Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד חום מנוע פוקוס 2009 קופץ מהר

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Buki,

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, חד אופן כתב:

כך תמיד ידעתי שלא כדאי להתחיל נסיעה על מנוע קר

אתה אומר שזו טעות?

סוויץ' ומיד לתת גז?

כמו שענו לך לפניי,

רק הוספה קטנה - לא לשים גז בשניה שאתה מניע, אלא לחכות כמה שניות (נניח 5/10 שניות) עד שכל מחשבי הניהול ייכנסו לפעולה,

אני לא מקצוען בתחום, אבל מקריאת מידע כאן בפורום הבנתי שהתחלת נסיעה בשניה שאחרי ההנעה עלולה לגרום נזק מצטבר למחשבים.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחשב ניהול ברכב זה לא מחשב ביתי שעולה לאט-לאט וטוען המון דברים תוך כדי. זו מערכת זמן אמת, שמיעודת לעשות דבר מאוד ספציפי, והמחשב מוכן לפעולה מיד. אתה לא חייב לקחת את המילה שלי בעניין - יש גם הוכחה: אם המחשב לא היה מוכן, המנוע פשוט לא היה עובד (כי ההזרקה מנוהלת על ידי המחשב - אם המחשב עסוק ב"לעלות ולהיכנס לפעולה", כפי שאתה מתאר, מי אחראי להפעיל ולכבות מזרקים כמה אלפי פעמים בדקה בזמן הזה?). ובוודאי שלא נגרם להם שום נזק - הדבר היחיד שיכול לגרום לנזק למחשבים בפעולה סדירה (בלי מים וכו') זה קפיצות מתח - ומערכת החשמל בנויה למנוע את זה.

בקיצור, אחרי שמתניעים, אפשר לא לחשוש ולהתחיל לנסוע מתי שרוצים - מיד, עשר שניות אחרי, או שעה אחרי (אבל עדיף לא שעה אחרי, חבל על הסביבה). מה שכן, לא לדרוש מהמנוע יותר מדי עד שמגיע לטמפרטורת עבודה זו המלצה טובה.

פורסם

הבעיה הרצינית עם מנוע קר זה השמן שלוקח לו זמן להגיע לצילינדרים ולבוכנות ולמנוע חיכוך. זה משהו שלוקח כמה שניות. זה הפרק זמן הקריטי שבו לא מומלץ לנסוע או לתת גז כי הבלאי מחוסר שימון בכמה שניות האלו יכול להקביל לבלאי של נסיעה של כמה אלפי ק"מ ויותר. אפשר ללכת על בטוח לחכות 15-20 שניות, לתת לשמן קצת להתחמם ולבנות לחץ ולשמן הכל, ואז לנסוע. שזה בגדול הדבר המומלץ. אין צורך במכונית מודרנית לחכות שיגיע לטמפ' עבודה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה נכון. אבל זה עניין של שניות בודדות. קשה לי לדמיין בן אדם נורמטיבי, במצב רגיל (לא חירום כלשהו), מתניע ואז מספיק להעביר הילוך ולהתחיל בנסיעה כ"כ מהר - אתה צריך להיות ב-mindset מאוד מסוים כדי לעשות את זה בפחות זמן ממה שלוקח לשמן להגיע לכל המכלולים.

פורסם
בתאריך 13.8.2025 בשעה 14:29, chrono כתב:

זה נכון. אבל זה עניין של שניות בודדות. קשה לי לדמיין בן אדם נורמטיבי, במצב רגיל (לא חירום כלשהו), מתניע ואז מספיק להעביר הילוך ולהתחיל בנסיעה כ"כ מהר - אתה צריך להיות ב-mindset מאוד מסוים כדי לעשות את זה בפחות זמן ממה שלוקח לשמן להגיע לכל המכלולים.

תתפלא. גם אני חשבתי ככה עד שראיתי פעם סרטון של מנוע שעשו מנוע שקוף חלקית  לצורך בדיקה של העניין הזה. הסתבר שהלחץ לא נבנה בבת אחת ולוקח לו יותר זמן ממה שחושבים לשמן את כל המערכות בלחץ מלא. וזה מבלי לקחת בחשבון רכב שאינו חדש ומן הסתם המעברים לא 100%, כנ"ל משאבת השמן ואולי גם פילטרים בדרך. לכן עדיף ללכת על הבטוח ולתת עוד כמה שניות למנוע להתחמם. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רק הערה קטנה,  להגיע ל-90 מעלות תוך 10 שניות = שיא עולמי.

• מצחיק 2

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן: אחרי הדייהטסו YRV שבאה כרכב ביניים מחוסר ברירה, מצאתי ברוך השם משהו יותר בטיחותי [בתקציבי הנמוך.. עדיין חולם על דיזל טובה רק לא מצאתי] : פוקוס TREND X 2008 יד שניה פרטית בעלות ארוכה 12 שנה טופלה בחלפים גרמניים וכו' ב''ה מעולה, גם כאן בדקתי את נושא מד החום והמצב ככה: מניע עומד מעט ומתחיל לנסוע, סה''כ אחרי דקה וחצי המחוג כבר על 90, שאלתי את ה AI ואמר לי שפוקוס מכויילת שכל הטווח בין 50 ל100 נחשב ''90'' שהכוונה לומר ''תקין''.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

האמת שמפתיע אותי שאכפת לך בכלל מה המחוג אומר, כאילו, סבבה שזה על 90 ומזל שזה לא על 100+, אבל אתה מנסה לדבר על דיוק ולקבוע עובדות?

מה אומרת האפליקצייה שמקושרת ל- OBD אחרי נניח נסיעה של 5 ק"מ בתוך העיר?

אתה מבין בתחום יחסית אני אתפלא אם אין לך OBD, ואם אין תשיג עדיף

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

בפוקוס יש TEST MODE [כפתור בידית איתות] שאפשר לבדוק בזמן אמת נתוני חום, אולי אעשה זאת פעם.. אבל לא מלחץ אותי [אשכרה נפלתי ב''ה על מוכר פדנט, החליף נוזל קירור כל שנה כתחזוקה מונעת..]

ואגב, גולדן, האוטו אחרי החלפת פלאגים מקוריים - והסחיבה השתפרה מאוד [כמו אצלך]..

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 13 שעות, PASHUT כתב:

מעדכן: אחרי הדייהטסו YRV שבאה כרכב ביניים מחוסר ברירה, מצאתי ברוך השם משהו יותר בטיחותי [בתקציבי הנמוך.. עדיין חולם על דיזל טובה רק לא מצאתי] : פוקוס TREND X 2008 יד שניה פרטית בעלות ארוכה 12 שנה טופלה בחלפים גרמניים וכו' ב''ה מעולה, גם כאן בדקתי את נושא מד החום והמצב ככה: מניע עומד מעט ומתחיל לנסוע, סה''כ אחרי דקה וחצי המחוג כבר על 90, שאלתי את ה AI ואמר לי שפוקוס מכויילת שכל הטווח בין 50 ל100 נחשב ''90'' שהכוונה לומר ''תקין''.

תתחדש, פוקוס דור 2 אחלה אוטו. מאוד איטי וכבד עם מנוע 1.6 אבל חוץ מזה הוא מצויין, לא מאוד בעייתי ובטיפול טוב אפילו די אמין. יש כמה תקלות נפוצות שניתנות לטיפול. 

בפוסט הראשון רשמת 10 שניות זה לא היה נשמע לי סביר.

אבל דקה וחצי זה נורמלי לפוקוס ומה שרשם AI בגדול נכון, הטווח לדעתי הוא מ 60 -70 מעלות עד 110 ולא כפי שהוא רשם אבל בגדול זה נכון.

• רעיון טוב! 1

פורסם

בקודמת היה מודל 2009 TREND, הייתי מניע שם חגורה נותן גז, עוד לפני סוף הרחוב כבר 90

כעת לוקח לו עוד דקה ב- TREND X 2008 הנוכחי סה''כ כדקה וחצי [אין סיכוי שעובר את ה 60 מעלות..]

לפני 57 דקות, Buki כתב:

מאוד איטי וכבד עם מנוע 1.6 א

רק ביציאה מהמקום מורגש מחסור כוח, בשיוט הוא בסדר גמור, אפילו 130 חופשי, ובעליות לירושלים מוריד לשלישי בטיפטרוניק וזה בסדר.

מרגיש לטובה הפלאגים החדשים המקוריים שהמוכר שם לי [בשונה מהקודמת שהיה שמן בפלאגים עקב הזעה..]

אגב בוקי, בדקתי את מה שאמרת בעבר לגבי הגיר, אם מאיטים מהר מהילוך 4 ל 1 קצת מורגש הכנסת ההילוך האחרון ובדקתי וזה תקין לחלוטין [ביציאה מהמקום לא מורגש, רך כחמאה, בשונה מהקודמת 2009 שהיה מורגש בלאי בהילוך ראשון גם ביציאה מהמקום.. בכל אופן כעת ב 2008 שמן גיר נקי וחדש]

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, PASHUT כתב:

רק ביציאה מהמקום מורגש מחסור כוח

היה לי פוקוס 1.6 שנת 2004 עם מנוע 1.6, היה שייך להורים. בגדול אחלה רכב. המשפחה עשתה עליו כ-120K ק"מ הרוב בתוך העיר באופן מובהק, עד שהלך לברזל. לא עניין אותי ביצועים, רק שיקח אותי מ X ל Y, אבל מבין את מה שאתה כותב. הפג'ו 208 פרינס 120 כ"ס יותר זריזה וכיפית, אני משתדל לא להתפרע בכלל.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • מעניין 1
פורסם
לפני 27 דקות, גולדן191 כתב:

אני נותן טיפ בכלליות, אני לא יודע בן כמה אתה

אני משער שאתה מבוגר ממני ב 10-12 שנה

ואכן לסבא ז''ל היה פוקוס 2005 דור 1 שעשתה 300K [טיפל בחברה, פדנט] והיה רכב חזק ומדהים.

ב''ה מצאתי כעת רכב שמור מאוד, טופל במוסך יחיד ומקצועי 12 שנה, יד 01 פרטית בחלפים גרמניים, והשיפור מורגש לעומת הפוקוס הקודמת, מה גם שיש בקרת שיוט ומגנזיום אז זה נחמד..

אני שוקל להחליף פילטר מזגן [נדוש כאן בפורום] לשפר את זרימת האויר, נראה אולי לקראת הקיץ נטפל בס''ד.

משתדל לעזור

פורסם

ערכתי את ההודעה, כי הגבת לבוקי וזה סוג של דיון, לא כתבת שמעניין אותך ביצועים אישית.

אני מבין אותך במדויק מה אתה אומר, הפוקוס קצת יותר עגלה ממה שיש לי עכשיו וזה נחמד בעליות. כאילו אני מרגיש שיש לי יותר כוח ממה שצריך בעליות, אז זה סבבה לי. כי אין לי סיכון להרגיש שאני נוסע על עגלה.

אני מסתפק במועט כשמדובר על רכבים, כי כל כך יקר פה במדינה. ואין לי תקציב להביא משהו של 150 כ"ס ומעלה, וגם כי למדתי כבר לטפל בפג'ו הזו, סוג של.

• מעניין 1
פורסם
לפני 31 דקות, גולדן191 כתב:

אנחנו חיים במדינה הכי יקרה בעולם להבנתי

לא ממש, החשמל והגז זול כאן מאירופה ב 40 % כמו גם מוצרי נייר ותעשיית פלסטיק

צריך מלחמה במונופולים ולשר את התחבורה הציבורית.

*לשפר

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...