Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאתה מוריד ל 85% אין מה לדבר. אם אתה לא יכול לרדת לרמה הזו - זה הזמן לדיסק חדש.

תתקין WinDirStat הוא יתן לך תמונה של זללני הדיסק - קבצים ענקיים או תיקיות עם משקל גבוה. משם יהיה לך קל לנקות. 

_ckhmjRafgX_tC7B7cgz8uSG5X21_9eQHifrT6x3

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

85 זה רק אם אתחיל לנקות קבצי ווינדוס עצמו. 

הבנתי. 

בקרוב יירכש כונן חדעש.

כשייפתח התקציב אדבר עם ארז מפיסיהוליק, שיתאים לי את התוצרת החקלאית לטרקטור.

תודה לכולם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, חוזר על השאלה: מה מפרט המחשב. יתכן שהחלפת הדיסק לבדה לא תפתור את הבעיה. אתה צריך להסתכל על המערכת בשלמותה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 שעות, ברווז כתב:

וכל יום אתה נתקל בעוד משהו ששכחת לעדכן, ועוד משהו, ועוד משהו, ואפשר להתחרפן...... 

שטויות,תרכז הכל ליום אחד (שישי בערב או שבת מוקדם בבוקר) - קח כמה שעות ותעשה הכל

job done,חזרת למצב תקין :)

חוצמזה שככה זה מחשב חדש\התקנה חדשה...עושים הכל חד פעמי בפעם אחת כמו שצריך וחלאס.

פעם היה אפשר להתקין מחשב חדש,להתקין את כל מה שאתה רוצה\צריך,לקנפג והכל,לגבות לקובץ גדול (IMAGE) עם תוכנה כמו GHOST,ובעת צרה חו"ח אתה פשוט מפרמט,מתקין מחדש מהקובץ גיבוי והכל חזר (כמו שחזור מושלם שכזה)

ככה גם הרבה טכנאים היו מתקינים כמה מחשבים במכה,ה WINDOWS מוכן,רק הלקוח אחרי זה משנה מה שבא לו\מתאים לו,אבל הבסיס מוכן ומוגדר.

אבל זה היה פעם,לאדע מה יש היום בשוק...

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

[שכחתי לגמרי].

כולי בוש, כלימה ו-AEG. 

מצרף. image.thumb.png.514521f1f2a188889dd91c9950c79e27.png

אזוף, בשביל מחשב חדש, זה שווה לי ההתעסקות הזו... :lol:

פורסם (נערך)

אני משתמש באקרוניס שיגבה פעם בשבוע בלילה את כונן C (נפח קטן יחסית של 256GB מכיוון שהכל שמור ב-NASים) לכונן פנימי נפרד שמותקן על המחשב ולאחד ה-NASים, אני שומר 8 גיבויים כאלו, שזה מאפשר לי לחזור חודשיים אחורה.

כמו כן כשהתקנתי את המחשב וסיימתי לקנפג אותו לפני כשנה, לקחתי גיבוי STABLE ששמור על 2 NASים שונים, ככה ששאם אני רוצה "לפרמט" אני פשוט חוזר ל-STABLE.

------

מבחינת החומרה המחשב שלך הוא די סבבה, הייתי מתחיל בשדרוג הכונן לגדול יותר (ממליץ על התקנה מחדש, למרות שאפשרי גם שכפול) ובודק אם זה פותר את העניין.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

זה מחשב בן 7-8 שנים. הייתי מתייעץ עם ארז לגבי שדרוג (אם אפשר תוך ניצול ציוד קיים), ואם אתה משדרג רק דיסק לוודא שהחדש שתרכוש future proof. 

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איך הגעת לגיל המחשב? פגעת די מדוייק, לפחות בחלק מהמרכיבים שלו.

וכן, לגמרי FUTURE PROOF. זו תמיד הנחת העבודה שלי. 

יש לי כבר הצעה "באוויר" ממנו לשדרוג, יש לי עוד זמן עד שזה יהפוך לאופצייה (מאד גדול עלי כרגע). שאלתי אותו לפני כמה חודשים "באוויר", כמה יעלה לי שדרוג שיוכל להריץ משחק ספציפי וכבד שאני מתקשה איתו (סטארפילד). סדר גודל של 4.5K. 

לפני 50 דקות, saay222 כתב:

(ממליץ על התקנה מחדש, למרות שאפשרי גם שכפול) ובודק אם זה פותר את העניין.

אני יותר ויותר נוטה לכיוון הזה בעצמי. להיפטר מכל מיני שטויות שמצאו את דרכן למחשב לאורך השנים. 

שאלה. 

הווינדוס שלי מופעל (עם קוד שרכשתי ברשת). איך בהתקנה מחדש אני מפעיל אותו שוב? ואיך אני שומר על חלונות 10 ולא "מתקדם" ל-11? אני לא חושב שיש לי את הקוד שמור בשום מקום. כניסה לאתר של מיקרוסופט אמורה לפתור לי את זה?

פורסם (נערך)

איך פגעתי? פשוט מאוד. חיפשתי את שם המעבד בגוגל. מופיע תאריך ההכרזה, משם עד לחנויות זה עניין של מספר חודשים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

85 זה רק אם אתחיל לנקות קבצי ווינדוס עצמו. 

הבנתי. 

תנסה, אולי תופתע. יש גם קבצי זבל שווינדוס משאירה ואפשר למחוק אותם אחרי בדיקה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

שיתמלאו מחדש מהר מאד וזה כמו לשים פלסטר על ראש כרות :lol:

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

מצרף. image.thumb.png.514521f1f2a188889dd91c9950c79e27.png

מישהו שם לב שרשום שיש 3.75TB אחסון וש-3.85TB מתוכם תפוסים?! 🤔 איך זה אפשרי בכלל? 😅 

חוץ מזה, יש 4 כוננים קשיחים, רק אחד מהם, הקטן, הוא SSD שכנראה יועד במקור בלעדית למערכת ההפעלה ואולי נסתם בדברים אחרים. HDD יש שני סיגייט ברקודה ואחד ווסטרן דיגיטל כחול. 

• מצחיק 1
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

זה מחשב בן 7-8 שנים. הייתי מתייעץ עם ארז לגבי שדרוג (אם אפשר תוך ניצול ציוד קיים), ואם אתה משדרג רק דיסק לוודא שהחדש שתרכוש future proof. 

הגיל של המחשב אינו קובע, מה קובע הוא מה מריצים עליו ולמה משתמשים בו. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ברווז ציין ״משחק כבד״. לי זה לא אומר דבר כי איני משחק במחשב. אבל משחקים הם צרכני כוח עיבוד כבדים (מרכזי וגרפי).

פורסם
לפני 5 דקות, Tom_22 כתב:

מישהו שם לב שרשום שיש 3.75TB אחסון וש-3.85TB מתוכם תפוסים?! 🤔 איך זה אפשרי בכלל? 😅 

LOL וחצי, אפילו אני לא שמתי לב לזה :rofl:

לפני 5 דקות, Tom_22 כתב:

הקטן, הוא SSD שכנראה יועד במקור בלעדית למערכת ההפעלה

בול בפוני. 

• תוכן חדש...