתים עד עצירה מוחלטת למספר שניות/דקות. יש את אלו המוכרים, כמו למשל ממחלף גהה ועד מחלף בר-אילן, אבל חלקם נגרמים אך ורק (לפחות ככה זה נראה) - מנוכחות של המשטרה בכבישים!

אני נוסע לי בפקק, מהירות ממוצעת של 10 קמ"ש לערך, ואז מגיע לנקודה בה הכביש לא מצטמצם כלל, אלא פשוט בצידו עומדת לה ניידת משטרה ומהבהבת בצ'קלקתה בחדווה. התוצאה - כל הנהגים שעוברים אותה לוחצים אינסטינקטיבית על הבלם ומאיטים ב-10-15 קמ"ש. אלו שמאחוריהם לוחצים גם הם ומאיטים ב-15-20 קמ"ש, ואלו שמאחוריהם ב-20-25 קמ"ש, וכך זה ממשיך, עד שכמה עשרות מכוניות מאחור - מישהו נאלץ לעצור כמעט לגמרי. משם זה מתגלגל כמו כדור שלג ונוצרים פקקי ענק בהם מחכים אפילו מספר דקות על גלישה איטית - וכל זה בגלל ניידת מסכנה.

לפעמים זה גם לא המשטרה, אלא פשוט נהג אחד החליט להתקע עם מכוניתו בנתיב אחד מתוך שלושה. במקום להזיזה הצידה הוא נעמד באמצע הנתיב, יוצא מהמכונית, פותח מכסה מנוע וסופק כפיו ביאוש. התוצאה - כל אלו שמאחוריו אינסטינקטיבית מאותתים לנתיב אחר (או שפונים מיד בלי לאותת בכלל), זה מאט את כל החבר'ה שבנתיב שלו, הכניסה שלהם לנתיבים האחרים מאיטה גם אותם - ושוב נוצר לנו צוואר בקבוק.

מה בעצם אני אומר כאן? זה לא שיש לי פתרון, סתם במה להתלונן :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
משטרה לא משטרה,

אני נוסע רגיל, לא מאט ולא מאיץ! סעו כחוק, לא צריך ליסתכל על המשטרה.

בדיוק, מילים כדורבנות...! :wink:
פורסם

האבסורד הוא, שנהג באקורד כסופה או פאסאט לבנה (שאולי אפילו קיבל המלצה לרכישת הרכב הזה פה בפורום), שעוצר להשתין בכביש החוף לכיוון דרום, יכול לגרום להאטה בשלושת הנתיבים שנוסעים דרומה, שתגרום, עקב סקרנים בנתיבים ממול, להאטה בשלושת הנתיבים שנוסעים צפונה, שתביא כמובן לחסימת צומת גלילות, מורשה וכו'.

כשאתם עומדים בפקק לא מוסבר בגלילות, תדעו שאזרח משתין איפה שהוא בכביש החוף בחדרה, ותשמחו שאתם לא חתולים, אלא סתם סובלים מסקרנות של אחרים, שפעם ראשונה רואים מישהו משתין, ופעם הבאה לא תמליצו בפורום "ייעוץ ברכישה" על אקורד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

טבע אנושי

קשה להפנות מבט למשהו שעומד מולך , גם אם הוא ניידת מקרטון/חתול דרוס/טרמפיסטית שופעת

אגב אתה יכול לגרום לפקק כשאתה תקוע עם הרכב גם אם עצרת בשוליים , וזה מנסיון.

GOT סחוג?

פורסם

חזרתי היום מטיול בצפון, ושוב ניתקלתי בפקק המיתולוגי, זה שמתרחש בכל סוף שבוע בכביש החוף, בין מחלף ינאי לנתניה.

האמת - אי אפשר שלא להתפלא למה בעצם יש פקק.

פשוט עוברים נקודה מסוימת, רגילה לחלוטין, ו... הכל זורם, כאילו לא עמדת כמעט שעה בפקק של 20 קמ"ש וחיפשת את הכפתור שמפעיל את ההליקופטר ברכב.

מה אני מנסה להגיד כאן? שכאשר הכביש עמוס ברכבים, מספיק אידיוט אחד כדי לתקוע מאות אידיוטים אחרים בפקק.

זה יכול להיות אידיוט שחושב שניידת עם צ'קלקה עובדת גם הפעילה את המולטנובה שלה, או אידיוט שחושב שזה בסדר גמור לעקוף משאית שנוסעת 80 קמ"ש כשהוא נוסע על 82.3 קמ"ש, או אידיוט שסתם נתקע בשמאלי ומסרב לעבור שמאלה.

אני חושב שאם נתחיל בחיסול סדרתי של אידיוטים כאלו נוכל לפתור את בעיית הפקקים הבלתי מוסברים.

Shut-Gun לכל נהג!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קראתי על זה פעם מאמר בעיתון שנקרא transportation science .

הם בדקו בכביש מהיר בעל ארבעה נתיבים בארה"ב, את ההשפעה של גורם מסיח-דעת בצד הכביש מימין, ומצאו שיש גל האטה שמשפיע אחורה הכי הרבה על הנתיב הימני אבל גם משפיע הצידה על כל הנתיבים במידה פוחתת ככל שהנתיב שמאלי יותר. עוד הם מצאו, שההשפעה היא בעיקר כאשר מהירות התנועה היא בתחום ביניים, ואין השפעה כמעט בזמנים בהם התנועה דלילה ומהירה יותר. גם בזמן שיש עומס רב על הכביש, לא היתה להפרעה השפעה משמעותית.

זה מענין כי בארה"ב, בניגוד לישראל ולאירופה, כל נתיב שווה לאחרים - כלומר אין נתיב מהיר או איטי וכל אחד יכול לבחור נתיב כאוות נפשו ולנסוע במהירות בה נוסע הנתיב שלו. הפרעה לנתיב הימני לא צריכה עקרונית להשפיע כלל על הנתיב השמאלי.

בארץ זה יותר מורכב לדעתי, כי כולם עסוקים כל הזמן ב"בלט נתיבים" ומזגזגים כדי למצוא את הנתיב המהיר ביותר. לעיתים קרובות זה דווקא הימני - הכי קרוב להפרעה...

נמרוד

פורסם
בארץ זה יותר מורכב לדעתי, כי כולם עסוקים כל הזמן ב"בלט נתיבים" ומזגזגים כדי למצוא את הנתיב המהיר ביותר. לעיתים קרובות זה דווקא הימני - הכי קרוב להפרעה...

נמרוד

וזה לא כדי להגיע מהר יותר אלא כדי לא לצאת פרייאר (השיקול המוביל בארץ לכל החלטה ומעשה).

פורסם

אגב סקרנות של אנשים...

באירופה, כאשר יש תאונת דרכים המישטרה מגיעה עם פרגוד, ומסתירה את כל הסיטואציה מנהגים...

כאן, במדינה שכולם מכירים את כולם, וכולם בתוך העניינים של כולם זה לא ילך...

בכל אופן, זו הצעה מעולה (שלא תגיע למימוש ככל הנראה)...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...