Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי רדיו דיסק עם יציאה אחת..

ואני רוצה להוסיף מגבר..(יש לי כבר מגבר ואני רוצה עוד אחד אם לא הבנתם)

עכשיו השאלה היא אם מפצל זה פחות איכותי? מאשר פנל שבא כבר עם 2 יציאות ?(או יותר)

שורה תחתונה:

האם אני צריך להחליף לפנל עם יותר מיציאה אחת ????

פורסם
שלום יש לי רדיו דיסק עם יציאה אחת..

ואני רוצה להוסיף מגבר..(יש לי כבר מגבר ואני רוצה עוד אחד אם לא הבנתם)

עכשיו השאלה היא אם מפצל זה פחות איכותי? מאשר פנל שבא כבר עם 2 יציאות ?(או יותר)

שורה תחתונה:

האם אני צריך להחליף לפנל עם יותר מיציאה אחת ????

לא. אין הורדה באיכות. השתמש במפצל איכותי באיזור מהמגבר, אין צורך לפצל ברדיו דיסק ולהעביר 2

RCA, אם אם אתה לא מתכנן החלפת HU בקרוב.

בכל אופן, תברר, אצלי יש גם יציאת RCA אחת, אבל המגבר שלי (P4004)

מחובר לFRONT INPUT ויש לו

כפתור שבורר בין 2 CAHNNEL INPUT ל4 CHANNRL INPUT

Race Smart

פורסם
לא. אין הורדה באיכות. השתמש במפצל איכותי באיזור מהמגבר, אין צורך לפצל ברדיו דיסק ולהעביר 2

RCA, אם אם אתה לא מתכנן החלפת HU בקרוב.

בכל אופן, תברר, אצלי יש גם יציאת RCA אחת, אבל המגבר שלי (P4004)

מחובר לFRONT INPUT ויש לו

כפתור שבורר בין 2 CAHNNEL INPUT ל4 CHANNRL INPUT

את רוב מה שמרת לא הבנתי..

את המפצל והמגבר אני מרכיב בחנות..

אני מאמין שהחנות תדע מה לעשות..

העיכר שזה לא מוריד באיכות ,כי אם חושבים על זה -אם לוקחים חיבור אחת ומוציאים ממנו כפול, האיכות אמורה לרדת..

פורסם

הנה לך ציטוט, חיפוש קל היה מביא אותך לזה:

לכל מפצל יש פוטנציאל לפגוע באיכות האות

אך! אנו מדברים פה על שוני שמיכשור "רואה"

ולא האוזן האנושית

וגם אם האוזן האנושית היתה מצליחה לגלות שינוי "דרמטי" שכזה

השינוי היה ממש ממש ממש ממש זעיר וזניח

במילים אחרות, אין לך מה לדאוג, כימעט כל מפצל יעשה את העבודה ואינך צריך לחשוש מנפילה באיכות הסיגנל.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=41609&highlight=%EE%F4%F6%EC+RCA

Race Smart

פורסם

אני נאלץ לא ממש להסכים לזה..

זה לא כלכך מדוייק,

ברמת העקרון, ככל שיש אלמנטים שמפריעים לסיגנל שיוצא מהHU האיכות נפגעת,זה מתחיל בכבל לא מסוכך, שמוריד מהסיגנל,ובעצם כל נגיעה בדרך כמו מפצלים למינהם פוגעים באיכות.

יש לזכור שאצלך מדובר ביציאת PREOUT של 2V שהיא סטנדרטית במכשירים פשוטים,כל מפצל מוריד מהמתח הזה,וזה הסיבה למה המציאו את הLINE DRIVER שמגביר את הסיגנל היוצא,

בגלל זה כל מעבד,קרוס,אקולייזר מגביר את האות למינימום של 4V על מנת להגיע לאיכות מקסימלית.

תחשבו על זה ככה,אם אתם רוצים כבל מתח של 20 מטר,מה עדיף:?

כבל אחד של 20 מטר או 5 כבלים של 4 מטר שמחוברים עם מפצלים?

סיגנל=אות חשמלי, אם הHU שלך מוציא 2V ותחבר לו כבל RCA של 20 מטר, כנראה שהאות יהיה חלש בהרבה לעומת כבל של 4 מטר.

בכל מקרה יש מפצל RCA שמחברים אליו L&R ויש לו יציאות ל 2/3/4 יציאות בצד השני(מוגבר ל4V בד"כ).

אבל המפצלים הללו מאוד יקרים, לכן לפעמים עדיף להחליף את הHU עם 2/3 יצואת PREOUT

ועוד משהו קטן, כמו שכבר אמרו פה,בד"כ למגברי 4 ערוצים יש אפשרות לבחור 2 ערוצים,זה בד"כ :4 channel, 2 channel mono(L&R) ,2 channel stereo.

under construction..

פורסם

אייל,

קראתי את הלינקים המקושרים בתקווה שאולי אני אגלה משהו חדש, אך לא ממש.

בסופו של דבר , הוא קובע עפ"י הנוסחא שיש ירידה של 5-10 אחוזים בחיבור מקביל.

אני מסכים שאין ירידה משמעותית, וכן זהו "לא קריטי".

אבל בפועל, כאשר האות חזק יותר יהיה צליל טוב יותר, והכל כתלות בכיווני המגבר לפריאווט.

אצלי לדוגמא, יש למגבר 3 אופציות: 0.6-2V,2-4V,4-8 וולט, בפועל הHU שלי מוצהר 4V, אך בבדיקה עם מוליטמטר נוכחתי לדעת שהוא מוציא 4.12 V, בסוף הכבל המתח היה 4.08 V, ושומעים הרבה יותר טוב כאשר אני בורר את האופציה של 2-4 V. כי אחרי חיבור מפצל סטנדרטי האות שלי נחלש למתחת ל4V (ה10 אחוזים שאנחנו מדברים עליהם).

כאשר חיברתי את הליין דריבר, והאות הוגבר ל8V שומעים בערך פי שניים יותר טוב, והרבה יותר נקי,מה שכן, לפני שחיברתי את הליין דריבר הוא נכנס לקליפינג,למרות שהשוותי עם מכשיר בדיקה. את הסיגנל.

בסופו של דבר , ירידה של 5-10 אחוז היא לא כל כך משמעותית , אבל זאת ירידה, ואם הרכיבים לא איכותיים מספיק, לפעמים יש הרגשה של ירידה ביותר מ10 אחוז.

ברכב אומנם קצת קשה להבחין בזה בגלל שהנפח לא מספיק, אבל אני יכול להגיד שבסטריאו ביתי, שבו יש מספיק נפח, ניתן ממש להרגיש את הירידה.

בגלל זה מייצרים לרכב 3 יציאות לHU, ובגלל זה יש לכל רכיב כמו קרוס,מעבד,אקולייזר יש הגברה של הסיגנל, והמינימום במכשירים הללו הוא 4 V,והוא מגיע במכשירים איכותיים ל8-9V.

לא סתם עושים את זה.(הרבה יותר "קל" למגבר לעבוד עם אות חזק יותר-עובדה).

וכמובן, הכל תלוי באוזנו של המאזין, כי אחד לא ירגיש, אבל אחר כן.

under construction..

פורסם

סיגנל במתח גבוה לא יגרום לכך שיהיה צליל טוב יותר, אין קשר. סיגנל חזק יכול להיות עמיד לרעשים. אם אין לך רעשים, אין צורך בסיגנל חזק יותר. הייתי מציע לך לקרוא בFAQ על מתח סיגנל.

הבדיקה שעשית לPREOUTS שלך לא אומרת דבר מכיוון שלא בדקת את העיוותים.

בנגנים ביתיים מתח הPREOUTS נמוך מבנגנים לרכב וזאת מכיוון שכמו שאמרתי, מתח גבוה עוזר בחסינות נגד רעשים ולא בצליל איכותי יותר.

בהרבה HU יש 3 יציאות על מנת שתוכל לשלוט בנפרד על כל יציאה ולא בשל סיבה אחרת.

באודיו הרבה פעמים השיווק הוא מה שמניע את החברה וכידוע, לקוחות אוהבים מספרים טובים. מסיבה זאת יש מכשירים עם מתח סיגנל מאוד גבוה למרות שבפועל לא זקוקים לכך.

כמו שכתבתי בהתחלה, תקרא בFAQ על מתח סיגנל.

פורסם

התיאוריה כאן שולטת....

זה די מזכיר לי את הנתונים של רכב מסויים ואח"כ הנהיגה בו. לפעמים הקשר בין התאוריה והשורה התחתונה בפועל, במציאות, הוא על הנייר בלבד. וזאת עובדה, זו הדוגמא הטובה ביותר שאני בכל אופן מצאתי. למשל, אם תבחר בין שתי מכוניות על פי נתוני הנייר, מאוד יתכן ותבחר דווקא ברכב שיאכזב אותך.

כך גם בסטריאו, המתאמים שאתם מדברים עליהם בהם יש לי נסיון יומיומי מהיום הראשון שיצאו לשוק ועד היום , שונים זה מזה, הכללתם הגורפת לדיון "כסוג אחד" כבר כאן אין לה מקום.

מעבר לכך ובנוסף, אין כמו מכשיר שמוציא מתח גבוה בPRE , אין מה להשוות למכשיר רגיל עם מתאם הנחתה, לא רק זה , בד"כ איכות הצליל שיוצאת ממכשיר בעל "היי וולט" בPRE טובה יותר איכותית יותר ממכשיר רגיל, נכון דרך רוב המנחתים אפשר לייצר ווליום גבוה שאוזן שאינה רגישה לא תבחין בהבדל הגדול של אוזן רגישה, להבדל קיים גם קיים.

לא סתם לאורך השנים בתחרויות תוצאות הסאונד ברכב, שלטו דגמים מסויימים של "הד יוניט"

מנחתים לא התקינו להם, ההפך , התקינו להם "ליין דרייברים" כהגברה איכותית למכשיר שממילא הוציא "היי וולט" בPRE .

וסליחה על הרישום בעברית "___"

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אז מה בעצם אתה אומר דני? אנחנו צריכים לקחת את המילה שלך למרות שהתאוריה ומהנדסי חשמל בעלי שם, אשר מתמחים בתחום האודיו, כמו למשל ריצ'ארד קלארק ודיוויד נבון אומרים אחרת?

לכל דבר יש הסבר והתאוריה איננה מנותקת מהמציאות. לרוב אומרים זאת אלו שאינם מבינים את התאוריה. ניסיון ללא ידע תאורתי שיגבה אותו לצערי אינו שווה הרבה.

כפי שכבר נכתב, המטרה במתח סיגנל גבוה היא חסינות לרעשים ולא צליל איכותי יותר, אין שום קשר בין הדברים.

קח לדוגמא את הנגן הביתי הבא של SIMAUDIO:

http://www.simaudio.com/mooneclipse.htm

המתח ביציאות הRCA שלו הוא 2V. מחירו 5000$

הנגן הבא של THETA:

http://www.thetadigital.com/product/compli/prod-info.htm

מתח 200 מילי וולט. מחירו 4200$

הנגן הבא של Classe:

http://www.classeaudio.com/delta/specs/cdp300.htm

מתח 1.1V. מחירו 6500$.

השאלה היא, אם מתח סיגנל גבוה משמעותו איכות סאונד טובה יותר מדוע בנגנים הביתיים, שעולים פי כמה וכמה מעל נגן לרכב, לא אימצו גם את העניין?

את התשובה לכך נתתי כבר בתחילת ההודעה.

נ.ב.

דובר כאן על מפצלי RCA (מפצל Y) ולא על מנחתים.

פורסם

ברמה העקרונית, כל מערכת מזיקה לסאונד.

הטובות ביותר הן אלה שמזיקות הכי פחות.

הפיצול לכשעצמו, משמש מנחת משום שיש לו התנגדות.

שכבל הפיצול לא טוב, או שהסיגנל היוצא מהר"ד נמוך, ועוד עם פיצול, יש סיכוי שזה יורגש באוזן.

באודיו ביתי, זה שונה וקל יותר לשים לב.

אייל, עם הנגנים הללו מצרפים הגברה ברמה לפחות שלהם, "ומסתמכים" יותר על דרגת ההגברה במגבר שיחובר אליהם

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

ברמה העקרונית ומה קורה במעשית? שוב התאוריה והמעשי נפגשים. אין אחד בלי השני.

אין סיבה שהמפצל יהיה לא טוב ואין סיבה שזה יורגש באוזן.

כתוב בקישור שהבאתי למה הפיצול גורם. זה דבר לא משמעותי ולא שמיע, אני בטוח ששי ישמח לבחון אותך גם על זה ;)

אני לא רואה שום קשר שבגלל שהנגנים יקרים, החברה שמייצרת אותם ומוכרת אותם באלפי דולרים, לא טורחת (לפי טענתך) לדאוג לכך שמתח היציאה יהיה גבוה מכיוון שהיא מסתמכת על כך שהנגן יחובר למגבר יקר. אם זה היה משפר את הצליל אפילו בתאוריה תהיה בטוח שהחברות האלו, שמתפרנסות מוודו, היו דואגות למתח גבוה.

בנוסף אם כפי שאתם טוענים, המתח הגבוה מביא לסאונד טוב יותר, המגבר האיכותי לא יוכל לפצות על סיגנל פחות איכותי. כל הרעיון ממש לא הגיוני.

אני לא רואה טעם לויכוח. מבחינתי זה כמו ויכוח בין כאלו שמאמינים באלוהים וכאלו שלא. האחד לא ישכנע את השני ולא משנה כמה טיעונים הוא יביא ולי אישית כבר ממזמן אין כוחות לויכוחים האלו. את דעתי אמרתי, שכל אחד יחליט בעצמו במה הוא בוחר להאמין.

פורסם

אכן דיברתם על מפצל, ואני משום מה התייחסתי למנחתים, קבלו התנצלותי!

לעניין שעליו מתכתבים כאן (מתווכחים..) ומנסיוני בפועל:

המפצלים אינם "מפילים" איכות סאונד ו/ואו ווליום , ממש לא,- וזה מניסיון,

(והכוונה בעיקר שאוזן הרגישה אשר תהיה, לא תבחין בהבדל של קיום פיצול וללא פיצול, מעבר לאיבוד שליטה של FAD ) זאת בהנחה שמתייחסים לסטריאו בלבד ללא עיבוד צליל בדרך דוגמת HPX של "אודיו קונטרול"

ניתן בזה לסכם את העניין,

פשוט כך וזאת עובדה.

בקשר לעניין עוצמת הסיגנל: מגבר פשוטו כמשמעו. הוא מגביר את הסיגנל שהוא מקבל בצורה כזאת ואחרת יש לו את תחומי התדרים שלו, את העיוותים שלו, את הדינמיות שלו נקודות חיתוך של "קרוס אובר אקטיבי" גיינים ,ועוד.

יש כאלה שיש להם גם שליטה בשלט חוטי על חלק מתחומי ההגברה ויש כאלה שיודעים לבצע השהיות. בפועל סיגנל חזק מעבר לאיכותי משפר מעבר לבלימת רעשי מנוע, (נכון, מפצלים לא יגרעו מהתוצאה )

בכלל, התקנה איכותית ברכב של מוצרים טובים(לאו דווקא מעולים) , בסלילת חוטים איכותים (אפילו רק ברמה בינונית) הסלולים דרך המקומות הנכונים ברכב, הצלבתם בנקודות המפגש, הרחקתם ממקומות מהם סופחים רעשים,כמו צמות מתח ראשיות ,מאוורר תא הנוסעים מחשבים, תמנע אי אילו רעשים ברכב.

בהתקנה מקצועית אין רעשי מנוע ברכב גם אם ה H_U ללא יציאת "היי וולט" והכל בהתאם לתיאור שהבאתי להלהן.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דבר ראשון איל, אני מוריד את הכובע... (אתה חייב לספר לי מה אתה אוכל....)

לגבי הציטוט, לך יש אוזניים ששומעות את ההבדלים ? תיכנס לתרד שלי שמדבר בנושא הזה(אני בטוח שיש אחד כזה איפהשהו, ותרוויח 500 שקלים חדשים).

בהצלחה.

דני, בנוגע להתקנה מקצועית, וסלילית הכבלים ברכבנו.

על איזה מיכשור אתה מדבר, שאיתו משתמשים בשביל להחליט איזה נתיב יהיה רועש יותר, או רועש פחות ?

אני מאוד מקווה שלא דיברת באויר כי בהחלט לא נשמעת כך.

אייל,

קראתי את הלינקים המקושרים בתקווה שאולי אני אגלה משהו חדש, אך לא ממש.

בסופו של דבר , הוא קובע עפ"י הנוסחא שיש ירידה של 5-10 אחוזים בחיבור מקביל.

אני מסכים שאין ירידה משמעותית, וכן זהו "לא קריטי".

אבל בפועל, כאשר האות חזק יותר יהיה צליל טוב יותר, והכל כתלות בכיווני המגבר לפריאווט.

אצלי לדוגמא, יש למגבר 3 אופציות: 0.6-2V,2-4V,4-8 וולט, בפועל הHU שלי מוצהר 4V, אך בבדיקה עם מוליטמטר נוכחתי לדעת שהוא מוציא 4.12 V, בסוף הכבל המתח היה 4.08 V, ושומעים הרבה יותר טוב כאשר אני בורר את האופציה של 2-4 V. כי אחרי חיבור מפצל סטנדרטי האות שלי נחלש למתחת ל4V (ה10 אחוזים שאנחנו מדברים עליהם).

כאשר חיברתי את הליין דריבר, והאות הוגבר ל8V שומעים בערך פי שניים יותר טוב, והרבה יותר נקי,מה שכן, לפני שחיברתי את הליין דריבר הוא נכנס לקליפינג,למרות שהשוותי עם מכשיר בדיקה. את הסיגנל.

בסופו של דבר , ירידה של 5-10 אחוז היא לא כל כך משמעותית , אבל זאת ירידה, ואם הרכיבים לא איכותיים מספיק, לפעמים יש הרגשה של ירידה ביותר מ10 אחוז.

ברכב אומנם קצת קשה להבחין בזה בגלל שהנפח לא מספיק, אבל אני יכול להגיד שבסטריאו ביתי, שבו יש מספיק נפח, ניתן ממש להרגיש את הירידה.

בגלל זה מייצרים לרכב 3 יציאות לHU, ובגלל זה יש לכל רכיב כמו קרוס,מעבד,אקולייזר יש הגברה של הסיגנל, והמינימום במכשירים הללו הוא 4 V,והוא מגיע במכשירים איכותיים ל8-9V.

לא סתם עושים את זה.(הרבה יותר "קל" למגבר לעבוד עם אות חזק יותר-עובדה).

וכמובן, הכל תלוי באוזנו של המאזין, כי אחד לא ירגיש, אבל אחר כן.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...