Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Abs ב-i20 שנת 2010

habore

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הגעתי לטסט, כשהרכב סבבה לגמרי כמו כל שנה. 

פתאום כשאני מגיע לאזור בדיקת הבלמים, אין בלמים (לטסט הגעתי כשהכל בסדר). אני מגיע לבור ויש גם נקישות בהגה.

על הדרך הנפיצו גם מגב אחורי ופנסים בלי לבדוק (לא נתון קריטי בכלל לפוסט). 

אני נוסע לאט, כי אין בלמים למוסך והוא מראה לי איך כשלוחצים על הברקס, יוצא מלא נוזל בלמים מהצינור (כתבו נזילת שמן בטסט). 

קיבלתי הצעת מחיר והכל היה טוב ויפה. 

ביום למחרת המוסכניק אומר לי שהבעיה בבלמים נובעת מסתימה ב-abs ושאי אפשר לפתוח אותה וגם אי אפשר לבטל את ה-abs, כי הוא זה שאחראי ללחץ השמן לקליפרים.

אז עובר שבוע שבו הוא מחפש abs מפירוק ובלי לעדכן אותי היום הוא אומר לי שהוא החליף את ה-abs. 
עדיין לא אמר לי כמה עולה ואמר שהוא לא מול המחשב כדי לבדוק וכל העניין הזה נראה לי לא הגיוני בעליל. 

כמה אמורה לעלות החלפה של מערכת כזו כולל עבודה?

לא בא לי שפתאום יתקע לי מחיר לא הגיוני, שלא שווה לי בכלל לתקן את האוטו

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, itzik123 כתב:

נשמע שלא מדובר במוסך גדול/יבואן, לדעתי בסביבות 1,200 ש"ח.

לא יצא לי לשמוע תיאור כזה של בעיה ב-ABS אבל לא אומר שזה לא נכון.

אכן לא מוסך גדול. עד שהגענו לעניין ה-abs גם המחירים שלו היו מצויינים. יש לי תחושה שהוא לא תמחר משהו כמו שצריך, אז הוא חיפש איך הוא מסדר את זה, בלי להגיד לי ״טעיתי בתמחור״. 

לקח 450 עבודה על החלפת מסרק הגה, שאמרו לי שזה זול

עריכה אחרונה על ידי habore
פורסם
לפני כשעה, habore כתב:

לקח 450 עבודה על החלפת מסרק הגה, שאמרו לי שזה זול

אולי רק על העבודה, אין מחירים כאלה היום, החלפת מסרק הגה קומפלט כולל עבודה ומע״מ צריך לעלות בסביבות 1800₪

פורסם

הסיפור לא נגמר. 

אז אחרי שלקח למוסך 12 יום! למצוא abs ולהתקין והוא מוכר לי על איך יצאתי בזול מזה שבאתי אליו ושהוא רצה לעזור לי, אז מזה שהאוטו לא זז 12 יום הלך המצבר, כשרציתי לנסוע לטסט, אז נוסיף עוד 500 שח. 

הגעתי לטסט ונחשו מה. אין בלמים. פתאום מתפוצץ צינור נוסף (קודם זה היה הצינור התחתון ועכשיו העליון), שמראש הוא אמר שהתפוצץ בגלל סתימה ב-abs. 

הוא מסיר אחריות מעצמו ואומר שהוא לא אחראי לכל בלאי שקורה באוטו ועוד מעז לצעוק עלי על איך שאני מדבר, כשאמרתי שהגעתי בלי בלמים ויצאתי בלי בלמים. 

עדכונים בהמשך

פורסם (נערך)

תחליף מוסך ומהר לפני שזה יעלה לך לא רק עוד כסף מיותר אלה גם בחיי אדם.

לפני 6 דקות, habore כתב:

אז מזה שהאוטו לא זז 12 יום הלך המצבר, כשרציתי לנסוע לטסט, אז נוסיף עוד 500 שח.

מצבר תקין לא ״הולך״ סתם אחרי 12 יום ללא התנעה, כנראה שהיה כבר ישן ובסוף חיו.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Camaro 92 כתב:

מצבר תקין לא ״הולך״ סתם אחרי 12 יום ללא התנעה, כנראה שהיה כבר ישן ובסוף חיו.

כשהתקשרתי אליו ואמרתי לו מה קרה, מזה שהאוטו לא זז, הוא שאל אותי איזה מצבר זה ומתי הוחלף ואחרי שאמרתי לו, הוא אומר לי להגיד תודה שמצבר של שנפ החזיק לי שנתיים וחצי.

תעשיין אני חושב שזה לא היה קורה אם האוטו היו מניעים את האוטו פעם פעמיים בזמן שישב שם

פורסם (נערך)

אולי הוא רק התרוקן לא גמר. ניסית להטעין או לעשות סיבוב שיתמלא?

אכן נראה לא הגיוני. נפלת כאן על מוסך מצליח. אולי כדאי לחפש מוסך אחר.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כשיצאתי משם הוא בקושי הניע, אבל הניע, אז לא אמרתי כלום. אחר כך באותו ערב, גם התקשה להניע, אבל הניע. היתה לי נסיעה של שעה וביום למחרת הוא לא הניע. מה זה לא הניע? היה רק רעש טרררר כזה של מצבר ריק וגם עם כבלים לא הניע, אלא רק עם בוסטר. 

יכול להיות שטעיתי, אבל החלפתי אותו

פורסם
לפני 4 דקות, habore כתב:

. היתה לי נסיעה של שעה וביום למחרת הוא לא הניע. מה זה לא הניע? היה רק רעש טרררר כזה של מצבר ריק וגם עם כבלים לא הניע, אלא רק עם בוסטר. 

יכול להיות שטעיתי, אבל החלפתי אותו

לא טעית עשית טוב שהחלפת, כמו שציינתי מקודם ככל הנראה הוא היה באמת בסוף ימיו, בכל זאת מצבר בין שנתיים וחצי זה די מכובד

פורסם (נערך)

סוף הסאגה…

החליף את הצינור הנוסף ולפי מה שאומר הכל אמור להיות בסדר עכשיו. 

כשנשאל לגבי ה-abs הסתום שלטענתו גרם להתפוצצות הצינור הראשון, אם בכלל היתה בעיה ב-abs, כי עובדה שהצינור השני גם התפוצץ עם abs תקין לכאורה. הוא אמר שאחרי שהחליף את הצינור הראשון ויצא עם האוטו לסיבוב, הוא הרגיש בברקסים שהאוטו מושך אותו לצד מסויים. הוא אמר ש-abs עובד באיקסים (שמאלי קדמי עם ימני אחורי ולהיפך) וככה ידע שיש בו בעיה ושאחרי שהחליף את ה-abs ראה שהאוטו בסדר. הוא אומר גם שעובדה שכשלקחתי את האוטו, לא היתה לי בעיה בברקסים (באמת לא הרגשתי בעיה) ושלא היתה לו שום דרך לדעת שיש או תהיה בעיה גם בצינור הנוסף. 

מה שמבאס אותי בסופו של דבר, זה שיצא ששילמתי על נוזל/שמן ברקס 130₪ בגלל שזה מולא פעמיים (78 בפעם הראשונה ו-52 בפעם השניה) וששילמתי שלוש פעמים על עבודה, שאני לא בטוח שזה היה אמור להיות כל כל הרבה (אני לא יודע אם החלפת ה-abs היא על הדרך כשמחליפים צינור או שזו עבודה שונה לגמרי, אבל במצטבר על החלפת שני צינורות ו-abs שילמתי 950₪ עבודה לפני מע״מ). 

עכשיו רק נשאר לעשות כיוון פרונט, כדי לסגור את העניין

• מעניין 1
פורסם (נערך)

כמה שילמת על הכל?

עבודה + חלקים.

רשמת רק את מרכיב העבודה.

כמה עלו הצינורות?

כמה עלתה יחידת ה ABS?

בקשר לשאלתך  על עלות העבודה, שום דבר זה לא "על הדרך".

לגבי עלות נוזל בלם כפול2.

עזוב, תתמקד בעיקר, זה עלות שולית. 

על המצבר ענו לך בהרחבה (יותר מידי בהרחבה לדעתי, כי העיקר זה הבלמים ומסרק הגה)

זה שולי בהשוואה למערכת הבלימה.

מוזר שכל בעיות הבלימה צצו בצורה כל כך דרמטית במסלול מכון הרישוי.

מה אמרו לך על כך במכון הרישוי?

האם כאשר אתה אומר "אין בלמים" הכוונה שאין בלימה בכלל?

האם הגעת ממכון הרישוי למוסך על גרר? (בשתי הפעמים)

מענין לדעת.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...