Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה: אני אמור לעבוד 4 פעמים כשמתוכם פעמיים מגיע ברכב ופעמיים באוטובוס. הדרך עד תחנת האוטובוס היא 600 מ' ומהירידה ממנו עד היעד עוד 600 מ' (ולפעמים 1 קילומטר, אולי זה יהיה פעם-פעמיים בחודש), כלומר סך הכל 2.4 ק"מ.

מה עוד לספר? הנסיעה עירונית על כביש/מדרכה מתוחזקים, שטח מישורי.
ההתלבטות אם לעבור את כל הדרך הזאת ברגל או בקורקינט לא חשמלי או בחשמלי או אפילו בסקייטבורד. הלא חשמלי זול (אבל זה בכלל לא השיקול) ובקושי דורש תחזוקה וחובות של רישוי וכו' אבל מצד שני בבקרים כשאני עדיין חצי ישן נראה לי יהיה קשה להפעיל כוח וחוץ מזה יהיו גם ימים עם רוחות שיפריעו. אני לא מנוסה בזה ולכן מתייעץ איתכם מה אתם חושבים. מקווה שצירפתי את כל הנתונים. הבנתי שגודל הגלגלים תורם רבות למהירות אז מצאתי את AERO A230

פורסם

למרחק כזה במישור, תאורטית בהחלט אפשר להסתפק בכל גלגל, אפילו סקטים. קורקינט רגיל יהיה קל בהרבה לסחיבה וניוד בתוך האוטובוס.

כל כלי חשמלי עלול להוות בעיות באוטובוס. אם הוא מלא, או צורך באחסון בתא המטען, או התמודדות עם נהגים שלא עוצרים או כועסים על העיכוב. היום זה נפוץ יותר, אז אולי נהגים למדו לקבל את זה, בעבר לפעמים עשו בעיות.

הזכרת רוחות. בהנחה שמדובר על מישור החוף, בודדים הימים שיש רוחות שממש ממש מקשות על דו"ג לא ממונע. זה פחות נעים עם רוח נגדית, אבל 600 מטר.... כנ"ל לגבי כל אי נוחות אחרת.

אם בכל זאת תעדיף כלי חשמלי, שים דגש על משקל ונוחות קיפול (שרלוונטים גם בכלי לא ממונע).

האם קורקינט שיתופי לא רלוונטי במקום? אם כן, יכול להיות גם אופציה. כמובן בתלות בקלות למצוא אחד קרוב.

פורסם

אפשר להסתמך על קורקינט שיתופי? אם כן אז זה הכי נוח אבל לא נראה לי שאני אמצא אחד.

הקורקינט לא חשמלי אמין ובאמת חוסך זמן או שהמאמץ לא שווה את זה?

פורסם

לפני 12 דקות, anonport כתב:

אפשר להסתמך על קורקינט שיתופי?

זה ענין של איזור. יש מקומות שתמצא 10 ברדיוס 20 מטר ואיזורים שכוחים.

לפני 13 דקות, anonport כתב:

אמין

בכל בכל מוצר, האמינות תלויה באיכות וזה תלוי במחיר. מן הסתם זה כלי פשוט יותר מלא חשמלי, קל בהרבה לתחזוקה והרבה פחות תקלות. הבלאי באופי הנסיעות שלך הוא זניח בכל מקרה. 

לפני 14 דקות, anonport כתב:

ובאמת חוסך זמן

בהשוואה למה? להליכה ברגל, בהרבה.  כל ילד בן 5 על קורקינט צעצוע עובר הולך רגל בלי קושי.

הוא יהיה איטי יותר מכלי חשמלי, אבל שוב במרחק שלך זה זניח, המהירות היא לא הענין אלא ההבדל בין המנוע החשמלי לצורך להפעיל את הגוף. 

כאמור, לדעתי למרחק כזה, עם נסיעה באוטובוס, עדיף לסבול את המאמץ לטובת נוחות התניידות בתחב"צ.

פורסם (נערך)

האם את הקטע הקרוב לבית תוכל לעשות ברכב, כלומר לחנות בסמוך לתחנת האוטובוס , מה שיחסוך לך חצי ממרחק ההליכה/רכיבה?

חוץ מזה, מה לגבי ימים או תקופות עם מזג אוויר בעייתי?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הבנתי, אתה מתכוון לקחת את הקורקינט בתוך האוטובוס? ככל הידוע לי זה לא אפשרי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, sperial כתב:

האם את הקטע הקרוב לבית תוכל לעשות ברכב, כלומר לחנות בסמוך לתחנת האוטובוס , מה שיחסוך לך חצי ממרחק ההליכה/רכיבה?

וואלה כשאני חושב על זה אז התשובה חד משמעית כן. הסתכלתי במפות ויקח 6 דקות נסיעה (עד הנתיב המהיר ומשם אפילו האוטובוסים בחינם. בתוך ת"א יש 4-5 תחנות שאפשר לוותר על התיקוף או להתעסק איתו עד שיורדים). אם אני גם נוסע באוטו וגם באוטובוס אז מה היתרון פה? 

חוץ מזה, מה לגבי ימים או תקופות עם מזג אוויר בעייתי? זה באמת בעיה שעוד לא חשבתי לעומק ולכן אני מתייעץ פה וגם תוכלו לחשוב איתי צעד קדימה. השנה האחרונה לא היה חורף מורגש. נכון שבכללי אין פה חורף אבל היו מעט ימי גשם גם ביחס לאקלים שלנו. נראה לי יהיה קשה להשתולל עם ג'ינס בשילוב שלוליות ואספלט מחליק, אבל הקיץ והשמש ממש קשים כי אני חוזר בסביבות 14 ומאוד הייתי רוצה לקצר את המקטע הזה של החזרה הביתה

לפני 6 שעות, borsood כתב:

לא הבנתי, אתה מתכוון לקחת את הקורקינט בתוך האוטובוס? ככל הידוע לי זה לא אפשרי. חשמלי אסור. לא חשמלי מותר (שוקל פחות מ-5 ק"ג)

עריכה אחרונה על ידי anonport
פורסם

600 מטר זה מרחק סביר ברגל

לוקח כ5-10 דקות הליכה. (ועם קורקינט חשמלי יקח כ3-4 דקות)

אולי בשיא הקיץ/חורף יהיה לא נעים.

אבל גם עם דו"ג תרטב.

קח תיק עם בגדי החלפה וזהו.

לא הייתי משקיע סחיבה של קורקינט כדי לחסוך 5 דקות לכל כיוון

• אהבתי 1

.

פורסם

אבל הסחיבה כשמדובר בקורקינט קטן בקושי מורגשת. הקושי הוא בנסיעה בפועל.
בחישוב יומי 4 מקטעים של 5-6 דקות זה יוצא למעלה מ 20 דקות. יודע מה, מה שממש מעצבן זה הדרך חזרה שיש בה רמזורים ואין צל, אז יוצא שאני נתקע יותר. קורקינט חשמלי יגביל אותי באוטובוס וגם כל העניין של הרישוי והקסדה מרגיז לכן אני מתעניין בקורקינט לא חשמלי, רק שכאן נוסף העניין של הרוחות ומים וגם הצורך בהפעלת כח בבוקר כשבקושי התעוררתי. 

אבל יש עוד אפשרות להתנייד בתוך ת"א בקורקינט שיתופי. מישהו יודע אם יש תוכנית מנויים או כמה עולה ל-3 ק"מ? אבל גם זה לא יפתור את הבעיה 

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

חוץ מזה, מה לגבי ימים או תקופות עם מזג אוויר בעייתי?

לפני 7 דקות, anonport כתב:

העניין של הרוחות ומים

אנחנו מדברים על 600 מטר. מדובר על דקות נסיעה בודדות. חסר משמעות, גם בשיא החום וגם בגשם. מתלבשים בהתאם והכל טוב.

זה לא שנסיעה באוטובוס או רכב מביאה אותך תמיד מדלת לדלת.

לפני 7 דקות, anonport כתב:

גם הצורך בהפעלת כח בבוקר כשבקושי התעוררתי. 

שוב, 600 מטר. בת"א. בהנחה שאתה לא צריך לעלות מהטיילת לרחוב הירקון, עד שתזיע תגיע ליעד.

לפני 10 דקות, anonport כתב:

בקורקינט שיתופי. מישהו יודע אם יש תוכנית מנויים או כמה עולה ל-3 ק"מ? אבל גם זה לא יפתור את הבעיה 

יש מחירונים באתרי כל החברות

הזמינות כאמור תלויה במיקום, תן מקור ויעד ספציפיםם יותר,  ואולי נוכל לבדוק לך.

פורסם

אם אתה נוסע ברכב ובאוטובוס אתה אולי לא חוסך כסף, אבל אתה חוסך הרבה זיעה. אני לא מכיר אותך ואת העבודה שלך - מבחינתי, עם הטופוגרפיה של חיפה, גם לנסיעה של 800 מ׳ היתה הצדקה. לא יכול לראות חולים כשאני מסריח מזיעה.

לגבי תיקוף - איני מכיר את ת״א, אבל בנסיעות שלי בחיפה נתקלתי במבקרי כרטיסים באחת מ-8-10 נסיעות, גם בקוים הדי איזוטריים שבהם נסעתי בשעה 6:45 בבוקר. בשימוש באפליקציה יחושב לך החיוב החודשי הנמוך ביותר בהתאם לדימוש שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 38 דקות, sperial כתב:

מבחינתי, עם הטופוגרפיה של חיפה

גם בהימלאיה. רק שהוא לא שם ולא בחיפה.

לפני שעה, anonport כתב:

4-5 תחנות שאפשר לוותר על התיקוף

לא הבנתי, המטרה היא לחסוך כסף ברמה של לא לתקף נסיעת אוטובוס? אז לך ברגל וקח בגדים להחלפה.

פורסם (נערך)

מה בגדים... חולצה :)

השנקל שלי: תמיד אפשר ללוות איזה קורקינט לא-מחומל לטובת הניסוי מאיזה שכן/אחיין.

לא לגמרי הבנתי אם מדובר ב-600 מטר או 2.4 קמ. את שני המרחקים אפשר ללכת ברגל בלי שום בעיה גם בשיא החום בתל אביב, בהינתן חולצה. כמובן ש-2.4 הרבה יותר מהיר עם גלגלים כלשהם, זה תפור על אופניים נניח.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ניסיתי לקרוא את השירשור ולא ממש הצלחתי... מבולגן לי מדי.

התלבטויות לגמרי מיותרות לדעתי.

אם אתה "עצלן" ולא בא לך להזיע בקיץ - שחרר את עצמך מההתלבטות המיותרת הזו וקנה קורקינט פשוט של שיאומי באושר עד שיעשה אחלה עבודה של 600 מטר לכיוון, כי באסה להגיע מזיע ונוטף בקיץ לעבודה מהליכה של 10 דקות בחום ובלחות.

אם אתה "עצלן" ואין לך בעיה להזיע בקיץ - שחרר את עצמך מההתלבטות המיותרת הזו וקנה קורקינט פשוט של שיאומי באושר עד שיעשה אחלה עבודה של 600 מטר לכיוון, כי אתה עצלן אז אל תלחם בזה.

אם אתה "לא עצלן" ולא בא לך בעיה להזיע בקיץ - שחרר את עצמך מההתלבטות המיותרת הזו וקנה קורקינט פשוט של שיאומי באושר עד שיעשה אחלה עבודה של 600 מטר לכיוון, כי באסה להגיע מזיע ונוטף בקיץ לעבודה מהליכה של 10 דקות בחום ובלחות.

אם אתה "לא עצלן" ואין לך בעיה להזיע בקיץ - אתה בדיוק כמוני, אז לך ברגל כי זה יותר בריא ויותר נחמד לעבד מחשבות תוך כדי הליכה כל עוד לא משנה לך החום והלחות וכבר רשמנו שלא.

3:1 לטובת לקנות קורקינט.

וזה כל הסיפור של השירשור הזה.

• תוכן חדש...