Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 6.4.2026 בשעה 12:21, מ.צ כתב:

עלה אתמול ליד 2 סקודה אוקטביה 17 יד שניה  לימוד נהיגה 168000 ק"מ [בן דוד מנחף] רוצה עליה 28 מה דעתכם לרוץ על זה או שיש לי למה לחכות שיהיה צרפתי כמו שאני רוצה 

יש גם מוניות 250K בממוצע שעולות אולי 17 18 לא הייתי ממהר בפרט שלך תדע באיזה כפר טיפלו

משתדל לעזור

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 19 שעות, מ.צ כתב:

לצערי הרב האטו כבר נמכר נחכה להזדמנות הבאה שיהיה משהו עם נתונים טובים או של @EliC25 יהיה מידע על איזה  צרפתית למכירה 

יש עוד אחת דומה בלוח:

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/tl330xcm?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=4&pagination=1

(למען הסר ספק - אין לי כל קשר למודעה הזו)

פורסם
בתאריך 6.4.2026 בשעה 12:21, מ.צ כתב:

עלה אתמול ליד 2 סקודה אוקטביה 17 יד שניה  לימוד נהיגה 168000 ק"מ [בן דוד מנחף] רוצה עליה 28 מה דעתכם לרוץ על זה או שיש לי למה לחכות שיהיה צרפתי כמו שאני רוצה 

בתאריך 8.4.2026 בשעה 20:39, מ.צ כתב:

לצערי הרב האטו כבר נמכר נחכה להזדמנות הבאה שיהיה משהו עם נתונים טובים או של @EliC25 יהיה מידע על איזה  צרפתית למכירה 

גם ראיתי את המודעה וגם התקשרתי אליו. 
לא היה לו היסטוריית טיפולים מסודרת כי הרכב לא טופל במוסך. 
בנוסף היה לי קצת תמוהה כמות הק"מ המועטה יחסית לרכב לימוד נהיגה. 
בהיסטוריית ק"מ של הרכב ראיתי שב2024 היו לו 161,599 ובדצמבר 2025 היה לו 168,722 ק"מ. ייתכן שהרכב לא זז מספר חודשים או שלחילופין הקילומטראז מזוייף. קשה לדעת אם זו באמת הייתה מציאה. 

פורסם
לפני 30 דקות, D4K כתב:

מבחינתי זו חיסרון, כי כנראה הרבה נסע הרבה בעיר, נסיעו עירוניות קצרות אינן מיטיבות אם כל מנוע בעירה, כל שכן מנוע דיזל עם DPF EGR ושאר מרעין בישין.

משתדל לעזור

פורסם
בתאריך 8.4.2026 בשעה 21:03, PASHUT כתב:

יש גם מוניות 250K בממוצע שעולות אולי 17 18 לא הייתי ממהר בפרט שלך תדע באיזה כפר טיפלו

נראה שפשוט עלה המחיר של האוטו הזה כי הרבה זמן לא היה משהו במחיר כזה יש עכשיו אחד עם 200K שרוצה 30 ועוד אחד עם 500K שרוצה 20 

פורסם

מוזר אני אישית יודע על ראפיד מונית אוטומט שנמכר ב 10K [אחרי מיקוח מ 15]

ראפיד ידנית דיזל 2015 ב 12K

בנדוד שלי קנה מכונס נכסים אוקטביה 2018 ב 12K עם 500 אק''מ, עשה יישור קו ב 10 [טימינג משאבת מים אלטרנטור מיכל עיבוי]

אני לא הייתי מתלהב אבל אמרו לי שבת''א יש שוק מוניות גדול.

משתדל לעזור

פורסם
לפני כשעה, D4K כתב:

גם ראיתי את המודעה וגם התקשרתי אליו. 
לא היה לו היסטוריית טיפולים מסודרת כי הרכב לא טופל במוסך. 
בהיסטוריית ק"מ של הרכב ראיתי שב2024 היו לו 161,599 ובדצמבר 2025 היה לו 168,722 ק"מ. ייתכן שהרכב לא זז מספר חודשים או שלחילופין הקילומטראז מזוייף. קשה לדעת אם זו באמת הייתה מציאה. 

את המג'נטיס רכשתי עם היסטוריה מלאה

בין 2010 ל2013, עת רוב לומדי הנהיגה למדו על ידני, הרכב נסע כ35-40 אלף ק"מ בשנה.

בהדרגה עד שנת הרכישה (2017) הנסיעה ירדה לכ12 אלף קמ בשנה.

היום, אפילו עשור לאחר מכן, זה לא תמוה שמורה נהיגה משתמש פי 3-4 יותר ברכב האוטומטי.

פורסם
לפני שעה, PASHUT כתב:

אני לא הייתי מתלהב אבל אמרו לי שבת''א יש שוק מוניות גדול.

דווקא מישהו אמר לי שמוניות עדיף מלימוד נהיגה כי בלימוד נהיגה התלמידים די מתעללים במנוע והגיר ולעומת זה נהגי מוניות הם בד"כ אנשים מבוגרים שכבר הרבה שנים על הכביש ויודעים לשמור על האוטו 

לפני שעה, PASHUT כתב:

בת''א יש שוק מוניות גדול.

ואיך מגיעים לרכבים משם?

פורסם
לפני 37 דקות, מ.צ כתב:

ואיך מגיעים לרכבים משם

שמעתי מפה לאוזן על ''שוק המוניות'' [אולי יפו אא''ט] ובאמת לא השגתי עוד מידע, אולי פייסבוק או רשתות חברתיות, אחד אמר לי שמצא שם סופרב מפוארת במחיר מגוחך.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 38 דקות, מ.צ כתב:

דווקא מישהו אמר לי שמוניות עדיף מלימוד נהיגה כי בלימוד נהיגה התלמידים די מתעללים במנוע והגיר ולעומת זה נהגי מוניות הם בד"כ אנשים מבוגרים שכבר הרבה שנים על הכביש ויודעים לשמור על האוטו 

ואיך מגיעים לרכבים משם?

הדבר היחידי שמתעללים בו זה הקלאץ בגיר ידני בזינוקים. 

מוניות עוברןת חיים יותר קשים, עם סביר להניח רכב מלא יותר זמן מאשר בלימוד נהיגה, מנוע שעובד שעות רבות יותר ועוד.

בלימוד נהיגה נוהגים ממש לאט ורגוע. דווקא נהגי מונית יסעו לכל הפחות כמו הנהג הממוצע.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 9.4.2026 בשעה 15:58, PASHUT כתב:

יקר לדעתי על 2015 מנוע ישן 1.6 ולא ה 2.0

אלא אם יתגמש ל כיוון ה 25

או שהאוטו שלו באמת במצב סטוק ואז אולי..

מה ההבדל בין המנועים עד 2015 עם 105כ"ס למנועים מ2016 עם 110כ"ס   [באוקטביה דיזל]

פורסם

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/uanuls1b?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=2&pagination=1

פיגו 307 סטיישן דיזל ידני 

עונה ע"כ הצרכים צרפתי דיזל וסטיישן ונדיר 

הרכב לכאורה אמין ולכאורה החלקים תואמים לברלינגוים [ואולי גם גאמפי]

ואולי היום אין יותר טסט פעמים בשנה, אז מה אכפת לך שזה ישן............

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...