Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היתחממות לא מובנת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם אני חדש באתר :wink:

קודם כול יש לציין, שעשיתי חיפוש ואומנם מצאתי הודעות מיסוג "היתחממות" וכ'ד, אבל לא מצאתי בעיה כמו שיש אצלי...

יש ברשותי פונטו שנת 95 1250,ובזמן האחרון הרכב מיתחמום,משמעו עולה עד ל3/4.

נניח אני יכול לינסוע כ חצי שעה החום מנוע יהיה בסדר לא עובר את החצי,ופיתאום עולה עד ל3/4 ולא מעבר פשוט נעמד ....וליפעמים משחק בין החצי ל3/4.האם יש סיכון למנוע שאני ממשיך לינסוע שהמחוג מגיע ל 3/4?(אבל יש לציין שהוא לא עובר את ה 3/4)

בדקתי שהמאוורר ניפתח ב85-90 והכול תקין ,וגם יש מיים הרדיאטור ואין כמובן שום נזילה,

אשמח מאוד אם תוכלו לתת לי כיוון מסויים מה מקור הבעיה

תודה לעונים ושבת שלום לכולם!!!!!!!!!!!!

פורסם

בפיאט פונטו שנת 1995 (איזה 60,75,55?) אני משער שמותקן מזגן ישראלי ואז יש גם מאורר נוסף למעבה המזגן המורכב בחזית הרכב בצד ימין בתוך תא המנוע. מאורר זה אמור לפעול מייד בהפעלת המזגן ויש לבדוק אם הוא פועל. כמו כן בדוק אם מאור זה (מעבה) ואם מאורר הרדיאטור פמסתובבים בכוון הנכון כך שהם מושכים אויר מקדמת הרכב לכוון המנוע. אם חוטי מאורר חוברו הפוך אז הוא יסתובב הפוך ולא יצליח לקרר הרדיאטור.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
בפיאט פונטו שנת 1995 (איזה 60,75,55?) אני משער שמותקן מזגן ישראלי ואז יש גם מאורר נוסף למעבה המזגן המורכב בחזית הרכב בצד ימין בתוך תא המנוע. מאורר זה אמור לפעול מייד בהפעלת המזגן ויש לבדוק אם הוא פועל. כמו כן בדוק אם מאור זה (מעבה) ואם מאורר הרדיאטור פמסתובבים בכוון הנכון כך שהם מושכים אויר מקדמת הרכב לכוון המנוע. אם חוטי מאורר חוברו הפוך אז הוא יסתובב הפוך ולא יצליח לקרר הרדיאטור.

בברכה - רפי לין :-)

פונטו 60 ..אני חושב שהמאורר עובד בכיוון הנכון (כי אם עד עכשיו לא היו לי בעיות של חום מנוע אז זה אומר שהמאורר עשה את עבודתו כראוי. תופעה חדשה יחסית) אבל אני יבדוק את את נושא המאורר ויחזור עם תשובות....וככה בכללי ,ניגרם נזק אם אני ממשיך לינסוע על 3/4?

פורסם

אחרי שאצלי החלפתי הכל ולא עזר והסתבר שזה טרמוסטט

הניחוש שלי שזה בעיה בטרמוסטט

גש למוסך מורשה מרכזי ובקש שיטפלו בבעיה

להם יש אחריות אם יסתבר שזה לא הסתדר אז צריכים לתקן על חשבונם

נסה לפני זה כאשר החום עובר את האמצע ומגיע ל3/4 לעצור ולתת גז ל 4-5 סל"ד

לכמה שניות יתכן והחום ירד ושזה יסתדר

כמובן בדוק כמו שאמרו כבר אם חסר מים

פורסם
אחרי שאצלי החלפתי הכל ולא עזר והסתבר שזה טרמוסטט

הניחוש שלי שזה בעיה בטרמוסטט

נסה לפני זה כאשר החום עובר את האמצע ומגיע ל3/4 לעצור ולתת גז ל 4-5 סל"ד

לכמה שניות יתכן והחום ירד ושזה יסתדר

כמובן בדוק כמו שאמרו כבר אם חסר מים

שבוע שעבר הייתי במוסך מורשה ,המוסכניק בסך הכול אמר שזה ביגלל שיש אויר ברדיאטור וצריך לנקז אותו,וזה מה שהוא עשה.

ת'אמת זה עזר לשעה בידיוק,ולא מתאים לי להחליף חצי אוטו, שבסוף זה יתברר כבעיה ממש קטנה.

ויש לציין שרק בשעות היום החמות התופעה של החום מופיע,בלילה אפילו לא מגיע לחצי .:|

פורסם

האם אתה משתמש במים רגילים?

אם לא > האם בעבר השתמשו במים רגילים ולא בנוזל קירור...?

האם אתה רואה חלודה במים?

אם המאווררים עובדים כיאות (גם נדמה לי יש שם שני מהירויות של הוונטות)

תעשה ניקוי רדיאטור, מניסיון בעבודה במוסך אני רואה מכוניות עם חימום ייתר ואחרי שעושים ניקוי ראדיאטור החום יורד לרבע!!!

הבוס שלי מתפרנס מאוד יפה מהלקוחות הקמצנים שמשתמשים במים רגילים/מים צבועים שמקורם לא ידוע...

שלא לדבר על כל החלודה שהמשאבת מים תופסת, ומעברי המים במנוע מתכסים בחלודה.

פורסם

עזוב , קח את האוטו לאיטליה למפעל. להם יש אחריות מורחבת.:screwy:

לכל מוסך מורשה משרד התחבורה יש אחריות...:idea:

• תוכן חדש...