Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק להמלצה ל usb c aa battery

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לזה יש פתרון יש כאלו שתומכים גם וגם לדוגמא במקרה של aaa מול 10440:

https://www.olight.com/store/i3t-2-small-edc-flashlight

תשים לב שהפנס עולה ל300 לומן לדבר הקטנטן הזה מהחלפת סוללה (וזה עוד אחד דיי צעצוע … למרות שolight לגמרי משתפרים עם השנים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לפות"ש, לאיזה שימוש הסוללות?
סוללות בגדלים שציינת, AA ו AAA, הינם מלכתחילה בעלות שטח נדלני מצומצם מה שמקשה ודי מגביל להעמיס לתוכם אנרגיה רבה,
לכן כאשר תראה שיקוץ כל שהוא עם אפשרויות טעינה מובנות, אל תתקרב.
מהנסיון שיש לי עם סוללות נטענות של החברות Energizer, Eneloop, Varta בסוללות AA, ה - capacity לא עולה על ה 1500 MAH,
ואם כן אז זה פיק אפשרי ולא משהוא יציב, ה VARTA שיש לי מעולות.

בתור חובב תאורה, ושונא את הגישה של "תדליק רגע פלש", אני משקיע די הרבה בפנסים.
לרוב אני מחפש את הפנסים שיעבדו על סוללות שיש לי גישה ואספקה קבועה אליהן והן בעיקר , AAA, AA, CR123, 

לרוב אעדיף פנסים קומפקטיים, בעיקר כאלו שעובדים על סוללה בודדת.
מעדיף כמה שפחות פנסים עם סוללה נטענת שלא ניתן להחליף מבחינת נוחות תפעול

ממה שיש לי,
OLIGHT I3T , OLIGHT I3T 2 -  הדגם הראשון נותן 180 לומן, השני נותן 200. פנס קומפקטי, פועל על AAA בודדת, בדגם הראשון אחרי 3 חודשים כפתור ההפעלה התחיל להשתגע, הפנס היה נדלק מעצמו, נכבה מעצמו או לא מגיב כלל, מאמין שזה קשור לכל הנפילות לשלוליות סולר ושמן שהוא חטף. מבחינה חיצונית שניהם נראים אותו הדבר.

Vastlite i7 Compact - קומפקטי, AAA יחיד, כפתור הפעלה נוח, הכפתור מגנטי ומאפשר להצמיד למשטחי ברזל, כרגע הדגם הזה צמוד ועליי תמיד.

VTIGER T1A Mini - אחלה של מפלצת, עובד על AA יחיד, במצב של תאורה מקסימלית טוחן סוללה בקצב של אלכוהוליסט, כפתור הפעלה ממש נוח ומגנטי.

Streamlight 88061 ProTac 1L-1AA - הכי אהוב! יכול לעבוד על 3 סוגי גדלים של סוללות, AAA, AA, CR123A, נמצא קבוע אצלי בתיק הציוד.

לגבי פנסי ראש, רק חברות שיש להם ידע ומספיק נסיון בתחום, מחזיק בקבוע 2-3 בתיק, 

פורסם
בתאריך 11.12.2025 בשעה 19:48, Haim_gds כתב:

יש לנו לא מעט ציוד (חלקו אפילו חדש) המתבסס על סוללות אצבע.

צעצועים, מטחנת פלפל חשמלית, בקר השקייה וכו'. אני מניח כי ניתן לרכוש את הכל מחדש עם סוללה מובנית אך חבל על הכסף.

מה שיותר חשוב הוא שמוצר עם סוללה מובנית לא ניתן לתיקון (בדרך כלל) אם הסוללה הלכה אך אם סוללת אצבע נדפקת אז ניתן להחליף אותה.

פורסם

דיברתם על פנסים

https://triplelite.com/

מוזר שהתעלמתם מהדבר הזה, מאוד הרשים בPITCH שלהם

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

משתמש כבר המון שנים בסוללות של איקאה עם מטען של נייטקור והם עושות מעולה את העבודה

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
בתאריך 13.12.2025 בשעה 23:24, avizaz כתב:

דיברתם על פנסים

מוצר זול ופשוט. 

שווה ערך לפנס ראש זול שמורכב משורת לדים על רצועת גומי ופורסם בתור פנס ראש "שהמציא" את את התאורה מחדש. 

לפני 13 שעות, dinnnn כתב:

משתמש כבר המון שנים בסוללות של איקאה עם מטען של נייטקור והם עושות מעולה את העבודה

לאיזה שימוש הסוללות? 

פורסם
בתאריך 10.12.2025 בשעה 16:45, Derish כתב:

למיטב ידיעתי, בפנסים נטענים יש בד"כ או שקע טעינה מובנה או סוללות נשלפות שאפשר להטעין מחוץ למכשיר. עדיין לא פגשתי פנס איכותי שעושה שימוש בסוללת USB כמו בשאלה של פות"ש, ובמקרה של AAA זה בכלל לא נראה לי אפשרי פיזית.

בלינק שנתתי, יש סוללה נשלפת להטענה מחוץ למכשיר. 

אבל, מה שדיברתי עליו היה למצוא מי היצרן של הסוללה (וזה כתוב לרוב על הסוללה עצמה...) כדי לאתר מוצר ברמת איכות סבירה לכל הפחות. 

בתאריך 13.12.2025 בשעה 23:24, avizaz כתב:

דיברתם על פנסים

בחיים לא שמעתי עליו. 

בכל מקרה, הצרכים שלי צנועים מאד לגבי פנסים. 

על הלדרמן יש לי את הצעצוע שדיברתי עליו, בתיק יש לי צעצוע מגוחך מעלי אקספרס שעלה סביב 10 ש"ח ונותן עבודה טובה מאד (ומרשימה), ברכב ובסדנה יש לי "מקל אור" חזק יחסית וטוב (ל.כ- ROHR בשבילכם) אבל ! השוס- בפנס ראש, לא התקמצנתי ורכשתי לד לנסר עצבני. הייתי צריך לעשות כל מיני דברים בדירה שלי, לפני שעברתי אליה, שמצריכים שהחשמל יהיה מנותק. הפנס הזה גרם לי להתקשר ליבואן ולהגיד לו א-תודה, ו-ב:זה כלי במלא מובן המילה. כלי רציני, אמיתי. לא צעצוע. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 8 שעות, Markm4 כתב:

מוצר זול ופשוט. 

שווה ערך לפנס ראש זול שמורכב משורת לדים על רצועת גומי ופורסם בתור פנס ראש "שהמציא" את את התאורה מחדש. 

לאיזה שימוש הסוללות? 

בעיקר לצעצועי ילדים אבל גם שלטים/מדי טמפרטורה/ציוד צילום (טריגר לפלאש)

פורסם

לשלטים ביתיים רגילים - מיותר. שלט של טלוויזיה, סטרימר או מזגן פועל שנים על סוללת אלקליין רגילה.

לציוד צילום - מצריך בדיקה. אם אתה לא טוחן סוללות ראשוניות בכמויות הן עדיפות כי הליתיום יפתיעו (לרעה) פחות. הניסיון שלי עם מצלמה הוא שסוללות ליתיום שאינן מקוריות וטריות מפסיקות לפעול בלי התראה.

מדי טמפרטורה - קרוב לודאי שכמו שלטים, אבל בדוק את הציוד שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תמיד הסוללות החד פעמיות נגמרות בזמן הכי לא טוב אז העדפתי לקנות פשוט כמה נטענות עם מטען ולסגור את הפינה הזאתי
רוב הציוד צילום עם סוללות יעודיות למוצר עצמו

פורסם

איזה זמן הוא לא טוב לשלט או צעצוע ילדים?

בציוד צילום אני פחות מבין, אבל המצלמה האחרונה שהשתמשה בסוללה הייתה C123 שהחזיקה דיי הרבה זמן.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 28 דקות, dinnnn כתב:

תמיד הסוללות החד פעמיות נגמרות בזמן הכי לא טוב אז העדפתי לקנות פשוט כמה נטענות עם מטען ולסגור את הפינה הזאתי
רוב הציוד צילום עם סוללות יעודיות למוצר עצמו

להפך. סוללות נטענות יחזיקו, במקרה הטוב, חצי מראשוניות. במקום מטען תחזיק מארז של סוללות אלקליין טובות וסגור את הפינה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

לשלטים ביתיים רגילים - מיותר. שלט של טלוויזיה, סטרימר או מזגן פועל שנים על סוללת אלקליין רגילה.

מחזק (וחצי).

הניסיון שלי עם מצלמה הוא שסוללות ליתיום שאינן מקוריות וטריות מפסיקות לפעול בלי התראה.

סוללות איכותיות מכילות גם הגנות ועוד כמה פיצ'רים מעניינים. 

אבל. 

יש לי 2 טענות לגבי הנושא:

1) סוללה מקורית של דייסון (למי שלא יודע, הסוללות של הכלים הנטענים מורכבות ממספר תאים של 18650- שאלו תאי סוללת ליתיום-יון), ממה שקראתי והבנתי יש להן מחלה והן לא מחזיקות יותר מדי שנים. אצלי, המקורית התחממה מאד בזמן העבודה אחרי כשנתיים (ללא שימוש מאומץ אלא "חפיף"). סוללות ליתיום שמתחממות זה מסוכן... זה כשל מהונדס ומתוכנן. 

2) יש לי בתיק זוג סוללות 18650 ספייר עבור הסיגריה האלקטרונית שלי. מהיכרותי עם הסוללות האלו, הן יכולות לשבת בשקט שנים בלי שימוש או הטענה חוזרת והכל טוב. אבל- הפתעה. אלו שיש לי כספייר? לא. הן טעונות עד הסוף, כן, אבל אין להן כמעט כח. יצא לי להשתמש בהן פעם או פעמיים, בשיבתן כסוללות ספייר. הסיג"א "לא סוחבת" איתן. זה מוזר לי כי זה לא אמור לקרות, פלוס שלל ההגנות המובנות בסיג"א עצמה אמורות למנוע מקרים כאלו. 

אולי אלו סוללות מזוייפות, אני לא יודע. 

להפך. סוללות נטענות יחזיקו, במקרה הטוב, חצי מראשוניות. במקום מטען תחזיק מארז של סוללות אלקליין טובות וסגור את הפינה.

זה נכון וחצי לגבי אלקליין, אני לא יודע איך זה לגבי ליתיום יון. 

פורסם

אלקליין הן 1.5 וולט. ליתיום יון אלה נטענות, מתח נומינלי 3.6 וולט.

סוללות 1.5 וולט נטענות הן NiMH.

פורסם

ספריאל, אתה גם צודק וגם טועה... :lol:

הנה לינק ראשון מגיגול שעשיתי לגבי סוללות ליתיום-יון נטענות USB. שים לב- AA, מתח 1.5V. 

בעבר לא היה קיים - דברים משתנים. 

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...