Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C5 aircross / 5008 או בכלל משהו אחר?

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בעקבות סיבות משמחות אנחנו בקרוב נזדקק לרכב שיאפשר לנו בנוחות להסיע שלוש ילדים

הרכב שיוחלף הוא יונדאי איוניק 2019 (מפורסמת כאן למכירה :) )

התקציב - 100k

משיטוט קצר ברשת והתעייצויות עם הצ'טים השונים הבנתי שמנוע 1.6 טורבו בנזין עם 180 כ"ס ותיבה פלנטרית 8 הילוכים של אייסין זה השילוב המנצח מבחינת אמינות מכנית אפילו לצרפתיות שסובלות ממוניטין אמינות מפוקפק בארצנו.

קראתי על בעיה אחת נפוצה ויקרה והיא ממיר קטליתי שאוהב למסור את נשמתו ב100kkm אבל אני רוכש רכב שלא מתקרב לקילומטרז הזה בכל מקרה.

אז ניגשתי לc5/5008 ומאוד אהבתי את מה שראיתי וקראתי, כולל ההיצע שיש ביד 2 לתקציב שלי.

הנסועה השנתית לא צפויה להיות מעל 10kkm 

אז צריכת דלק היא נתון זניח.

אמינות - כמה שיותר אבל עבור אבזור ונוחות כמו שיש בסי5 למשל אני מוכן להתפשר מעט.

עלויות אחזקה ביטוח וכו' מניח שאין משהו יוצא דופן.

אשמח לתובנות מחברי הפורום הנכבדים

תודה מראש

פורסם (נערך)

יש בבעלותי כשנה 5008 פרמיום עם מנוע 1.6 180 כ"ס. הרכב חזק, זריז, מרווח ונוח, ובינתיים מפגין אמינות מעולה.

לעומת ה-C5 יש כמובן עוד זוג מושבים, אבל מלבד זאת הוא יותר מפואר מבפנים עם איכות חומרים עדיפה משמעותית.

יחד עם זאת, למשפחה של 5 נפשות הסיטרואן בהחלט תספק את הסחורה, וכנראה תעלה פחות מה-5008. בשניהם יש כיסאות נפרדים במושב האחורי, ככה ש-3 ילדים יוכלו לשבת בנוחות.

אם אתה מעדיף את האיכויות של הפג'ו אז אני ממליץ לך לחפש 3008, שהוא זהה ל-5008 מלבד שורה שלישית, וגם היא תעלה לך פחות במחיר הרכישה.

אגב החיסרון גם בפג'ו וגם בסיטרואן הוא מערכת המולטימדיה. הכל נשלט דרך המסך, כולל המיזוג. לא אסון, אבל מעצבן לעיתים.

עריכה אחרונה על ידי KoF-sHeLeG
פורסם
לפני שעה, KoF-sHeLeG כתב:

יש בבעלותי כשנה 5008 פרמיום עם מנוע 1.6 180 כ"ס. הרכב חזק, זריז, מרווח ונוח, ובינתיים מפגין אמינות מעולה.

מנוע ותמסורת

לעומת ה-C5 יש כמובן עוד זוג מושבים, אבל מלבד זאת הוא יותר מפואר מבפנים עם איכות חומרים עדיפה משמעותית.

יחד עם זאת, למשפחה של 5 נפשות הסיטרואן בהחלט תספק את הסחורה, וכנראה תעלה פחות מה-5008. בשניהם יש כיסאות נפרדים במושב האחורי, ככה ש-3 ילדים יוכלו לשבת בנוחות.

אם אתה מעדיף את האיכויות של הפג'ו אז אני ממליץ לך לחפש 3008, שהוא זהה ל-5008 מלבד שורה שלישית, וגם היא תעלה לך פחות במחיר הרכישה.

אגב החיסרון גם בפג'ו וגם בסיטרואן הוא מערכת המולטימדיה. הכל נשלט דרך המסך, כולל המיזוג. לא אסון, אבל מעצבן לעיתים.

תודה רבה, אחלה תובנות עבורי

ה3008 גם בעלת 3 מושבים נפרדים מאחור? 

מבחינתי זה המינימום

לגבי המיזוג במולטי מדיה בהחלט ידרוש להתרגל אבל מאמין שיהיה בסדר

פורסם
לפני כשעה, matanff כתב:

ה3008 גם בעלת 3 מושבים נפרדים מאחור? 

מבחינתי זה המינימום

צודק, good catch. בשביל זה אתה צריך את ה-5008 או את ה-C5.

פורסם

הבעיה ברכבי פיגו לחלק מהנהגים - הגה מסתיר את לוח המחוונים, שים לב לזה בנסיעת מבחן, בסיטרואן אין בעיה כזאת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההגה לא מסתיר את לוח המחוונים כי הוא קטן, קטום בחלקו העליון וממוקם נמוך כך שניתן לראות מעליו את לוח המחוונים במלואו.

אני אישית מוצא את השימוש בהגה הזה נוח, במיוחד באופי נהיגה רגוע בהתאם לייעודו של הרכב.

פורסם

לי זה הסתיר, החלק העליון בדיוק היה איפה שלוח המחוונים, יש על זה גם ביקורת בחלק ממבחני הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 19 שעות, KoF-sHeLeG כתב:

הסיטרואן בהחלט תספק את הסחורה, וכנראה תעלה פחות מה-5008.

זה כנראה נכון, אבל מן הסתם זה יהיה גם המצב במכירה.

מה גם שלשבעה מקומות יש שוק משלו ונשמע שאתה תהיה עם קילומטראז' נמוך שזה עוד יתרון עבור פות"ש.

אני עם 5008 (דיזל אמנם) ובגאז' גדול זה כיף, ככה שאם אין אילוצי חניה הייתי שוקל בכל זאת.

פורסם
לפני שעתיים, stx כתב:

זה כנראה נכון, אבל מן הסתם זה יהיה גם המצב במכירה.

מה גם שלשבעה מקומות יש שוק משלו ונשמע שאתה תהיה עם קילומטראז' נמוך שזה עוד יתרון עבור פות"ש.

אני עם 5008 (דיזל אמנם) ובגאז' גדול זה כיף, ככה שאם אין אילוצי חניה הייתי שוקל בכל זאת.

אין אילוצי חניה אבל גם בסיטרואין יש בגאז עצום (הכי עצום בקטגוריה אפילו לפי ביקורות) לא ככה? אני נוטה ממש לכיוון הסיטרואין ואני חושב שמשיטוט ביד 2 נראה שהמחירים די זהים עבור רכבים עם נתונים זהים.

נראה שהסיטרואין מאובזרת ונוחה יותר אבל

פורסם

זה תלוי רמת גימור אבל אם נשווה את הגבוהה ביותר בסיטרואן (Shine PK) אל מול פרימיום בפיג'ו, אני חושב שפחות או יותר המפרט זהה. בפיג'ו יש רמת גימור GT שהיא אפילו יותר מאובזרת, אבל מגיעה רק עם מנוע הדיזל 2.0.

אך כאמור הפיג'ו איכותית יותר, בכל רמת גימור.

• אהבתי 1
פורסם

יש לי 5008 21 1.6 בנזין. רכב מעולה. לאורך שנותיו 0 תקלות

מרווח , לנו 3 מושבי בטיחות בשורה שניה נכנס בלי בעיה 

שליטה מהסמך על המזגן אני מוצא אותה די נוחה כנל לוח השעונים שרואים ללא בעיה. בקיצור רכב מפנק ואמין צריכת דלק לא משהו 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 1.2TSI Sportline 2010

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...