Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם במקום לתקן אותי ובמקום להראות לי מה הטעות ומה נכון יורדים עליי ? לא מעניין אותי מידת הידע המקצועי שלכם, אתם לא יודעים להתנהג עם בני אדם אם כך אתם מתייחסים למכר.

אני חשבתי שגם אתה וגם גורל קצת יותר מ"אנשים שאני מכיר מהפורום" אפילו חברים מהעבר, אבל חברים לא צוחקים ככה על חברים אחרים ומשפילים אותם מול קהל גדול, הפורום.

טוב שלא נסחפת בכלל...

אז מה עם קצת צחקו איתך ? כבר הגעת לרמה של "השפלות" ? אף אחד לא בא להשפיל אותך מול "קהל גדול" ולא כדאי שהדיון הזה יהפך למשהו שלא צריך להיות כי מה שקורה על הפורום מבחינה מקצועית לא צריך להפריע לך או לי מבחינה חברית.

השורה התחתונה היא שאתה מוסר מידע ש"שמעת" מבלי להביא שום סימוכין עליו ובנוסף לכל הוא שגוי לחלוטין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל הזמן אתה אומר "שגוי, לא נכון, התחלקת על השכל" תקן אותי, מה קורה כאשר מכבים את הרכב ?

מדוע כל התנעה של הרכב צורכת יותר דלק מאשר נסיעה רגילה?

מדוע שדלק לא ישרוד ? האם הראש לא אטום לאחר שהשסתומים נסגרים ?

מהבחינה החברתית, נמשיך בה"פ.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
בשום פנים ואוםן לא גם תגמור את הסטרטר וגם השחיקה הכי גדולה של המנוע זה בהנעה אז חבל
כשמדובר על מנוע קר.

אני היתי נצמד להוראות של יצרן. כי הם כבר עשו את כל הבדיקות.

נ.ב.

אני לא מכבה. מזגן ,רדיו....

Omnia mea mecum porto

פורסם

אשאל שאילה אחרת, שנדמה לי קשורה לנושא:

נגיד ואני עושה עצירה של מספר דקות,מחכה למישהו, וממשיך לנסוע. מה מומלץ לעשות מבחינת צריכת דלק/בלאי - לכבות מנוע ישר ולהניע לקראת הנסיעה, או להשאיר אותו מונע? אם כן אז מה הוא זמן מקסימאלי ששווה להשאיר מונע?

אני בדר"כ לא משאיר מנוע עובד יותר מ5-7 דק' (כשאין צורך במזגן).

פורסם
כל הזמן אתה אומר "שגוי, לא נכון, התחלקת על השכל" תקן אותי, מה קורה כאשר מכבים את הרכב ?

מדוע כל התנעה של הרכב צורכת יותר דלק מאשר נסיעה רגילה?

מדוע שדלק לא ישרוד ? האם הראש לא אטום לאחר שהשסתומים נסגרים ?

מהבחינה החברתית, נמשיך בה"פ.

התנעה של רכב חם אינה שוות ערך להתנעת רכב קר (בבוקר). הסיבה פשוטה, החיישנים מזהים במהירות שהמנוע כבר חם, אין צורך להעשיר תערובת ומייד מכיילת את הסביבה לעבודה "רגילה" על חם. פלט מחיישן הלמדה מגיע כמעט באופן מיידי מאחר והוא כבר חם.

כאשר המנוע קר המערכת מכויילת להעשיר תערובת עד אשר היא מזהה דרך חיישנים שהמנוע כבר התחמם ויש שידור מחיישן הלמדה.

מדוע שדלק לא ישרוד ? -> תא הבעירה חם. חם מאוד מאוד מאוד. הדלק עצמו הוא חומר עם נטייה חזקה לאידוי. הדלק לא שורד הרבה זמן בפנים. (למשל: רכב עם קרבורטור שהוצף, למה אחרי שהוצף מחכים ? כי מחכים שהדלק יתאדה ויהיה אפשר להניע...).

בנוגע לראש והשסתומים... המנוע לא נעצר בדיוק בנקודה שכל השסתומים נסגרים מהסיבה הפשוטה שזה אף פעם לא יקרה. תמיד יווצר מצב שהמנוע ישאר עם שסתום כזה או אחר פתוח כי כך הוא מתוכנן לעבוד (ברגע שבצילינדר אחד אתה דוחס, בצילינדר אחר אתה פולט וכיוצ"ב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זו הייתה צריכה להיות התשובה הראשונה, תודה על ההסבר.

עדיין יש לי שאלה, אז מדוע לא באמת לכבות את הרכב אפילו לזמן קצר ?

תצרוכת הדלק שווה לנסיעה רגילה ?

פורסם

א.בלאי (סטרטר בעיקר) ב.מערכות סביבתיות (הגה כח מזגן, ברקסים שאין להם וואקום יכולת החלצות ממצבים מסוכנים) ג.כאב ראש אחד גדול להתניע לכבות להתניע לכבות..כמה זמן הסוויץ' ישרוד את זה ? כמה זמן המערכת תשרוד כיבוי הדלקה ? כמה זמן - כ-ל מערכות הדלק (משאבת הדלק שנכבת נדלקת נכבת נדלקת...כויילים) חשמל ושאר האלמנטים ישרדו ?

ודבר אחרון - ולדעתי מעל הכל (שכבר הוזכר) ב-ט-י-ח-ו-ת החוק מורה לעמוד עם מנוע מונע הילוך משולב וקלאטץ' לחוץ (דהיינו המצב הכי מהיר לזינוק...) אז מיילא להוציא מהילוך כדי לא לז**ן את המיסב אבל לדומם ? לא נראה לי

*אם נפגעת באמת שאני מתנצל, ראיתי בזה הומור קליל ולא משהו משמעותי כמו שעשית ממנו, שוב : אני מתנצל*

פורסם

תודה על התשובה עתיד, אך עדיין לא ענית לי.

תצרוכת הדלק שווה לנסיעה רגילה ? עזוב את הבלאי מסביב, דלק נטו.

פורסם

זה תלוי כמה זמן אתה מדומם, אם יש רמזור נניח של 10 דקות ואתה מגיע ממש בתחילתו ברור שיש פה חיסכון מסויים, אבל לא כל רמזור הוא ארוך לא כל רמזור אתה מכיר ולא בכל רמזור יש לך האופציה לדעת מתי הוא נהיה אדום אם עכשיו או שעה לפני

פורסם
א.בלאי (סטרטר בעיקר) ב.מערכות סביבתיות (הגה כח מזגן, ברקסים שאין להם וואקום יכולת החלצות ממצבים מסוכנים) ג.כאב ראש אחד גדול להתניע לכבות להתניע לכבות..כמה זמן הסוויץ' ישרוד את זה ? כמה זמן המערכת תשרוד כיבוי הדלקה ? כמה זמן - כ-ל מערכות הדלק (משאבת הדלק שנכבת נדלקת נכבת נדלקת...כויילים) חשמל ושאר האלמנטים ישרדו ?

ודבר אחרון - ולדעתי מעל הכל (שכבר הוזכר) ב-ט-י-ח-ו-ת החוק מורה לעמוד עם מנוע מונע הילוך משולב וקלאטץ' לחוץ (דהיינו המצב הכי מהיר לזינוק...) אז מיילא להוציא מהילוך כדי לא לז**ן את המיסב אבל לדומם ? לא נראה לי

*אם נפגעת באמת שאני מתנצל, ראיתי בזה הומור קליל ולא משהו משמעותי כמו שעשית ממנו, שוב : אני מתנצל*

כן. לזינוק לתוך הצומת.
פורסם

גם לזינוק לתוך הצומת במיקרים קיצונים....או זינוק לאחד הצדדים במקרה של רכב שמקבל תת היגוי היגוי יתר ואתה רואה אותו מחליק לכיוונך....

חוץ מזה חאלס נמאס מהוויכוח המטומטם הזה - אתה רוצה לכבות את הרכב ? תכבה...זהו חאלס

פורסם

אגב, גם בספר רכב של יונדאי לנטרה זה רשום אחרי מספר שניות אם אני לא טועה 45 שניות אני לא בטוח, לכבות את הרכב, אבל למי זה בכלל ראלי לעשות דבר כזה, סתם טרטור עצמי.

:type:

• תוכן חדש...