Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלושתם בספסל האחורי או שאחד במושב הנוסע?

למיטב זכרוני בדאסטר אין איזופיקס באמצע הספסל האחורי, זה קיים רק ביחידי סגולה כמו ה-5008 היוצא או אודי Q7.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, Avia כתב:

שלושתם בספסל האחורי או שאחד במושב הנוסע?

למיטב זכרוני בדאסטר אין איזופיקס באמצע הספסל האחורי, זה קיים רק ביחידי סגולה כמו ה-5008 היוצא או אודי Q7.

שלושתם בספסל האחורי, צריכה להיות לי תמונה איפשהו.

אכן יש איזופיקס רק במושבים הקיצוניים.

אבל שוב, מכיוון שאין תעלות ניתן לחבר גם 2 כסאות לכל נקודת עיגון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

וודאי שלא תופס. בהוראות הרכב כתוב איפה ניתן למקם כסאות בטיחות עם ISOFIX, והמושב האחורי לא מופיע ברשימה. כך גם בקליו. אחרת היינו שמים את הילד הראשון באמצע כל עוד היה לבד, הרי המושב האחורי באמצע הוא הכי בטוח.

פורסם
בתאריך 12.5.2026 בשעה 19:03, hans כתב:

אני לא מספיק מתמצא בעניין, אבל נראה לי שאיזופיקס יותר תפס (או מחויב) אצל יצרנים אירופיים.

יש בברלינגו, המושבים מתקפלים בנפרד (בלי מסילה), איזופיקס לכל מושב.

גם בסיטרואן פיקאסו 5-מושבי (שכבר לא מייצרים) יש 3 מושבים בעלי רוחב זהה מאחור, כ״א נע על מסילה, ולכ״א איזופיקס משלו. בהחלט ראיתי 3 מושבים כאלה בסרטונים באירופה. העובדה שהמושבים נעים בנפרד על מסילות מאפשרת גם 3 מושבים שחלקם רחבים עוד יותר.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

נכון בפיקאסו גם ה5 וגם ה7 זה שלוש כסאות נפרדים ולכל אחד יש איזופיקס.

כבעל רכב כזה 5 שנים עד לא מזמן אני יכול לומר שהנדסת האנוש והמרחב בו היא גאונית 

הרכב חיצונית בגודל של קורולה עם מרווח פנים עצום, קל לתמרון וזריז מאוד.

עברתי לקודיאק אני מרגיש שאני נוסע על משאית 

במחיר של יאריס אפשר לקנות 3 פיקאסו 😆

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
  • אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

היאריס נכנסה השבוע לתיקון קטן, טיפול וטסט, ויצאה לחופשה קצרה. בעקבות זאת, קיבלתי רכב חלופי – טויוטה קורולה היברידית סטיישן שנת 2021.

הניסיון איתה השבוע רק הגביר אצלי את הדילמה,

מצד אחד, אין ספק בכלל שהיא מתאימה למשפחה בצורה מושלמת והמרווח שם אחר לגמרי.

מצד שני, ככל שאני נוסע עם האורך הזה, אני קולט עד כמה זה פשוט לא נוח לי ביום-יום.  השכונה אצלנו צפופה מאוד ואני נדרש המון פעמים לעשות פרסות ברחובות קטנים. עם הסטיישן זה הופך לפרויקט, שלא לדבר על נסיעות ברוורס ברחובות הצרים האלה שהפכו להרבה יותר מסורבלות.

אבל הבעיה הכי גדולה היא החניה אצלנו. עם היאריס התרגלתי כבר לנקודה מסוימת ממש ליד הבית – מעין חצי קצה של מדרכה, מקום שמורכב להסביר, אבל בפועל עם היאריס אני מצליח להעמיד שם את האוטו בצורה מושלמת, כך שהוא גם לא בולט לכביש וגם משאיר מעבר נוח להולכי רגל. כשאני חוזר הביתה מאוחר בלילה, באזור שלוש-ארבע, אני פשוט "זורק" שם את האוטו ומזיז אותו על הבוקר. להעמיד שם את הקורולה זה פשוט לא מעשי מבחינת הגודל. בפועל, לפחות בחצי מהפעמים שאני מגיע מאוחר בלילה זה המקום היחיד שפנוי, ואם אני עם רכב ארוך כמו הקורולה, המשמעות היא לנסוע לחפש מקום במגרש עפר סמוך, וללכת כמה דקות ברגל לבית באמצע הלילה.

השילוב של חוסר הנוחות הקיצוני בחניות עם העובדה שהרכב המלא כמעט ולא ייסע ביום-יום, די משכנע אותי שאפשר להסתדר עם היאריס. גם בנסיעות הארוכות הבודדות שכן יהיו בהרכב מלא – בסופו של דבר, ברגע שהדלתות נסגרות (גם אם בקושי), כל ילד נמצא בטריטוריה שלו וזה לא באמת מפריע להם שהם יושבים צפוף אחד לשני.

ובשביל להוריד תרחיש אחד מהפרק – אשתי כבר הכריזה רשמית וחד-משמעית שהיא יושבת אך ורק מקדימה - בלי קשר לגודל הרכב, כך שאין שום תוכניות להושיב מבוגר מאחור.

הבעיה המרכזית היחידה שנשארה לי לפתור היא הנושא הפרקטי של חגירת הדונה בכל פעם מחדש בצורה זריזה ובטוחה. אשמח לשמוע אם מישהו מכיר או התנסה בפתרון אמין לעניין הזה – למשל מאריך חגורה איכותי , או כל פטנט אחר שאפשר לסמוך עליו כדי להקל על התהליך?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
  • אחראי פורום
פורסם

לדעתי, הנוחות שלך באה אחרי הנוחות והבטיחות של ילדיך.

אם לדעתך זה מעשי אז פשוט תתחיל בלנסות.

במקרה הטוב תוכיח את דעת הרוב פה כשגויה.

במקרה הרע תחליף רכב.

בהצלחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

עברתי קצת על השרשור, הזדעזתי כשראיתי שני 👎 על הודעה שלי בעניין בטיחות. לא בגלל הסמלון, אני לא נעלב, אלא בגלל ההתייחסות לעניין.

פות״ש, הדרישות למושבי בטיחות נובעות מסיבה אחת - דאגה לחייהם ולבריאותם של ילדיך. לדעתי זה צריך להיות השיקול העיקרי בבחירת רכב. עכשיו, כיוון שיש ילד שלישי בדרך, והוא יצריך מאמץ כלכלי מהרבה סיבות, עליך להוסיף לכך גם תקציב לרכב מתאים - בלי כל מיני קיצורי דרך שעלולים לסכן את משפחתך.

אתה מתלונן על הצפיפות ברחוב מגוריך - האם כל הדיירים בו נוסעים בפיקנטו והיאריס שלך הוא הרכב הגדול ביותר? אני בטוח שלא. אז תלמד מהשכנים איך לתמרן רכב של 4.40 או 4.60 מ׳. מבטיח לך שאחרי 2 ניסיונות תסתדר.

ולגבי החזרה מוקדמת של היאריס - בשרשור מקביל למדתי שאתה משתייך למגזר שבו חברות ההשכרה נוטות להתחשב מאוד בלקוחות. האם דיברת עם המחכיר על האפשרות להשתדרג?

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, M H כתב:

.

הבעיה המרכזית היחידה שנשארה לי לפתור היא הנושא הפרקטי של חגירת הדונה בכל פעם מחדש בצורה זריזה ובטוחה. אשמח לשמוע אם מישהו מכיר או התנסה בפתרון אמין לעניין הזה – למשל מאריך חגורה איכותי , או כל פטנט אחר שאפשר לסמוך עליו כדי להקל על התהליך?

מאריך חגורה זה פתרון לא בטיחותי. 

הפתרון הוא לחגור את הדונה כמו שצריך אבל עם קצת מרווח בשביל נוחות החגירה ואז למתוח את החגורה כדי שזה ישב הדוק

מהנסיון שלנו.

דונה דווקא מאוד נוחה לחגירה.

אצלנו לא קנינו מתאם לאיזו פיקס 

וחגרנו ידנית כל פעם.

אחרי כמה פעמים שעושים את זה. זה משהו כמו 10 שניות לחגור

• רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

וחגרנו ידנית כל פעם.

אחרי כמה פעמים שעושים את זה. זה משהו כמו 10 שניות לחגור

בדיוק. משום מה באוטו שלנו מתאם האיזופיקס של הדונה הציב אותה בזווית לא הגיונית לסלקל (יצא שהתינוק היה כמעט בשכיבה). עברנו להשתמש בחגורה, ואחרי כמה פעמים מתרגלים וזה ממש שטויות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...