Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק להמלצה ל usb c aa battery

פוסטים מומלצים

פורסם

חיים, תתבייש לך, גרמת לי להתחיל לחשוב. 

עכשיו אחרי שניסיתי לחשוב אני לא מרגיש טוב, חם לי ואני רועד... :lol:

(אולי פשוט עוד לא הבראתי לגמרי ממה שתפס אותי בשבוע שעבר)

השרשור הזה העלה לי תהייה. 

מה לגבי סוללות ליתיום כפתור נטענות?

הנקודה עלתה לי לראש אחרי שסוללת כפתור שכזו נזלה לי בתוך קליבר דיגיטלי ועשתה לי צרות, לא ממש הצלחתי לנקות הכל כמו שצריך והכלי לא עובד עגול. 

ממה שראיתי בעלי, אפשר למצוא סוללות כפתור גדולות יותר, נטענות, מליתיום (=לא נוזלות), אבל לא ראיתי את הקטנות (LR44, למשל) בתצורת ליתיום. 

וגם גרמת לי להזמין סוללות AA נטענות USB, פשוטות, זולות יחסית, מעלי- בעבודה "פינקו" אותי עם עכבר אלחוטי לא נטען, מה שמצריך מרדף לוהט אחרי סוללות כל כמה זמן ואין לי כח לזה. אז יאללה, שיהיה, החלטתי לנסות. 

[אני צריך להעיף שוב מבט בנתונים כשיהיה לי זמן- וכשארגיש יותר טוב- הנתון של ה MAH מצחיק יותר מדי. אפילו שיש שם פירמה אין כל כך מספר דגם, מה שכן יש זה גנרי משהו. אם כבר, זה נראה הרבה יותר הגיוני...]

תתבייש לך. 

מזל שלא פתחת שרשור על כלי עבודה. לפחות סוללות זה עוד זול. :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 שעות, hans כתב:

וכמו קסם, במיוחד לכבוד החג, צץ מיודענו שהולך לסדר לכולם את כל השאלות הנוגעות לסוללות... איזה תזמון.

לא מדובר בנטענות. 

בסוף הוא מדבר על איזה כמה סוללות ניקל מטאל אם לא טועה (ראיתי את הסרטון אתמול). 

פורסם
בתאריך 18.12.2025 בשעה 11:50, Tom_22 כתב:

שים לב אגב להבדל הפירסומי לגבי הקיבולת של סוללות הליטיום, ושימוש ב-mWh במקום mAh שנפוץ עם הנטענות האחרות. 

זה הדבר הראשון שקפץ לי לעין....

בתאריך 18.12.2025 בשעה 21:02, amosbmw כתב:

פות"ש הבעיה שלך שאתה משתמש במטען הלא נכון.

מטעין את הסוללות NiMH של eneloop כבר המון שנים במטען של Maha במצב soft charging, עוד מלפני שבכלל היו קיימות סוללות ליטיום בעולם. המטען מפסיק אוטומטית את פעולת ההטענה כשמלא, והסוללות מחזיקות המון שנים.

אני לא יכול להשתמש ב NiMH ממספר סיבות:

-מתח נמוך מדי.

-זרם פריקה מקסימלי נמוך מסוללה חד פעמית

-פריקה עצמית גבוהה.

יש לנו מטחנת פלפל שבשימוש ב NiMH עובדת כשבוע פלוס ואז כבר מתחילה להחנק, שימוש בדורסל נותן יותר מחודשיים של עבודה. 

לפני 23 שעות, ברווז כתב:

מה לגבי סוללות ליתיום כפתור נטענות?

הנקודה עלתה לי לראש אחרי שסוללת כפתור שכזו נזלה לי בתוך קליבר דיגיטלי ועשתה לי צרות, לא ממש הצלחתי לנקות הכל כמו שצריך והכלי לא עובד עגול. 

לשם מה? סוללות ליטיום חד פעמיות עדיפות בהרבה לשימושים שכאלה. אורך החיים המובטח שלהן הוא יותר מ 10 שנים (אלו של פיליפס שהזמנתי למערכת שפיתחתי) והן אינן נוזלות.

בפסח שעבר סדרתי את המחסן ומצאתי כרטיסון שעון (RTC) שתיכננתי מ 2007 עם סוללה חד פעמית של פיליפס, מסקרנות חיברתי למחשב והכל עובד.

הלינק ששלחת יותר ממשעשע🤣

קיבולת של 3800mAh ב AA?

מחיר סוללה בודדת הוא 3.24 ש"ח ומחיר שתי סוללות הוא 9.49 ש"ח. איזה חמור יקנה זוגות שמחירן יותר משתי בודדות? 

במחשבה שניה, רוב המכשירים שמציגים גם את קיבולת הסוללה משתמשים במתח כמאפיין, סוללות ליטיום כאלה נפרקות בצורה שטוחה לחלוטין עד שהן נגמרות...

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

לשם מה? סוללות ליטיום חד פעמיות עדיפות בהרבה לשימושים שכאלה. אורך החיים המובטח שלהן הוא יותר מ 10 שנים (אלו של פיליפס שהזמנתי למערכת שפיתחתי) והן אינן נוזלות.

קיים כזה? לא היה לי מושג. אם כן, לגמרי מסכים אתך שזה עדיף על הטרטור הטפשי של נטענות כפתור כאלו. 

לפני כשעה, Haim_gds כתב:

קיבולת של 3800mAh ב AA?

אתה באמת מאמין למה שרשום? :lol: אם זה 3800 אז אחליף את התמונת פרופיל שלי פה לחזייה. 

בתור הפריט לבוש.

בנפרד.

ללא הדוגמן\ית.

למען הסר ספק. ט.ל.ח.

ריאלית, יותר כמו 1000 כנראה. לעכבר כמו שאני צריך- די והותר, כשיש גם עוד כמה ספייר טעונות ומוכנות לשימוש מיידי. 

לפני כשעה, Haim_gds כתב:

מחיר סוללה בודדת הוא 3.24 ש"ח ומחיר שתי סוללות הוא 9.49 ש"ח. איזה חמור יקנה זוגות שמחירן יותר משתי בודדות? 

אני מניח שלא פתחת את הלינק כשאתה מחובר עם המשתמש שלך בעלי, כשעושים את זה המחירים שונים לגמרי. 

ולא ממש דומה ל-9.49 לזוג (אלא אותו 3.24, גם ליחידה, גם לזוג...) וזה משתנה לסביב 22 ליחידה כשאתה עם המשתמש, 25 לזוג (ו-38 לרביעייה). 

לפני כשעה, Haim_gds כתב:

במחשבה שניה, רוב המכשירים שמציגים גם את קיבולת הסוללה משתמשים במתח כמאפיין, סוללות ליטיום כאלה נפרקות בצורה שטוחה לחלוטין עד שהן נגמרות...

לא ממש הבנתי את מה שאמרת פה. אודה להסבר בבקשה. 

אני יודע שבסוללות 18650 סטנדרטיות אין אלקטרוניקה ששולטת על הפריקה, ורוב התפוקה שלהן (עד קרוב לסוף ולצורך בטעינה חוזרת) זהה, אבל לקראת הסוף הן מתחילות לרדת באאוטפוט. 

בסיג"א יש אלקטרוניקה ששומרת על קו אחיד, עד השאכטה האחרונה, (כמעט) ללא הפסד\ירידה בתפוקה (מורגש בקושי, ממש בקושי).

פורסם

בסרטון שהעלה האנס בעמוד הקודם, ומתייחס ברובו לסוללות AA לא נטענות מסוג אלקליין וליטיום,

סוללות הליטיום נמדדו עם קיבולת של 3317-3635mAh (זה לא רחוק מאוד מה-3800 שהתייחסתם אליו, למרות שבלינק של הברווז בכלל רשום 12800...ובביקורות שם רשמו משתשמים שמדדו 1200. מה שהרבה יותר הגיוני למוצר עם נתונים מנופחים). 

סוללות אלקליין נמדדו עם קיבולת של 1866-2584mAh.

הפריקה שהוא ביצע הייתה בקצב של 700mAh.

בהתייחסות הקודמת שלי (עם הסרטון של bigclive) לסוללות ליטיום נטענות, כתבתי לשים לב להבדל בנתון המוצהר לגבי קיבולת שנראה לרוב כ-mWh. ככה שסוללות שהוא בוחן מוצהרות כ-3000mWh, מה שעם מתח נומינלי של 1.5V שווה ערך ל-2000mAh. סוללות ה-דרעקטום בסרטון לפני עם הצהרה של 3600mWh שווה ערך בהתאם ל-2400mAh.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, ברווז כתב:

קיים כזה? לא היה לי מושג. אם כן, לגמרי מסכים אתך שזה עדיף על הטרטור הטפשי של נטענות כפתור כאלו. 

כל הסוללות כפתור הרגילות (כגון אלה שבמפתח הרכב) הן ליטיום חד פעמיות במתח של 3.2 וולט, נתקלתי מעט מאוד פעמים (פעם אחרונה במרקר ליזר משולב במצית חד פעמי...) בסוללות אבץ רגילות של 1.5 וולט בזיווד של וללת כפתור. אני מקבל את הרושם שהסוללה בקליבר הייתה ליטיום חד פעמית, האם הייתה סוללה אחת או שתיים?

לפני 16 שעות, ברווז כתב:

לא ממש הבנתי את מה שאמרת פה. אודה להסבר בבקשה.

מהאתר ששלחת...image.thumb.png.fc7243cd0815afc102f5f45d81fbabf3.png

כפי שאתה רואה ישנה ירידה במתח בהתאם לקיבולת הנוכחית בסוללה ובסוללות אבץ רגילות הוא משמעותי (כ 20%), בקירוב ראשוני (התעלמות מטמפרטורת סוללה וזרם פריקה) ניתן להגיע לתוצאות קרובות למציאות. ד"א, זו הסיבה שמכשירים מסויימים לא עבדו סוללות נטענות כי המתח שלהן היה נמוך מדי והן זוהו כסוללות ריקות...

לפני 16 שעות, ברווז כתב:

אני יודע שבסוללות 18650 סטנדרטיות אין אלקטרוניקה ששולטת על הפריקה

פחד אלוהים, חשבת מה יכול להיות במקרה של קצר מלא?....

לפני 16 שעות, ברווז כתב:

בסיג"א יש אלקטרוניקה ששומרת על קו אחיד, עד השאכטה האחרונה

גם בסוללות האלה, ראה את הגרף. המתח נומינלי לסוללת ליטיום הוא כ 3.2-3.6 וולט (תלוי טכנולוגיה) ומגיע ל 4.2 בטעינה מלאה. אם אתה זקוק למתח יציאה של 1.5 אתה יכול לפרוק אותה עד הסוף ולהמשיך לקבל 1.5 וולט.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
ניסוח
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, Tom_22 כתב:

בסרטון שהעלה האנס בעמוד הקודם, ומתייחס ברובו לסוללות AA לא נטענות מסוג אלקליין וליטיום,

סוללות הליטיום נמדדו עם קיבולת של 3317-3635mAh (זה לא רחוק מאוד מה-3800 שהתייחסתם אליו, למרות שבלינק של הברווז בכלל רשום 12800...ובביקורות שם רשמו משתשמים שמדדו 1200. מה שהרבה יותר הגיוני למוצר עם נתונים מנופחים). 

העליתי אחרי כן גם לינק עם נתון שנשמע יותר הגיוני, 3200. 

בכנות מלאה, הנתונים שרשומים בעלי מוגזמים מעבר לכל דמיון- MAH ולומן של פנסים, מופרע, מופרז ומופרך מכל כיוון אפשרי. 

בין היתר, מהיכרותי עם סיג"א עוד מהדורות הראשונים יחסית (מה שנראה כמו עט), הקיבולת היא סביב 1000 MAH. הנטענות מעלי, כמו בלינקים, כנראה יהיו בין 600-1000, אני לא יודע אם להאמין לביקורות או לא (איך מדדו? זו לא מדידה רשמית או מוסמכת. מצד שני. גם הנתון המוצהר לא...).

לפני 16 שעות, Tom_22 כתב:

סוללות ה-דרעקטום

:lol:

לפני 37 דקות, Haim_gds כתב:

אני מקבל את הרושם שהסוללה בקליבר הייתה ליטיום חד פעמית, האם הייתה סוללה אחת או שתיים?

אחת. 

התחלתי להתבלבל. מחד אני מבין שליתיום לא אמור לנזול. מאידך, אתה חושב שהסוללה דווקא הייתה ליתיום? 

ואוקי, הבנתי מסתבר את מה שכתבת, דיברנו על אותו הדבר. 

לפני 37 דקות, Haim_gds כתב:

פחד אלוהים, חשבת מה יכול להיות במקרה של קצר מלא?....

אכן כן. זה מטריד מאד. 

אם כי, במודים (סיג"א) המודרנים, יש די והותר הגנות; במודים הישנים יותר, זה היה לחלוטין מפחיד. 

מעבר לשימוש הזה, אין לי יותר מדי שימושים לתאי 18650 AS IS... אני גם לא נוטה לשלב אותם בפרוייקטים שאני בונה, די מיותר לדעתי. 

פורסם
לפני 41 דקות, ברווז כתב:

בכנות מלאה, הנתונים שרשומים בעלי מוגזמים מעבר לכל דמיון- MAH ולומן של פנסים, מופרע, מופרז ומופרך מכל כיוון אפשרי. 

גם זרם התנעה של בוסטרים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 41 דקות, ברווז כתב:

אתה חושב שהסוללה דווקא הייתה ליתיום? 

כי מתח סוללת ליתיום (3.2 וולט) מאפשר להפעיל ישירות את האלקטרוניקה של מכשירים מה 20 שנה האחרונות (הטכנולוגיה של 3.3 וולט עם סטיה מותרת של 10%).

בעבודה עם סוללה רגילה זקוקים לשתי סוללות בטור כדי לקבל מתח זה או  לסוללה בודדת עם Step up למתח נמוך שאינו זול.

לפני 54 דקות, ברווז כתב:

ליתיום לא אמור לנזול

אולי סיני זבל או חימום

פורסם

חימום. 

בקליבר???? :rofl:

אם אזכור אעיף מבט בסוללה שיש לי שם עכשיו, אמור לתת לי רמז לגבי מה היה שם. 

יש לי אחד אחר בעבודה (זבל סיני), LR44.

פורסם

@Haim_gds יש סוללות רב תאיות. המוכרות לנו הן סוללות קוביה 9 וולט (קרויה גם PP-3) או סוללת 12 וולט של שלטי רכב (קרויה 23A ועוד כמה שמות). בעבר היו הרבה מאוד סוגים - למשל סוללת 4.5 וולט ששימשה לנורות תאורה של לגו (בנויה מ-3 תאי 1.5 וולט), ואפילו סוללות ראנאור.

@ברווז _ סוללת LR44 היא סוללת אלקליין 1.5 וולט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה למיטב ידיעתי הסטנדרט לקליברים, לכן קצת הופתעתי לגבי ההודעה על הליתיום...

פורסם

טוב, אז זה מסביר... קצת מוזר כי להבנתי, אחד מהמאפיינים החשובים של אלקליין היא שאינה נוזלת. אאל"ט הקליבר אצלנו במעבדה רץ עם CR20 משהו (ליטיום) וזה מכשיר לא ממש יוקרתי.

ד"א, אני לפני כ 40 שנה הייתי בשיעור מלאכה בתיכון ובטעות הנחתי אותו על הראדיטור החשמלי (ירושלים+חורף) ליד השולחן, לפי הכוויה שחטפתי אני מסיק שאם הייתה שם סוללה היא הייתה נהרסת...

פורסם (נערך)

גם סוללות אלקליין נוזלות. רק לוקח להן יותר זמן.

מניסיון.

לגבי ליתיום - לא יודע. סוללת כפתור שנזלה הרסה לי שעון, אבל איני יודע מה הכימיה שלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, Haim_gds כתב:

ד"א, אני לפני כ 40 שנה הייתי בשיעור מלאכה בתיכון ובטעות הנחתי אותו על הראדיטור החשמלי (ירושלים+חורף) ליד השולחן, 

זה בהחלט יסביר את ההודעה שכתבת:

לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

אולי סיני זבל או חימום

עכשיו הכל ברור :rofl:

סטארטאפ: קליבר משולב עם חימום לידיים בחורף :lol:

ומאחר וכבר יש קליבר שעון דיגיטלי, אולי הגיע הזמן להוסיף לשעון גם פונקצייה של שעות, על הדרך.

אם מישהו מרים את הכפפה אני דורש 1% מהרווחים הגלובאלים :lol::lol::lol:

• תוכן חדש...