Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל קורסה ופיור טק

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה ההמלצות ו/או הבעיות עם אופל קורסה שנת 2022 ומנוע 1.2 פיורטק (130 כ״ס). 

האם בשנתון הסה עדיין יש את הבעייה עם הרצועה במנוע?

עריכה אחרונה על ידי איצו
פורסם
לפני 16 דקות, איצו כתב:

השרשרת תזמון הגיעה ממש רק בשנה האחרונה אם בכלל.

למה שלא תברר לגבי השנתון הספציפי הזה אם רצועה או שרשרת?

מה קודם הדגם של המנוע ברשיון הרכב?

פורסם
Just now, DAHUJI כתב:

השרשרת תזמון הגיעה ממש רק בשנה האחרונה אם בכלל.

למה שלא תברר לגבי השנתון הספציפי הזה אם רצועה או שרשרת?

מה קודם הדגם של המנוע ברשיון הרכב?

הרכב עלה על הכביש ב 2022 כך שאין לו את שרשרת התיזמון החדשה

פורסם
לפני 1 דקה, איצו כתב:

הרכב עלה על הכביש ב 2022 כך שאין לו את שרשרת התיזמון החדשה

סליחה חבר, אתה עונה או שואל?...

אז לא הבנתי מה הייתה השאלה המקורית שלך.

לפני 20 דקות, איצו כתב:

אז אתה אומר שיש רצועה וברור לכולנו שיש רצועה.

ואתה חושב שאין בה בעיה כי היא רצועה מדור 3 וכו'? זו השאלה?...

אתה חושב שבעיית הפיורטק טורבו נפתרה עם רצועה מדור 3?

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, איצו כתב:

מה ההמלצות ו/או הבעיות עם אופל קורסה שנת 2022 ומנוע 1.2 פיורטק (130 כ״ס). 

עדיין יש את הבעיה אבל לא חמורה כמו שהיתה פעם.

ועדיין צריך להגביר את תדירות הטיפולים ולהחליף טיימינג כל 60 אלף או 5 שנים

להחליף שמן כל 10 אלף.

לנקות את המנוע בכל חלק שבו יכולים להתקע חלקיקים של טיימינג מתפרק.

בקיצור - כאב ראש.

עריכה אחרונה על ידי Alf3
  • רעיון טוב! 1

פורסם

עדיין רצועה, השרשת הגיעה בשילוב תיבה רובוטית.

אכן היא יכולה להתפורר, על מנת להקטין סיכוי מומלץ החלפת שמן כול 10 אלף ורצועה כול 4 שנים או 60 אלף ק״מ.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, yulianx כתב:

עדיין רצועה, השרשת הגיעה בשילוב תיבה רובוטית.

אכן היא יכולה להתפורר, על מנת להקטין סיכוי מומלץ החלפת שמן כול 10 אלף ורצועה כול 4 שנים או 60 אלף ק״מ.

לפני שעתיים, DAHUJI כתב:

סליחה חבר, אתה עונה או שואל?...

אז לא הבנתי מה הייתה השאלה המקורית שלך.

אז אתה אומר שיש רצועה וברור לכולנו שיש רצועה.

ואתה חושב שאין בה בעיה כי היא רצועה מדור 3 וכו'? זו השאלה?...

אתה חושב שבעיית הפיורטק טורבו נפתרה עם רצועה מדור 3?

התכוונתי שלפי בדיקתי הרצועה ברכב משנת 2022 היא מדור שני ולא שלישי. 

השאלה שלי הייתה האם גם רצועה מדור שני היא בעייתית. 

פורסם

דור שלישי נכנס ב 2020, ב 2022 הרצועה צריכה להיות מהדור האחרון. 

גם היא יכולה להתפורר אם מחליפים אותה לפי הוראות היצרן כול 6 שנים או 105 אלף.

לפני כמה חודשים החלפתי רצועה בקקטוס, היא ניראתה שונה מאשר הרצועה שהוחלפה ב ריקול ב סוף 2020, אז אולי היה עוד שינוי.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, איצו כתב:

כל הרצועות בעייתיות, לא משנה הדור, כי התכנון הזה בעייתי מראש, ונועד לכישלון.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

60000 ק"מ לא בהכרח מספיק, בטח לא לרכב שעושה את רוב הנסיעות עירוניות או קצרות מבלי שהרכב נסע פרק זמן משמעותי עם מנוע בטמפרטורת עבודה.

בקבוצות הפייסבוק של אופל ישראל, של לובינסקי ומאוכזבי לובינסקי וגם מעקב שאני עושה אחרי כמה מוסכים נבחרים בפייסבוק נראה שגם רכבים עם 45-50 אלף קילומטר פיתחו את בעיית הרצועה, ככול הנראה קשור גם לשעות מנוע, לטיפולי בשמנים לא איכותיים ולפחות לפי טענת מוסכניק אחד גם לעניין של נסיעות קצרות לא בטמפרטורת עבודה, משהו שקשור בדילול שמן ואדי דלק, שלא מספיקים להתאדות מבטמפרטורות נמוכות ויוצרים אחוזי דלק מדולל משמעותיים יחסית בתוך השמן שתורמים להתפוררות של הרצועה.

לגבי השרשרת- מגיעה רק ברכבי היבריד החדשים שנמכרים פה מתחילת השנה ומשודכים לגיר רובוטי, לא רלוונטי לדגם 2022.

לגבי הרצועה המשודרגת- היתה לי התלבטות לגבי רכישת אופל קורסה בדצמבר- ינואר האחרון, סוכן המכירות לאחר שנשאל לגבי הרצועה אמר שישנה רצועה משודרגת והבעיה נפתרה לחלוטין, אני לא נתקלתי בזה אז הלכתי לבדוק, כאחד שהיה בעלים של כמה וכמה אופליות בעבר כולל אינסיגניה שהיתה ספינת הדגל של היצרן היו לי כבר קשרים בכמה מוסכים מרכזיים של אופל ברחבי הארץ ופניתי לאחד מהמוסכניקים שאני סומך עליו וחיפשנו את המק"ט של הרצועה החדשה, מבחינתי רצועה משודרגת= מק"ט חדש אל מול מק"ט ישן. לא מצאנו במחשב מק"ט שונה ממה שהוא הכיר עד עתה והתקין באלפי מנועי פיורטק. אם מדובר ברצועה משודרגת בעלת מקט זהה או שמדובר בעוד תשובה של נציג מכירות שכבר הבין שישאל לגבי הנושא אין לי תשובה. אותי זה לא סיפק וויתרתי על הרכישה.

לא נראה לי הגיוני לרכוש רכב ולפצות ליום שבו הופעת נורת שמן אדומה היא כמעט ודאות מתמטית, ולהחליף שמנים כל 10000 ק"מ מעלה את עלות התחזוקה של הרכב ב33.3% עוד לפני שדיברנו על תקלות אחרות.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 6 שעות, Roycohen1979 כתב:

ולהחליף שמנים כל 10000 ק"מ מעלה את עלות התחזוקה של הרכב ב33.3% עוד לפני שדיברנו על תקלות אחרות

זה סביב ה 50%.

פורסם
לפני 19 שעות, איצו כתב:

כן... גם רצועה דור 2 וגם רצועה דור 3 בעייתיות... במנועי הטורבו 3 צילינדרים 1.2L Puretech יש בעיה עם רצועת הטיימינג וזה מה שזה.

נקודה.

ולא הזכרתי את בעיית טבעות הבוכנה (רינגים) שתמיד מזכירים פה (חייב לעקוב אחרי צריכת שמן, אם היא מחמירה וגוזמאית - האוברול בדרך).

הפיורטק נידון פה כל כך הרבה פעמים... לעייפה.

כמעט הנושא הכי חם בפורום.

אם הרכב מטופל מדהים ובמצב טוב (ואתה לא יודע את זה - כי אין לך היסטוריית טיפולים מלבד "סמוך עליי" של בנאדם וגם לא נראה שהוא מתאמץ לכיוונך להשיג לך אחת) - אז אפשר לרכוש וללכת על זה ואז להקפיד להקדים טיפולים.

במקום טיפול תקופתי בכל 15,000 ק"מ לעשות בכל 10,000 ק"מ.

החלפת רצועת טיימינג בכל 4~ שנים במקום כל 6-10 שנים ו/או בכל 60,000~ ק"מ במקום כל 100,000 ק"מ או משהו כזה.

זה מעלה את הוצאות התחזוקה על הרכב.

מצד שני - קונים את הרכב בזול מאוד בגלל הפירדרעק דפקה הזה (אני נוסע על אחד, אבל בלי הטורבו למזלי), לפעמים אפילו חצי מהמחיר של יפני/קוראני מקביל... מה שמשאיר לך תיאורטית  עשרות אלפי שקלים "לשמור" בצד לכל טיפולים הנ"ל ו/או להחלפת מנוע (8-12K ש"ח לפי כל מיני גרסאות פה).

האם זה מתקזז בסוף?...

האם שווה לרכוש צרפתייה זולה כמעט בחצי מחיר שעלולה (רק עלולה) להישבר במהלך הדרך או לקנות יפנית/קוריאנית אמינה יקרה הרבה יותר ש"מבטיחה" להיות ולהישאר אמינה לכל אורך הדרך?

לאף אחד אין תשובות פה בלי אקסל מסודר וחשבון אינפיטיסמלי, רק נסיונות אישיים להסתמך עליהם.

היה על זה אפילו שרשור נפרד. תקרא אותו.

לגבי השאלות שלך - אני לא קונה רכבים בלי היסטוריית טיפולים מסודרת. נקודה.

לא מעוניין ולא מתעניין.

מי שלא מסודר מספיק לשמור קבלות או תדפיסי A4, מבחינתי הוא גם לא אחראי ומסודר מספיק לטפל ברכב כמו שצריך, להתעניין בו כמו שצריך, לדאוג לחלפיםפ נורמליים וצמיגים נורמליים וכו'.

זה 1:1 מבחינתי.

תגיד, סתם שאלה לשם הספורט - על הרכב יש צמיגים סיניים שוקי בזוקי או צמיגים אירופאיים "נורמליים"?...

כל השאר - שיקולים שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, DAHUJI כתב:

כן... גם רצועה דור 2 וגם רצועה דור 3 בעייתיות... במנועי הטורבו 3 צילינדרים 1.2L Puretech יש בעיה עם רצועת הטיימינג וזה מה שזה.

נקודה.

ולא הזכרתי את בעיית טבעות הבוכנה (רינגים) שתמיד מזכירים פה (חייב לעקוב אחרי צריכת שמן, אם היא מחמירה וגוזמאית - האוברול בדרך).

הפיורטק נידון פה כל כך הרבה פעמים... לעייפה.

כמעט הנושא הכי חם בפורום.

אם הרכב מטופל מדהים ובמצב טוב (ואתה לא יודע את זה - כי אין לך היסטוריית טיפולים מלבד "סמוך עליי" של בנאדם וגם לא נראה שהוא מתאמץ לכיוונך להשיג לך אחת) - אז אפשר לרכוש וללכת על זה ואז להקפיד להקדים טיפולים.

במקום טיפול תקופתי בכל 15,000 ק"מ לעשות בכל 10,000 ק"מ.

החלפת רצועת טיימינג בכל 4~ שנים במקום כל 6-10 שנים ו/או בכל 60,000~ ק"מ במקום כל 100,000 ק"מ או משהו כזה.

זה מעלה את הוצאות התחזוקה על הרכב.

מצד שני - קונים את הרכב בזול מאוד בגלל הפירדרעק דפקה הזה (אני נוסע על אחד, אבל בלי הטורבו למזלי), לפעמים אפילו חצי מהמחיר של יפני/קוראני מקביל... מה שמשאיר לך תיאורטית  עשרות אלפי שקלים "לשמור" בצד לכל טיפולים הנ"ל ו/או להחלפת מנוע (8-12K ש"ח לפי כל מיני גרסאות פה).

האם זה מתקזז בסוף?...

האם שווה לרכוש צרפתייה זולה כמעט בחצי מחיר שעלולה (רק עלולה) להישבר במהלך הדרך או לקנות יפנית/קוריאנית אמינה יקרה הרבה יותר ש"מבטיחה" להיות ולהישאר אמינה לכל אורך הדרך?

לאף אחד אין תשובות פה בלי אקסל מסודר וחשבון אינפיטיסמלי, רק נסיונות אישיים להסתמך עליהם.

היה על זה אפילו שרשור נפרד. תקרא אותו.

לגבי השאלות שלך - אני לא קונה רכבים בלי היסטוריית טיפולים מסודרת. נקודה.

לא מעוניין ולא מתעניין.

מי שלא מסודר מספיק לשמור קבלות או תדפיסי A4, מבחינתי הוא גם לא אחראי ומסודר מספיק לטפל ברכב כמו שצריך, להתעניין בו כמו שצריך, לדאוג לחלפיםפ נורמליים וצמיגים נורמליים וכו'.

זה 1:1 מבחינתי.

תגיד, סתם שאלה לשם הספורט - על הרכב יש צמיגים סיניים שוקי בזוקי או צמיגים אירופאיים "נורמליים"?...

כל השאר - שיקולים שלך.

למען האמת, אני מכיר את בעל הרכב והוא פדאנט בנושא הטיפול ברכב. 

אחרי כל ההודעות פה, הולך לחפש טויטה בעשרת אלפים מעל המחירון…..

פורסם
בתאריך 28.7.2025 בשעה 23:17, איצו כתב:

למען האמת, אני מכיר את בעל הרכב והוא פדאנט בנושא הטיפול ברכב. 

בתאריך 28.7.2025 בשעה 20:12, DAHUJI כתב:

אז ההרגשה שלי נכונה או שלא?...

בתאריך 28.7.2025 בשעה 23:17, איצו כתב:

אחרי כל ההודעות פה, הולך לחפש טויטה בעשרת אלפים מעל המחירון…..

שיקול שלך...

אני העדפתי לרכוש צרפתייה מודרנית מאוד וכיפית מאוד, שמתאימה בול לצרכים שלי, עם התפשרות מסויימת לגבי נפח המנוע (רציתי נפח מנוע 1.4L כמו שהיה לי לפני ולא 1.2L אבל זה מה יש), בחצי מחיר.

ב- 11/2021 (לפני כמעט 4 שנים) - רכשתי בזיל הזול פיג'ו 108 מודל 2015 עם תיבת הילוכים ידנית ומנוע 1.2L לא טורבו (פיורטק), 6 שנים על הכביש עשתה 75,000 ק"מ, ב- 21,000 ש"ח. 

באותו זמן, רכב קוריאני דומה (גם עם תיבת הילוכים ידנית), באותו השנתון (מודל 2015) היה עולה לי בסביבות ה- 40,000~ בהערכה גסה. אולי טיפונת פחות.

אני עשיתי את השיקול שלי. זה היה או זה, או רכב קוריאני מקביל מודל 2010 (אם לא פחות).

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...