Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה על מפרט מחשב 2.5-3K

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שבלט לי מאוד בהודעת הפתיחה הוא שהמחשב הנוכחי שלו מתקרב לגיל 15. מבחינתי זה אומר שצריך לבחור גם כעת בטכנולוגיות שסביר שיהיו זמינות לתיקונים ושדרוגים בעוד 5 שנים, ושלא יהיה צורך לחפש חלקים בפירוקיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

כל מעבד המסתיים ב K ניתן להאצה.

אמרתי רוב, לא כל. כמה מעבדים עם k יש בליין של אינטל? מעט מאוד, רוב האנשים לא רוכשים כאלה ולכן רוב המחשבים המשומשים לא יהיו עם אופציה ל oc (כן, גם מחשב גיימינג ממוצע).

פורסם

יש איזושהי התעקשות על intel? תנסה לבנות את המפרט הזה עם Ryzen 7, ייתכן כי תצליח להשיג גם ביצועים יותר טובים וגם מחיר נמוך יותר.
כן הייתי מכוון ל32 גם אם זה ddr4, בעיקר בשביל לא לסבול בmultitasking.

פורסם
בתאריך 20.7.2025 בשעה 01:05, FROGIE כתב:

כמה מסובך להעתיק את כל המידע מהכונן שלי? [עם מערכת הפעלה]

אני שומר את הדיסקים הקשיחים של המחשבים הישנים שלי במארז חיצוני מחובר דרך usb , כך יש לי גישה לכל הקבצים/תמונות והחומר שחשוב לי.

אמנם מערכת ההפעלה נמצאת שם אבל לא בטוח שתצליח לבצע  boot של מערכת הפעלה ישנה כל כך עם חומרה מודרנית. 

image.png.15b2a932a21345274a43a51a10900aa6.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

Oc או המהרה בעברית עושים לא רק על המעבד, אפשר לעשות גם על הזכרון, על מתחים שונים למעבד רגיל, וגם על כרטיס מסך. בנוסף לוח אם של מחשב גיימינג עובד הרבה יותר קשה ממחשב רגיל ולכן פחות אמין. יכול להיות שקונים מציאה, ויכול להיות שנבלה, אין דרך לדעת.

פורסם

K אומר שהמכפלה שלו לא נעולה, לא אומר, שאי אפשר לבצע לו OC.

לוח האם עובד בתדר בסיס, והמעבד עובד בתדר הזה כפול מספר מסויים (מכפלה), זה אומר שיותר קל לעשות לו OC, לא שאי-אפשר.

כמו כן, כמו שנאמר מעלי, אפשרי לבצע OC גם על הזיכרון, כ. המסך או תדר הבסיס אל לוח האם.

אין דבר כזה "לוח אם של מחשב גיימינג", יש ציפסטים שונים שמאפשרים פונקציות שונות על לוח האם, זה לא אומר שהוא עובד קשר יותר.

פורסם

לא מדויק.

-בשינוי התדר בסיס ניתן להאיץ מעט מאוד לפני שהמערכת מפסיקה להיות יציבה.

-זה אכן אפשרי לבצע OC על הזיכרון וזה אחד מהדברים שישפרו את ביצועי המחשב בעבודה רגילה, אלא מה, הביוס של לוח האם צריך לתמוך בשינוי התיזמונים/מתחים ובדרך כלל זה לא קיים בלוחות הפשוטים.

לפני 57 דקות, saay222 כתב:

אין דבר כזה "לוח אם של מחשב גיימינג", יש ציפסטים שונים שמאפשרים פונקציות שונות על לוח האם, זה לא אומר שהוא עובד קשר יותר.

אפילו לא יודע מאיפה להתחיל:happy:

-ישנן משפחות שונות של צ'יפסטים לכל דור של מעבד וההבדל בינהן קובע את יכולות לוח האם בתמיכה ברכיבים המותקנים כגון רוחב פס לכרטיס המסך/סלוטים, כמות ערוצי ה SATA, כמות/סוג ערוצי ה USB וכו. בדרך כלל לוח אם של מחשב גיימינג מכיל את הצ'יפסטים היותר מתקדמים עם יותר אפשרויות.

-לוח אם של מחשב גיימינג איכותי המיועד להאצה יכלול קירור ספציפי לצ'יפסטים.

-לוח אם של מחשב גיימינג כולל מערכת הספק מתקדמת יותר המאפשרת את ההספק הנדרש למעבד. לסבר את האוזן, עם prime-z790-a-wifi ומעבד i7-13700K הצלחתי להגיע ל 5.4 בכל ה P-CORE בטמפרטורה של 89 מעלות. צריכת ההספק גירדה מלמטה את ה 300 וואט... (וזה שהכרטיס מסך 3080 לא עושה כלום). לאמר כי אינו עובד קשה יותר פשוט איננו נכון.

פורסם

אם אתה רוצה להריץ משחקים אתה צריך כרטיס מסך.

יש לנו לכן 2 אופציות:

1. לדחוס בתקציב שלך מחשב שיכול להריץ משחקים אבל כמובן שאתה מבין שמדובר בפשרה לא קטנה כי הסכום הכולל שלך שווה פחות או יותר לכרטיס מסך סביר לכן אתה תצטרך קצת להתפשר ברזולוציה וההגדרות שתשחק בהם את המשחקים.

2. למקסם את התקציב למחשב טוב בלי כרטיס מסך. לחסוך עוד קצת ולהוסיף בהמשך כרטיס מסך.

בכלליות בסיס טוב לבניות עם כרטיס מסך יהיה לך כאן:

https://tms.co.il/gamers-desktop

כלל אצבע - תעדיף 32 גיגה ראם.

תשתדל אם אפשר (כנראה שלא) שהכרטיס מסך יהיה עם 12 או 16GB ולא 8. למרות שאני בספק  שמשהו ייכנס.

זה לדוגמא יכול להיות אופציה:

https://tms.co.il/gamers-desktop/PCGAMING57

במידה והתקציב מאפשר תשדרג את הזכרון ל-32

אבל שוב, תחשוב טוב אם אתה באמת רוצה לשחק או סתם אתה שם את זה כאוםציה שתהיה - כי בגדול זה בא במחיר משמעותי על שאר הרכיבים

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה לכולם!

אני מבין: 

• שDDR4 מספיק, עדיף 32GB (לא כזה הפרש גדול)
  • זכרון NVME (כנ"ל)
  • למשחקים צריך כרטיס מסך (כאן ההוספה המשמעותית)
  • המעבד והלוח בסדר.

כמובן שהתקציב ההתחלתי היה מה שנראה לי, אם חייב כ.מסך אז נוסיף...

אשמח להמלצה לכ.מסך שיתאים למשחקים הנ"ל. דגם/חברה

פורסם

🤕חיים להסכים...

ה OC האחרון שלי היה הרבה יותר מאתגר והשיפור בביצועים היה כ 15-20 אחוז בלבד. מה שכן גיליתי הוא ש OC לזיכרון משפר מאוד את הביצועים ה"רגילים".

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, saay222 כתב:

אין דבר כזה "לוח אם של מחשב גיימינג", יש ציפסטים שונים שמאפשרים פונקציות שונות על לוח האם, זה לא אומר שהוא עובד קשר יותר

טעית פה פעמיים. אחד, בלהבין מה כתבתי. כתבתי שלוח אם, לא משנה איזה, כשמשמש במחשב גיימינג עובד יותר קשה, כי כל הרכיבים מועמסים יותר ממחשב רגיל ובמיוחד הברידג' שיכול להישרף וזה קרה הרבה בסדרה 13-14 ולכן צריך קירור ברמה גבוהה.

דבר שני בוודאי שיש לוח גיימינג, וההבדל הוא שהרכיבים מתוכננים יותר טוב לעמוד בעומס של גיימינג עם oc כשההבדל העיקרי הוא בקירור על הלוח, ובאופציות בביוס כולל ל oc.

דבר שנותן עמידות מוגברת ויכולות. 

לפני 16 שעות, Haim_gds כתב:

בשינוי התיזמונים/מתחים ובדרך כלל זה לא קיים בלוחות הפשוטים

בכל לוח כמעט בימינו זה קיים, ב msi זה קיים בכל לוח כולל הפשוט והזול ביותר. ויש לך אפילו אופציה מיוחדת לכך שמאפשרת לנסות עד שהמחשב לא עומד בזה ובמקום להתקע ולאפס את הביוס פשוט מחזירה להגדרה האחרונה שעבדה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, נירו72 כתב:

כשמשמש במחשב גיימינג עובד יותר קשה, כי כל הרכיבים מועמסים יותר ממחשב רגיל ובמיוחד הברידג' שיכול להישרף וזה קרה הרבה בסדרה 13-14 ולכן צריך קירור ברמה גבוהה.

זה קרה עקב באג בקוד של החומרה (מעבדים דור 13 14 של אינטל) , לא בגלל העומס, הוציאו עדכוני ביוס שפותרים את הבעיה. 

יש עומסים יותר כבדים מגיימינג, כמו למידת מכונה\אימון AI, וירטואליזציה, עיבוד תלת מימד ועוד שימושים מקצועיים.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
לפני 14 שעות, FROGIE כתב:

אשמח להמלצה לכ.מסך שיתאים למשחקים הנ"ל. דגם/חברה

תלך על rtx 5060 ti דגם עם 16 גיגה זכרון.

יצרן אני אישית מעדיף  msi כי מחובר ליבואן, אבל יכול לבדוק לפי ההמלצות ברשת. דרך אגב אם אתה מכיר מישהו שנוסע לאילת יכול להביא לך משם ותחסוך כמה מאות ש"ח

לפני 7 דקות, yoav911gt2 כתב:

זה קרה עקב באג בקוד של החומרה (מעבדים דור 13 14 של אינטל) , לא בגלל העומס, הוציאו עדכוני ביוס שפותרים את הבעיה. 

יש עומסים יותר כבדים מגיימינג, כמו למידת מכונה\אימון AI, וירטואליזציה, עיבוד תלת מימד ועוד שימושים מקצועיים.

פתר חלקית. העדכון היה מיועד למתח מסוים שהגיע בברירת מחדל גבוה מאוד ואיפשר למעבד "להתפרע" עם קירור סטנדרטי. אבל הם עדיין מעבדים חזקים מאוד ודי הביאו אותם לקצה. ולכן אם מתכננים להעמיס אותם מ i5  ומעלה גם עם הגדרות סטנדרטיות מבלי לקבל לאגים או מאוורר שעובד על טורבו על הזמן צריך להשקיע בקירור.

השימושים שציינת זה לא עניין של כבדים, הם שונים, למעט עיבוד תלת מימד שיחסית דומה.

זה כמו להשוות טרקטור למכונית מירוץ. כל אחד מתאים לתחום שלו ומתוכנן בהתאם. 

בגיימינג התכנון הוא למהירות על חשבון אמינות מסוימת ולהכל עושים oc כולל לזכרון מהביוס כבר מהברירת מחדל (xmp), לכרטיס מסך, המעבד וכו'. הכל על הקצה פלוס, וזה שווה חום גבוה וקיצור חיי הרכיבים. בשאר הדברים שציינת משקיעים בכוח עיבוד גבוה וקבוע יחסית ללא פיקים מטורפים ולדעתי משתמשים במעבדי xeon שיותר בנויים לזה.

פורסם (נערך)

אתה חושב שמשחק בן 13 כמו gta 5 מביא מחשב לשימוש קצה כמו עריכת וידאו? 

צריך לקחת את ההגדרות לקצה כדי להגיע לרמות קיצון שאתה מתאר. 

מי שמשחק בהגדרות בינוניות לא יאמץ את המחשב בצורה כזו.

לשאר השימושים כל אחד והשיקולים שלו, מעבדי קסנון או תרדריפר של amd והחומרה הנלוות אליהם לא זולים ובהחלט יש כאלה שמתמחים במעבדים רגילים וכרטיסי מסך רגילים ולא יעודיים, זה שימוש מקומי בסופו של יום.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • תוכן חדש...