Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה על מפרט מחשב 2.5-3K

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

פעם האחרונה שהייתי מעודכן בענייני מפרטי מחשב (אז היה פורום ישראלי פעיל ונעים, בשיטוט שם נראה שהפך להיות מסחרי מידי) היה בימי הפנטיום 4.

כרגע יש לי I3 2100. 6GB DDR3. SSD. קשה לו עם קבצי HD וריבוי משימות.

המטרה למחשב בתקציב בכותרת ללא מסך וללא SSD. יהיה עדיף אם תהיה אפשרות להריץ משחקים כמו GTA5 או CS2. ואפשרות להוספת כרטיס מסך מאוחר יותר.

מה אומרים על המפרט של KSP?

האם 16GB מספיק? כדאי DDR5?

Opera Snapshot_2025-07-19_225818_ksp.co.il.png

Opera Snapshot_2025-07-19_225748_ksp.co.il.png

פורסם

אם מתכוון לשחק עדיף 32. ההבדל בין DDR5  ל-4 מזערי.

הבדל משמעותי עבורך יהיה להחליף את ה-SSD הישן ב-SSD NVME של לפחות 1 טרה ומהירות X4.

הפער במהירות ביניהם סביב פי 15-20 תלוי מה תיקח. המחיר לא גבוה במיוחד, סביב 300-400 ש"ח ויש מבצעים מדי פעם באמזון.

לא סביר שתצליח להריץ את המשחקים שציינת ללא כרטיס מסך בצורה סבירה וללא לאגים.

פורסם

16 כרגע וודאי יספיק לך אם תרצה בהמשך לשדרג זה מאוד פשוט. 

אם תחליף לDDR5 תצטרך גם להחליף את הלוח אם וזה ייקר לך משמעותית, לדעתי אין עניין. 

אם אתה רוצה שיהיה אפשרות להוסיף כ מסך, עדיף שתחליף את הספק ל750W ותבדוק שהמארז שאתה לוקח יתאים מבחינת מידות. 

לדעתי חשוב שתחליף גם את הדיסק, עכשיו יש לך כנראה SSD, במחשב הזה תוכל להשתמש בNVME שהוא משמעותית יותר מהיר. 

פורסם

תודה על הטיפים. DDR5 ירד. זכרון NVME יכנס.

כמה מסובך להעתיק את כל המידע מהכונן שלי? [עם מערכת הפעלה]

לגבי המעבר הלוח, מוצלח?

פורסם (נערך)

במערכת שצירפתי למעה (שמחירה 2.5K)

יש כונן כונן Kingston NV3 PCIe 4.0 x4 NVMe M.2 2280 500GB SSD [154ש"ח]

מומלץ?

עריכה אחרונה על ידי FROGIE
פורסם
לפני 3 דקות, FROGIE כתב:

במערכת שצירפתי למעה (שמחירה 2.5K)

יש כונן כונן Kingston NV3 PCIe 4.0 x4 NVMe M.2 2280 500GB SSD [154ש"ח]

מומלץ?

בתור VFM זה סביר, השאלה אם הנפח מספיק לך. רק המשחקים שציינת פלוס מערכת ההפעלה ואופיס זה סביב 200 ג'יגה. 
השאלה איזה תוכנות נלוות יש לך, ואם שומר דברים נוספים על המחשב. תוכל לפרמט ולהשתמש בכונן SSD הישן בתור כונן D ולהרוויח עוד קצת נפח

פורסם

לגבי המעבד ולוח אם זה בסדר?

כרטיס מסך מעלי זה BIG NO NO או כמו נתוני המברגות שלהם (המספר חלקי משהו) או נתונים אמינים/מקוריים?

פורסם (נערך)

מעבד אתה יכול לקנות tray במקום בוקס שמגיע עם מאורר בגלל שאתה לוקח מאוורר בנפרד

לוח אולי עדיף משהו אחר במקום גיגהבייט אבל לא קריטי שמעתי שהם קצת עושים בעיות 

ספק תעלה את העוצמה

תדאג שלמארז יהיה גם מאוררים 

ואל תתקרב לדברים מעלי הם ידפקו לך את הלוח לפני שתהנה מהם

עריכה אחרונה על ידי tan tan
פורסם

אם קראתי את הודעת הפתיחה שלך נכון אתה משתמש כעת במחשב שגילו מתקרב  ל-15. אם זה אורך החיים של מחשבים אצלך נראה לי שכדאי לך להשקיע קצת מאמץ (כספי) במחשב מעודכן שניתן לשיפור, למשל  ddr5 בנפח מינימלי נדרש, אבל להסתפק בכרטיס המסך המובנה של המעבד, ולהוסיף זכרון וכרטיס מסך יותר מתקדם לכשירווח. כמובן לבחור ברכיבי יסוד (מעבד, לוח אם, ספק כוח, מארז) שיתמכו בשדרוג עתידי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 19.7.2025 בשעה 22:58, FROGIE כתב:

יהיה עדיף אם תהיה אפשרות להריץ משחקים כמו GTA5 או CS2. ו

לפני שעתיים, sperial כתב:

אבל להסתפק בכרטיס המסך המובנה של המעבד, ולהוסיף זכרון וכרטיס מסך יותר מתקדם לכשירווח

ספריאל - אתה לא בכיוון. הוא קונה לא מחשב בשבילך, הוא קונה מחשב בשבילו.

אין מה להיכנס לשרשור עם בקשה ספיציפית ולזרוק קלישאות כלליות

_________

לעניין, לגבי כרטיס המסך, יצרני המשחקים מפרסמים מהם תנאי המינימום שלהם. במקביל, תבדוק איך המשחק ירוץ בתנאי המינימום, כי יכול להיות שזה לא יספק (רזולוציה, מהירות תגובה)/

GTA V, למשל, חייב כרטיס גרפי.

_________

נ.ב. אם אתה צריך מחשב לגיימינג, קנה מחשב לגיימינג. לקחת אחד למשימות רגילות ולשדרג כל רכיב בעיתו, זה לא פתרון כלכלי. חלק גדול מהרכיבים צריכים כבר מראש להיות מתאימים, אחרת אתה סתם קונה רכיבים שאח"כ תזרוק או שסתם יגבילו אותך (למשל, ספק כוח מספק, מארז מאוורר דיו, זיכרון מהיר, אפילו מעבד ראשי יכול להיות צוואר בקבוק, כי גם הוא נצרך ע"י המשחק וכו').

איני בקיא במחירים ובמצאי כיום, אבל אם התקציב לחוץ, חפש משומש.

גם אם אתה רוצה להרכיב מחשב, תתחיל מהסוף, מלאן אתה רוצה להגיע. אז תקזז אתה מה שידך לא משגת ותראה מה המחיר בביצועים ובכסף. אז גם תראה על מה אתה יכול לחסוך בלי להקריב יותר מדי ומתוך הבנה על מה אתה מוותר וכמה יעלה לשדרג. למשל (סתם דוגמא) אם הלכת על מעבד מסדרה מסויימת והוא צוואר הבקבוק שלך, ובשביל לשדרג אותו בעתיד הקרוב תצטרך לוח אם חדש - לא טוב. לעומת זאת, SSD קל לשדרג בלי תלות בשאר הרכיבים.

ושקול יד 2 גם ברכיבים ואולי במחשב שלם. אנשי הגיימינג חולי שדרגת ובטח יש מציאות, אם מוכנים לעבוד בזה.

דבר שלישי, Ai זה החבר שלך לגבי מה מתאים למה ונושאים שלא חשבת עליהם תתייעץ  אבל תשכח לבדוק קישורים/אסמכתאות לעצות שלו. אפשר גם להעזר בקונפיגורטורים שונים שיש ברשת לבדוק שאכן מה שהוא ממליץ "מתחבר"

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

נראה לי שכדאי לך להשקיע קצת מאמץ (כספי) במחשב מעודכן שניתן לשיפור, למשל  ddr5 בנפח מינימלי נדרש, אבל להסתפק בכרטיס המסך המובנה של המעבד, 

ממש ממש לא. 

לגיימינג (ולתקציב) חד משמעית עדיף ddr4 מהיר מאשר 5 אטי.

זה לא יגביל אותו בגיימינג עוד שנים רבות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, falou כתב:

איני בקיא במחירים ובמצאי כיום, אבל אם התקציב לחוץ, חפש משומש.

לא קונים מחשב גיימינג משומש. גם כי הם עובדים מאוד קשה ולחלק לא מבוטל עושים OC שמקצר מאוד את החיים, וגם כי מי שמוכר כזה מבקש יקר ולא משתלם. 

לפני 18 שעות, FROGIE כתב:

לגבי המעבד ולוח אם זה בסדר?

כרטיס מסך מעלי זה BIG NO NO או כמו נתוני המברגות שלהם (המספר חלקי משהו) או נתונים אמינים/מקוריים?

הכל מעלי מזויף, מקורי אם יש יעלה הרבה יקחו לך מס יצא לך יותר יקר מבארץ.

המעבד והלוח בסדר למה? למחשב יומיומי הוא טיל, למחשב גיימינג ללא כרטיס מסך הוא לא יעיל ולא יריץ לך מה שביקשת שלא יראה כמו משחק משנות ה-90. עם כרטיס מסך של לפחות RTX 5060 הוא מחשב גיימינג כניסה נחמד שיאפשר לך להריץ מה שביקשת. הכל עניין של תקציב. ג'יגהבייט לוחות טובים, ו-I5 סדרה 14 מעבד חזק שדורש קירור טוב להוציא ממנו את המקסימום. הקירור שבחרת גבולי. יעשה את העבודה אבל במשחקים אולי יעבוד קשה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

לא קונים מחשב גיימינג משומש. גם כי הם עובדים מאוד קשה ולחלק לא מבוטל עושים OC שמקצר מאוד את החיים, וגם כי מי שמוכר כזה מבקש יקר ולא משתלם. 

הכל מעלי מזויף, מקורי אם יש יעלה הרבה יקחו לך מס יצא לך יותר יקר מבארץ.

המעבד והלוח בסדר למה? למחשב יומיומי הוא טיל, למחשב גיימינג ללא כרטיס מסך הוא לא יעיל ולא יריץ לך מה שביקשת שלא יראה כמו משחק משנות ה-90. עם כרטיס מסך של לפחות RTX 5060 הוא מחשב גיימינג כניסה נחמד שיאפשר לך להריץ מה שביקשת. הכל עניין של תקציב. ג'יגהבייט לוחות טובים, ו-I5 סדרה 14 מעבד חזק שדורש קירור טוב להוציא ממנו את המקסימום. הקירור שבחרת גבולי. יעשה את העבודה אבל במשחקים אולי יעבוד קשה.

במחשב שלי יש מעבד ולוח אם מעליאקספרס (Ryzen 5 5600 ו TUF B550M-PLUS), אם יודעים מה קונים הכל טוב ובמחירים טובים יותר מבארץ.

ואני מממממש ממש לא מסכים לגבי מחשב גיימינג משומש. גיימינג כמעט ולא מאמץ מחשבים בכלל, ולרוב המעבדים של אינטל בכלל אי אפשר לעשות OC.

בתקציב כזה כמו שלו הוא יכול לקנות אחלה בחלה של מחשב בן שנה דור 14 עם כרטיס מסך טוב. אם הוא קונה חדש הוא יצטרך להסתפק ב 3050 שהוא כרטיס גרוע רצח.

עריכה: עכשיו נזכרתי שהכרטיס שלי, 3060 ti, הוא כרטיס מסך שקניתי משומש בן שנתיים.. עלה לי 1200 שקל לפני שנתיים.

בנושא השרשור - תקנה i5 14400f ותוסיף כרטיס מסך, אם אתה לא רוצה משומש.

זה מה שהייתי בונה, אולי יש קצת משחק:

https://ksp.co.il/t/93JZlr

למרות שקירור הייתי קונה מעלי - נניח thermalright burst assassin שעולה 33 דולר.

אני עצמי עם deepcool ag400 שעלה לי 16 דולר בזמנו, היום הוא עולה 26 שזה מחיר מוגזם לקירור הזה, אבל ה assassin מצויין וטוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
לפני 10 שעות, Ooga כתב:

ולרוב המעבדים של אינטל בכלל אי אפשר לעשות OC.

כל מעבד המסתיים ב K ניתן להאצה.

לפני 10 שעות, Ooga כתב:

בתקציב כזה כמו שלו הוא יכול לקנות אחלה בחלה של מחשב בן שנה דור 14 עם כרטיס מסך טוב.

נכון, חוץ מזה נראה לי שעדיף כרגע להשקיע את הכסף במעבד/זיכרון ולחפש כרטיס ווידאו משומש מאוחר יותר. 

• תוכן חדש...