Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא ממש, כאילו קצת אבל זניח מאוד
מדעי ביותר :-)

1 וואט = 0.00134 כח סוס.

גם עם מגבר אמתני ביותר (נניח 1 קילו וואט), ומנוע חלש (נניח 50 כח סוס), מדובר על תוספת של כ- 2% בהספק הנדרש.

בברכה,

גלעד

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה שטויות בת'רד אחד...

כמה שטויות אתה כותב? אלוהים ישמור!

מי שקונה רכב עם טורבו זה הדבר האחרון שמעניין אותו צריכת דלק.

וואלה?! ומי אתה שתקבע? בוא נעשה סקר ונראה מי כותב שטויות

מה זה קשור לבדוק שמן אחרי 12 שעות שהאוטו עמד לצריכת דלק?

עודף\חוסר משפיעים לרעה בתפקוד המנוע.

בשביל לחסוך צריך:

א. רכב ידני ולעביר להילוך הגבוה ביותר שניתן למהירות הספציפית שנוסעים בה(אני לא מתכוון לנסוע 50 על הילוך חמישי) לא ידענו את זה, חשבנו שכדאי לשייט באיילון על הילוך שני .. לכיף!

ב. להפעיל כמה שפחות מכשירי חשמל תבטל איזה חוט הצתה תחסוך הרבה כסף !

ג. לסגור חלונות גם נסגור חלונות, גם לא נשתמש במזגן, בוא נתאבד וזהו!

ד. להוציא כל מה שניתן מהרכב כן, רק חבל להתקע בדרך בלי כלים להחליף גלגל , זה יהיה לא נעים, התוצאה תהיה בערך כמו התגובה שלך לשרשור הזה.

ה. לא להמשיך להאיץ אם רואים שיש אור אדום ואז במכה לתת ברקס, אלא לעזוב גז ולתת לאוטו להתגלגל בתיקווה שיהיה אור ירוק וככה ניבלום תאוצה מיותרת למה שבן אדם שפוי יאיץ אם יש אור אדום? ומה זה נקווה שיהיה אור ירוק? מה אתה פרודו בגינס?

פורסם
מה הקשר בין צריכת חשמל לחיסכון בדלק?!

האלטרנטור תמיד מסתובב...

לא נכון.

הגברת הזרם דרך האלטרנטור, תגביר את ההתנגדות של האלטרנטור לסיבוב, כלומר עומס גדול יותר על המנוע.

אם הדבר לא היה משנה את העומס שמפעיל האלטרנטור על המנוע, ניתן היה לבנות מכונה המייצרת אנרגיה יש מאין - פרפטום מובילה.

לפי כל עקרונות הפיזיקה הידועום ומקובלים כיום, הדבר לא אפשרי.

בברכה,

גלעד

פורסם
כמה קישקושים בת'רד אחד...

מה הקשר בין צריכת חשמל לחיסכון בדלק?!

האלטרנטור תמיד מסתובב...

אולי אם תשים 100 מגברים בבגאז' הצריכת דלק תעלה וזה רק בגלל המשקל...

או אם תשים אלטרנטור של משאית אז אני מסוגל להבין כי באמת תהיה התנגדות יותר חזקה על המנוע,

אבל אלטרנטור נשאר אלטרנטור.

יום טוב

שלד אתה לא מבין אל תכתוב.

צריכת חשמל מעבר למה שמפיק האלטרנטור במס סיבובים מסויים דורשת להגביר את סיבובי המנוע (revs) כדי לייצר יותר חשמל למכשירים השונים.

פורסם

אז מה שאתה אומר שאם אני רואה רמזור אדום להכניס לחמישי ולנסוע עליו עד לפני העצירה ורק אז ללחוץ על הקלאץ'?

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

עצה שלמדתי מג'רמי קלרקסון בטופ גיר:

לגלוש כשאתה נמצא בהילוך (לא משנה אם זה גיר רגיל או אוטומטי).

אלו שגולשים בניוטרל\קלאץ לחוץ מעלים את צריכת הדלק.

בניוטרל המנוע מזין את המנוע בדלק כדי למנוע כיבוי מנוע.

אם הגלגלים בתנועה והם "קשורים" למנוע (ע"י ההילוך) הם מספקים את המשך סיבובי המנוע ואת המשך המחזוריות של המנוע, כמעט ואין דלק מבוזבז.

איך בידיוק אתה יכול לגלוש מ90+ קמ"ש למשהו בסביבות האפס בלי שיכבה המנוע?

צריך להוריד הילוכים, ואז הסל"ד עולה והמנוע בולם לאט לאט (עם צריכת דלק?)

ואם מורידים מחמישי לרביעי, מרביעי ל... זה גם בלאי לקלאץ' או כשגולשים בחמישי עם קלאץ' לחוץ ואז מורידים לשני. אז נדמה לי שבירידות או בישורות ארוכות עדיף ניוטרל, תקן אותי עם אני טועה.

פורסם

ברור שבירידה אם אתה משלב לניוטרל צריכת הדלק תקטן משמעותית.

במקום לשלב להילוך נמוך כדי שיבלום (והטורים עולים) או באוטומט שההילוכים ממשיכים לעלות (נעזוב לרגע את אפשרות משיכת ההילוכים באוטומט), משלבים לניוטרל רק כדי שהמנוע ישאר פועל.

אבל, וזה אבל גדול!

אל תנסו את זה, עדיף שתבזבזו דלק ולא משהו אחר שיקר בשבילכם.

ואני דיברתי על גלישה ולא האטה מקילומטר לרמזור.

שאני אומר גלישה אני מתכוון ל 30-20 מטר לפני הרמזור שאתה יכול לגלוש עד לרמזור.

ברור שתצטרך להוריד לפחות עד להילוך שלישי ושני.

פורסם

הינך טועה - במס' גדול של רכבים אין צריכת דלק כלל בעת שילוב הילוך בבלימה ממושכת - משמע שבירידה יש לשלב הילוך וכך צריכת הדלק תהיה אפס, ולא שואפת לאפס כבהילוך סרק.

גם ברכבים אחרים בהם ישנה צריכת דלק בעת שילוב הילוך, הצריכה זהה או אף קטנה מזו שבהילוך הסרק.

זאת מעבר לכך שע"פ חוק הילוך תמיד חייב להיות משולב, קל וחומר כשמדובר בירידה ממושכת והצורך בבלימת המנוע הוא קריטי.

אתה מוזמן לעיין בכל הנאמר בשרשור זה ולהשכיל בעניין.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

הטיפ שלי הוא להפסיק לדאוג שהאוטו יהיה מתודלק במלואו (אלא אם מתכננים איזה נסיעה לטבריה או אילת...) שיהיה בין רבע לחצי טנק זה גם הפחתת משקל לא רעה בכלל... בנוסף לכך להשתמש בתוסף דלק (K44 המלצה שלי..) שינקה את האינג'קטורים לפי הוראות יצרן כמובן.. ועוד משהו שעלה לי בראש עכשיו... לחץ אוויר נכון בצמיגים יכול מאוד לשפר את סחיבת האוטו וככה פחות שימוש בגז.. שלא נדבר על אחיזה וביצעים גבוהים בהרבה אבל זה כבר לשרשור אחר...

אם אני אחשוב על עוד דברים אני יוסיף..

מוכר את המערכת רמה גבוהה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2685354#post2685354

פורסם
הטיפ שלי הוא להפסיק לדאוג שהאוטו יהיה מתודלק במלואו (אלא אם מתכננים איזה נסיעה לטבריה או אילת...) שיהיה בין רבע לחצי טנק זה גם הפחתת משקל לא רעה בכלל...
מיכל דלק עם כמות כזו גורם לבלאי מואץ של משאבת הדלק. כאשר ישנה כמות מועטה של דלק, המשאבה איננה מתקררת כמו במיכל מלא - ולבסוף שובקת חיים.

חוץ מזה שבתחתית המיכל ישנם כל מיני גו"זים למינהם - שעדיף שלא יתקרבו למערכת הדלק.

הטיפ שלי: לקנות ידני. אוטומטי זה נוח, אוטומטי זה טוב, אבל אוטומטי זה דרעק! :evil:

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
אז מה שאתה אומר שאם אני רואה רמזור אדום להכניס לחמישי ולנסוע עליו עד לפני העצירה ורק אז ללחוץ על הקלאץ'?

במקום לשלב להילוך נמוך כדי שיבלום (והטורים עולים) או באוטומט שההילוכים ממשיכים לעלות (נעזוב לרגע את אפשרות משיכת ההילוכים באוטומט), משלבים לניוטרל רק כדי שהמנוע ישאר פועל.

אבל, וזה אבל גדול!

אל תנסו את זה, עדיף שתבזבזו דלק ולא משהו אחר שיקר בשבילכם.

ואני דיברתי על גלישה ולא האטה מקילומטר לרמזור.

שאני אומר גלישה אני מתכוון ל 30-20 מטר לפני הרמזור שאתה יכול לגלוש עד לרמזור.

ברור שתצטרך להוריד לפחות עד להילוך שלישי ושני.

הילוך חמישי לא מתאים למהירות שאתה נמצא בה ב20-30 מטר מהרמזור, נכון או לא ?

והמשפט:

"ברור שתצטרך להוריד לפחות עד להילוך שלישי"

אני חושב שלא צריך להסביר...

פורסם

צריך לשלב הילוכים נכון!. אם תסע בהילוך גבוהה מדי אתה תאמץ את המנוע וצריכת הדלק תעלה. הסבירו לי את זה גם במוסך וגם הראו את זה בתכנית אחת של טופ גיר. צריך למצוא את הנקודה שהמנוע מושך בצורה סבירה, לא בסל"ד גבוהה מדי ולא בסל"ד נמוך מדי. שיש עלייה, אין מה לעשות צריך למשוך יותר. בהילוכים הנמוכים מתבזבזת כמות גדולה של דלק, לכן יש להאיץ בעדינות ולא לדרוך על דוושת הדלק ולגביי הטיפים של לנסוע בלי מזגן, זה יכול להיות מסוכן, כן כן, שאתה עצבני על הכביש וחם לך...

תראו, אני נוהג בפולו 2002 ידנית. היה על זה דיון בעבר

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=588136#post588136

אני, גם עם מזגן מגיע בתוך העיר לצריכת דלק של 11.5 ק"מ/ליטר.

ובכן, חוץ ממצבו המכאני של הרכב, כמובן שסגנון הנהיגה משפיע המון.

מה גם שמעקב על צריכת הדלק יכול להראות לך שינוי משמעותי וכך תוכל לשחזר היכן ואיך נהגת במיכל האחרון ובמידה ויש שינוי משמעותי לפנות למוסך לטיפול כדי למנוע הוצאה כספית מיותרת.

אה, ולגביי הדיאטה, לא יזיק, ניראה לי שבפולו הצריכת דלק השתפרה במקצת אחרי שהורדתי 24 ק"ג:wink:

איתמר

פורסם
צריך לשלב הילוכים נכון!. אם תסע בהילוך גבוהה מדי אתה תאמץ את המנוע וצריכת הדלק תעלה. הסבירו לי את זה גם במוסך וגם הראו את זה בתכנית אחת של טופ גיר. צריך למצוא את הנקודה שהמנוע מושך בצורה סבירה, לא בסל"ד גבוהה מדי ולא בסל"ד נמוך מדי. שיש עלייה, אין מה לעשות צריך למשוך יותר. בהילוכים הנמוכים מתבזבזת כמות גדולה של דלק, לכן יש להאיץ בעדינות ולא לדרוך על דוושת הדלק ולגביי הטיפים של לנסוע בלי מזגן, זה יכול להיות מסוכן, כן כן, שאתה עצבני על הכביש וחם לך...

תראו, אני נוהג בפולו 2002 ידנית. היה על זה דיון בעבר

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=588136#post588136

אני, גם עם מזגן מגיע בתוך העיר לצריכת דלק של 11.5 ק"מ/ליטר.

ובכן, חוץ ממצבו המכאני של הרכב, כמובן שסגנון הנהיגה משפיע המון.

מה גם שמעקב על צריכת הדלק יכול להראות לך שינוי משמעותי וכך תוכל לשחזר היכן ואיך נהגת במיכל האחרון ובמידה ויש שינוי משמעותי לפנות למוסך לטיפול כדי למנוע הוצאה כספית מיותרת.

אה, ולגביי הדיאטה, לא יזיק, ניראה לי שבפולו הצריכת דלק השתפרה במקצת אחרי שהורדתי 24 ק"ג:wink:

איתמר

הטורים הם "המכשיר" שמראה לך את כמות הדלק שנכנסה למנוע וכתוצאה מכך סיבובי המנוע עולים.

אם תלחץ על הגז בחצי דוושה (בוא נגיד לדוגמה 2500 בשעון הטורים) בהילוך חמישי

ואם תלחץ על דוושת הגז באותה כמות (2500 בשעון הטורים) בהילוך אחר (סתם לדוגמה שני) צריכת דלק זהה.

הבעיה היא בצריכת הדלק, המרחק שאתה עובר בהילוך שני יחסית לאותו בזבוז דלק באתה עובר בהילוך חמישי הוא יותר קטן.

פורסם
הטורים הם "המכשיר" שמראה לך את כמות הדלק שנכנסה למנוע וכתוצאה מכך סיבובי המנוע עולים.

אם תלחץ על הגז בחצי דוושה (בוא נגיד לדוגמה 2500 בשעון הטורים) בהילוך חמישי

ואם תלחץ על דוושת הגז באותה כמות (2500 בשעון הטורים) בהילוך אחר (סתם לדוגמה שני) צריכת דלק זהה.

הבעיה היא בצריכת הדלק, המרחק שאתה עובר בהילוך שני יחסית לאותו בזבוז דלק באתה עובר בהילוך חמישי הוא יותר קטן.

במחילה מכבודך, בולשיט. וטעות נפוצה.

דוגמה 1:

אתה עולה בקסטל (בדרך לירושלים). אתה לוחץ בעגלה שלך פול גז וכל 50 סוסיה מתנשפים כדי לגרור אותך ב-60 קמ"ש למעלה. מד הטורים (אם יש לך כזה) מראה לך 4500 סל"ד.

דוגמה 2:

אתה יורד בקסטל. עזבת את הגז ושילבת לשלישי כדי לקבל בלימת מנוע. העגלה שלך כולה רוטטת והמנוע נוהם נהימה של דב פצוע. מד הטורים (הפעם התקנת אצל 'יעקב סטריאו וחלפים') מראה לך 4500 סל"ד.

האם נראה לך שאתה שורף אותה כמות דלק בשני המקרים ?

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
מיכל דלק עם כמות כזו גורם לבלאי מואץ של משאבת הדלק. כאשר ישנה כמות מועטה של דלק, המשאבה איננה מתקררת כמו במיכל מלא - ולבסוף שובקת חיים.

אתה יכול להרחיב בנושא?

מדוע המשאבה מתקררת יותר כשהיא עם מיכל מלא מאשר מיכל לא מלא?

• תוכן חדש...