Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Gavrik כתב:

ערבבת פה שתי דברים לא קשורים.

הרצועה לא קשורה לבעיה של הרינגים, הבעיה של הרינגים כמו ב90% מהמנועים שסובלים מאכילת שמן היא שהם דקים מידי ולכן הם מתמלאים בפיח מהמנוע מהר יחסית (באזור ה100 אלף) והמנוע מתחיל לאכול שמן.

הבעיה הזאת נפוצה בהרבה דג מ מנועים מודרניים, כמו TSI של VAG ,וGDI של יונדאי קיה  וTCE של רנו וגם אםילו במנועי ה2.4 ecotech שיש בשברולט מאליבו, קפטיבה וביואיק לקרוס.

לגבי השאלה אם ימציאו חומר, אז כן המציאו חומר ודיי מזמן זה נקרא חומר פלאשינג למנוע, הבעיה היא שהפרוצדורה שנדרש לעשות כדי לנקות פיח מרינגים לא מוכרת בארץ ואף מוסך לא יודע להתעסק בזה ולעשות פלאשינג לשמן לא ממש עוזר במצב הזה, כי אם הרינגים סתומים אז השמן לא עובר דרכם ולכן לא מנקה אותם.

מה שנדרש לעשות זה להחדיר את חומר הפלאשינג לתוך תא הבעירה על ידי הוצאת הפלאגים ונזיגה של נוזל הפלאשינג דרך החורים של המצתים.

מוזמן לראות את הסרטון הבא בנושא של בחור שעושה ניקוי רינגים לאאודי 2.0 TFSI שלו בגלל שהיא סובלת מאותו תכנון מחורבן של רינגים דקים.

https://youtu.be/bTEwZgXhzRs?si=HHMCAb6iUxi9jS7n

* תיקון * יש מוסך באקץ שיודע לבצע את הפרוצדורה הנ"ל, רק שהוא נמצא לדעתי בקריית ים (צפונית לחיפה)

אם יש פה צפוניים שרוצים לנסות זה הפרטים שלהם:

AUTOBAN מוסך בכתובת יוסף לוי 3 קרית ביאליק

למען ההבנה, אני לא מכיר את המוסך ולא הייתי שם בחיים רק ראיתי פרסומים שלהם בקבוצות דוברי רוסית בםייסבוק על כך שהם מבצעים את הפרוצדורה הנ"ל, היה מעניין אם מישהו היה מנסה וחוזר לדווח.

איך הגעת לכך שהדברים לא קשורים? אשמח לנימוק. זו השערה מנסיון של כמעט 40 שנה עם מנועים מכל הסוגים שיצא לי להתעסק, לא מעט ידע ודברים שקראתי ברשת בנושא הפיורטק, ואיך חלקיקי הגומי שמתפרקים פוגעים במולקולות של השמן ומפרקות אותם. ואז אתה בא וטוען שזה לא קשור כי? אתה מהנדס רכב שבחן זאת בתנאי מעבדה? אשמח באמת לדעת מנין הביטחון ועל סמך מה אתה טוען שזה לא קשור.

להשוות מנועים שונים ולהשליך, זה לא רציני. לכל מנוע יש את הדפיקויות שלו, לא בהכרח אחד משליך על השני. 

הרינגים דקים לא כבעיה תכנונית  אלא כתכנון מיוחד של שינוי לחצי המנוע כלפי הקרטר והעלאת הספק. יש הסבר שלם על הנושא ביוטיוב. לא כל רכב עם רינגים דקים סובל מבעיות.

פלאש למנוע נראה לי שהראשון ששמתי היה לפני קרוב ל-40 שנה, ועשיתי המון ניסויים עם חומרים שונים על העניין, כולל פירוק פלג/ים והשריית בוכנות ב WD-40, סולר, נפט, חומר לניקוי שמן תנורים, חומרי פלאש שונים, הזרקת מים למנוע עובד דרך בסעפת יניקה לניקוי "קיטור", אציטון במיכל דלק וכו'. אף אחד לא השיג תוצאות מרשימות לאורך זמן. השיפור היה קצר יחסית. אבל אם רוצים לבחון זאת בצורה מדעית צריך לפרק את המנוע ולבדוק אם הבעיה ברינגים או בצילינדרים כי בחנתי זאת על מנועים שמצבם כבר היה לא משהו בלשון המעטה. אבל לא נתקלתי עד היום בשום חומר שעבר מבחן רציני בתנאי מעבדה לא תלויה ועושה עבודה מרשימה בניקוי רינגים.

דווקא בפיורטק שמתחיל לאכול שמן בקילומטראז' נמוך, הסיכוי שזו בעיה מהרינגים ולא מדפנות הצילינדר היא גבוהה. אבל כמו שאמרתי זו תאוריה. לו הייתי מוסך הייתי שולח את הבוכנות עם הרינגים למעבדת רכב ויודע אם היא נכונה.

* הדלק בישראל ברמה מאוד נמוכה מבחינת האיכות, זו המסקנה של יצרנים שחקרו למה בישראל צצות בעיות שלא צצו בשום מקום אחר. זו הסיבה גם שיצרנים בטיפולים ממליצים ליבואנים לשים תוסף לדלק, ולא כי "דוחפים" ללקוחות.  לא אתפלא עם חלק גדול מהבעיות ברכבים מודרניים שיש להם מרווח קטן מאוד לחוסר דיוק בבעירה גורם לבעיות במנועים. במיוחד ברכבים אירופאים שהם יותר רגישים.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם (נערך)

תשמע כמובן שלא השקעתי מיליוני שקלים ושנים מהחיים שלי על בדיקות מעבדה למנועי פיורטק ותגובת השמן לרצועה, אבל אני לא חושב שזה דרוש. זה שמגוון מנועים אחרים סובלים מאותה בעיה של אכילת שמן בעקבות זאת עובדה מוגמרת ועל בסיס אותה עובדה ניתן להגיע למסכנה שזה המצב גם בפיורטק על פי הנתון התומך הזה.

מצד שני ההשערה שלך על התגובה הכימית בין הגומי לשמן שגורמת כביכול להרס של השמן בעקבות מגע עם הגומי זאת השערה שלא ניתן למצוא לה נתונים תומכים.

ולכן אני חושב שחובת ההוכחה היא עליך ולא עלי, האם עשית בדיקות מעבדה לשמן במנועי פיורטק או יש לך גיבוי כלשהו להשערה שלך שאתה מציג אותה בכזה בטחון?

לגבי בדיקות מעבדה, אתה מוזמן להדליק כתוביות ולצפות בסרטון הנ"ל, יכול להיות שמישהו קיבל שוחד אבל גם בדיקות מעבדה בילטי תלויות זה דבר שלא קיים בימינו, הרי כל בדיקה מדעית מישהו צריך לממן ומאחורי כל מסכנה מדעית יש מדען עם אידיאולוגיה כלשהי.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

אגב יש מגוון מנועים שיש בהם רצועות טבולות בשמן, במנוע הדיזל 2.0 של VAG יש רצועת גומי טבולה בשמן שמניעה את משאבת השמן, גם אפילו ב1.5 HDI יש כזאת וגם ומספר מנועים של פורד בנפח 5.0 ו2.7 ליטר יש רצועת גומי טבולה בשמן.

באף אחד מהמנועים האלו אין את הבעיה של אכילת השמן בעקבות סתימת רינגים.

מכאן המסכנה המתבקשת היא שאין קשר בין רצועה טבולה לאכילת שמן.

פורסם
לפני 6 שעות, Gavrik כתב:

תשמע כמובן שלא השקעתי מיליוני שקלים ושנים מהחיים שלי על בדיקות מעבדה למנועי פיורטק ותגובת השמן לרצועה, אבל אני לא חושב שזה דרוש. זה שמגוון מנועים אחרים סובלים מאותה בעיה של אכילת שמן בעקבות זאת עובדה מוגמרת ועל בסיס אותה עובדה ניתן להגיע למסכנה שזה המצב גם בפיורטק על פי הנתון התומך הזה.

מצד שני ההשערה שלך על התגובה הכימית בין הגומי לשמן שגורמת כביכול להרס של השמן בעקבות מגע עם הגומי זאת השערה שלא ניתן למצוא לה נתונים תומכים.

ולכן אני חושב שחובת ההוכחה היא עליך ולא עלי, האם עשית בדיקות מעבדה לשמן במנועי פיורטק או יש לך גיבוי כלשהו להשערה שלך שאתה מציג אותה בכזה בטחון?

לגבי בדיקות מעבדה, אתה מוזמן להדליק כתוביות ולצפות בסרטון הנ"ל, יכול להיות שמישהו קיבל שוחד אבל גם בדיקות מעבדה בילטי תלויות זה דבר שלא קיים בימינו, הרי כל בדיקה מדעית מישהו צריך לממן ומאחורי כל מסכנה מדעית יש מדען עם אידיאולוגיה כלשהי.

תשמע, כשאדם בא ומבטל דברים שמישהו כתב ויש לו רקע טכני שכולל גם התעסקות במנועים כולל פירוק והרכבה  של כ 40 שנה, ומתקן אותו, כדאי שיהיו לו אסמכתאות או לפחות את הרקע המקצועי וידע מספיק מה שאם היה לך היית מגיב אחרת. תמיד עדיף לבוא צנוע ומכבד לדיון ולהוכיח למה אתה צודק ולא למה השני טועה. מוביל למקומות יותר טובים. ולענייננו, מוסך אירופאי שמתעסק בזה ביום יום קרי איש מקצוע מהשטח, כותב חד משמעית שזו הסיבה לצריכת השמן. התאוריה הפכה לעובדה. 

https://techservicecenter.nl/puretech-motoren-peugeot-citroen-ds-en-opel/#olieverbruik

image.png

פורסם

עם כל הכבוד לרקע אין כאן שום משקל, למער הסר הספק אני לא מתעסק במנועים ובמקצועי בכלל יושב מול המחשב.

עם זאת אני ניכן בהבנת הנקרא ומקריאה פשוטה של המקור שאתה בעצמך ציטטת כתוב על contamination שנוצר על הintake ports and valves שמוביל ל"fuel mixture burns increasingly poorly" שמוביל לבעיה שדיברנו עליה של הרינגים.

עכשיו תסביר לי בבקשה מה הקשר בין זה לבין הרצועה בשמן? או כמו שאתה כתבת

בתאריך 2.11.2025 בשעה 22:09, נירו72 כתב:

הגומי מהרצועה שנמס לתוך השמן גורם לרינגים לאבד גמישות ולהתפס וכתוצאה מתחילה אכילת שמן ולא כתוצאה מאטימה בצילינדרים.  

בעצם המקור שאתה בעצמך ציטטת אומר את מה שאני אומר, הרינגים שתפקידם להסיר את השמן מהבוכנה לאחר מהלך הבוכנה נסתמים בשאריות מהתא בעירה (קריא פיח להלן ה"contamination") ולכן הם מאבדים מהתכונות שלהם ולא יכולים יותר להסיר שמן באפקטיביות מדפנות תא הבעירה מה שמשאיר שמן עודף וגורם לשריפתו בתא הבעירה.

החידוש היחיד שיש במקור שאתה הבאת הוא שהמקור הזה כותב כי הרינגים נסתמים בגלל פיח שמצטבר על השסתומים, מה שגורם לבעירה לא אפקטיבית ומה שבתורו גורם להצטברות פיח על הרינגים.

ותאמת אפילו עם זה אני לא מסכים, כל מנוע הזרקה ישירה סובל מהצטברות פיח על הרינגים אבל לא כול מנוע הזרקה ישירה סובל מתופעה של צריכת שמן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...