Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק למנוע 2 פעימות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קניתי לא מזמן מנוע שתי פעימות ובעל החנות שממנו קניתי את המנוע אמר לי להשתמש בדלק 96 ולערבב אם הדלק שמן מנוע 2 פעימות 40CC לכל ליטר.

באתר של החברה של המנוע שלי הם אומרים ככה:

always use branded 89 octane unleaded gasolin

use quality two cycle oil at mixing ratio of 25-50:1

never use multi-grade oil (10W/30) or waste oil

מה אני אמור לעשות?

כתוב להשתמש בדלק 89 לפי מה שאני יודע אין דלק כזה בארץ

אז איזה דלק אני אמור למלאות?

תודה

והמשך יום נעים.

פורסם

המנוע יפעל על אוקטן מינימלי של 89.

אכן, בארץ מוכרים בד"כ (חוץ מבתחנות מוהלות :? ) רק אוקטן 95/6/8, ובשבילך זה לא ממש משנה.

שים 95 (היצרן אומר נטול עופרת, וחוץ מזה זה 2 פעימות אין לו שום צורך בעופרת כי אין לו שסתומים).

לגבי השמן - כאן הנתונים מסכימים, יש להשתמש בשמן המיועד לשתי פעימות בלבד, בריכוז של 2%-4%. (1:25-1:50)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אוקיי

האם נגרם נזק למנוע בגלל שמתי עד היום דלק 96?

והאם בגלל שסמתי דלק 96 המנוע נשמע בסרק כאילו הוא מגמגם?

תודה

והמשך יום נעים.

פורסם

לא נגרם נזק בגלל אוקטן אחר (כל עוד הוא לפחות 89... מה שנכון לכל הבנזין בארץ)

הדבר העיקרי שיכול להרוס את המנוע הזה הוא עבודה בלי שמן או עם מעט מדי שמן - ולכן הומלץ לך ע"י המוכר לשים את הכמות המירבית שהיצרן נקב בה, ולא המזערית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

טוב קודם כל נשמח לדעת באיזה כלי מדובר!

צריך להבחין בדלק קודם כל האם הוא דורש נטול עופרת (95/8) או עם עופרת 96.

לאחר מכן מנועי שתי פעימות יש אופנועים לרוב שיש להם מיכל שמן נפרד ואז אין צורך לשים שמן, למרות שכלים מסוימים מאוד רגישים אז אנחנו מוסיפים להם שמן.

אלה שאין להם מיכל כגון ווספות ישנות יש צורך לערבב שמן ודלק במיכל לכל אופנוע נדרשים יחסים אחרים (בין 2-4%) שמן. כך שאתה צריך לראות מה היצרן ממליץ ומה ממליצים אם מדובר בשיפור בפורומים המקצועים

בהצלחה

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

שים בהתחלה את הכמות המירבית בשביל "ההרצה" של המנוע שהכל יהיה עם הרבה שמן ככה בעדינות....אחר כך לדעתי שים 3 אחוז קבוע...

עצה שלי תעבוד עם מזרק או כוסית מדידה לא כמו האלה....... "שים פקק שמן על כל ליטר ותוסיף קצת מיץ חמוציות לארומה "

פורסם

אם היצרן מורה על דלק נטול עופרת אתה יכול להסתפק באוקטן 95 שהוא הזול ביותר אך יכול להשתמש בכל סוג של דלק (בנזין) שמשווק בישראל.

היות ואין למנוע ממיר קטליטי (:wink: ) לא נגרם ולא יגרם כל נזק משימוש בדלק 96 אוקטן.

כעקרון,ככל שתוסיף שמן לתערובת תשמור יותר על המנוע אך הספקו יהיה נמוך במעט ויצטבר יותר פיח. ככל שתשים פחות שמן,תקבל מנוע עצבני ומהיר יותר אך עם פחות שימון. למרות האמור לעיל אין מדובר בהבדלים משמעותיים כל עוד אתה נמצא בטווח התערובת המומלצת או קרוב לכך. בשום פנים לא כדאי לחרוג מהמומלץ (לשים 1% או פחות או לחילופין 10%).

נכון שבזמן ההרצה מומלץ לשים את המקסימום המומלץ.

מעבר לכך תלוי באיזה מנוע מדובר,למה הוא משמש,באיזה תנאים הוא עובד,כמה זמן ועד כמה חשוב אורך חייו.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לשים יותר מדי שמן בד"כ 5~ אחוז ומעלה המנוע בכלל לא יניע...

יש לי שאלה בנושא, מדובר במנוע דומה, השמן הביאו לי איתו הוא מינרלי ויש עוד הרבה וחבל לי לזרוק אותו, כמה אחוזים להשתמש במנועים כאלה עם שמן מינרלי ?(המנוע משומש, עבר הרצה מזמן אני מניח...)

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

לדעתי עדיף להשקיע בסינטטי כי הכמויות לא גדולות....הכל תלוי בכמה המנוע חשוב לך ומה הוא משמש???

מעל 5 אחוז יניע ועוד איך!!!!

רק יעשה מלא עשן!!!

פורסם

האמת אני לא יודע כמה באמת זה יותר מדי אבל פותח השרשור הוא חבר טוב שלי וקרא לנו ששמנו אצלו יותר מדי שמן המנוע לא הניע...

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

טוב הרבה זה מילה עם המון פירושים....אני שמתי בהתחלה שמן בכמות מופרזת והניע והכל היה בסדר...

זה כל מקרה לגופו

גם כן פעם שהיה לי מנוע שלא פעל הרבה זמן...פתחתי את האגזוז וטיפטפתי שמן לתוך המנוע ומשכתי בחוט ההתנעה כשהפלאג מנותק כדי לתת למנוע להסתובב ולהיות משומן מספיק לעבודה מחדש..

פורסם
אפשר לשאול למה המנוע?

מה, בנית קורקינט?

אכן כן המנוע לקורקינט

תודה רבה לכל העוזרים

לפני כמה חודשים שמתי לו דלק 98 מעורבב אם שמן מנוע של שתי פעימות ביחס של 2 אחוז שמן

המנוע נשמע יותר טוב ויותר עבה כזה

מאז הרגישו שינוי אבל אחר כך עברתי לדלק 96 חזרה כי חשבתי ש 98 מעלה את הטורים כי באותו זמן היתה לי בעיה בקלאצ' אבל סידרתי את הבעיה ואני רוצה לחזור לדלק 98.

מה אתה אומרים?

מה יותר מומלץ?

95 או 98?

לא מבחינה כספית.

תודה רבה לכל העוזרים

• תוכן חדש...