Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה על רתכת CO2

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

אחרי כמה שעות עבודה מצאתי את עצמי חוזר לרתכת הישנה,

כמו אבא שלי, נאמן למשקולת שלו. היא בת כ-50 בערך, אפס גליצ'ים.

לימדתי אותו על המיג שלי (מוצר אמצע טבלה, 2700 ש''ח בערך, את המדרגות בבית בניתי איתה וגם פחים דקים), אחרי כמה פסים אמר שהוא מרגיש עם שלו הכי נוח.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ראשית, רתכת, חפש jasic משומשת. חד פאזית. סליל 0.8 ממ. קח בחשבון שתצטרך להוסיף גם בלון co שיעלה כמה מאות שקלים.

אתה יכול להשתמש איתה גם בחוט flex ממוגן ואז לא צריך גז. שים לב שאז צריך להחליף דיזה (למיטב זיכרוני הflex  הוא 1 ממ ). לשיקולך.

את כל הציוד תוכל למצוא במ.ב. בפתח תקווה. הם גם היבואנים של המותג. 

יש שם עם מי להתייעץ והשירות טוב.

תשקיע במסכה. לא זיקה ולא ג'אנק מעליאקספרס/אמזון.

לעיניים אין תחליף.

אני עם ספידיגלאס 100.

קשה לי להאמין שתמצא ב1200 שקל רתכת עם בלון co  אבל בהצלחה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

גאסיק אחלה רתכות (יש לי 2 לייזר וכמה co2 שלהם) ומ.ב. בהחלט אחד הטובים מבחינת שירות. זו גם הסיבה שבחרתי בלייזר שלהם.

גם יוגונג ביבוא של טסה אחלה אבל מבחינת שירות הם חלשים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני רואה שהקונסנזוס הוא על "לא זיקה". 

אודה לקצת הסברים מדוע. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 32 דקות, ברווז כתב:

אודה לקצת הסברים מדוע. 

בכל הקשור לציוד זיקה הוא מוצר מדבקה סיני. 

כמו כל מוצר מדבקה יש כל מיני רמות וגם בזיקה עצמה יש רמות שונות. יש את הספיר שאפילו פיקים לא הייתי נותן לעובד שלי לעשות איתה (שעה ריתוך ואתה כבר לא תישן בלילה) ויש את הקולור דיימונד שכבר מספקת הגנה סבירה.

בנושא הרתכות עצמן אם סיני אז מעדיף עם הלוגו של היצרן המקורי ולא מוצר מדבקה שאין לוי שום יכולת לבדוק מה המפרט יצרן שלו ומי עומד מאחוריו.

כשהחלטתי להכניס רתכות לייזר הדגימו לי מכונה גם של זיקה שנראתה מאוד מרשימה וחזקה ואפילו במחיר מצויין אבל פחדתי לגעת בה בגלל השירות והגב (לא יודע איך הגב של זיקה בנושא הזה אבל העדפתי ללכת על בטוח ועם ניסיון מוכח והלכתי ל מ.ב.).

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מעניין, תודה- החכמתי קצת. 

לא עבדתי מולם כמעט בעבר, אבל כן הכרתי אותם. לכן לא הייתה לי אפשרות ממשית להתעמק ב"מי, מה, כמה, למה, איך, איפה" שלהם. לא עברו לי כלים ומסכות שלהם דרך הידיים. 

וגם אם כן, אין לי ידע בכלל בנושא ריתוך (למעט הקצת מאד שלימדו אותי כחלק מלימודי ההנדסאי שלי, החברה שלקחו התמחות מכטרוניקה כמוני לא היו צריכים כמעט לגעת בתחום- זה היה נושא כבד אצל אלו שהתמחו בתיב"מ דווקא).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 11 שעות, ברווז כתב:

אודה לקצת הסברים מדוע. 

תגגל קצת בעברית. למשל הדיון הזה בפורום השכן. התכלס מתחיל מתגובה 7

https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/43426-ריתוך-בטיחות-והגנת-העיניים-תקנים-ודיון-על-בטיחות-השימוש-במסיכות-אלקטרוניות-סיניות

• אהבתי 1

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...