Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי הופיע לראשונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניחה שזה היה עוד נדבך ב "רומן" הבריטי צרפתי ולקינוח בדיחמין

אפרופו

בחור שמטייל בפריז רואה כלב רוטווילר תוקף ילדה קטנה, הנ"ל מזנק ומציל את הילדה ממלתעות המפלץ והורג אותו.

נערכת אחרי המקרה מסיבת עיתוניים ואחד מהעיתוניים הצרפתים ניגש לבחור ואומר "מחר כל צרפת תכיר את הגיבור הצרפתי החדש שהציל את הילדה". "אני לא צרפתי" ענה הבחור. לא נורא, מחר יהיה בכל העיתונים "ארופאי הציל ילדה ממות בטוח". "אני לא ארופאי" ענה לו הבחור. "אז מי אתה?" שואל הכתב, "אני דני מישראל" עונה הבחור. אם כך משיב לו העיתונאי מחר בכל העיתונים יופיע: ישראלי הרג כלב של ילדה קטנה מצרפת.... רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ואם נגענו ב ABS,המכונית הראשונה בה הוא הופיע כציוד תיקני,בכל הדגמים,היתה הפורד סקורפיו

שהחליפה את הגרנדה(שהיתה הפורד הראשונה בעלת הנעה אחורית ומיתלים ניפרדים..)ב 85.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

גוף + שילדה מאוחדים לראשונה - LANCIA DILAMBDA

מנוע ה-V6 סידרתי ראשון - LANCIA AURELIA

מערכת מיתלים INDEPENDENT ראשונה סידרתית - LANCIA APRILIA

הנעה קדמית סידרתית ראשונה - LANCIA FULVIA

חבל שביגלל גאונות הנדסית החברה פשטה רגל...

פורסם

לא ממש הבנתי מהו הנושא של השרשור הזה, אבל אם הוא מה הופיע לראשונה באיזה אוטו, אז הופעתה הראשונה של מערכת הזרקת דלק אלקטרונית - Bosch D-Jetronic - היתה ב-VW דגם 3 ("ווריאנט") בשנת 1967 (שנת דגם 1968 ).

היו מערכות הזרקת דלק לפני זה, אבל הן היו מכניות. נדמה לי שקראתי פעם שאיזושהי שברולט היתה הראשונה שקיבלה מערכת כזו, בשנת 1956 או 57, ושזה היה קטסטרופה.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

היתה מערכת הזרקה בקורבט הראשונה

וגם בדגמים מאוחרים יותר

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

עד להופעת הפולקסווגן טייפ 3 המוזרקת,המנוע הקטן ביותר שצוייד בהזרקת דלק,היה מנוע ה 1618 סמ"ק של הפיג'ו 404.

הזרקת הדלק היתה מכנית,והוא הוצע בשתי גירסאות הספק:73 כ"ס ו 96 כ"ס,הספק מכובד לתקופתו.

בהזרקות דלק מכניות הימשיכו מרצדס לעשות שימוש שנים רבות,עד סוף שנות ה 80.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הג'יפ הראשון פותח על ידי חברת "בנטאם"

הזחל"מ (זחל למחצה) הראשון פותח, למיטב ידיעתי, על ידי סיטרואן.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
ואם נגענו ב ABS,המכונית הראשונה בה הוא הופיע כציוד תיקני,בכל הדגמים,היתה הפורד סקורפיו

שהחליפה את הגרנדה(שהיתה הפורד הראשונה בעלת הנעה אחורית ומיתלים ניפרדים..)ב 85.

חשוב לציין, כבעלים גאים של פורד סקורפיו 92, שמערכת ה ABS של הסקורפיו נוטה לקצר את עצמה, עובדת מתי שנוח לה בעיקר במהירויות מתחת ל30 קמ"ש ובכלל נחשבת לאחת המחלות הכרוניות של האוטו. לא פגשתי עד היום בארץ סקורפיו שאין לה צרות עם ה ABS...

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
בהזרקות דלק מכניות הימשיכו מרצדס לעשות שימוש שנים רבות,עד סוף שנות ה 80.
ובנוסף גם ב מ וו (2002TII,520I,323I,318I), פורשה (עד לאמצע שנות ה80'), וכמובן VW, עם הGTI האלמותית, וחברת הבת אודי, עם דגמי הE (עד תחילת שנות ה90').

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• תוכן חדש...