Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים בלי וישר אחורי

פוסטים מומלצים

פורסם

יש גם 406 (דור ראשון) עם וישר אחורי 

מכיר בעלים של אחת שהופך את העולם כדי להרכיב וישר כזה ל-406. 

קנה מנוע, קנה זרוע, מגבים (מקוריים), הכין צמת חוטים מקורית לפי דיאגרמה ורכש חלון עם חור מתאים למגב.

ממתין להרכבה.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לא זוכר מתי לאחרונה מתי השתמשתי במגב האחורי ץ

רוב הזמן נוהג לשטוף את הרכב כל 10ימים עד שבועיים , וגם אם לא תמיד דואג לנקות את החלונות, עם מטלית וחומר יעודי.  ולא עם הוישר האחורי שתמיד יותר מלכלך את החלק האחורי מאשר מנקה את החלון. 

בנוסף יש ציפוי הדירופובי  לחלנות אז המים פשוט מחליקים תוך כדי הנסיעה וגם בגשם לא רואה צורך להשתמש במגב האחורי.

בקיצור אני אישית הייתי מוותר עליו בכיף, אבל חד משמעית אני "קצת" שרוט בקטע של ניקיון ודיטיילינג, מאשים את הפורום פה😉

פורסם

מגב אחורי שימושי מאוד כשאתה יוצא לעבודה בבוקר אחרי שבירת חמסין, כשהשמיים שלחו לך בוץ.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמעט בכל נסיעה בגשם משתמש במגב אחרי, הוא לא פועל קבוע אלא מפעיל אותו לכמה ניגובים פעם בכמה דקות. משפר את הראות דרך המראה המרכזית. 

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

פורסם

משתמש בעיקר אחרי התנעת בוקר לניקוי אחרי טפטוף בוץ או לניגוב עיבוי על החלון בדקות הראשונות לנסיעה בחורף, עד שפנים הרכב מתחמם והמפשיר פועל. ובתדירות נמוכה במהלךֶנהיגה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 25.4.2025 בשעה 11:03, itamar_by כתב:

יש גם רכבים יוקרתיים שמגיעים בלי (טסלה לדוג')

זה נכון שיש רכבים מאוד יקרים שאין להם. גם למייבאך אין. אבל טסלה זאת ממש לא דוגמה לרכב יוקרה. יש גם בשפע רכבים זולים שיש להם.

ענו לך כאן את ההסבר המקובל, שלרכבי סדאן אין צורך ולרכבים עם דלת חמישית יש צורך. אז נכון שבנסיעה במהירות בגשם, פחות צריך בסדאן, אבל לפעמים הרכב בתמרוני חניה או סתם התלכלך. אני יכול להעיד שגם ברכבי סדאן זה היה מועיל, וחבל מאוד שאין. הרבה שנים היה חסר לי מאחר ונסעתי בגירסאות סדאן של BMW.

היום ברוך השם יש לי BMW עם מגב אחורי ונהנה ממנו. ברכב שטח עוד יותר חשוב.

לגבי ה306 סדאן - הייתה לי בשנות ה90 אבל שם זה היה חצי קלאצ', יש מגב ואין מתזים. עוזר רק בחלק המקרים.

לגבי האוקטביה, תמיד הייתה יוצאת דופן לטובה, אבל בדור הנוכחי גם היא איבדה את זה.

כשאשתי הייתה צריכה להחליף אוטו ושאלתי אותה איזה אוטו היא רוצה - היא ענתה לי: לא איכפת לי, רק שיהיה מגב אחורי. מספיק הרגיז אותה בפעמים שהייתה צריכה לנהוג בBMW למיניהן שאין. וצודקת.

מדהים לראות בכביש כמה מכוניות שיש להן מגב אחורי והוא לא תקין ולא ניתן להשתמש בו. אין גומי בכלל או שהזרוע לא במקום. עוד דבר מועיל שנהגים לא יודעים להשתמש בו בכלל.

PXL_20240821_151343402.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לפחות פעם אחת הוכשלתי בטסט על קרע קטן בוישר האחורי (שלא הפריע פונקציונאלית).

פורסם

בהרבה מכוניות יש פיצ'ר נחמד, כשהמגבים הקידמיים פועלים ומשלבים לרוורס, אוטמטית המגב האחורי מתחיל לעבוד. זה דבר מצויין וקל מאוד ליישום, לא ברור למה אין אצל כולם.

פעם ראשומה ראיתי את זה ברנו קליאו 1999. 

• אהבתי 2
  • מעניין 2

פורסם

ביום רביעי היה אובך ובהרבה מקומות גם "גשם בוץ". כשקמתי בבוקר חלונות הרכב היו מטונפים מאוד. כעזרה ראשונה שפכתי על הרכב שני דליי מים וכמובן ניקיתי את המראות והחלונות. נסענו לטייל ובדרך שמתי לב שבערך בחצי מהמכוניות עם מגב אחורי הנהגים לא טרחו להפעיל אותו כדי לנקות את החלון האחורי. אבל בערך חצי כן...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 1 דקה, motior כתב:

בדרך שמתי לב שבערך בחצי מהמכוניות עם מגב אחורי הנהגים לא טרחו להפעיל אותו כדי לנקות את החלון האחורי. אבל בערך חצי כן...

באופן כללי וכוללני,

שדה הראיה דרך חלון אחורי בהמון מכוניות נוסעים  הולך ומצטמצם בחלוף השנים,

עד שנהיה ממש מגוכח.

בנוסף, בגלל עיצוב החלון האחורי גם גודל המגב הולך וקטן.

אני נותן כדוגמא את הרכב שלי, רנו קליאו דור5  לעומת דור3 שהיה לנו.

פשוט לא ניתן להשוות, דור3 לוקח בהליכה.

לכן אני יכול להבין את מה שרשמת על הנסיעה היום.

מדוע הרבה שכחו לנגב מאחור?

פשוט לא היה טעם, גם ככה בקושי  רואים  משהו.

• מבאס 1
  • מעניין 1
פורסם

אני אישית חושב שהראות מהשמשה האחורית נפגעת בעיקר מגשם ולא מאבק. האבק עושה אפקט כמו שההשחרה מהיצרן עושה. הגשם לעומת זאת מקשה על הראות, ואז חשוב להפעיל את המגב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...