Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המוצר הטוב ביותר של מורל לפי דעתי הוא ה - OCTWIN העשוי CORIAN (ולא דגם M שעשוי MDF).

ביום שהם יצליחו סט לרכב הנשמע כמו ה OCTAVE הכפול אני מוכן להוציא סכומים נכבדים מאוד על הסט הנ"ל.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור לחלוטין שהאידיאל הוא שכל אחד ישמע את הרמקול שהוא רוצה לקנות על ההגברה שהוא רוצה

לקנות ברכב שלו מותקנים לפני שהוא קונה אותם, אבל מה לעשות, זה לא קורה ואפילו לא חצי מזה.

לכן אנשים פה בפורום מקבלים המלצות כלליות שקולעות לטעם כללי, ובד"כ לא הספציפי.

מורל ספציפית הינה אופציה שבוחרים הרבה מסיבה פשוטה - המוצרים שלה בארץ

זולים בגלל שהם מיוצרים בארץ, לא משלמים על יבוא ומכס ועוד הוצאות אחרות

שיש ליבואן ולחנות שמוכרת. אין פה את שיא הטכנולוגיה ולא מייצרים פה בארץ דברים מדהימים

(יחסית כמובן לדברים מאוד יקרים)

אבל כן, בתימחור של היום בכסף שאתה קונה היום דוטק אין הרבה אלטרנטיבות במחיר הזה

שהן ברמה שלו בגלל הנושא הזה.

ברור לחלוטין שאנחנו ממליצים פה על סמך ניסיון שלנו ואוזן שלנו, אבל מה לעשות -

אלה התנאים שצריך לעמוד בהם.

ממליצים על דברים מפני שהם טובים במחיר שלהם וקשה להתחרות במורל כי התימחור שלהם הוא

ביחס די ישיר לאיכות המוצר שמקבלים בגלל שזה מיוצר בארץ.

וד"א, יש סאבים של מורל שמאוד מאוד מוצלחים, ה10 אינץ שלהם מאוד עדין

(מה לעשות הם מייצרים לכיוון SQ) ולא משפיע על הבמה ובגלל זה הוא די מוצלח.

למרות כל זה יש להם גם דגמים שיורדים מהאיכות כי הם נכנסים לנישה לא נכונה.

מה לעשות הרבה חברות טועות משיקולים כלכליים מוטעים והלך על פי רוח השוק..

אתה מידן נוטה לשמוע הרבה עם העיניים ולכן כשאתה נכנס לרכב שיש בו מורל ישר התגובה שלך

שלילית. אני מוכן להתערב שאם נכנס אותך לרכב עם הייבריד החדש ונגיד לך שזה רוקפורד FNQ

התגובה שלך תהיה מאוד מעניינת...

Race Smart

פורסם

אני אסכים עם הטענה שהFNQ נשמע רע... מאוד רע.. אבל מצד שני עוד לא שמעתי

קומפוננט אחד של רוקפורד שיכולתי להצביע עליו ולהגיד הנה הקומפוננט הזה איכותי וטוב..

Race Smart

פורסם

עם היציאה האחרונה שלהם (של רוקפורד)עם הקומפוננט בעל זוג טויטרים לכל צד הם פשוט "התעלו" על עצמם. מעניין אותי מה לקח הבחור / בחורה (לך תדע...) שאחראי על הסט הזה, פשוט צעצוע.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

יותם, שמעת את הסט של רוקפורד אצלי...(רוקפורד של לפני 3-4 שנים זה לא כמו הזבל היום)

אגב,הFNQ נשמע מצויין עם כיוון נכון ועם אטימה נכונה כמו כל סט!..

מי שלא שמע אותם במלוא הדרם לא יכול לשפוט, מה שנאמר פה הוא נכון..(אתם מוזמנים לאוטופרט ולשמוע אותם במלא הדרם אצל רונן).

שאתה קונה מורל אתה קונה מוצר שמיוצר בארץ(למעט הפולס) ולכן אתה לא משלם על מיסי יבוא משלוחים וכו' וכן אתה מקבל אחריות שנמצאת פה בארץ שזה פקטור מאוד משמעותי בסאונד לרכב..

תמורה לכסף? אין על מורל מה לעשות מוצר כחול לבן יעלה יותר זול ממוצר יבוא, אין על זה ויכוח.

מידן אתה נוטה "לקטול" הרבה דברים רק על סמך איזה היכרות כואבת או איזה עקרון טפשי, אין פה תחרות, אבל אם אתה חושב שתהנה מקומפוננט של 700 ש"ח על אטימה באותו סכום אתה טועה , ובענק!

מהסיבה הפשוטה :

קומפוננט שנמכר בחנויות ב700 ש"ח , עולה לחנות בסביבות ה500 ש"ח.

היבואן קונה אותו בסביבות ה350 ש"ח=77.2$ אחרי מיסי יבוא ומשלוח שמהווים בסביבות ה30-40 אחוז לפחות=בערך 50 דולר שהקומפוננט הנ"ל עולה בחו"ל..= זבל, בלי ויכוח.

ושאתה קונה מחנות את הדוטק לדוגמא ב 900 ש"ח אתה מקבל רכיב הרבה יותר איכותי מרעהו באותו מחיר בחו"ל...והתמורה ביחס למחיר היא עצומה.

אז אתה יכול להמשיך לקטול, אבל מורל היא אחת החברות המובילות בעולם, ואתה צריך להגיד תודה שבתור אזרח ישראלי אתה יכול לקנות את הדוטק ב900 ואת ההייבריד ב1800 ש"ח לעומת חברייך בחו"ל שמשלמים עליו פי4-5 יותר.

בקיצור, המלצה טובה צריכה גם להיות באמת טובה, ולא סתם על איזו אידיאולוגיה בשקל...

אטימה היא דבר הכרחי ברכב, אבל סאונד של המורל מול איזה מתחרה אירופאי או אמריקאי באותו סכום בקניה בארץ אין מה להשוות, שמיים וארץ.

under construction..

פורסם

זה בדיוק כמו שתיתן לי מנה במסעדת יוקרה, תגיד לי "תטעם, גם טעים וגם במחיר טוב"

ואני לא אוהב את מה שיוגש לשולחן.

מה זה שווה המחיר הטוב? אני לא בטוח אגב שזה מחיר כזה טוב.

זה שדוטק עולה בערך 200$ בארץ ובחו"ל מתומחר יותר יקר , אז מה?

אני יכול עכשיו לטעון שקומפוננט של לייטנינג-אודיו שמיוצר בסין נותן תמורה הרבה יותר גבוהה למחיר

המשולם.

אולי עלויות ייצור/מפעל/מיסים/משכורות עובדים- הרבה יותר גבוהות למורל, ואתם מקבלים

מוצר סביר במחיר גבוה? תודו שלא חשבתם על זה.

לגבי תימחור- כל פעם רבים איתי על כך שבד"כ מה שעולה יותר -יותר טוב,

נראה לי שמה שמדליק את האנשים זו ההבנה לגבי המחיר, כאילו דפקתם את כל הגויים עם המחיר,

כאילו בארץ הקודש, משלמים פחות, לא נראה לי שזה המקרה כאן.

אני חושב שגם אם המחיר בארץ יותר זול , הקנייה לא כדאית,

אני נגד הסחף בת'רדים- כל ת'רד, כל הצעה, כל סט-אפ , ישר דוחפים את המורל המגעילים האלה ,

כמו גרבר לתינוק, עם כפית ובכל הכח.

תצאו מזה,

הקומפוננט לא נשמע טוב לכולם, לא מתאים לכל סוגי המוסיקה.

אני אומר שוב :הפולס- בכלל נשמע עמום(למה אף אחד לא סותר? כי אני כנראה צודק),

לדעתי, יש לחברה מוצרים טובים, אבל בהחלט לא מדובר בסטים הלא מאוזנים הללו.

ZZR

פורסם
המוצר הטוב ביותר של מורל לפי דעתי הוא ה - OCTWIN העשוי CORIAN (ולא דגם M שעשוי MDF).

ביום שהם יצליחו סט לרכב הנשמע כמו ה OCTAVE הכפול אני מוכן להוציא סכומים נכבדים מאוד על הסט הנ"ל.

אתה בטוח שאתה מבדיל בין הקוריאן לMDF? כנראה שיש לך אוזניים טובות משלי.

הסיבה היחידה שתרצה את הOCTWIN על פני הOCATVE היא אם אתה רוצה להגיע לעוצמה גבוהה יותר (למשל בחדר גדול). אומנם יש שיפור בנצילות אך לתוספת של דרייברים יש גם חסרונות. בחדר קטן האוקטב עדיפים.

פורסם

אייל , אני פעם ראיתי איזכור למאמר של RC לגבי ריבוי אלמנטים,

גם הוא מאמין שריבוי אלמנטים מייצר בעיות,

(המאמר היה בנושא של הדמיית סנטר במערכות רכב) אבל לא ברור לי הקשר לנצילות.

ZZR

פורסם
אני נגד הסחף בת'רדים- כל ת'רד, כל הצעה, כל סט-אפ , ישר דוחפים את המורל המגעילים האלה ,

כמו גרבר לתינוק, עם כפית ובכל הכח.

תצאו מזה,

הקומפוננט לא נשמע טוב לכולם, לא מתאים לכל סוגי המוסיקה.

אני אומר שוב :הפולס- בכלל נשמע עמום(למה אף אחד לא סותר? כי אני כנראה צודק),

לדעתי, יש לחברה מוצרים טובים, אבל בהחלט לא מדובר בסטים הלא מאוזנים הללו.

אני לפחות לא דיברתי על הפולס, בכל מקרה כפי שכבר אמרתי, אתה כנראה "סובל" מאיזשהיא כוויה לא מובנת או איזהשהיא אידיאולוגיה שאני לא מבין מאיפה היא מגיעה.

בוא נבהיר שהקומפוננטים של מורל הם לא "מגעילים" אתה יכול לטעון עד מחר שאתה לא אוהב אותם,ועל זה אף אחד לא יתווכח איתך,אבל מה לעשות המחיר שלהם הוא מאוד אטרקטיבי ביחס למה שנמכר באותו סכום, אין מה לעשות,מוצר ישראלי בארה"ב יעלה יותר ממוצר אמריקאי, כמו שמוצר אמריקאי יעלה בישראל יותר ממוצר ישראלי, אין פה ויכוח ואני לא יודע מאיפה אתה מגיע לזה...

זה שאנשים ממליצים עליהם זה אולי כי הם באמת נהנים מהמוצר הזה???

אז אולי לא צריך לקפוץ ולהמליץ לכל אחד לקנות מורל,מגבר של JBL וסאב של קיקר קומפויאר.

אבל מה לעשות המוצרים הנ"ל באמת נותנים את התמורה המלאה לכסף שהם עולים...

כבר אמרתי לך , שבכיוון אפשר לגרום לסט להשמע עמום כמו שאפשר לגרום לו להיות צווחני...(גם אם אטימה מוחלטת של כל הרכב)

יש כאלו שאוהבים גם את הצווחה של הטוויטרים,ויש כאלה שאוהבים צליל יותר עמוק (עמום), זה טעם וריח(או יותר נכון שמע).

אתה לא אוהב?,מצויין, אז -אל- תמליץ עליהם,תתן המלצה אחרת ותגיד שלפי דעתך הם לא מומלצים.

אבל אל תכעס על כאלו שממליצים עליהם , כי זאת דעתם האישית,ואתה יכול לבחור לקבל את דעתם או לא.

בסופו של יום כל אחד שלם עם מה שיש לו, וכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

under construction..

פורסם

מידן אני חייב להגיד שרואים שאתה מבין על מה אתה מדבר.. אבל אני בטוח שנכווית מהמורל בצורה כלשהי באמת יש לך משהו נגד החברה הנ"ל...

אני חייב להגיד לך ששמעתי את הלייטינג אודיו ועזוב שהוא נראה על הפנים עם כל מיני שאריות של סיליקון או איזה חומר אחר.. הוא באמת נשמע הרבה פחות טוב... ואני דווקא לא מדבר על הסדרה הגבוהה של מורל (דוטק הייבריד וכו') אני מדבר על פולס שנשמע יותר טוב... וככה זה לפחות דעתי.. ולא קשור למחיר.. אבל לכל אחד יש את השמיעה שלו ככה שאין מה להתווכח.. אז אל תקפוץ על כולם ותגיד שהם לא טובים וכמו שכולם פה אמרו תמורה מלאה למחיר... ואני הייתי קונה אותם גם אם הם היו יותר יקרים אני בטוח בזה...

פורסם

מידן אם אתה מעדיף קומפוננט יותר זול והוא קולע לטעמך למה לא. אבל זה עדיין לא יהפוך

את מורל לרמקולים זבל. אני מתעצבן על זה שאתה נותן המלצה ללייטנינג אודיו (שזה בסדר טעמך וזכותך)

אבל כותב אח"כ שהמורל זבל ולא הייתי לוקח אותך לפה ולשם וכולי.

הפולס עמום? שמע, הפולס זה לא בדיוק סידרת הדגל של מורל והוא לא מדהים בלשון המעטה,

אבל אני לא מכיר ב500 שקל קומפוננט שמתחרה איתו, בארץ, אתה מכיר?

מבלבד זאת, בסופו של יום בן אדם שמשקיע 500 שקל על קומפוננט הוא לא אודיופיל או אודיופיל של

בית, כזה שלא אכפת לו עכשיו באוטו שלו לשמוע סביר, לכן אני לא כל כך סמוך ובטוח שהרבה ירגישו

שחסר להם משהו.

Race Smart

• תוכן חדש...