Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ROAD TRIP � מחפשת שותף למסע בזמן � ROUTE 66

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני את בחינות הבגרות שלי עשיתי וסיימתי אתן מזמן תודה לאל. ה-9 במאי זה חג בביתנו הקט. סבא שלי (ז"ל) היה חייל בחזית גרמניה בצבא האדום.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. לא הייתי מוותר על הטיול הזה בחיים ואם חו"ח מחר אני שוב רווק זה אחד הדברים הראשונים שאני עושה.

2. BLUE JAY יקירתי. כבוד גדול יש לי לסבא שלך ולבני דורו שמיגרו את הנאצים ימח שמם.

לעניינו, התאריך שציינת הוא תאריך שמציין את כניעת הנאצים, לא סיום המלחמה.

המלחמה הסתיימה עם כניעת היפנים, אתמול לפני 60 שנה.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היפנים נכנעו לפני הגרמנים אז זה סיום החזית היפנית, לא סיום המלחמה

פורסם

BLUE JAY, זה פורום אספנות ולא פורום היסטוריה ולכן אין לי כוונה להמשיך את הדיון הזה.

אומר רק שאת טועה לחלוטין ואשמח לשלוח לך ה"פ עם העובדות לאשורן, אירופה נכבשה לחלוטין, היטלר התאבד,הנאצים נכנעו וכל הכוחות האמריקאים באירופה הופנו לזירת יפן.

כניעת הנאצים - 7 מאי 45

VE DAY - 8 מאי 45

6 אוגוסט 45- ליטל בוי יורדת על הירושימה והורגת 80 אלף!

9 אוגוסט 45 - ביג מן יורדת על נגסקי והורגת 70 אלף!

15 אוגוסט - שידור ישיר ברדיו של הקיסר היפני המודיע על כניעתו ובכך מסתיים שדה הקרב האחרון במלחמת העולם השניה המקוללת!

בברכה,יניב

פורסם
BLUE JAY, זה פורום אספנות ולא פורום היסטוריה ולכן אין לי כוונה להמשיך את הדיון הזה.

אומר רק שאת טועה לחלוטין ואשמח לשלוח לך ה"פ עם העובדות לאשורן, אירופה נכבשה לחלוטין, היטלר התאבד,הנאצים נכנעו וכל הכוחות האמריקאים באירופה הופנו לזירת יפן.

כניעת הנאצים - 7 מאי 45

VE DAY - 8 מאי 45

6 אוגוסט 45- ליטל בוי יורדת על הירושימה והורגת 80 אלף!

9 אוגוסט 45 - ביג מן יורדת על נגסקי והורגת 70 אלף!

15 אוגוסט - שידור ישיר ברדיו של הקיסר היפני המודיע על כניעתו ובכך מסתיים שדה הקרב האחרון במלחמת העולם השניה המקוללת!

בברכה,יניב

פאט בוי לא ביג מאק-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
רואים שאת קרובה לבחינות הבגרות....ואיזה שיר של ביאליק הכי קרוב לאספנות?-רן

היה לו שיר על מכונית...נדמה לי שהשם שלו "המכונית".

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
פאט בוי לא ביג מאק-רן

שניינו התבלבלנו :-D

לשניה שירדה על נגסקי קראו FAT MAN. לא פאק בוי, לא ביג מן ובטח לא ביג מאק :-)

דרך אגב, אם כבר נכנסנו לנושא ולנושא שירה, יש שיר על המטוס שהפיל את הפצצה, מכירים?

יניב

פורסם
שניינו התבלבלנו :-D

לשניה שירדה על נגסקי קראו FAT MAN. לא פאק בוי, לא ביג מן ובטח לא ביג מאק :-)

דרך אגב, אם כבר נכנסנו לנושא ולנושא שירה, יש שיר על המטוס שהפיל את הפצצה, מכירים?

יניב

אנולה גיי.... OMP...

הפצצות ניקראו ככה כי אחת היתה צרה וארוכה (פצצת אטום), והשניה היתה היתה, כמה צפוי קצרה ועגולה (מימן אם אני לא טועה)...

את האמת היא הזכירה פצצה בסרטים מצויירים...

יש סירטון שמראה איך הם זרקו אותה... היה פתח במטוס, והם פשוט עמדו מיסביב ושיחרורו ברגים שתפסו אותה.... :shock:

עוד פרט שולי, היו אמורות להיזרק עוד 3 פצצות על ערים אחרות, וביגלל מזג האויר בוטלו הטיסות. אחרי הנזק שנעשה, לא שבו והזניקו את המטוסים... מעולם לא ניזרקה פצצה כזו על אוכלוסיה אזרחית, ונקווה שלעולם לא יקרה שוב מיקרה כזה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אנולה גיי.... גילי
גילי, אתה אלוף עולם!

כל הכבוד.

יניב

פורסם
אנולה גיי.... OMP...

הפצצות ניקראו ככה כי אחת היתה צרה וארוכה (פצצת אטום), והשניה היתה היתה, כמה צפוי קצרה ועגולה (מימן אם אני לא טועה)...

את האמת היא הזכירה פצצה בסרטים מצויירים...

יש סירטון שמראה איך הם זרקו אותה... היה פתח במטוס, והם פשוט עמדו מיסביב ושיחרורו ברגים שתפסו אותה.... :shock:

עוד פרט שולי, היו אמורות להיזרק עוד 3 פצצות על ערים אחרות, וביגלל מזג האויר בוטלו הטיסות. אחרי הנזק שנעשה, לא שבו והזניקו את המטוסים... מעולם לא ניזרקה פצצה כזו על אוכלוסיה אזרחית, ונקווה שלעולם לא יקרה שוב מיקרה כזה!

גילי

1. המטוס נקרא "אנולה גיי" ע"ש אמו של הטייס. למיטב ידיעתי, הפצצה השניה הוטלה ממטוס אחר.

2. הפצצה השניה היתה פצצת פלוטוניום.

3. הראשונה - פצצת אורניום.

4. לא היו אמורות להיות הפצצות נוספות. הסיבה - לא היו פצצות נוספות בנמצא. פרוייקט מנהטן הוליד מתקן ניסוי (נוסה בניו מקסיקו כשלושה שבועות טרם הפצצת הירושימה), ושתי פצצות נוספות.

בברכה,

גלעד

פורסם
1. המטוס נקרא "אנולה גיי" ע"ש אמו של הטייס. למיטב ידיעתי, הפצצה השניה הוטלה ממטוס אחר.

2. הפצצה השניה היתה פצצת פלוטוניום.

3. הראשונה - פצצת אורניום.

4. לא היו אמורות להיות הפצצות נוספות. הסיבה - לא היו פצצות נוספות בנמצא. פרוייקט מנהטן הוליד מתקן ניסוי (נוסה בניו מקסיקו כשלושה שבועות טרם הפצצת הירושימה), ושתי פצצות נוספות.

הם הכינו פצצת אורניום אבל לא הייתה אפשרות ליצצר מספיק אורניום בזמן לפצצה נוספת, אופנהיימר הציע להשתמש בפלוטניום - למרות שזה היה מסוכן יותר ליצור מכיוון שהתפרקות הפלוטוניום הינה רחבה יותר מאורניום - אבל פלוטניום היה בהישג יד. - משהו כזה :)

פיצצו במדבר - פצצת פט-מן שעמדה על מגדל.., במרחק של 30 ק"מ הרגישו את ההדף

ומסביב לפצצה ברדיוס של 800 מטר, החול הפך לזכוכית שחורה (כמה חם היה?)...

haters will hate

פורסם
הם הכינו פצצת אורניום אבל לא הייתה אפשרות ליצצר מספיק אורניום בזמן לפצצה נוספת, אופנהיימר הציע להשתמש בפלוטניום - למרות שזה היה מסוכן יותר ליצור מכיוון שהתפרקות הפלוטוניום הינה רחבה יותר מאורניום - אבל פלוטניום היה בהישג יד. - משהו כזה :)

פיצצו במדבר - פצצת פט-מן שעמדה על מגדל.., במרחק של 30 ק"מ הרגישו את ההדף

ומסביב לפצצה ברדיוס של 800 מטר, החול הפך לזכוכית שחורה (כמה חם היה?)...

פוצצו את אחת הפצצות האילו על איזה אי באוקיינוס, שמו איזו ספינה עם בעלי חיים במרחק מסויים מהחוף. וצפו הזה כל מיני גנראלים מסירה שעמדה "טיפה" רחוק...

כמובן שכל בעלי החיים מתו... בני האדם מתו תקופה קצרה אחרי :roll:

כשהמיגון היחידי היה "מישקפי רתכים" שהם חבשו.... היתה פעם סידרה שתיעדה את הישתלשלות העניינים, מהרעיון הכללי דרך ההניסויים הראשוניים, ועד ההפצצה... לא זוכר איך קראו לה. אז הייתי ילד... חבל שבימקום זה הילדים של היום רואים "טלאטאביז" ופוקימון במקום משהו חינוכי... :wink:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

היה גם אי צרפתי שעשו בו ניסויים גרעיניים - אי הביקיני שעל שמו נקרא בגד הים בעל 2 החלקים

פורסם

יניב, גילי, יוליה, גלעד

אני אחוזת בעתה, לאן לקחתם את השירשור האופטימי הזה, אולם להוריד את הכובע בפניכם על המידע המעניין והמרתק שהבאתם, אני מכורה לערוץ ההיסטוריה ושם כמובן לא חוסכים במידע מבעית, יש משהו קסום בבעתה הזו.

אם בנושא אתרי נסויים בארה"ב עסקינן, מדבר נבדה הוא אחד מהם, אני זוכרת חוצה אותו בנהיגה , והשילוט המאיים והאבק שכל כך שמחתי להפטר ממנו במקלחת הראשונה שהתאפשרה, מי יודע אולי ימי ספורים???

סיפור מעניין, JOHN WAYNE האגדי, שבשנות החמישים צלם את את "הכובש" , הלוקיישן היה לא רחוק מאתר הניסויים הגרעיני ובתווך ההשפעה, סובלים מהאבק הנגוע , ישנן תמונות מהסט שרואים את ג'ון ווין נושא מונה גייגר במהלך הצילומים , אולם באותם ימים התובנה בענין שאפה כמעט לאפס.

ישנה כמובן מחלוקת בענין, אולם העובדות מדברות בעד עצמן, חלק לא מבוטל של הצוות שהיה בלוקיישן מת ממחלת הסרטן, 91 פתחו מחלות סרטניות ו46 מהם נפטרו כתוצאה ישירה ממחלות אילו.

השמועה הרווחת היא שהווארד היוז המפיק של הסרט שקבל על עצמו את האחריות על התופת הזאת, ובגלל רגשות אשם בשנה האחרונה לחייו נהג לצפות ללא סוף בסרט בצורה כפייתית.

האם הגולם קם על יוצרו??? למי התשובה??

סוף שבוע נפלא למרות הכל

שלכם

אירית

• תוכן חדש...