Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חקירות רבות אני עדיין לא סגור על איזה רכב להינעל בחיפוש ניסיתי למצוא גם רכב שיהיה גבוהה לא הצלחתי למצוא כיוון ספציפי אם יש לכם רעיון אשמח לשמוע בנתיים הגעתי לרכבים הבאים:

פיאסטה ידני 

איביזה 1.4 ידני 

קליאו 0.9 ידני 

קיה ריו ידני

פורסם

הייתי מתקד ב איביזה או איביזה, הריו והפיסאה חלשות יותר אם כי הריו מרווחת יותר.

מבחינת אמינות כולם טובות אך לחלק המזגן חלש בקליאו.

אפשר לבדוק את דאציה סנדרו שטפוואי, אותו מנוע כמו לקליאו אך נוחות נסיעה עדיפה, אם כי מרגישה זולה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 5 שעות, David.vas כתב:

על איזה רכב להינעל בחיפוש

אלא אם יש לך דרישה ספציפית שבגללה עדיף להינעל על אחד מהם, אל תינעל על דגם ספציפי.

תחפש מבין כל הרשימה אקזמפלר שמור במצב טוב.

• רעיון טוב! 3

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

הייתי מתקד ב איביזה או איביזה, הריו והפיסאה חלשות יותר אם כי הריו מרווחת יותר.

מבחינת אמינות כולם טובות אך לחלק המזגן חלש בקליאו.

אפשר לבדוק את דאציה סנדרו שטפוואי, אותו מנוע כמו לקליאו אך נוחות נסיעה עדיפה, אם כי מרגישה זולה יותר.

בנוגע לאיבזה, הבנתי שעיקר הבעיה אצלה זה המשאבת מים(?) יש  עוד בעיות מיוחדת?

והקליאו נראת כמו אופציה טובה למרות המזגן ,החשש היחיד שלי זה הטרבו אין לי בכלל ניסיון עם מנועי טורבו והאם צריך לצפות לעלות גובהה בהחלפה וכול כמה זמן מחליפים?

דאציה הבנתי הבטיחות שואפת ל0 הסיפור עד כדי כך נכון? 

לפני כשעה, שחר 1 כתב:

אלא אם יש לך דרישה ספציפית שבגללה עדיף להינעל על אחד מהם, אל תינעל על דגם ספציפי.

תחפש מבין כל הרשימה אקזמפלר שמור במצב טוב.

אם כולם מציגות רמת אמינות זהה יחסית, אז אשמח לשמוע מי תהיה בעלת צריכת הדלק הטובה ביותר (כרגע נוסע בעיקר בין עירוני) ואז מי תהיה החזקה יותר?

תודה רבה מראש לשניכם על התשובות

פורסם

בצריכת דלק הן יהיו די דומות, אולי יהיה יתרון קל לקליאו (תלוי כמה לוחצים, במיוחד עם טורבו).

גם מבחינת חוזק מנוע הקליאו עדיפה, הטורבו משפיע. אחריה נמצאת איביזה (ופאביה, אחותה התאומה), בזכות המנוע הגדול יותר.

מבחינת אמינות - טורבו זה לא חלק שדורש החלפה כל x זמן, אבל הוא כן דורש הקפדה יותר רצינית על טיפולים בזמן (או יותר טוב לפני הזמן) ובשמן בתקן הנכון. אם מזניחים בטיפולים הטורבו עלול להתקלקל.

אגב, מבחינת בטיחות (כי הזכרת את זה בהקשר של דאצ'יה), הפיאסטה היא היחידה עם 7 כריות אוויר (לכל השאר יש 4).

אני הייתי בהתלבטות די דומה לפני שנה וחצי ובחרתי בפיאסטה. אני לגמרי מרוצה, מאוד אוהב את התנהגות הכביש שלה (על הצד הספורטיבי), והמנוע אמנם חלש אבל מסתדר סבבה גם עם עליות. מקסימום מושכים יותר בהילוך נמוך לסל"ד יותר גבוה.

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 52 דקות, David.vas כתב:

בנוגע לאיבזה, הבנתי שעיקר הבעיה אצלה זה המשאבת מים(?) יש  עוד בעיות מיוחדת?

והקליאו נראת כמו אופציה טובה למרות המזגן ,החשש היחיד שלי זה הטרבו אין לי בכלל ניסיון עם מנועי טורבו והאם צריך לצפות לעלות גובהה בהחלפה וכול כמה זמן מחליפים?

דאציה הבנתי הבטיחות שואפת ל0 הסיפור עד כדי כך נכון? 

אם כולם מציגות רמת אמינות זהה יחסית, אז אשמח לשמוע מי תהיה בעלת צריכת הדלק הטובה ביותר (כרגע נוסע בעיקר בין עירוני) ואז מי תהיה החזקה יותר?

תודה רבה מראש לשניכם על התשובות

מבחינת עלויות טיפולים אין משהו חריג לרכב עם טורבו.

אכן משאבת מים לפעמים בעייתית, חבר החליף פעמיים אך הוא נוסע המון, אוקטביה 2017 עם 270 אלף בערך.

סנדרו נבחנה ב 2013 וקיבלה 4 כוכבים, לא כזה גרוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סקירה שכתבתי פעם על ריו ידנית 2012-2016.

הסקירה מבוססת גם על רכב ישראלי זהה שהיה לנו במשפחה, ליטרלי אותו רכב באותו צבע רק עם הגה בצד שמאל 😁

זו סקירה על ריו הישראלית.

פורסם
לפני 15 שעות, David.vas כתב:

בנוגע לאיבזה, הבנתי שעיקר הבעיה אצלה זה המשאבת מים

יש תביעה על עניין האמינות של המשאבות מים משנת 2014, אז מהבחינה הזו אתה מכוסה

כאחד שמחזיק כשנתיים באיביזה 1.4 ידנית, אני ממליץ עליה בחום. אצלי חוץ מטיפולים שוטפים לא היה משהו מיוחד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...