Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם אתה סקרן למה זה מוריד את חיי SSD, תחפש SSD TRIM או WEAR LEVELING.

מסכים שכנראה זה הגורם הראשי לאיטיות.

עם דיסק בנפח כזה, אתה כנראה לא תצליח לפנות הרבה, ואם הוא נקנה עם המחשב, סביר שהמחשב בן כ-10, שזה אומר שאולי יש גם עוד סיבות לתפקוד מגמגם.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם אתה כותב ״מחשב די חזק״ - אבל עם דיסק קשיח או SDD קטן - אולי תפרט את שאר המפרט? יתכןשאתה צריך לחסוך לעוד קצת שדרוג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש סיבה שאתה לא רוכש 1TB NVME M2 SSD? אני ממש מבסוט מהמחשב שלי מאז שיש לי את זה.

שנים הייתי עם SSD בנפח של 250GB ככונן ראשי, תמיד הייתי משאיר לפחות 50GB פנויים כי זה בערך הטיפ השני הכי חשוב שנותנים למי שמרכיב מחשב (הטיפ הראשון זה לעולם לא לחסוך על ספק כוח, לקנות משהו טוב, לא חייב פרימיום אבל טוב)

אני מניח שאתה מגדיר את המחשב שלך כטוב בגלל שיש לך מעבד טוב, מספיק זכרון, וכרטיס מסך טוב. לי למשל אין כרטיס מסך נפרד, משתמש בזה של המעבד. צרכים שונים.

סתם שאלה,

איך גם המחשב וגם ה UPS כבו?

ה UPS בן 4 שנים ומעלה??

פורסם

image.thumb.png.33f501f659512a2e349f72276dddd520.png

תפעיל את זה, כפי שאתה רואה יש המון זבל של ווינדוס הניתן לניקוי.

ד"א, בדקת את גודלה של תיקיית ה TEMP במחשב? 

אני קןרא את הפוסט רק עכשיו אז אני ממליץ לך לקנות SSD של לפחות חצי טרה כבר במוצ"ש.

פורסם (נערך)

אני חושב שלפני שנדע את המפרט, וגיל המחשב, עדיף לא להשקיע בחלקים.

זה שה-UPS כבה, יכול להצביע על בעיה בספק הכוח.

פורסם

UPS מסוג LINE INTERACTIVE (שזה מה שאני מניח שיש שם) זה מכשיר די אמין, הוא לא יכבה סתם אלא אם כן מקצרים אותו, והצד של הקצר יבוא ממה שמחובר אליו.

כמובן שיכול להיות שאני טועה, לא ראיתי את המחשב ולא את ה-UPS, ואני מניח פה הנחות.

יחד עם זאת, מהניסיון שלי, אם המחשב והאל פסק כבים באותו הרגע, זה ברוב המקרים מגיע מקצר במחשב, ולא מה-UPS.

• מעניין 1
פורסם
לפני 1 דקה, saay222 כתב:

UPS מסוג LINE INTERACTIVE (שזה מה שאני מניח שיש שם) זה מכשיר די אמין, הוא לא יכבה סתם אלא אם כן מקצרים אותו, והצד של הקצר יבוא ממה שמחובר אליו.

זה לא פשוט אותה סוג סוללה שיש ברכב? לפי מה שקראתי ברדיט, וקראתי הרבה, כי רציתי לקנות UPS כל שנה ולא עשיתי זאת עדיין (כבר 3 שנים, בסופו של דבר החשמל די יציב אז ויתרתי),

נדיר שיש UPS שמחזיק יותר מ-4 שנים, בהנחה והמשתמש עובד על המחשב כל יום כמה שעות.

לפני 1 דקה, saay222 כתב:

כמובן שיכול להיות שאני טועה, לא ראיתי את המחשב ולא את ה-UPS, ואני מניח פה הנחות.

יחד עם זאת, מהניסיון שלי, אם המחשב והאל פסק כבים באותו הרגע, זה ברוב המקרים מגיע מקצר במחשב, ולא מה-UPS.

מעניין. וואלה מעניין.

פורסם (נערך)

האל פסק מחזיק המון שנים, פשוט צריך להחליף מצבר כל 4 שנים (כמו ברכב).

זו סוללת עופרת, בדומה שמה שיש ברכב, אבל בניגוד למצבר לרכב, הוא מסוג פריקה עמוקה.

מצבר לרכב לא נועד להפרק לחלוטין, וכל פריקה משמעותית שלו מקצרת את חייו מאוד.

מצבר של אל פסק יכול להפרק עשרות פעמים ללא נזק משמעותי למצבר עצמו.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, saay222 כתב:

האל פסק מחזיק המון שנים, פשוט צריך להחליף מצבר כל 4 שנים (כמו ברכב).

לא הבנתי. אתה מתכוון לכך שיש אנשים שאשכרה פשוט מחליפים את הסוללות בפנים ונשארים עם אותו ה UPS, אותה הקופסא?

זה לא מסוכן? זה חסכוני יותר? חשבתי שאנשים פשוט זורקים וקונים חדש.

לפני 3 שעות, saay222 כתב:

זו סוללת עופרת, בדומה שמה שיש ברכב, אבל בניגוד למצבר לרכב, הוא מסוג פריקה עמוקה.

מצבר לרכב לא נועד להפרק לחלוטין, וכל פריקה משמעותית שלו מקצרת את חייו מאוד.

החכמתי, תודה.

לגבי נושא אחר,

@ברווז,

איך זה בעצם הגיוני שכל השנים האלה לא החלפת ל SSD בנפח גדול יותר?

אתה מאלה ששונאים להתקין וינדוס מחדש? והמערכת נשארה על כונן כל כך קטן ביחס לתקופה שאנחנו חיים בה?

אגב,

מי זוכר שהמחיר של 250GB SSD באמצע 2014 היה סביב 700 ש"ח ? (!!!!!!)

פסיכי.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

יש אנשים כאלו, לא הרבה, אבל אני אחד מהם, יש לי אחד ONLINE 2KVA של אדוויס, ואני מחליף לו סוללות כל 3 שנים, המטרה שלו היא להחזיק את ה-NASים שלי, הרחבתי לו את הקיבולת מ-3 סוללות של 7.5 אמפר/שעה ל-9 מצברים כאלו (3 בטור כפול 3 במקביל), ככה שהוא יכול להחזיק לי כשעתיים/שלוש.

UPS זה כמו מדפסות, אם אתה קונה את הדגם הבסיסי הזול ביותר, ישתלם לך לקנות אחד חדש כל 3-4 שנים, אבל אם יש לך משהו רציני יותר, ישתלם לך הרבה יותר להחליף לו סוללות מאשר לקנות אחד חדש.

ולא, זה לא מסוכן יותר מכל דבר שעושים, צריך רק הגיון בריא.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, saay222 כתב:

זה לא לגמרי מדוייק.

יש קשר בין כמות מחזורי טעינה-פריקה של מצבר לעומק הפריקה (DoD - Depth of Discharge). ככל שהמצבר נפרק פריקה עמוקה יותר ככה הוא יחזיק פחות מחזורי טעינה-פריקה. 

זה נכון שמצברי פריקה עמוקה (Gel או AGM) יעשו יותר מחזורים ממצברים עופרת-חומצה רגילים (Flooded) , אבל גם הם נפעים כתוצאה מהפריקה העמוקה.

הנה דוגמא לכך במצברי Gel:

spacer.png

• מעניין 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

לכן אמרתי "משמעותי" והנחתי שכולם מדברים פה על מערכות אל פסק, אף אחד לא פורק את ה-UPS שלו 500 פעמים בפרק זמן של 3-4 שנים, ולכן לגרף הזה אין משמעות עבור האפליקציה הזאת.

זה גרף אפיון של סוללה, אין לו משמעות בשימוש במערכות אל-פסק.

אם אני שם את הסוללה בקלנועית, הייתי יותר מתעמק בגרף הזה.

פורסם

מצטרף לעצה של לרשום את כל מפרט המחשב של הברווזון

כן דחוף להחליף את הכונן הראשי (הססדי) ברמת בהילות של כבר אתמול.

גם ככה המחירים ברמת עליה סטייל ביטקוין...תשקיע ישר בנפח 1טרה...500גיגה אתה תחליף כבר שנה הבאה.

לא חסר חברות טובות אם אתה דל תקציב...סמסונג קרושיאל קינגסטון ועוד חברים..תעשה סקר שוק ותחזור להתייעץ.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...