Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני פחות מחודש רכשתי מצלמה דיגיטלית מסוג nikon

(coolpix 5600)

לאחר כל צילום שאני מצלם המצלמה נכנסת לשלב שבו היא מאתחלת את התמונה שצולמה ולא ניתן לבצע עוד צילום

הבעיה היא שבין צילום לצילום (האיתחול) נמשך 35 שניות.

האם זה בעיה במצלמה ?

ירון מאיר

פורסם

יכול לנבוע מכמה סיבות:

1. כרטיס הזכרון שלכם איטי מידי. לכרטיס הזכרון יש מהירות כתיבה. כרטיסים זולים הם בעלי מהירות כתיבה נמוכה.

2. עוצמת הסוללות שלכם נמוכה. אם הסוללה הולכת להתרוקן תהליך העיבוד קצת מתארך.

3. הרזולוציה מאוד גבוהה/יש אינטרפולציית תוכנה. רזולוציה גבוהה זה לא ממש תירוץ אבל שילוב של 1+2 יכול לגרום לתהליך איטי. אינטרפולציית תוכנה זו תוכנה שמגדילה את התמונה ואז כאילו יוצאת תמונה גדולה יותר עם יותר מגה פיקסל. מה שמשנה הוא כמה מגה-פיקסל החיישן קולט. (התוכנה בעצם מבצעת גידול מלאכותי של התמונה, אלגוריתם קצת יותר טוב מהגדלה של תמונה)

4. אם אתם מצלמים עם פלאש, יתכן שלפלאש לוקח זמן להיטען ומכאן שיש עיכוב בזמן העיבוד

5. הסיבה הכי הגיונית - יש לכם תקלה. 35 שניות זה מעבר לזמן נורמלי של עיבוד.

כל התהליך אמור לקחת 2-10 שניות. נצלו את אחריות המצלמה ושימו אותה בתיקון.

פורסם
יכול לנבוע מכמה סיבות:

1. כרטיס הזכרון שלכם איטי מידי. לכרטיס הזכרון יש מהירות כתיבה. כרטיסים זולים הם בעלי מהירות כתיבה נמוכה.כרטיס הזיכרון הוא 1024 מ"ב מסוג san disk אין לי מושג מה המהירות כתיבה שלו,

האמת היא שיש לי עוד כרטיס חדש של 256 מ"ב של kingston אני יבצע החלפה ביניהם ונראה מה התוצאה.

2. עוצמת הסוללות שלכם נמוכה. אם הסוללה הולכת להתרוקן תהליך העיבוד קצת מתארך.סוללות חדשות . אני גם חשבתי שאולי הסוללות חלשות , על כן היום הטענתי את הסוללות ( חדשות לגמרי)ואותה תוצאה קיבלתי.

3. הרזולוציה מאוד גבוהה/יש אינטרפולציית תוכנה. רזולוציה גבוהה זה לא ממש תירוץ אבל שילוב של 1+2 יכול לגרום לתהליך איטי. אינטרפולציית תוכנה זו תוכנה שמגדילה את התמונה ואז כאילו יוצאת תמונה גדולה יותר עם יותר מגה פיקסל. מה שמשנה הוא כמה מגה-פיקסל החיישן קולט. (התוכנה בעצם מבצעת גידול מלאכותי של התמונה, אלגוריתם קצת יותר טוב מהגדלה של תמונה) כיוונתי את המצלמה כך שהרזולוציה תיהיה מקסימום (5.4) מגהפסקל

4. אם אתם מצלמים עם פלאש, יתכן שלפלאש לוקח זמן להיטען ומכאן שיש עיכוב בזמן העיבוד

5. הסיבה הכי הגיונית - יש לכם תקלה. 35 שניות זה מעבר לזמן נורמלי של עיבוד.

כל התהליך אמור לקחת 2-10 שניות. נצלו את אחריות המצלמה ושימו אותה בתיקון.

תודה על העזרה

ירון מאיר

פורסם

לצערי אצלי זה כבר לא בתקופת האחריות.

התופעה סבירה זה לא 35 שניות, הזמן הוא בערך בין 3-6 שניות.

שאלה נוספת- לגבי אותה התוכנה- אפשר להתאים אותה שהיא לא תגדיל עד כדי כך?

כשאני מעביר מהמצלמה למחשב זה יוצא בגודל של פוסטר.

האם כתוב על הכרטיס עצמו את מהירות הכתיבה או שאני צריך לחפש במקום אחר?

פורסם

ירון, נסה לצלם על רזולוציה נמוכה יותר ותראה אם יש הבדל בזמן העיבוד.

בכל אופן, 35 שניות זה לא זמן סביר בכלל. כדאי שתשים אותה בטיפול ותוכל להנות ממנה תוך שבוע.

ספרינג - נתונים על כרטיס הזכרון שלך תוכל לראות בחוברת יצרן של הכרטיס או באתר הרשמי שלו.

אינטרפולציית תוכנה תלויה ברזולוציה שבה אתה רוצה לצלם.

למשל אם יש לך חיישן 2 מגה פיקסל, כל תמונה שתצא מעל 2 מגה פיקסל היא תמונה שעברה אינטרפולצייה.

נסה לצלם על רזולוציות נמוכות יותר וכך תקבל תמונה אמיתית יותר. בדוק מה הרזולוציה של החיישן שלך וצלם לפי הרזולוציה הזו. (אלא אם אתה מעדיף תמונות קטנות יותר).

זמן של 3-6 שניות יכול להיות הזמן ה"טבעי" של המצלמה לעבד את התמונה. למצלמה אין מעבד חזק, וגם חסכון בסוללות הוא שיקול, לכן 3-6 שניות הוא זמן לא נוח אבל יכול להיות טבעי.

נסה לצלם עם סוללות חזקות יותר, רזולוציה נמוכה יותר וכרטיס שאתה יודע בוודאות שהוא מהיר יותר ממה שיש לך כרגע.

פורסם

תשובה פשוטה לשאלה מסובכת -

אתה מצלם על RAW או TIFF אבל בטוח לא על JPEG

בגלל זה אחרי כל תמונה המצלמה צריכה לכתוב כמות מאוד גדולה של נתונים לכרטיס זכרון ובגלל זה זה קורה

צילום במצבים של RAW או TIFF אומר שהמצלמה לא דוחסת את המידע- אלא כותבת כל פיקסל כמות שהוא - הדבר מצריך המון מקום על הכרטיס, משמע - המון זמו כתיבה.

הרזולוציה בה אתה מצלם היא שולית פה. מה שחשוב נוא שאתה מצלם במוד צילום לא נכון.

נסה לצלם בJPEG, רמת חדות - FINE וברזולוציה הגבוהה ביותר

זו המוד הנכון ביותר למצלמה הזו.

אני בעל ניקון בעצמי - 5700, ואצלי כתיבה של RAW או TIFF לוקחת גם היא המון זמן.

שימושים לRAW או TIFF יש רק אם רוצים להשתמש בקבצים כהכנה לדפוס או לעיבוד תמונה מאסיבי.

לכל שימוש אחר JPEG מספיק בהחלט.

והכי חשוב - המצלמה כנראה תקינה :)

אם אתה צריך עוד עזרה בלהעביר את המצלמה למוד צילום JPEG ולא RAW או TIFF צור קשר באיי סי קיו

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מקסימום- יש לי מספר מצבים במצלמה...

ד"א השם המלא של המצלמה:

FUJIFILM FineFix A203

המצבים הם

2M-F

2M-N

1M

0.3M

בין כל צילום וצילום התופעה חזרה על עצמה- השהייה של 4 שניות בידיוק ונורה מהבהבת- נורה כתומה.

בד"כ הנורה מאירה בירוק- ז"א שהמצלמה מוכנה לצילום לפי מה שאני מבין..

הכרטיס הוא:

FUJIFILM xD-Picture Card 16MB

ומאחור כתוב:

DPC-16

והרבה אותיות קטנות- קוד או משהו...

המצלמה מצלמת ב JPG אם זה משנה משהו...

יש עוד עצות שיכולות לעזור?

הסוללות טעונות במלואן

פורסם

בפוג'י אין בחירה לאיכות התמונה, למעט ברזולוציה הגבוהה- Fine, Normal.

כשהמנורה ירוקה המצלמה מוכנה לצילום.

השהייה ארוכה יותר מארבע שניות היא למענו של הפלאש, אם הוא מיותר- כבה אותו.

dirty old man

need love too

פורסם

עידכונים לגבי הניקון 5600.

לאחר בירורים נוקבים ועיון מעמיק בדגם ובדגמים מקבילים

נתגלה לי שלמעשה אין לדגם הזה מצב RAW ו\או TIFF.

לכן ההצעה שלי כרגע אומרת או תקלה במצלמה - או צילום במוד צילום שלישי [משהו "עצמי" של ניקון, שמעתי שיש להם מעין TIFF משלהם]

או בעיית סוללות.

בהצלחה

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
בפוג'י אין בחירה לאיכות התמונה, למעט ברזולוציה הגבוהה- Fine, Normal.

כשהמנורה ירוקה המצלמה מוכנה לצילום.

השהייה ארוכה יותר מארבע שניות היא למענו של הפלאש, אם הוא מיותר- כבה אותו.

אוקיי, תודה לך ולכל מי שעזר!

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אוקיי אז ככה

המצלמה הייתה אצלי כחודש עם הבעיה

היתקשרתי לספק "פרונט" ואמרו לי לתת את המצלמה לתיקון אצל טכנאי אשר נימצא ברחובות.

המצלמה נישלחה לשם ע"י אחי ,

המצלמה שכבה אצל הטכנאי כל הזמן הזה (עדיין היא אצלו)

היתקשרתי מידי פעם ולא הייתה כל תוצאה .

לפני שבועיים נאמר לי ע"י הטכנאי כי יש בעיה במצלמה של "מעגל ראשי " שעלותו 1000 ש"ח

ומפני שהחברה "פרונט" פשטה רגל הוא לא מתקן את המצלמה .

היתקשרתי אל הספק (שכבר פתח חברה חדשה בשם ראפ)

והוא לא מוכן לשלם על התיקון כי אין יותר חברת "פרונט"

מה עושים במקרה כזה??????

ירון מאיר

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

סוף טוב הכל טובאז ככה:

מאחר וקניתי את המצלמה דרך אתר אינטרנט "וואלה שופ".

אתר "וואלה שופס" יצאו ענקיים

הם החליטו לשלם על התיקון או שאני יקבל קיזוז של 1000 ש"ח בקניית מצלמה חדשה.

יצאו אחלה

יש לציין כי מרגע ההודעה לאתר "וואלה שופס" הם מיד ניכנסו לתמונה וסגרו את הכל בצורה הכי יפה שיש.

כל הכבוד להם!!!

ירון מאיר

• תוכן חדש...