Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחיי שבזמן האחרון אני לא מבין פה אנשים. קודם נפתח תרד על איך לחסוך בדלק ע"י סגירת חלונות, הורדת משקל מהאוטו, החלפת צמיגים לצמיגים "ירוקים" וכ"ו, ועכשיו נפתח תרד על כיבוי מנוע ברמזורים, אח"כ יפתח תרד על נסיעה בניוטרל בירידה.אני כבר פתחתי תרד בנושא נסיעה בניוטרל בירידה, בפסח האחרון... אתם מחפשים לחסוך בדלק? אני בשיא הרצינות אומר תסעו באוטובוסים ואל תפתחו כל שניה תרד על איך לחסוך מיליליטר דלק על חשבון הבטיחות.

פליקס

פליקס אתה כמובן צודק ולו רק בגלל ההיבט הבטיחותי שבדבר, הנזק עולה על התועלת גם בשחיקת המתנע וגם בבזבוז הדלק!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידידיי, אתם מתווכחים על מאומה.

אמנם צריכת הדלק היא נושא כאוב שמפריע לכולנו, אך יש להבדיל בין שיטות לחסכון בדלק מחד גיסא ובין שיטות הפוגמות בבטיחותנו מאידך גיסא.

ישנן המון שיטות בעזרתן ניתן להפחית את צריכת הדלק - גם כיבוי המנוע בירידה ארוכה בהחלט יחסוך כמות נכבדה של בנזין - אך מה לגבי הסוגיה הבטיחותית שבעניין?

בטוחני שהמלצת אאודי היא בנוגע לחניות קצרות, ולא על עמידה ברמזור (ואם כן, לבטח לא מדובר ברמזורים קצרים כבמדינתנו, אלא כאלו שמשך ההמתנה בהם הוא כאורך הגלות).

בעמידה ברמזור אין לכבות המנוע - זהו היבט בטיחותי שאין להזניחו.

המלצות היצרנים באות ליעץ כיצד להפחית הבלאי, במקרים בהם הפחתה זו אינה באה על חשבון הבטיחות.

כלומר, הפחתת הבלאי ע"י כיבוי המנוע בעת חניה קצרה של 10 דק' היא מבורכת, אך כיבוי המנוע גם בהמתנה של 7 דק' ברזמור הוא אסור.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
ההגה ננעל רק בהוצאת המפתח מהסוויץ'
זה קצת תלוי באוטו....

אצלי ההגה ננעל בשניה שאני מכבה את האוטו...

קיצר זה משתנה מאוטו לאוטו..

PIAGGO MP3 250LE

RENAULT MEGANE COUPE 2004 1.6L

CHEVROLET ALERO 2002 2.2L

PIAGGO VESPA SS 181CC 1966

פורסם

תגובות לכולם:

1. לפותח השירשור, כתבת שאם משאית דוהרת לכיוונך לא יעזור כלום היא תיכנס בך לפני שתספיק להגיב... מצב הנהיגה שלך גרוע.

להכניס לראשון ולתת גז להזיז את ההגה לאחד הצדדים, לא דבר כזה מסובך, אם זה מסובך בשבילך ולוקח לך זמן, אולי מקומך לא על הכביש.

2. אין טעם לכבות את המנוע בעמידה ברמזור, עזבו את הפאן הבטיחותי לרגע, רק מבחינת צריכת דלק.

כאשר מכבים רכב, נזרק דלק לתוך המנוע (אינני סגור כמה, נדבר לי שישית מגודל המנוע) ע"מ לאפשר התנעה קלה.

כך שכל פעם שאתם מניעים מחדש אתם מבזבזים יותר דלק מאשר אתם עומדים בסרק מספר דקות.

3. לגבי נעילת ההגה, ברכבים עם הגה כוח, כאשר מכבים את המנוע, גם משאבת ההגה מפסיקה לעבוד, אין זה תמיד אומר שההגה ננעל, אך קשה מאוד להזיזו ובמקרה חרום לא תיהיה אפשרות לתגובה מהירה בגלל הכוח שידרש להפעלת ההגה.

4. XKnight אתה יודע, לא כל מה שחוקי בארצות אחרות (כמו אנגליה ושוויץ לדוגמא) חוקי בארץ...

לכל ארץ וארץ יש את חוקיה ככה שהתגובה שלך לא בידיוק נכונה...

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
תגובות לכולם:

1. לפותח השירשור, כתבת שאם משאית דוהרת לכיוונך לא יעזור כלום היא תיכנס בך לפני שתספיק להגיב... מצב הנהיגה שלך גרוע.

להכניס לראשון ולתת גז להזיז את ההגה לאחד הצדדים, לא דבר כזה מסובך, אם זה מסובך בשבילך ולוקח לך זמן, אולי מקומך לא על הכביש.

בוא נראה אותך בורח ממהירות אפס ממשאית שדוהרת לכיוון שלך.

וכמו שאמרתי:אם היא תברח לאן שאתה בורח?

עדיף לך לא לזוז.

פורסם

2. אין טעם לכבות את המנוע בעמידה ברמזור, עזבו את הפאן הבטיחותי לרגע, רק מבחינת צריכת דלק.

כאשר מכבים רכב, נזרק דלק לתוך המנוע (אינני סגור כמה, נדבר לי שישית מגודל המנוע) ע"מ לאפשר התנעה קלה.

זאת אומרת שכל יום בערב כשאני מדומם את המנוע נזרקת כמות מסויימת של דלק ע"מ שמחר בבוקר יהיה לי קל להתניע ?

איציק

(אבקש קודם כל את תגובתו של DAMN - נא לא להגיב לפניו)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בוא נראה אותך בורח ממהירות אפס ממשאית שדוהרת לכיוון שלך.

וכמו שאמרתי:אם היא תברח לאן שאתה בורח?

עדיף לך לא לזוז.

אם אתה לא עסוק בסיבוב המפתח בסוויץ' על מנת לכבות את המנוע, ייתכן ותוכל להבחין במשאית

חצי שנייה מוקדם יותר.

אה, ואוטובוס זול יותר, באחריות, אפילו אוטובוס + מוניות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
זאת אומרת שכל יום בערב כשאני מדומם את המנוע נזרקת כמות מסויימת של דלק ע"מ שמחר בבוקר יהיה לי קל להתניע ?

איציק

(אבקש קודם כל את תגובתו של DAMN - נא לא להגיב לפניו)

עז, אתה מתחיל איתי ?

כוונתי היא שכאשר אתה מדומם את הרכב, נכנס לתוך הצילינדר כמות דלק כך שכאשר תניע את הרכב, והסטרטר יזיז את את הבוכנות, ויתן ניצוץ, בתוך הצילנדרים יהיה דלק שימשיך את הפעולה ויוצת ע"מ שרכב יונע.

אולי השימוש במילים "קל להתניע" לא היה נכון, אבל כוונתי היא הכתובה לעיל.

אם אני טועה, תיהיה עדין, אנחנו עדיין חברים :wink:

פורסם
עז, אתה מתחיל איתי ?

כוונתי היא שכאשר אתה מדומם את הרכב, נכנס לתוך הצילינדר כמות דלק כך שכאשר תניע את הרכב, והסטרטר יזיז את את הבוכנות, ויתן ניצוץ, בתוך הצילנדרים יהיה דלק שימשיך את הפעולה ויוצת ע"מ שרכב יונע.

אולי השימוש במילים "קל להתניע" לא היה נכון, אבל כוונתי היא הכתובה לעיל.

אם אני טועה, תיהיה עדין, אנחנו עדיין חברים :wink:

תגיד לי, אתה הזוי או שאתה עושה את עצמך ?

מאיפה שמעת/המצאת/הפרחת/בדית את הנ"ל לחלל אויר הפורום ? (ותסביר לי גם איך הדלק ישרוד טמפרטורה של מאות מעלות בתוך חלל הצילינדר מבלי להתאדות/להעלם).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מההההההההההההההההההההההההההההההההההההה ? פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח :D:D:D:D:D:D:

איציק אתה הוא הטועה...ברור שנזרק דלק למנוע, קצת אחרי שהאלטרנטור מוציא מהקופסא אבקת חשמל וממלא עצמו מחדש....

מה זה השטויות האלו ?

פורסם

איציק ועתיד, תודה על ההסבר המפורט ועל ההבנה.

אני תמיד שמח שלא עושים מימני צחוק מול כל הפורום ומסבירים לי כמו אנשים בוגרים במה הייתה הטעות שלי ומתקנים אותי.

כנראה שהערכתי אתכם לא נכון.

פורסם
אם לדוגמא אני נוסע וממש ממולי התחלף הרמזור לאדום(נניח שזמני ההתחלפות שלו ארוכים),שווה לי לכבות את המנוע?
.

ישנן 1001 סיבות למה לא לכבות.

1.אם יש הגה כוח הוא מפסיק לתפקד

2. בלמים לא מתפקדים

ככל שהאוטו חדיש יותר הסכנה גדולה יותר.

מן הסתם כיבוי חוסך, הנעה לוקחת חזרה.

בדיוק כמו פלורוסנט.

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם
איציק ועתיד, תודה על ההסבר המפורט ועל ההבנה.

אני תמיד שמח שלא עושים מימני צחוק מול כל הפורום ומסבירים לי כמו אנשים בוגרים במה הייתה הטעות שלי ומתקנים אותי.

כנראה שהערכתי אתכם לא נכון.

כנראה שאנחנו הערכנו אותך לא נכון.

לפי ההסבר שלך נראה שאתה מאוד בטוח במה שאמרת כשבתכל'ס אין לך מושג במה מדובר.

כמו שאנחנו תמיד אומרים - "אם אתה לא יודע, אל תגיב" ! זה לא משהו אישי נגדך, אבל לא יעלה על הדעת שכל אחד ירשום את מה שבדה מליבו כאילו היה זה הדבר הכי בטוח בעולם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כנראה שאנחנו הערכנו אותך לא נכון.

וואלה ? במה בידיוק לא הערכת אותי נכון ?!

לפי ההסבר שלך נראה שאתה מאוד בטוח במה שאמרת כשבתכל'ס אין לך מושג במה מדובר.

כמו שאנחנו תמיד אומרים - "אם אתה לא יודע, אל תגיב" ! זה לא משהו אישי נגדך, אבל לא יעלה על הדעת שכל אחד ירשום את מה שבדה מליבו כאילו היה זה הדבר הכי בטוח בעולם.

למה נראה לי שאני ממציא דברים ?

אני מעביר הלאה מה שנאמר לי ע"י מישהו שאת שמו לא אומר (כי זה לא יעזור, אתם לא מכירים.) אז יכול להיות שאני טועה, זה ההסבר שניתן לי.

איציק

אתם במקום לתקן אותי ובמקום להראות לי מה הטעות ומה נכון יורדים עליי ? לא מעניין אותי מידת הידע המקצועי שלכם, אתם לא יודעים להתנהג עם בני אדם אם כך אתם מתייחסים למכר.

אני חשבתי שגם אתה וגם גורל קצת יותר מ"אנשים שאני מכיר מהפורום" אפילו חברים מהעבר, אבל חברים לא צוחקים ככה על חברים אחרים ומשפילים אותם מול קהל גדול, הפורום.

• תוכן חדש...