Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מדובר בצומת חטיבת הנגב בב"ש.

השמאלי מוביל לכיוון מיתר וערד, הימני וחשבתי שגם האמצעי, מוביל לעוקף ב"ש לכיוון איקאה וכדומה.

עומד לי בכיף באמצעי, ואז לפי הכיתוב על הכביש כשכבר נוסע בכביש עצמו, מבין שגם מהימני ביותר אפשר לפנות שמאלה?

והאמצעי זה רק שמאלה, וגם השמאלי רק שמאלה?!

למה גם בימני ביותר מותר לקחת שמאלה? מאיפה הביאו תדבר הזה? עוקף העיר נמצא ישר, בחיפה זה בחיים לא היה קורה. עדיין יש כביש עם חשיבות בישר.

מה זה הדבר הזה? זה חוקי? אם אני באמצעי אני לא יכול בכיף שלי להמשיך ישר?

מאיפה אני אמור לדעת לפני שאני נוסע באמצעי? יש טיפים לגבי זה?!

הזה שהיה מימין הסתכל עלי בבלבלה קצת.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • מצחיק 1
פורסם

צילום המקום יועיל. לפחות סטריט וויו - אם כי הואהמלפני 3 שנים.

אני כלל לא רואה בעיה אם ספירת הרכבים מראה שיש צורך בריבוי נתיבים שמאלה והגיאומטריה מאפשרת זאת.

ואיך תדע - חפש תמרורי 613 או 813 ודומיהם (בסדרה 600 יש הרבה אפשרויות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ברור לי שהכל נוצר ונולד בגלל הפקקים של הבוקר.. זה צומת מרכזית, טופ 5 מרכזיות של באר שבע ללא שום ספק. גם אפשר להגיע לעוקף באר שבע, גם לפנות לאיזור תעשיה עומר או להמשיך למיתר / ערד וכו'.

נתיב ימני: ישר או שמאלה.

נתיב אמצעי: שמאלה בלבד.

נתיב שמאלי: שמאלה בלבד.

אחפש תמרור פעם הבאה, תודה.

אמור להיות לי צילום ממצלמת הרכב, אבל אני מבין שברור ככה..

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

מעבר לסימון על הכביש ו/או תמרור מעל הנתיב, תנסע עם וויז מופעל, בוויז מופיע סימון המראה מכל נתיב איזה פנייה מותרת.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, Ron Poh כתב:

מעבר לסימון על הכביש ו/או תמרור מעל הנתיב, תנסע עם וויז מופעל, בוויז מופיע סימון המראה מכל נתיב איזה פנייה מותרת.

אדיר. תודה! 

הייתי עם ווייז ועדיין לא שמתי לב

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

ואיך תדע - חפש תמרורי 613 או 813 ודומיהם.

^ זה.

בסטריט וויו שאינו מעודכן, יש את שניהם בקרבת הצומת.

בתצ"א עדכנית מ-2025 (ונראה שנכון גם ב-2024), נראה כפי שתואר בתחילת השרשור, תמרורי 813 שמראים שני נתיבים שמאליים לפניה שמאלה בלבד ונתיב ימני לפניה שמאלה או נסיעה ישר. מניח שתמרורי 613 עודכנו בהתאם.

אז לשאלת איך אמור לדעת, התשובה היא להשתמש בעיניים 😉

אגב, צומת זה זכר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, Tom_22 כתב:

בסטריט וויו שאינו מעודכן, יש את שניהם בקרבת הצומת.

זה לא רלוונטי, במצב כזה אתה יכול להמשיך ישר מהנתיב האמצעי כפי שחשבתי. 2017, אומרים שלא היו אז פקקים בב"ש בכלל. לך תדע.

לפני 8 דקות, Tom_22 כתב:

רלוונטי.

פורסם
לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

זה לא רלוונטי

כתבתי שזה לא מעודכן, וזה צורף כדי להראות את קיומם של התמרורים, בדגש על ה-613 משני צידי הכביש, שאני כאמור מניח שעודכנו בהתאם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כמעט בכל מחלף, צומת היציאה מהמחלף נראית ככה:

למעט הנתיב לפנייה ימינה, כל הנתיבים שמאלה, והימני ישר ושמאלה (כי מי יוצא מהכביש ורוצה להמשיך ישר? רק אוטובוס וכד').

פורסם
לפני 1 דקה, NAPOLEON כתב:

כמעט בכל מחלף, צומת היציאה מהמחלף נראית ככה:

למעט הנתיב לפנייה ימינה, כל הנתיבים שמאלה, והימני ישר ושמאלה (כי מי יוצא מהכביש ורוצה להמשיך ישר? רק אוטובוס וכד').

איפה הימים שהימני היה ישר בלבד, ומהאמצעי יכולת גם ישר וגם שמאלה, והשמאלי היה רק שמאלה ?

עברו התקופות האלו אה.. עם כל הפקקים

פורסם

וטוב שעברו.

גם בפנייה בר"ג מדרך רבין לאלוף שדה 3 או 4 נתיבים שמאלה, והימני שמאלה וישר לרח' רזיאל. נקבע ע"י ספירה ותצפיות.

פורסם

לא הבנתי על מה הדיון.

קביעת כיווני נתיבים בצמתים נקבעת לפי צרכי זרימת התנועה, שיקולי בטיחות ואילוצים בשטח.

במקרים מסויימים נעזרים בנתיבים מתחלפים שמשנים את יעודם לאורך היום בהתאם לשינויים בצורך.

אין חובה לחלוקה מסויימת כזו או אחרת.

• אהבתי 2
פורסם

לא מבין מה לא מסתדר לך, הפנייה שמאלה היא לכביש ראשי. 3 נתיבים לכל כיוון. הישר זה למחלף דווקא, עם פחות נתיבים. דהיינו כפי הנראה עומס קל יותר. 

אז למה שזה לא יהיה אפשרי לפנות גם שמאלה מהימני, אם הכביש מאפשר את זה בבטחה? זה לא שיש לך שם צימצום נתיבים מיד אחרי הצומת (אפרופו חיפה. פה זה משהו פופולרי, טפו). 

רק אם המרכזי היה מאפשר גם ישר, לא היה אפשרי לאפשר שמאלה מהימני. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...