Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לחברי הפורום,

קודם כל, שנדע ימים שקטים יותר.🙏🏾

מצאתי שלפעמים בחיים צריך לזוז, והמציאות לפעמים מזכירה לנו את זה בדרך שלה.

לפעמים זה שינוי קטן,

לפעמים זה כיוון חדש,

ולפעמים זה פשוט להתחיל משהו קטן שעושה טוב לנפש.

בשבילי - מכונית פשוטה, קטנה, כזו שאפשר להבין, לגעת בה, לעבוד עליה לבד.

אז!

אני מתכנן לשתף כאן טיפולים שאני עושה בעצמי, תקלות שאפגוש בדרך, דברים שאלמד תוך כדי, וגם קצת מחשבות על הדרך עם הרכב.

מקווה שהשרשור הזה יהיה קודם כל בשבילי, וגם לאנשים שאוהבים את המכוניות הפשוטות האלו.

עם כל קבוצות הוואטסאפ והפייסבוק

נחמד שיש גם מקום מסודר בפורום

לדבר על המכוניות הקטנות האלו.😊

אז החלטתי לפתוח כאן שרשור מתעדכן.

קצת רקע קצר על המכוניות שהיו לי בדרך:

הראשונה שלי הייתה ספרדייה 

- פולקסווגן פולו 2003. יד רביעית נקנתה ב249 אלף ונמכרה ב271. 

מה לא הוחלף שם?… הרכב עמד הרבה שנים בשמש והפלסטיקים ברכבים הספרדיים האלו פשוט מתפוררים. מצד שני, זו הייתה חוויה מדהימה לרכב ראשון. זה היה הרכב שבו באמת למדתי לעבוד עם קלאץ' ולהבין נהיגה ברכב ידני.

לשים ברמקולים מוזיקה של מיעוטים ולהיכנס בהילוך שני לכפר😁

בקיצור חוויות שאי אפשר להחליף

ואנחנו מאוד מתגעגעים אליהם🥹

פעמיים נתקעתי איתה בגלל כבל של כבל ההילוכים שהיה עשוי פלסטיק (פולקסווגן חכמים) ונשבר – ואז אפשר להעביר הילוך רק מהמנוע. פחות הייתי ממליץ היום על הפולו מהשנים האלו בארץ, ואם כבר אז לחפש את מנוע ה-1600..

IMG_20210902_170245.thumb.jpg.bae16846cf47a59080de55aa11925055.jpg.b4f4532f972aa38b228d9f68990c5408.jpg

הרכב השני היה פורד פוקוס דור ראשון שנת 2003 עם מנוע 2.0. נקנתה ב193 ונמכרה אחרי כמה חודשים.

קניתי אותה כשהייתי בטוח שיש לי ידע מכאני… ובפועל קניתי רכב גמור. הרכב עלה 5,000 ש״ח והיה צריך להשקיע לפחות עוד סכום דומה רק בחלקים.

ועדיין – איזה אוטו. מנוע חזק מאוד, באמת רכב שטס. השלדה של הפוקוס דור ראשון פשוט מצוינת. עד היום באירופה נוסעים עליהן בכמויות. יש להן מחלות, זה נכון, אבל כשהן שמורות וידניות – זו מכונית נהיגה מעולה.

IMG_20230710_191749_1_1.jpg.57dd01742731b1f2e67d2554c66f64a2.jpg.f62180b273b1ecf05fee1544c189e4b3.jpg

הרכב האחרון שהיה לי לפני הפיג׳ו היה סקודה פאביה דור ראשון 1.4 16V עם 100 כ״ס שקניתי משוטר. אוטו מצוין. ההבדל בין גרסת ה-75 כ״ס ל-100 כ״ס משמעותי מאוד – הרכב נוסע כמו 1600, באמת חזק מאוד.

IMG20250118180554.thumb.jpg.5a45ecb6e45fb16df25b63d46dfa14da.thumb.jpg.ec54de15128671c6a626993bcd778ef3.jpg

לצערי ההחזקה הייתה יקרה לי באותה תקופה כי גרתי לבד ולא הייתה לי עבודה, ונאלצתי למכור אותה למרות שהייתה במצב ממש טוב. ממש מצטער על זה! 

הפאביות דור ראשון הן מכוניות מאוד איכותיות, הרכבה, פח, תכנון.

אלו מכוניות שנועדו לנסוע מאות אלפי קילומטרים.

יום אחד הייתי שמח למצוא אחת עם מנוע 1.9 TDI.🤞🏾

אז אחרי הפתיחה של השרשור והסיפור הקצר על הרכבים שהיו לי בדרך – כן, הרכב הנוכחי הוא פיג׳ו 206.

Two O Six - כמו שהבריטים אוהבים לומר. 

בפוסט הבא אני כבר אעלה עדכון מסודר יותר – עם תמונות של הרכב ותיעוד של הטיפול הראשון שאני מתכנן לעשות: הדברים שאני הולך להחליף ומה מצאתי כשניגשתי לעבוד על הרכב.

בינתיים ראשתף שבקרוב אני מתכנן לעשות את הטיפול הראשון בעצמי, ומשם נתחיל באמת את היומן של הפרויקט.

אז בפוסט הבא:

היכרות עם הרכב והטיפול הראשון.

תודה רבה חברים🙂

.

..

...

נ.ב לעצמי 

וואי יאללה כמה חיכיתי לפתוח שרשור כזה ובטיימינג הזה בפורום הזה שהחיינו וקיימנו והנענו ותדלקנו בזמן הזה.

😁😁

עריכה אחרונה על ידי Pecan
זהו
  • אהבתי 7
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Pecan כתב:

ועדיין – איזה אוטו. מנוע חזק מאוד, באמת רכב שטס. השלדה של הפוקוס דור ראשון פשוט מצוינת. עד היום באירופה נוסעים עליהן בכמויות. יש להן מחלות, זה נכון, אבל כשהן שמורות וידניות – זו מכונית נהיגה מעולה.

IMG_20230710_191749_1_1.jpg.57dd01742731b1f2e67d2554c66f64a2.jpg.f62180b273b1ecf05fee1544c189e4b3.jpg

נהגתי על כזו מנוע 1.6 שנת 2004 המון, משנת 2006 עד שנת 2011 בערך

מנוע הלך סביב 200K ק"מ

לא בטוח בכלל שטיפלו בה כראוי, המשפחה עשתה עלייה לפחות 120K ק"מ והרוב בעיר. אני נהגתי עלייה בינעירוני חיפה-חדרה לפחות 50 פעם וחיפה תל אביב עוד איזה 30 פעם לפחות. בלי תלונות. ועוד המון בתוך העיר.

היה לי מקרה מוזר איתה, נהגתי בירידה קטנה בטבריה והיה כתם שמן כנראה והאוטו פשוט עף 90 מעלות לצד ככה שהפרונט פשוט פנה ימינה, אחד המפחידים, יש מצב שזה פשוט בגלל צמיגים שהיו כבר כמעט חלקים?

אני פשוט לא רואה את זה קורה לי היום.. משהו מוזר.. באמת אחד המלחיצים..

אני בכלל לא חושב שטיפלו בה כמו שצריך ולא בדקו מה שצריך באותה תקופה. אני לא הבנתי כלום ברכבים.

אני אומר את זה כי רכב שבא אחר כך בכלל לא בדקו טוב והיה לו תקלה רצינית.. ליסינג מהעבודה של אחד ההורים אמנם אבל עדיין צריך לבדוק.. כאילו, גם אחריות שלי כמובן אבל חשבתי שההורים יבדקו ולא קרה..

כמובן שזה היה בסופו של דבר על חשבון הליסינג (אני חושב שהלך שם מנוע, פשוט לא רצה להמשיך באמצע נסיעה והביאו גרר אחרי כמה שעות)

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 7 דקות, גולדן191 כתב:

נהגתי על כזו מנוע 1.6 שנת 2004 המון, משנת 2006 עד שנת 2011 בערך

מנוע הלך סביב 200K ק"מ

לא בטוח בכלל שטיפלו בה כראוי, המשפחה עשתה עלייה לפחות 120K ק"מ והרוב בעיר. אני נהגתי עלייה בינעירוני חיפה-חדרה לפחות 50 פעם וחיפה תל אביב עוד איזה 30 פעם לפחות. בלי תלונות. ועוד המון בתוך העיר.

היה לי מקרה מוזר איתה, נהגתי בירידה קטנה בטבריה והיה כתם שמן כנראה והאוטו פשוט עף 90 מעלות לצד ככה שהפרונט פשוט פנה ימינה, אחד המפחידים, יש מצב שזה פשוט בגלל צמיגים שהיו כבר כמעט חלקים?

אני פשוט לא רואה את זה קורה לי היום.. משהו מוזר.. באמת אחד המלחיצים..

אני בכלל לא חושב שטיפלו בה כמו שצריך ולא בדקו מה שצריך באותה תקופה. אני לא הבנתי כלום ברכבים.

אני אומר את זה כי רכב שבא אחר כך בכלל לא בדקו טוב והיה לו תקלה רצינית.. ליסינג מהעבודה של אחד ההורים אמנם אבל עדיין צריך לבדוק.. כאילו, גם אחריות שלי כמובן אבל חשבתי שההורים יבדקו ולא קרה..

כמובן שזה היה בסופו של דבר על חשבון הליסינג (אני חושב שהלך שם מנוע, פשוט לא רצה להמשיך באמצע נסיעה והביאו גרר אחרי כמה שעות)

איזה אלוף אתה וואלה תודה שקודם כל הגבת על הפוסט כן אין ספק רכב יד שניה יכול להיות סיפור כמו שאומרים. 

ממה שאני הבנתי כמו שלכל רכב יש את המחלות שלו ספציפית צריך לדעת איך לבדוק את הרכב שאתה קונה, 

אישית אני בחור די צעיר יצא לי לבדוק כל מיני מכוניות ואני יכול לומר שרק מניסוי וטעיה למדתי. בכיס בכאב וככה שיעור רק לאחר מכן למדתי יותר טוב לפעם הבאה. 🙂

ימים שקטים ידידי. 🙏🏾

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Pecan כתב:

ממה שאני הבנתי כמו שלכל רכב יש את המחלות שלו ספציפית צריך לדעת איך לבדוק את הרכב שאתה קונה, 

כשקנו את הרכב הוא היה סבבה לגמרי. אני לא חושב שהיו לו בעיות כלשהם עד קרוב ל 200K ק"מ. החליפו טיימינג פעם אחת, אבל מעבר לזה לא יודע ולא זוכר איך ומה טופל. ולא הבנתי בתחום כלום בזמנו.

ברכב שהגיע כמה שנים אחר כך, אני חושב שפשוט עשו את הטעות הקלאסית של להיות בעלים של ליסינג, ולא בדקו שמן ונוזל קירור אף פעם, וכנראה הייתה איזה נזילה שלא טופלה והרכב פשוט הפסיק לנסוע. הייתי קרוב לאיזה תחנת דלק, נכנסתי ופשוט חיכיתי 4-5 שעות עד שהגרר הגיע וקיבלתי רכב חלופי.

כמו שהוזכר פה בעבר, לרכב ליסינג דואגים פחות מרכב שלך, אז אולי את הפוקוס הזניחו פחות.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אחלה רעיון לשרשור, ירבו פה כמוך. יש משהו בלטפל לבד ברכב, מעבר לחיסכון בכסף, זה להתחבר לרכב באמת, להיכנס לקרביים שלו. ולפתח איתו סוג של מערכת יחסים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...