Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, שלמה.נ. כתב:

זכיתי להינות מכזו בתקופה.. לך תסביר לצעירים מה זה צ'וק ידני :-)

לך תסביר להם איך זה להחליק בסיבוב, כי ירד גשם...

לפני 6 שעות, Buki כתב:

עם השנים בחלק מהן הוחלף מנוע 2.0 ליטר אטמוספרי במנוע 2.0 ליטר טורבו 200 כ"ס של פיאט קופה. 

טורבו של פעם, שבלנצ׳יה תמה היה פתאום נכנס ב-4K טורים עם כל ה-finesse של תאקל של ויני ג׳ונס  ופתאום הממוטה ממריאה. בפיאט קופה זה היה הרבה יותר טוב, הוא היה נכנס ב-3.5K... והיית צריך להיות מוכן ומודע לזה, כי אם כשזה קורה באמצע סיבוב...

• מצחיק 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• אחראי פורום
פורסם
לפני 8 שעות, mcshmupi כתב:

היית אומר את זה לו היתה לך m2?

בהחלט. אני נהנה מהקלילות, מהשימוש ברוב הכוח גם אם הוא דל, מהיעדר הבקרות.

• אהבתי 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

לפני 3 שעות, DAHUJI כתב:

מה שכן, היא שוקלת כלום... לדעתי פחות מ- 1 טון.

860 ק"ג,  82 כ"ס. סה"כ "זזה" :-) 

לפני כשעה, itaysamurai כתב:

בהחלט. אני נהנה מהקלילות, מהשימוש ברוב הכוח גם אם הוא דל, מהיעדר הבקרות.

זה בדיוק העניין: ברכב כזה אתה באמת צריך לנהוג, אם אתה רוצה לעקוף משאית, אתה חייב לתכנן, להוריד הילוך או שניים, להביא את המנוע למומנט הנכון, לתזמן את היציאה בצורה מדוייקת, להתקרב או להתרחק מהמשאית לפני הסטייה מהנתיב. אחרת ממש לא בטוח שתצליח להשלים את העקיפה.

זאת בשעה שברכב כמו טסלה 3 (בובה של אוטו כן? אני לא בא לבקר בשום אופן), אתה פשוט לוחץ על דוושת האוץ ומשלים את העקיפה בלי יותר מדי בעיות, כשהשפע האלקטרוני שומר עליך.

העתיד של הנהג די ברור:

לפני 20 שעות, SlowRide כתב:

נראה לי שהנוסטלגיה שלהם תהיה פשוט לנהוג, כי בשלב מסויים הרכבים ינהגו את עצמם.

עריכה אחרונה על ידי שלמה.נ.
  • אהבתי 1
פורסם

לי הייתה פיאסטה, 1.3 ידנית שנת 2000, תוצרת גרמניה. אחלה רכב.60 כוח סוס, הייתה בכל הארץ. כיף של רכב לנהיגה, וממש נוח. פנסים הכי טובים שהיו לי, הזכוכית שהייתה פעם ולא פלסטיק.

מאז התקדמתי ליאריס 2005, וכריזמה 2002.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

יש אלטרנטיבה "אנלוגית" (הכל יחסי... ) בדמות BRZ או MX5 למי שמחפש מכונית עם חווית נהיגה "טהורה", לא חייבים להרחיק למחוזות האספנות. 

ל-BRZ אין את ההגה של הפיג'ו של פעם (הרפרנס שלי היא ה-306, אם ההגה הכי טוב שיצא לי לנהוג), אבל הגה טוב מאד בליגה של החשמליים. מאידך, משקל סביר, גם בהשוואה היסטורית, ושלדה פנטסטית המאפשרת נהיגה כמעט טלפטית - כל עוד הנהג מרוכז ויודע מה הוא עושה 😊

כמו @RK,  לא חושב שאני אמכור אותה, כי אין משהו אחר יותר טוב. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אלו ספורטיביות יעודיות, שקונים בנפרד מהרכב הפרקטי. זה לא 306XSI או 1.8 אפילו, שלקחה אותך ממקום למקום כמו אוטו רגיל, ובנוסף החלקת איתה בכיכר.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כן, אבל גם מי שיקנה איזו מכונית אספנות שהייתה טובה לנהיגה, לא ינהג בה כדיילי היום. אז אם חווית הנהיגה היא מה שמחפשים, יש עדיין אלטרנטיבות, אבל הן זן בסכנת הכחדה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 4 שעות, שלמה.נ. כתב:

כשהשפע האלקטרוני שומר עליך.

לא תמיד, ראה המקרה של הטסלה בקפה מימי-נונו בכפר סבא. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אני מסכים ומצטרף לגעגוע. 

בינתיים תראו את הצרפתייה החביבה הזו, עם 400 כ"ס על כ-850 ק"ג. 

בלי שום התערבות, רק אדם ומכונה. נראה תענוג צרוף. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 5

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתאריך 17.10.2025 בשעה 09:38, שלמה.נ. כתב:

860 ק"ג,  82 כ"ס. סה"כ "זזה" :-) 

לפי רשיון הרכב:

משקל כולל - 1,240 ק"ג (כולל הנוסעים?).

משקל מורשה - 268 ק"ג (מורשה להעמסת נוסעים ושטויות בתא המטען?) .

סה"כ נטו - 972 ק"ג.

אכן 82 כ"ס.

עדיפה מהרנו קליאו B מנוע 1.4L מודל 2000 שהייתה לי עם ה- 68 כ"ס :-)

אבל הרנו קליאו B הייתה נוחה ברמות אחרות לגמרי, לא רק המתלים, גם המושבים ותנוחת הנהיגה וכל השיט הזה מסביב שאני לא מבין בו כי אני לא מבקר מכוניות.

הנוחות של הפיג'ו 108 - 4/10.

הנוחות של הקליאו B - מעריך 8/10.

נוחות, לא פינוקים... הפיג'ו מפנקת יותר (פנסי ערפל, חלונות אחוריים מושחרים, מערכת מולטימדיה פרה-היסטורית אמנם אבל יש מסך, מצלמת רוורס אחורית, מערכת עזר לזינוק בעלייה Hill control וכו').

בתאריך 17.10.2025 בשעה 06:46, גולדן191 כתב:

זה הדגם עם רצועת הטיימינג שטבולה בשמן?

סיכון להחזיק דבר כזה

מקווה שתמכור אותה בהקדם

כן, מנוע פיורטק 1.2L אטמוספרי (לא טורבו, שם הבעיה חמורה יותר) עם רצועת הטיימינג הטבולה בשמן.

החלפתי רצועה אחרי 10 שנים ו- 100,000 ק"מ (לפי התיעוד שיש אצלי לא הוחלפה לפני).

הכל טוב, הרכב מאוד מאוד אמין, ויש סיכונים בחיים בכל מותגי המכוניות למיניהן וסוגיהן, לא רק פה.

זה לשרשור אחר...

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, DAHUJI כתב:

כן, מנוע פיורטק 1.2L אטמוספרי (לא טורבו, שם הבעיה חמורה יותר) עם רצועת הטיימינג הטבולה בשמן.

שמח לשמוע שיש לך את המנוע שלא ידוע הכי הרבה לשמצה, ובתכלס , אני גם עם מנוע שידוע מאד לשמצה ובינתיים חוץ מנזילת - הזעת שמן מזערית הכל טוב!

נקווה שנמשיך להנות עד 200K ק"מ ואולי יותר :)

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם

מצטרף

קקטוס ידנית אטמוספרי 82 כ"ס

אצלי מיומה הראשון

כרגע על 155,000 ק"מ 

הפרונט כבר דורש רענון והתחלתי ללקט חלקים מחו"ל כדי להפוך את העלויות לסבירות, ולהמשיך עם הרכב עוד כמה שנים, כי באמת שכרגע - אני לא מוצא לו אלטרנטיבה שתיתן את התמורה שלו

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 10 שעות, גולדן191 כתב:

נזילת - הזעת שמן מזערית הכל טוב!

מנוע לא מזיע 😉 מה שיש לך זו נזילה קטנה מאד דרך אחד האטמים . אם בחלק העליון זה ככל הנראה אטם מכסה שסתומים, אם סמוך למשאבות אז האטם בין המשאבה למנוע. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

מנוע לא מזיע 😉 מה שיש לך זו נזילה קטנה מאד דרך אחד האטמים . אם בחלק העליון זה ככל הנראה אטם מכסה שסתומים, אם סמוך למשאבות אז האטם בין המשאבה למנוע. 

השאלה אם שווה לי לטפל בזה..

אם עד 1,500 ש"ח אולי שווה

אם קרוב ל-3,000 לא שווה?

לא יודע כבר.. :)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...