Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אייל , אני פעם ראיתי איזכור למאמר של RC לגבי ריבוי אלמנטים,

גם הוא מאמין שריבוי אלמנטים מייצר בעיות,

(המאמר היה בנושא של הדמיית סנטר במערכות רכב) אבל לא ברור לי הקשר לנצילות.

זה לא רק של RC. עוד דרייברים ועוד קרוסים יכולים ליצור בעיות פאזה וביטולים.

האוקטב הוא 83DB. האוקטווין הוא פשוט שני אוקטב ומכיוון שהכפלנו את שטח הפנים של הממברנות נקבל תוספת של 3DB ולכן הנצילות היא 86DB.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה בטוח שאתה מבדיל בין הקוריאן לMDF? כנראה שיש לך אוזניים טובות משלי.

הסיבה היחידה שתרצה את הOCTWIN על פני הOCATVE היא אם אתה רוצה להגיע לעוצמה גבוהה יותר (למשל בחדר גדול). אומנם יש שיפור בנצילות אך לתוספת של דרייברים יש גם חסרונות. בחדר קטן האוקטב עדיפים.

ברגע שעובדים בתצורת "TWIN" ההתנגדות של הרמקולים יורדת ל - 4 אום. תגובת בס בתצורה הכפולה טובה משמעותית מהסט היחיד. הנצילות של הרמקולים האלה בקרשים והרמקולים ששמעתי הוגברו ממגברי כוח של מרידיאן שנתנו להם (אם זכרוני לא מטעה אותי) כ 300 וואט.

היתרון העיקרי של ה CORIAN (חומר סינטטי שנועד להיות תחליף לשיש ומיוצר ע"י DuPont) הוא הרזוננס האפסי שלו. הרמקולים עשויים הקוריאן שוקלים כמו גוש אבן. גם עם הגברה של 300 וואט לא ניתן היה להרגיש בגל רעידה או כול אפקט נלווה לרטט הדרייברים במעטפת הרמקול. התוצאה הסופיט היא כאילו יצרת רמקול שהדרייברים נמצאים בתוך מעטפת אבן.

אני הזדמנתי להדגמה של הסט שנערכה ב"פיוז" בגבעתיים. קשה לי להאמין שהשתמשו ב"טריקים" כמו EQ וכדומה כדי לגרום לסט עשוי הקוריאן להשמע "נקי" ומדוייק יותר מבחינת בימתיות. שימוש בתיבת רמקול מסיבית באופן חריג יחסית למוניטור שניצב על סטנדים מוסיפה המון.

לא מדובר על "וודו" של ארון סטריאו משיש או כל מיני הנפצות אודיופיליות הזויות בסגנון...

בדיוק כמו שאתה רוצה להתקין את הדרייברים ברכב על בסיס יציב ונטול רעידות ככל האפשר כך גם בציוד ביתי. תבדוק אחד מול אחד כאשר הרמקולים יושבים על סטנדים ותשמע את ההבדל. לא מדובר על הבדל של שמיים וארץ אך ההבדל עדיין קיים.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

תגובת הבאס של האוקטב מצויינת, הסיבה המוצדקת היחידה שתרצה את האוקטווין היא אם יש לך חדר גדול (אציין שאני לא כותב את הדברים רק על דעת עצמי אלא גם על סמך שיחה עם הבעלים של מורל).

אני מעריך שבמבחן עיוור לא תבדיל, גם לMDF יש רזוננס אפסי. השימוש בחומרים אקזוטיים הוא בראש ובראשונה בשביל למצב גבוה את הרמקול.

יש לי את האוקטב MDF בחרתי בו לאחר ששמעתי את כל הליין בחנות המפעל ובכל התצורות האפשריות. בחדר שבו הם ממוקמים הם פועלים טוב מאוד עם מגבר של 120WX2.

לא אכתוב פה את תמליל השיחות שלי עם הבעלים של מורל אבל אומר שוב, אלו לא דברים שאני אומר רק על דעת עצמי.

פורסם

מידןן אתה בטח אחד מהאנשים שמה שיש להם הם אומרים שהוא הכי טוב!!!

אני אומר את זה כי לדעתי אי אפשר להגיד על שום סט של מורל שהוא זבל (גם הפולס)

מורל חברה מצויינת עם מוצרים איכותיים ואנחנו הישראלים רק נהנים מהמחירים הזונתיים ..

אז אני מציע לך לקום וללכת לשמוע שוב איזשהו סט של מורל שמורכב ומכוון כמו שצריך...

ואז שתחזור אני יודע שתיהיה איזשהי התנצלות וחרטה על המילה ''מורל זבל''

אין חכם כבעל ניסיון!!

פורסם

רק שפולס זה לא מוראל זה סתם סט סיני שמוראל החליטה לשווק (זאת השערה בלבד ובהחלט לא עובדה בדוקה!) פשוט תשים לב שהקרוס של כ-ל הסטים של מוראל זהה חוץ מהפולס, הטוויטר של כ-ל הסטים זהה (ויזואלית!) חוץ משל הפולס...ולכל הוופרים של מוראל כתוב בלאבן MOREL על הקאפה של הוופר רק בפולס הקאפה חלקה !!

פורסם

ה - CORIAN אינו חומר אקזוטי. הוא תוכנן כתחליף זול וטוב יותר (מבחינת תכונות עמידות) משיש. תפנה לחברות שמייצרות מטבחים/חדרי שירותים ותשווה מול שיש.

היום דוחפים עופרת לחומרי איטום אקוסטי וזה עניין של זמן עד ששימוש בפולימרים מתקדמים יותר יגיע לשוק הרכב. עד אז נשתמב בשאריות מזיקוק דלקים מאובנים וממתכות כבדות.

המחיר שלו לא צריך להיות גבוה משמעותית ממחיר תיבת ה-MDF. ברור לי שהפרמיה במחיר על דגמי הקוריאן הינה קומבינה שיווקית. האם התוספת במחיר מול השינוי בצליל כדאית מבחינתך זה סיפור אחר.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
מידןן אתה בטח אחד מהאנשים שמה שיש להם הם אומרים שהוא הכי טוב!!!

קודם כל מידן ולא מידון. lol.

ואתה בטח מהאנשים, שכל הזמן אומרים לאנשים אחרים , דברים מוטעים.

ZZR

פורסם
המוצר הטוב ביותר של מורל לפי דעתי הוא ה - OCTWIN העשוי CORIAN (ולא דגם M שעשוי MDF).

ביום שהם יצליחו סט לרכב הנשמע כמו ה OCTAVE הכפול אני מוכן להוציא סכומים נכבדים מאוד על הסט הנ"ל.

האוקטווין (קוריאן) נשמע חם, הטרבל מאוזן טוב, אולם חסר מעט פירוט. קטעים אגרסיביים ובהירים נשמעים חלקים. המידרנג' מלווה בקולוריישן, הדבר בא לידי ביטוי בעוצמות גבוהות. הבס טוב יחסית לגודל התיבה. הוא מתחיל בערך ב- 30 הרץ ונשמע מעט דומיננטי לעומת התחום העליון של הספקטרום (שומעים את זה ביחוד בנגינת פסנתר). הוא די מהודק ומדוייק וגם הפעימה שלו טובה. התיבה בקוריאן טובה בהרבה מזו העשויה מ-MDF, יש כנראה בעיה קטנה בתכנון הפורטים (ניתן לשמוע מהם אויר). צריך להיזהר לא ליפול במלכודת המחיר בארה"ב, מאז ומתמיד הוא היה מוגזם וחסר כל פרופורציה למתחרים.
פורסם

תומר, אני אשלח לך אימייל קטן ואז תבין כמה התיבה טובה יותר. אולי בעיניים היא טובה יותר אבל בשמיעה לא. מעבר לכך אנחנו לא יכולים לצפות שמישהו עם רמקולים כמו שלך יעריך רמקולים טובים כמו האוקטב ;)

• תוכן חדש...