Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח להתייעץ איתכם בנוגע להאם הגיע הזמן להחליף את הרכב.

מדובר על סקודה אוקטביה שנת 2019 עם 115,000 קילומטר. נקנתה מליסינג לפני 3 שנים. אנחנו נוסעים בערך 13,500 בשנה. הרכב מטופל כל 15,000 ק"מ.

עד היום לא היו בעיות מיוחדות. הוחלף מזרק דלק קצת אחרי הרכישה על חשבון חברת הליסינג, ולפני כחצי שנה הוחלף פילטר מזגן.

קראתי פה ושם על זה שכנראה יהיה צורך להחליף גיר בעתיד הלא רחוק. קשה לי קצת להעריך מה מצבו – בתחילת נסיעה כן יש טיפה רעידות (כמו כשעוזבים קלאץ' בהילוכים ידניים) אבל לא נראה לי משהו רציני. כן יש רעידות משמעותיות אם אני עומד בפקק הרבה זמן. אבל זה לא קורה הרבה.

השאלה שלי היא האם כדאי לשקול להחליף רכב עכשיו לפני שבעיות מתחילות או שיהיה צריך להחליף/לשפץ חלקים יקרים. מצד אחד אני אוהב מאוד את הרכב ואין משהו מסוים שאני יכול להצביע עליו, מצד שני הוא לאט לאט מתיישן ואולי כדאי להקדים תרופה למכה. השאלה שלי לא נוגעת רק לגיר, אלא באופן כללי לסוג הרכב הזה – האם אפשר לצפות שהוא יחזיק יפה עוד זמן. אציין גם שאם אני מחליף, חשבתי על היברידית כמו קורולה, איוניק או אלנטרה (שנים 2022-2023).

תודה רבה!

פורסם

אם יש לך 1.5 ליסינג עם הבקרת מהירות אדפטיבית, אני הייתע נשאר איתו. טפל בו בזמן, שים חב לצריכת שמן שתמיד יש קצת בגלל הטורבו.

ותטפל כל שנה, לא 15 אלף, במיוחד אם אתה נןסע בעיקר בעיר !

שמן איכותי !

פילטר מזגן מחליפים כל שנה או שנתיים תלוי רכב. פילטר אוויר תלוי רכב, לפעמים כל שנתיים ואולי אפשר למשוך 3 שנים אם נסע מעט, תלוי מצב הפילטר, תלוי גם בפילטר.

זה כנראה הדגם הכי מוצלח של אוקטביה מעולם בארץ אם נשים שניה בצד את הדיזל.

הבקרת מהירות שלו רק בקצת פחות טובה מאשר הדגם שהחליף אותו.

הדגם שהחליף אותו עם יותר בעיות והן בכלל לא הגיר.

החלפת קלאצים עולה גג גג 6 אלף, תלוי מוסך, תמצא מוסך מקצועי לידך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש לך רכב מעולה שכבר ספג את רוב ירידת הערך.

שמור עליו ותהנה ממנו.

נבןעה של 13.5-15k שח בשנה לא מצדיקה השקעה ברכב היברידי ואף רכב מהמועמדות הפוטנציאליות שרשמת לא ייתן לך את האיכות של האוקטביה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

עוד עצה לשמירה על הקלאצ'ים, בייחוד בפקק: לא להחזיק את הברקס חצי לחוץ כשהאוטו מתקדם. זה מחזיק את הקלאץ חצי מחובר ושוחק אותו. לשחרר את הברקס לגמרי ולתת לאוטו לזחול במקום. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין מה לחפש. הכל כתוב בהודעה מעליך...

יש עוד כל מיני עצות, כמו לשים בידני/ספורט, אבל זה לא משנה. 

הגיר לא ניזוק מהעברות, הוא ניזוק משילוב לא מלא של הקלאץ'.

העבודה עם הבלמים והגיר דורשת קצת מיומנות ותשומת לב, אבל זה מה יש.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לא ציינת תקציב.

אחזקת רכב עולה כסף. צורך החלפת מצמדים, בדומה לצורך בהחלפת רפידות ודיסקיות בלמים, היא בלאי נורמלי. תחשוב שהחלפת דיסקיות וצלחות בלימה פעמיים - זה לא חריד בנסועה של הרכב, העלות כבר מתקרבת לעלות החלפת מצמדים, ואתה לא עושה מזה עניין.

אם הרכב מראה אמינות ומספק את צרכיך, ואין לך תקציב עודף, לא נראה שצריך להחליף את הרכב כעת. אל. תשכח שגם להחלפת הרכב עלויות נלוות לא קטנות שיש נטיה לשכוח.

מבחינת צריכת דלק - בנסועה שלך זה מרכיב די שולי בהוצאות, ממש לא סיבה לרכוש רכב יותר יקר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 30.11.2025 בשעה 19:30, itsko77 כתב:

אציין גם שאם אני מחליף, חשבתי על היברידית כמו קורולה, איוניק או אלנטרה (שנים 2022-2023).

תודה רבה!

אם אתה מבסוט מהאוקטביה,תמשיך לאוקטביה (לדעתי)

שום דבר לא ירגיש אותו הדבר והיא "המלכה" של המשפחתיות.

מה שכן חדשה יקרה בקטע מוגזם (את שלי קניתי ב21 ב136 על הכביש כחדשה,היום החל מ160...טירוף) - אז עדיף אם כבר משומשת קלות (בת שנה או שנתיים) עם קמ ויד נמוכים\שמור מאיזה מישהו שנסע קצת (כמוך)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

קשה לדעת מתי תצטרך להחליף מצמדים או מכטרוניק. אבל אתה כן בקבוצת סיכון מבחינת הגיל/ק"מ של הרכב.

מצמדים בערך 4 אלף, שיפוץ מכטרוניק משהו דומה.

השאלה מה התקציב שלך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי בדיוק כזו רק 2018 עם כמעט 160,000 ק"מ

אצלי תכף שנתיים גם אצלי מידי פעם יש רעידות מהגיר בפקקים או יציאה מהירה מהמקום אבל זה לא קורה כל הזמן אחת בעיקר במאמץ או אחרי פקק רציני...

סהכ אני מאוד מרוצה ממנה אם היא משרתת אותך ואתה סהכ מרוצה ואין תקלות אין סיבה להחליף הדור אחריה ה4 אמנם יפה יותר אבל להבנתי פחות מוצלח בעיקר המערכת מולטימדיה המקורית 

וגם המנועים משולבים עם מערכת MHEV של 48V שלא ברור כל כך מה נושא האמינות שלה אני אישית לא יצא לי לנסוע כל כך בחדשות אז יכול להיות שאני טועה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...