Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי על זה, ואמרתי למה לא לפתוח אשכול ולתת טיפים לאנשים(כמוני)

שרוצים לחסוך כל טיפה בדלק, בגלל עלות המחירים של הדלק, וגם כי האוטו שלי אוהב קצת לשתות ;)

אז שכל אחד ייתן 1-5 טיפים איך לחסוך בצריכת הדלק באוטו.

1. שימוש מועט במזגן (אם אפשר, אז בלי) :)

2. לבדוק שהקרבורטור אינו מלוכלך.

3. לא לתת קיקים חזקים על הגז...:-)

4. לא לעשות רייסים עם אנשים חח

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

5.לנסוע עם חלונות סגורים בשביל להוריד את ההתנגדות האוויר

6.החלפת הילוכים בזמן / לא למשוך הילוכים

7. לא לבלום חזק ולהאיץ חזק , הכל בצורה הדרגתית ומתונה - שזה כולל לא להיצמד לתחת של אחרים

8.בהתקרבות לרמזור נהיגה תוך כדי גלישה בהילוך נמוך ובלי גז

9.מסנן אוויר שנושם כמה שיותר טוב

10.רדיאטור כמה שיותר נקי וחדש כי ככל שהוא יקרר טוב יותר את המים ככה גם המאוורר לא יפעל ותשיג חיסכון בדלק

11.בלי יותר מידי מגברים וסאבים על אותו בסיס פחות צריכת חשמל

12. אוטו כמה שיותר קל

זה מה שיש לי , תוסיפו עוד אם יש

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

רכב חברה?

:wink:

אפשר לחסוך בדלק ע"י נהיגה רגועה, לחשב את מרחקי הבלימה כדי לא לעצור לגמרי, לזרום עם האוטו...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

למלא את האוטו בבלונים עם הליום ככה האוטו יהיה יותר קל... :)

או פשוט יותר לא לנסוע עם ארגז כלים ענק בבגא'ז שאפשר לעשות איתו אוברול.

פורסם

לנסוע בתחבורה הציבורית...

וברצינות, לנסוע כמה שפחות בעיר ובפקקים אם יש ברירה, לא למהר ולנסוע כדרך קבע על 120 ומצד שני גם לא על 40, 80-90 בדרך בינעירונית, בעיר על 60-65, לנסוע רגוע ולהעיף את כל הזבל המיותר ברכב - זה רק מכביד על האוטו משמע האוטו יצרוך יותר דלק.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

- להשתמש במאורר בלבד באוטו בלי A\C דולק. אי אפשר לסוע בלי אוורור באוטו כשחם... במיוחד בפקקים.

ואם כבר אתה כן בפקק שנורא חם, סגור חלונות, הדלק את המזגן לכ-10 דקות ואז כבה את ה A\C והשאר עם אוורור. זה יספק אוויר קר לפחות עד סוף הפקק.

- לסוע בכביש מהיר אם ניתן, גם אם זה עיקוף, לרוב יהיה חסכון בדלק + חסכון בבלאי

- ועוד בקשר לכביש מהיר, לא לעבור את ה 110-120 קמ"ש, היתה כתבה ב YNET שכל 10 קמ"ש אחרי 100קמ"ש הצריכה עולה בכ10%

- לבדוק שמן כמו שצריך! ז"א לחכות 12 שעות ולבדוק את המפלס על משטח ישר

- לטורבינות שביננו, אם אין מומלץ להתקין שעון גדישה ולשים לב שאתה לא משייט על באר ! AKA HEAVY FOOT

בהילוכים גבוהיים קל מאוד לגדוש ולא לשים לב, ובשביל לחסוך מומלץ לא לגדוש בכלל

פורסם

כמה שטויות בת'רד אחד...

מי שקונה רכב עם טורבו זה הדבר האחרון שמעניין אותו צריכת דלק.

מה זה קשור לבדוק שמן אחרי 12 שעות שהאוטו עמד לצריכת דלק?

הגאון עם האנטנה, ברוב המכוניות החדשות זאת אנטה קטנה על הגג ולאלו שהיא ניפתחת חשמלית, אולי אם תינסע מליארד קילומטר יצא לך שתחסוך ליטר דלק אם היית נוסע בלי אנטנה.

בשביל לחסוך צריך:

א. רכב ידני ולעביר להילוך הגבוה ביותר שניתן למהירות הספציפית שנוסעים בה(אני לא מתכוון לנסוע 50 על הילוך חמישי)

ב. להפעיל כמה שפחות מכשירי חשמל

ג. לסגור חלונות

ד. להוציא כל מה שניתן מהרכב

ה. לא להמשיך להאיץ אם רואים שיש אור אדום ואז במכה לתת ברקס, אלא לעזוב גז ולתת לאוטו להתגלגל בתיקווה שיהיה אור ירוק וככה ניבלום תאוצה מיותרת

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לגלח את הזקן גם למי שיש

1.ועכשיו ברצינות, אם יש באפשרותכם אז תיקחו דרכים ''משוחררות'' \שבהם תוכלו לינוסע בהילוכים כמה שיותר גבוהים.

2.ליבלום בהדרגה.

3.להאיץ בהדרגה ושוב כמו שכבר אמרו פה לא לישוך הילוכים

4. ולמכוניות הישנות יותר בנינו: למלא דלק כבר כשהוא עובר את מפלס בחצי

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
5

7. לא לבלום חזק ולהאיץ חזק , הכל בצורה הדרגתית ומתונה - שזה כולל לא להיצמד לתחת של אחרים

אני חושב אם תסע ממש אחרי מכונית מקדם החיכוך (האוירודנמי) יקטן (אולי המונח לא נכון אבל יש משהו כזה).

עצה שלמדתי מג'רמי קלרקסון בטופ גיר:

לגלוש כשאתה נמצא בהילוך (לא משנה אם זה גיר רגיל או אוטומטי).

אלו שגולשים בניוטרל\קלאץ לחוץ מעלים את צריכת הדלק.

בניוטרל המנוע מזין את המנוע בדלק כדי למנוע כיבוי מנוע.

אם הגלגלים בתנועה והם "קשורים" למנוע (ע"י ההילוך) הם מספקים את המשך סיבובי המנוע ואת המשך המחזוריות של המנוע, כמעט ואין דלק מבוזבז.

לפני עליה תצברו מהירות, וכשאתם מגיעים לעליה לא לתת פול גז\קיק, להשאר על סיבובי מנוע נמוכים.

עוד טיפים כבר הוצגו.

פורסם
מישהו יכול להיכנס יותר לעומק בקשר לצריכת דלק ולחשמל באוטו??? מה אם אני נוסע ושומעו מוסיקה עם מגבר האוטו אוכל יותר דלק????

לא ממש, כאילו קצת אבל זניח מאוד

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

כמה קישקושים בת'רד אחד...

מה הקשר בין צריכת חשמל לחיסכון בדלק?!

האלטרנטור תמיד מסתובב...

אולי אם תשים 100 מגברים בבגאז' הצריכת דלק תעלה וזה רק בגלל המשקל...

או אם תשים אלטרנטור של משאית אז אני מסוגל להבין כי באמת תהיה התנגדות יותר חזקה על המנוע,

אבל אלטרנטור נשאר אלטרנטור.

יום טוב

• תוכן חדש...