Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיג'ו 306 נפח 1400 .

השאלה שלי יש לי משהו שפורק לי את המצבר במהלך הלילה . הייתי אצל חשמלאי רכב והוא לא מצא כלום יש למשהו רעיון (התופעה ממשיכה למרות שניטרלתי את האזעקה ולא, לא שכחתי את האורות דולקים...)

ההשערה שלי שזה או הונטה שלא מפסיקה לעבוד או לחילופין הקודן !!!

יש למשהו רעיון מה זה יכול להיות ?!

פורסם

אצלי ב-306 הייתה בעייה דומה - הוונטילטור של המזגן (המפוח הפנימי ) המשיך לעבוד חלש גם לאחר כיבוי הסוויצ'.

הבעייה נפתרה לאחר חיבור מפסק חיצוני.

ליום יום -כבר אין - פיג'ו 306 עם 167 כ"ס.

לסופ"ש (וליום יום)- קליאו ספורט עם 182 כ"ס.

פורסם

בבדיקה מקצועית יש לבצע בדיקה של זליגות זרם ע"י מד זרם השראתי דיגיטלי כשכל צרכני החשמל כבויים.

זליגת זרם נורמלית הנה עד 0.3 אמפר ואם יש יותר אז מחפשים ומאתרים צרכן זרם סמוי (כאור תא מטען או תא כפפות שנשארים דולקים וכו'). אני פעם אתרתי זליגת זרם חולפת כזאת רק לאחר 3 חודשים והיא הייתה עקב קצר (לא קבוע) בין חוט הזרם לרדיו ולבין רמקול הרדיו כך שבזמן שהיה קצר עבר זרם חשמלי דרך סליל הרמקול ופרק המצבר, רק בסופי שבוע שבהם הרכב עמד מיום שישי אחה"צ ועד מוצ"ש או יום א'.

בעל הרכב היה דתי וכשהיה הקצר בסוף השבוע הארוך נפרק המצבר, באמצע השבוע לא הספיק המצבר להפרק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מה זאת אומרת לא מצא?

או שיש או שאין או כמו שרפי רשם, יש זליגה לסירוגין, מה שמאוד נדיר. מנסיוני בכל אופן.

מה הראה מד האפרמטר ומה אמר החשמלאי בדיוק\ אין או לא מוצא? זה הבדל.

אין הוקוס פוקוס, רק במופעים לילדים. (בעצם יש גם מופעים בחול למבוגרים )

בברכה

דני ממצת אור

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בקר טוב

לפי מה שאתה מתאר ,יכול להיות שישנו קצר פנימי במצבר, או זליגת מתח דרך אחד הצרכנים.

תוכל לבדוק זאת על ידי ניתוק קוטב אחד מהמצבר , כמו שניטרלתה את ההזעקה .

לאחר זמן המתנה זהה לזמן שבו התפרק המצבר קודם לכן, חבר את המצבר ותדע אם הבעיה במצבר

או ממערכת.

בכבוד רב

שמעון צ

פורסם

כמו שרפי ציין... בעיה!

צריך למצוא את הצרכן חשמל שגורם לזליגה.

מאחר ויש עשרות צרכנים, ומאחר שכל חוט חשוף יכול לגרום לפריקה של המצבר, זה בכלל לא פשוט.

ב 205 GTI שלי התמודדתי עם זה לא פחות ולא יותר מאשר 10 חודשים !!!

בסוף גילינו שהסוויץ של החלון החשמלי הוא הבעיה.

הוא היה מתפקד כרגיל אבל כשהוא היה מגיע למצב מורם לחלוטין אז הפלוס היה נמתח שם וכתוצאה מזה הוא בסוף נחשף וכך פורק זרם של המצבר תוך ליילה.

מעבר לזה שזה מתסכל לקום כל בוקר ולהתניע בדחיפה, זה גם מחסל מצברים.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חברה הבעיה נפתרה !!!!

אני גר בב"ש והלכתי לחשמלאי בשם הוגו בחור אמין ומקצועי שפשוט חבל על הזמן !! ממליץ בחום וכן מחירים הוגנים(נדיר במחוזותינו...)

התברר שהבעיה הייתה בסנדלי המצבר הם לא היו מעבירים בצורה טובה כך שלמעשה האוטו היה מושך את את הכל מהאלטרנטור שעבד מן הסתם קשה מאוד. עלות איתור הבעיה והחלפת זוג סנדלים חדשים 60 ש"ח בלבד!!!!!!!

הפעלתי מחדש את האזעקה ומאז (טפו טפו...) אין בעיות!!!

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

יש לי פז'ו 205, 1400 סמ"ק, מודל 97.

יש אצלי זליגת זרם של 0.65A.

האם מישהו יכול לשלוח לי מפה שמפרטת את תפקידי הנתיכים יחסית למיקומם.

אשמח גם לקבל מפה חשמלית של הרכב.

פורסם

בהקשר לנושא בביקור האחרון שלי אצל החשמלאי ראיתי פרוספקט של התקן מסויים שיושב בטור למצבר וברגע שהוא מזהה שמתח המצבר יורד מתחת למתח מינימלי שדרוש להתנעה הוא מנתק את המצבר ואז אין סכנה שהרכב לא יתניע(במידה והמצבר תקין כמובן).

פורסם

אז מה בדיוק החשמלאי הקודם בדק ?

כול הכבוד לחשמלאי שפתר את הבעיה.

אל תמהר להחזיק מהחשמלאי שתיקן את הבעיה 'גאון', מכיוון שכול אחד שמבין טיפה במכונאות/חשמלאות היה מבצע את הבדיקה הבסיסית הזו ומוצא את הבעיה בעיניים עצומות..

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...