Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקרון אין לי ספוטיפיי, אני מניח שלהרבה מכם יש

אני מעביר מהמחשב מוזיקה לסלולרי

אני אוהב לנהוג עם טראנס, האוס, Night Drive (לא PHONK) ושחורה

יש למישהו המלצות מסאונדקלאוב?

בסגנון אמנים כמו Infected Mushroom , SynSun , Ajja 

שחורה ו R&B גם בא בחשבון, לא עולים לי אמנים כרגע

רוק גם טוב, חרשתי המון Nirvana / Soundgarden / Foo Fighters

תודה

פורסם

דווקא ספוטיפי יעזור לך פה. 

לפני הרבה שנים, היה אתר בשם "פנדורה" שהוציא אלגוריתם שעוזר לך לגלות שירים שאתה כנראה תאהב, לפי מאפיינים של שירים שאהבת. 

ספוטיפי משתמשים באותו הקונספט, בגדול, ברמות הצלחה כאלו ואחרות. 

תעשה מנוי חינמי וזהו, תתחיל להקשיב, וכשתיפול על משהו נחמד- יש לך את השם שלו ומאיפה להוריד אותו. יש גם גישה מהמחשב עם השם משתמש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 12 שעות, גולדן191 כתב:

בעקרון אין לי ספוטיפיי, אני מניח שלהרבה מכם יש

ולמה לא?

לחובבי מוסיקה התקופה הנוכחית היא גן עדן, מבחינת השפע והנגישות, ותוכל למצוא שם פלייליסטים לטעמך, מבחירות של המערכת ועד כאלו שעשו יוזרים שאתה יכול לעקוב אחריהם.

כמובן שיש בעיה עם השפע, כי קשה לבחור...

אני ב-Tidal כי הם הגיעו לארץ הרבה לפני Spotify ואני זוכר להם חסד נעורים.

כלומר, יש לי גם Spotify (התכנים של הילדה שם), אבל אני לא עושה בו שימוש.

יש לי איזה פלייליסט House שאני אעלה יותר מאוחר, לטובת העניין.

לפני 4 דקות, ברווז כתב:

לפני הרבה שנים, היה אתר בשם "פנדורה" שהוציא אלגוריתם שעוזר לך לגלות שירים שאתה כנראה תאהב, לפי מאפיינים של שירים שאהבת. 

רק שחברות "התקליטים" (ככו קראו לזה אז) נלחמו בפנדורה בשיניים. היא אכן הייתה פורצת דרך (מהפתרונות החוקיים), אבל בסוף לא קצרה את ההצלחת הקונספט.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כן... בהתחלה פתאום הוכנסו פרסומות, ואז נכנסו "אזורים" שבהם מותר לך להשתמש בשירות בתנאים מסויימים- זה השלב שנטשתי, בלית ברירה וחוסר רצון להתעסק ולהתעמק. 

בארץ, יש לזה שם מעניין: נז"ק. :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ב-00' עשיתי את עבודת הגמר שלי בלימודים על הפצה דיגיטאלית של מוסיקה, וכבר אז עסקו בכאב הראש של ניהול זכויות היוצרים לאור עליית Napster.

אני זוכר שגם כשהייתי בארה"ב, פנדורה אמורה הייתה לתפקד כמו קווזי-תחנת רדיו, כך שמותר היה לדלג עם מס' קבוע של שירים בשעה בלבד...

בסופו של דבר השוק די ניצח, והזמינות של מוסיקה הפכה לאינסופית במחיר של חצי דיסק חדש לחודש, כשהתעשייה עצמה עברה לעשות כסף ממקורות אחרים מלבד מכירת מדיה.

פורסם
לפני 9 שעות, falou כתב:

יש לי איזה פלייליסט House שאני אעלה יותר מאוחר, לטובת העניין.

לפני 9 שעות, ברווז כתב:

זה הסגנונות שאני אוהב:

וגם 

שלצערי עולה כסף - קשה לי לשלם על דברים כאלה. רגיל לקבל חינם. אבל הסכום נמוך מאד לתשלום יחסית.

מעבר לזה,

פסיכודלי בסגנונות של אינפקטד, AJJA, SYNSUN, ראג'ה ראם ועוד

לפני 9 שעות, ברווז כתב:

דווקא ספוטיפי יעזור לך פה. 

כרגע אני ובת הזוג נפרדנו ואני לא עושה נסיעות יותר של כ 1000 ק"מ בחודש או יותר, ולכן אין צורך נכון לעכשיו.

לפני 9 שעות, ברווז כתב:

תעשה מנוי חינמי וזהו, תתחיל להקשיב, וכשתיפול על משהו נחמד- יש לך את השם שלו ומאיפה להוריד אותו. יש גם גישה מהמחשב עם השם משתמש.

חינמי אומר פרסומות? אני כבר מעדיף לשלם על Utopia Funky House כמה דולרים בחודש וזהו אם כך

לפני 6 שעות, falou כתב:

ב-00' עשיתי את עבודת הגמר שלי בלימודים על הפצה דיגיטאלית של מוסיקה, וכבר אז עסקו בכאב הראש של ניהול זכויות היוצרים לאור עליית Napster.

אני זוכר שגם כשהייתי בארה"ב, פנדורה אמורה הייתה לתפקד כמו קווזי-תחנת רדיו, כך שמותר היה לדלג עם מס' קבוע של שירים בשעה בלבד...

בסופו של דבר השוק די ניצח, והזמינות של מוסיקה הפכה לאינסופית במחיר של חצי דיסק חדש לחודש, כשהתעשייה עצמה עברה לעשות כסף ממקורות אחרים מלבד מכירת מדיה.

אינפקטד משרום סיכמו את זה יפה, אם ניתן את המוזיקה בחינם לקהל, אחוז מסוים מהם יגיעו להופעות שלנו וכך נרוויח מהופעות

אבל בתכלס, Utopia Funky House London אין לו ברירה אלא לגבות תשלום, הוא לא מופיע לדעתי, ואם כן, רק ב UK. ואני מת על המוזיקה הזו.

הכתיבה על זה מקרבת אותי לשלם 3$ בחודש על זה.

פורסם

HVME - Goosebumps
Lucky Luke - Cooler Than Me
CamelPhat - Cola
AYYBO - RIZZ
San Pacho - Horny
War - Low Rider (Kyle Watson Remix)
Illyus - Takin' Over
Gorgon City - Grooves On The Vinyl
Mau P - MERTHER
Tom Enzy - Hola Venga
Meduza - Piece Of Your Heart
joshwa - Mercy
Trace - Bitch, Don't Kill My Vibe (Extended Mix)
OFFAIAH - Push Pull
Max Styler - Time To Go
Shouse - Love Tonight (David Guetta Remix Edit)
Noizu - Gasoline
joshwa - Let The Bassline
Sean Paul - Get Busy (Odd Mob Club Mix)
Riton - Friday (feat. Mufasa & Hypeman)
Diplo - Turn Back Time
FISHER - Losing It
David Guetta - Satisfaction
Skazi - Party Don't Stop
Max Styler - Touch
Au/Ra - Panic Room
Mau P - Dress Code
Beltran - Moonlight
AYYBO - NEW DANCE
Kobi - TB or not 2B

נ.ב. אתה יכול להכניס את הרשימה לאייאיי שתבחר ולקבל קישור יוטיוב לכל טרק. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

תודה רבה! חלק מהשירים שפרסמת אני מכיר ולא יכול לשמוע עוד כי חרשתי עליהם,

חלק לא מכיר ואבדוק.

אני מאמין שגם חלק מהעניין שאהבתי את Utopia Funky House London זה בגלל שהוא לוקח את אותם שירים שציינת וגם כאלה פחות מוכרים ועושה להם מיקס ברמה גבוהה שנשמע טוב וממש בא בטוב בנהיגה.

אפרסם גם רשימה משלי מתישהו בקרוב.

פורסם

לא מבין כלום במוזיקה הזו.אין לי שום רקע. רק אוסף מה שנחמד לי.  אספתי את הטרקים באופן מקרי פה ושם, חלק מקישורים באפליקציה, חלק שמעתי במועדונים וכו׳

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שאלה שקשורה לנושא ולא מצדיקה שרשור נוסף, למה לעשות דווקא מנוי לספוטיפי ולא ליוטיוב? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

מבחינתי? יש YMUSIC לאנדרואיד (לא מהחנות של גוגל, מחיפוש בגוגל והתקנת ה APK דרך הגדרות "התקנה מצד ג") עובד עם זה כמה שנים כבר, זה כן נותן שירים שדומים למה ששמעתי לפני כן (למשל זה כן יודע לתת דברים דומים לנירוונה או Foo Fighters, כל מה שקשור להאוס, Night Drive וכו' - אני מוריד מראש בדרך כלל. גם עם R&B ושחורה זה יודע להתמודד)

בעצם אפשר להגיד הרבה נסיעות עם Night Drive 1/2/3/4/5/6/7/8 ומקווה שיצא 9 בקרוב. כל מקטע כשעה וחצי.

לא היה לי לא יוטיוב פרימיום ולא ספוטיפיי פרימיום מעולם בעצם. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 10 שעות, גולדן191 כתב:

לא היה לי לא יוטיוב פרימיום ולא ספוטיפיי פרימיום מעולם בעצם. 

אבל... למה?

בייחוד בשביל מי שמחפש שכבר יכינו לו את הפלייליסט, יש לך המון יוזרים בספוטיפי. פשוט תמצא כמה שהם לטעמך והסתדרת.

פורסם
בתאריך 18.1.2026 בשעה 19:07, גולדן191 כתב:

אני מעביר מהמחשב מוזיקה לסלולרי

למה בעצם בימינו?

למה לא להזרים ישר מהטלפון?

אם להוריד, יש כל מיני אתרים פירטיים (למשל DABMusic, DoubleDouble, SquidWTF) שמאפשרים הורדה גם של קבצים באיכות גבוהה ממבחר המקורות.

בתאריך 18.1.2026 בשעה 19:07, גולדן191 כתב:

אני אוהב לנהוג עם טראנס...בסגנון אמנים כמו Infected Mushroom 

יש הרבה אומנים ישראליים בתחום:

Organic SoupHINDICAFreedøm Fighters, Ace Ventura, Terra, Art X Recordings, Junam, Bubble, HairBass, Omiki, The Freak Show, Skazi, Captain Hook, Reality Test, Animato, Blastoyz, Berg, MythosphericAstrix (ואפשר לבדוק גם לייבל שלו Shamanic Tales), Porat, BLiSS, Bizzare Contact, Belik Boom, ShiBass, ViniVici, ואחרים...

עוד כמה זרים:

Trancewave, Phaxe, Universo Paralello, Synthetic System, Flegma, Zyce

ועוד רבים רבים אחרים...

בתאריך 19.1.2026 בשעה 07:54, falou כתב:

אני ב-Tidal כי הם הגיעו לארץ הרבה לפני Spotify ואני זוכר להם חסד נעורים.

מבלי להיכנס לענין אם שמיע או לא (וכמובן צווארי בקבוק של מערכת כזו או אחרת), טיידאל ואפל מיוזיק אם זוכר נכון, עם האיכות הגבוהה ביותר בפועל (במנוי פרימיום עם גישה לחומר היי-רז) לפי מדידות שבוצעו, ביחס לשירותי הזרמת המוזיקה השונים. דווקא על ספוטיפיי די ירדו בקטע הזה, אחרי שהתחילו רק לאחרונה להיכנס לתחום, בגלל קצב דגימה של 44.1kHz בלבד.

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 19.1.2026 בשעה 11:11, falou כתב:

לא שאני חושב שהיה אפשר או צריך להילחם במעבר לסטרימינג, אבל אחת התוצאות של המעבר הזה היא יצירה של מוזיקה שטוחה, חדגונית ומשעממת, בלי חידושים ובלי מורכבות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...