Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קצת התלבטתי אם לכתוב שוב על רכב עם המנוע הכי מושמץ ביקום אבל אולי יהיה מי שזה יעניין אותו. 

C3 מודל 2017 נקנה חדש.

הרצועה הוחלפה ב-60K (או 65, לא זוכר בדיוק ואני כותב מהדרך). 115K נבדקה במוסך יבואן אמרו שבינתיים בסדר. מתכוון להחליף יזום ב-120.

טופלה במוסך יבואן+גבע כל 15K בהתחלה ואח"כ כל 10K. הטיפולים לא זולים, כמובן כל הנוזלים/פילטרים מקוריים ובתקן יצרן. 

ננהגת בעדינות יחסית (עם זאת גר באזור הררי). הנסועה בערך 13K לשנה בעיקר מחוץ ליישוב. 

צריכת שמן עודפת: בערך ליטר ל-2500 ומחמיר בהדרגה ככל שהרינגים כושלים.

ברור לי שהמנוע מתישהו יתפגר/יזדקק לאובראול, שהוא מתמלא בפיח וגם הממיר לא חוגג על שמן שרוף. אבל בינתיים 8.5 שנים של שירות נאמן:

0 תקלות מכניות (מלבד אכילת השמן)

0 תקלות חשמל

0 תקלות בכלל.

הרכב מעולם לא נכנס למוסך בגלל קילקול.

0 פעמים"נכשל" בטסט.

ברכב לא הוחלף כלום חוץ מבלאי רגיל והרצועה ונורת פנס אחת.

ביטוח: מקיף כ-2600 ש"ח, חובה 1,100. אין דרישה לאמצעי מיגון. 

מעצבן: מכסה מנוע: צבע דהה והלכה מתקלפת, אני מתכוון לצבוע מקצועית בכ-1200 ש"ח. מושב הנהג קצת פרום בצד. חיישן חגורת בטיחות מאחור קצת רגיש, שם את התיק הוא "חושב" שמישהו התיישב שם. צריכת הדלק עולה עם השנים הייתה 14.משהו, היום 13.3 משולב.

מלבד זאת הסלון והנהיגה נותנים עדיין תחושה של רכב חדש ונעים.

ב-2017 הרכב חדש מהניילונים הדגם ה"מאובזר" shine pack עלה 100,000. שזה קצת מעל 118,000 במונחים של היום (תלוי איך מחשבים). 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 1
  • מעניין 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אני מאוד אוהב את הרכבים של פיג'ו/סיטרואן - אבל זה לא מתכנס. הרכבים אכן זולים, יחסית.

אבל צריכת שמן של ליטר ל-2,500 ק"מ זה המון (וכנראה יחמיר...) עלות שיפוץ מנוע עומדת על קרוב ל-15,000 ש"ח. ממיר קטליטי, עולה גם הוא כמה אלפים טובים. 

תוסיף לזה שהרכב יהיה לא ממש סחיר, אתה חוסך כסף בקנייה, אבל לא יהיה לך למי למכור אותו, ושיפוץ מנוע בעלות של חצי רכב תשלח אותו לפירוק.

(הכותב הוא בעלים של פיג'ו 108 עם אותו מנוע מינוס הטורבו, שגם סובל מאכילת שמן...)

• אהבתי 1
פורסם

איך ידעת להחליף רצועה ב 60.אלף? בהתחלה לא הייתה מודעת לרצועה.

לא מזמן החלפנו לאישתי רכב c3 2024 ,כרגע 15 אלף ק"מ.

לאור העבודה שהחלפות שמן יתבצעו כול 10 אלף ורצועה כול 60 אלף או 3 שנים מעניין איך יהיה בעתיד.

מה שכן שהרכב סופר נח וכיף לנהוג בו.

אצלי הקקטוס הייתה עם כמעט 100 אלף ללא צריכת שמן בכלל. מעניין במה זה תלוי.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יכול להעיד על הרכב שלי (כאמור, פיג'ו 108), רצועה הוחלפה אחרי 6 שנים ו-56,000 ק"מך הרכב התחיל לצרוך שמן כמה אלפי ק"מ לאחר מכן. כיום הרכב עם 74,000 ק"מ וצריכת שמן של ליטר ל1000-1500 ק"מ (בעיקר תלוי בסוג הנסיעה, עירונית או בין עירונית).

והרכב מטופל, עבר טיפולים, לרוב כל 8,000 ק"מ (פעם בשנה) ותמיד עם השמן בתקן הנכון.

פורסם
לפני שעה, ay115 כתב:

יכול להעיד על הרכב שלי (כאמור, פיג'ו 108), רצועה הוחלפה אחרי 6 שנים ו-56,000 ק"מך הרכב התחיל לצרוך שמן כמה אלפי ק"מ לאחר מכן. כיום הרכב עם 74,000 ק"מ וצריכת שמן של ליטר ל1000-1500 ק"מ (בעיקר תלוי בסוג הנסיעה, עירונית או בין עירונית).

והרכב מטופל, עבר טיפולים, לרוב כל 8,000 ק"מ (פעם בשנה) ותמיד עם השמן בתקן הנכון.

מי שמחליף רצועה לפי הוראות יצרן בדרך כלל זה כבר מאוחר מידי.

אצלי הוחלפה רצועה במסגרת הריקול ב 2020 כאשר הרכב היה בן 4 ולא הייתה צריכה מאז.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במועד ההחלפה, הוראות היצרן היום 10 שנים או 180,000 (אם אני לא טועה). מה גם שמדובר במנוע האטמוספירי, שלכאורה פחות סובל מתופעות הלוואי של הרצועה, ועדיין - צרה צרורה.

פורסם

היום זה 6 שנים או 105 אלף ק"מ ההוראה שונתה בערך 2020 אם אני ז6כר נכון. זה לא מספיק.

פורסם

רכב מטופל כמו בונבוניירה, טיימינג כל 60,000, נסיעה עדינה, אוכל גלון שמן ל-10,000 ק"מ וזה נחשב הישג ברכב צרפתי (:.

חיזקת לי את ההשערה שלא משנה איך מטפלים ברכב, הגומי מהרצועה שנמס לתוך השמן גורם לרינגים לאבד גמישות ולהתפס וכתוצאה מתחילה אכילת שמן ולא כתוצאה מאטימה בצילינדרים. עד היום עוד לא הצליחו למיטב ידיעתי לפתח חומר שמצליח לשחרר את הרינגים מהחומר שנבנה בינם לבין הבוכנה ופוגם ביעילות עבודתם. ביום שיצליחו זה יהיה ה  Holy Grail של חידוש ושחזור הספק מנועים והורדת צריכת שמן משמעותית. אם תמצא משהו כזה שבאמת עם תוצאות מוכחות, אפילו אם עושה עבודה חלקית אבל בדוק, במקומך הייתי מנסה. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, yulianx כתב:

איך ידעת להחליף רצועה ב 60.אלף? בהתחלה לא הייתה מודעת לרצועה.

ממך  🤣 + 🙏

לפני 8 שעות, TvrSpee12 כתב:

אם אתה מתכנן לא מתכנן להחזיק את הרכב עד לשיפוץ המנוע או עדיף לך למכור אותו כעת..

אין טעם. הרי אני לא אסתיר את אכילת השמן אז הסיכוי למכור נמוך -- אני למשל לא הייתי קונה... 

זה או להמשיך לנסוע בו ולקוות לטוב או לפחות לדחיית הרע, או לשפץ בגבע ב-12,000 ש"ח. לכאורה מחיר גבוה מאוד אבל אם הוא יאפשר לי לסחוב עד  180K זה יהיה שווה. הרכב כאמור זריז נוח ומהנה ומספק שימושיות טובה ועלות האחזקה+ביטוח מינימלית.

(ואני באמת לא אוהב רכבים קטנים, השני שלי הוא טורבו דיזל 3 ליטר)

Just now, נירו72 כתב:

חיזקת לי את ההשערה שלא משנה איך מטפלים ברכב, הגומי מהרצועה שנמס לתוך השמן גורם לרינגים לאבד גמישות ולהתפס וכתוצאה מתחילה אכילת שמן ולא כתוצאה מאטימה בצילינדרים. עד היום עוד לא הצליחו למיטב ידיעתי לפתח חומר שמצליח לשחרר את הרינגים מהחומר שנבנה בינם לבין הבוכנה ופוגם ביעילות עבודתם.

אני לא מתיימר להבין בכימיה של הרצועה (החדשה אמורה להיות מחומר שונה מהמקורית והשמן הספציפי יקר בדיוק כי הוא אמור לא להמיס את הרצועה) אבל... נשמע לי הגיוני מאוד. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, נירו72 כתב:

רכב מטופל כמו בונבוניירה, טיימינג כל 60,000, נסיעה עדינה, אוכל גלון שמן ל-10,000 ק"מ וזה נחשב הישג ברכב צרפתי (:.

חיזקת לי את ההשערה שלא משנה איך מטפלים ברכב, הגומי מהרצועה שנמס לתוך השמן גורם לרינגים לאבד גמישות ולהתפס וכתוצאה מתחילה אכילת שמן ולא כתוצאה מאטימה בצילינדרים. עד היום עוד לא הצליחו למיטב ידיעתי לפתח חומר שמצליח לשחרר את הרינגים מהחומר שנבנה בינם לבין הבוכנה ופוגם ביעילות עבודתם. ביום שיצליחו זה יהיה ה  Holy Grail של חידוש ושחזור הספק מנועים והורדת צריכת שמן משמעותית. אם תמצא משהו כזה שבאמת עם תוצאות מוכחות, אפילו אם עושה עבודה חלקית אבל בדוק, במקומך הייתי מנסה. 

ערבבת פה שתי דברים לא קשורים.

הרצועה לא קשורה לבעיה של הרינגים, הבעיה של הרינגים כמו ב90% מהמנועים שסובלים מאכילת שמן היא שהם דקים מידי ולכן הם מתמלאים בפיח מהמנוע מהר יחסית (באזור ה100 אלף) והמנוע מתחיל לאכול שמן.

הבעיה הזאת נפוצה בהרבה דג מ מנועים מודרניים, כמו TSI של VAG ,וGDI של יונדאי קיה  וTCE של רנו וגם אםילו במנועי ה2.4 ecotech שיש בשברולט מאליבו, קפטיבה וביואיק לקרוס.

לגבי השאלה אם ימציאו חומר, אז כן המציאו חומר ודיי מזמן זה נקרא חומר פלאשינג למנוע, הבעיה היא שהפרוצדורה שנדרש לעשות כדי לנקות פיח מרינגים לא מוכרת בארץ ואף מוסך לא יודע להתעסק בזה ולעשות פלאשינג לשמן לא ממש עוזר במצב הזה, כי אם הרינגים סתומים אז השמן לא עובר דרכם ולכן לא מנקה אותם.

מה שנדרש לעשות זה להחדיר את חומר הפלאשינג לתוך תא הבעירה על ידי הוצאת הפלאגים ונזיגה של נוזל הפלאשינג דרך החורים של המצתים.

מוזמן לראות את הסרטון הבא בנושא של בחור שעושה ניקוי רינגים לאאודי 2.0 TFSI שלו בגלל שהיא סובלת מאותו תכנון מחורבן של רינגים דקים.

https://youtu.be/bTEwZgXhzRs?si=HHMCAb6iUxi9jS7n

* תיקון * יש מוסך באקץ שיודע לבצע את הפרוצדורה הנ"ל, רק שהוא נמצא לדעתי בקריית ים (צפונית לחיפה)

אם יש פה צפוניים שרוצים לנסות זה הפרטים שלהם:

AUTOBAN מוסך בכתובת יוסף לוי 3 קרית ביאליק

למען ההבנה, אני לא מכיר את המוסך ולא הייתי שם בחיים רק ראיתי פרסומים שלהם בקבוצות דוברי רוסית בםייסבוק על כך שהם מבצעים את הפרוצדורה הנ"ל, היה מעניין אם מישהו היה מנסה וחוזר לדווח.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • מעניין 1
פורסם
לפני 8 שעות, נירו72 כתב:

בלי להיכנס לסיבה/גורם לאכילת השמן, למרות התקלה המבאסת הזו, הפיג'ו הקטנה הייתה הרכב הכי זול שהחזקתי, אעלה בהמשך השבוע עדכון בשרשור המעקב.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Gavrik כתב:

ערבבת פה שתי דברים לא קשורים.

הרצועה לא קשורה לבעיה של הרינגים, הבעיה של הרינגים כמו ב90% מהמנועים שסובלים מאכילת שמן היא שהם דקים מידי ולכן הם מתמלאים בפיח מהמנוע מהר יחסית (באזור ה100 אלף) והמנוע מתחיל לאכול שמן.

הבעיה הזאת נפוצה בהרבה דג מ מנועים מודרניים, כמו TSI של VAG ,וGDI של יונדאי קיה  וTCE של רנו וגם אםילו במנועי ה2.4 ecotech שיש בשברולט מאליבו, קפטיבה וביואיק לקרוס.

לגבי השאלה אם ימציאו חומר, אז כן המציאו חומר ודיי מזמן זה נקרא חומר פלאשינג למנוע, הבעיה היא שהפרוצדורה שנדרש לעשות כדי לנקות פיח מרינגים לא מוכרת בארץ ואף מוסך לא יודע להתעסק בזה ולעשות פלאשינג לשמן לא ממש עוזר במצב הזה, כי אם הרינגים סתומים אז השמן לא עובר דרכם ולכן לא מנקה אותם.

מה שנדרש לעשות זה להחדיר את חומר הפלאשינג לתוך תא הבעירה על ידי הוצאת הפלאגים ונזיגה של נוזל הפלאשינג דרך החורים של המצתים.

מוזמן לראות את הסרטון הבא בנושא של בחור שעושה ניקוי רינגים לאאודי 2.0 TFSI שלו בגלל שהיא סובלת מאותו תכנון מחורבן של רינגים דקים.

https://youtu.be/bTEwZgXhzRs?si=HHMCAb6iUxi9jS7n

* תיקון * יש מוסך באקץ שיודע לבצע את הפרוצדורה הנ"ל, רק שהוא נמצא לדעתי בקריית ים (צפונית לחיפה)

אם יש פה צפוניים שרוצים לנסות זה הפרטים שלהם:

AUTOBAN מוסך בכתובת יוסף לוי 3 קרית ביאליק

למען ההבנה, אני לא מכיר את המוסך ולא הייתי שם בחיים רק ראיתי פרסומים שלהם בקבוצות דוברי רוסית בםייסבוק על כך שהם מבצעים את הפרוצדורה הנ"ל, היה מעניין אם מישהו היה מנסה וחוזר לדווח.

נכנסתי לאתר צפיתי בוידאו וקראתי את התגובות הרבות. אגב כמעט כולם עם מנועי אאודי קצת ואגיות אחרות לא ידעתי שבנייה של פיח כתוצאה מאכילת שמן כתוצאה מהדרדרות של רינגים אופיינית גם למנועים האלה, הרוב שם בסביבות 100K מייל עם אכילת שמן קיצונית התגובות כולן משבחות ונראות אותנטיות. 

מה שאני לא מבין זה למה זה טיפול נדיר. הוא נראה פשוט מאוד -- ממש טיפול ביתי -- ואם זה גם זול גם פשוט גם יעיל איך זה מוסכים לא מבצעים אותו בשגרה? 

זה החומר שהוא משתמש בו, B12 של ברימן. היצרן מוכר אותו כתוסף דלק רגיל. בוידאו משתמש בו כדי לעשות לתאי הבעירה "אמבטיה" משך 48-72 שעות וכל 6 שעות סובב את המנוע ידנית כדי שהחומר יגיע לכל מקום. ואז במקום לנקז אותו (כי איך, בלי לפתוח מנוע), מניע את הרכב ונותן לו להישרף. 

פורסם

הבעיה הזאת אופיינית לה-מ-ו-ן מנועים מודרניים. יצרנים נוטים להקטין את גודל הרינגים כדי להפחית בזיהום האוויר ולעמוד בתקינות יורו 5 ו6.

אגב לא רק מנועי טורבו, גם מנועים אטמוספריים כמו ה1.6 של סובארו,  ה1.6 GDI של יונדאי/קיה סובלים מהבעיות האלו וגם 2.4 ecotech של GM סובל מהבעיה הזאת.

לפני שעתיים, Jack457 כתב:

מה שאני לא מבין זה למה זה טיפול נדיר. הוא נראה פשוט מאוד -- ממש טיפול ביתי -- ואם זה גם זול גם פשוט גם יעיל איך זה מוסכים לא מבצעים אותו בשגרה? 

זה החומר שהוא משתמש בו, B12 של ברימן. היצרן מוכר אותו כתוסף דלק רגיל. בוידאו משתמש בו כדי לעשות לתאי הבעירה "אמבטיה" משך 48-72 שעות וכל 6 שעות סובב את המנוע ידנית כדי שהחומר יגיע לכל מקום. ואז במקום לנקז אותו (כי איך, בלי לפתוח מנוע), מניע את הרכב ונותן לו להישרף. 

אפשר להשתמש בחומרי פלאשינג אחרים, ראיתי גם אנשים שעושים את זה עם BG109 (שזה BG ERP) ומדווחים על תוצאות טובות ועם חומר פלאשינג של liquimoly.

יש גם שיטה שונה במקום להריץ את המנוע ולתת לחומר לצאת דרך מערכת הפליטה (מה שנראה לי קצת מסוכן כי אם יש נוזל בתא הבעירה יכול להיות hydroknock שיהרוס את המנוע) קודם שואבים כמה שאפשר מהחומר עם מזרק ואז מכסים את החורים של הפלאגים עם סמרטוט ומסובבים סטרטר והמנוע משפריץ את שאריות החומר לתוך הסמרטוט.

לגבי הארץ, אני מניח שמוסכים לא מכירים את הפרוצדורה ולכן לא עושים אותה, גם זאת פרוצדורה שגוזלת זמן לכן היא פחות משתלמת. בארץ מוסכים מעדיפים ישר לזרוק עליך אוברול מנוע, גם אם יש לך צריכת שמן בגלל רק גומיות שסתומים.

פורסם

תשמע אם זה עובד זה game changer 

עד היום הייתי נגד תוספים בכלל נראה לי שמן נחשים והתחמקות מטיפול בבעיות אבל כאן משתמשים בתוסף כדי לטפל בבעיה. 

אגב האם שימוש סונדרטי ה-B12 ודומיו בתור תוסף דלק בכלל מועיל?

במחשבה שניה זה לשרשור נפרד. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...